perjantai 20. syyskuuta 2013

Mikä minulla on?☆

Sorry, only in Finnish this time!

Olen jälleen liikuttunut, että niin moni on ollut minusta huolissaan  ; _ ; Kiitos! En jotenkin olettanut että monikaan on edes kiinnostunut olemisistani. Mutta hienoa huomata, kiitos kovasti 

Tosi vaikeaa keksiä miten ja mistä aloittaisin tämän postauksen, haluan kuitenkin nyt tehdä tämän kunnolla kun kerran päätin tämän tehdä. Pähkäilin pitkään, julkaisenko tätä vai en, kyse on kuitenkin "yksityisasiasta". Päädyin kuitenkin tekemään tämän postauksen, onpahan ainakin lupaukset täällä muistuttamassa itseäni jos ei muuta. 


Minulla diagnosoitiin anoreksia nyt noin puolitoista kuukautta sitten, kun saavuin takaisin Japanista. 

Oireilua minulla oli ollut jo pitkään, tosin en itse silloin pitänyt sinä minään anoreksiana, enkä kyllä itseasiassa vieläkään. Aloitin ihan vain tavan laihduttamisella, sillä olin aika tuhdissa kunnossa joulun jälkeen. En nyt virallisesti lihavakaan silloin ollut, mutta kyllä minulle kaikenmaailman hyväkkeet ja mätysteet maistui, ja olin syömässä mm. koko ajan. Vaa'alla en tuolloin ollut käynyt ties milloinka, en edes tiennyt painoani. Tuolloin minulla kuitenkin oli aika vaikeaa aikaa, kotona ei mennyt hyvin jne. Sain paljon negatiivista kommenttia netistä ja piilovittuilua tuli niin interwebin välityksellä kuin ihan päin naamaakin. Ja jos nyt suoraan puhutaan ja kun kerran avautumaan on lähdetty, minua alkoi ahdistamaan lolitapiirit. Olin lolitapiireissä aina se rumin ja huonoin lolita, jonka tekemiset eivät kiinnostaneet mm. ketään. Asuni eivät olleet kummoisia enkä ollut minäkään.


Lolita sitten vain pikkuhiljaa jäi. Rakastan vieläkin lolitaa tyylinä, ja suurin osa kavereistanikin on vielä samoja lolitaporukoiden ihmisiä, ja haluan heihin pitää yhteyttä! Lolitaa en nyt ihan täysin ja virallisesti ole lopettanut, kyllä jätän pari juttua vaatekaappiini joista en vain luovu! En siis ole mitenkään katkera Suomen loliskeneen tms, älkää ymmärtäkö väärin :D Ja ei tämä tosiaankaan ollut se virallinen syy miksi minä nyt sitten tappelen syömisen kanssa.


Noh, siirsin tyylini gyarunpaan suuntaan, ja oikeastaan voin sanoa että ihan hyvä himegyaru minusta lyhykäisessä ajassa kehkeytyi. Mutta eihän sekään nyt sitten sujunut niinkuin piti: Eristäydyin piireistä aika hyvin, kiitos kuppakylä Vesannon, josta ei bussi kulje ja kyytiä Jyväskylään tai Helsinkiin ei tipu, ellei halua pulittaa pariasataa euroa pelkistä matkoista. Voisin tähänväliin vetää piiiiitkän ragen rahasta, VRn hinnoista ja rahan puutteesta, mutta ehkä jätän sen nyt väliin :'D
Onneksi kuitenkin iki-ihana Sari otti minuun yhteyttä, ja pystyimme tapaamaan Vesannolla. Oikeasti, olen niin onnellinen että Sarillakin on kytkyjä tännepäin, jos ei olisi, minulla olisi yksi ihana ystävä vähemmän ja en usko että olisin jaksanut jatkaa gyarua yksinäisenä sutena. 


Gyaruaikana sain myös elämäni toisen secretin! Siinä oli iso punainen nuoli ja luki "FAT". Tuohon aikaan olin jo kylläkin aloittanut laihduttamisen, mutta painoa oli tippunut vain pari kiloa. En edes loukkaantunut secretistä. Suhtauduin siihen yllättävän neutraalisti ja otin sen lähinnä vain haasteena. Tuolloin tosiaan laihduttamiseni oli vain liikunnan lisäystä ja hullujumppa astui kuvioihin. Söin kuitenkin vielä herkkuja ja join sokerilimsaa jne jne. Vähensin kuitenkin annoskokoja ja pikkuhiljaa aamupala ja kouluruoka vain jäi.


Ja aina kun painoa tippui niin uutta motivaatiota tuli. Koskaan ei tietenkään ollut hyvä, ja päätin lopettaa kun näytän hyvältä. Mitään virallista painotavoitetta minulla ei ollut missään vaiheessa, vain se, että kun näytetään hyvältä niin lopetetaan. En kauhean kauaa kerennyt laihdutuspuuhiani harrastamaan, kun jo joku luokkalaiseni "käräytti" minut terkkarille. Siitä alkoikin sitten viikottaiset punnitukset ja lääkärikäynnit. Paino putosi viikottain, ja lopulta lääkäri laittoi lähetettä KYSsiin.


Samaa aikaa läheni minun Japaninmatkani kovaa vauhtia. Lääkärit jo alkoivat puhua ettei minua voi laittaa vaihtoon, en kykene pitämään huolta itsestäni. Tämä lisäsi kovasti paineita, mutta onneksi täysi-ikäistyin ennen reissuunlähtöä joten lääkäreillä ei ollut mitään sananvaltaa enää siihen että lähdenk vaiko en. Ja minähän lähdin.
Mutta näin jälkikäteen todettakoon että lääkärit olivat oikeassa: En minä olisi ollut kykenevä lähtemään. Kun pääsin peräti viideksi viikoksi pois valvovien silmien alta niin ruoka-annos annokselta vain jäi syömättä. Ekan viikon ajan minä söin ihan normaalisti, mutta sitten vain jotenkin keksin, että hei, syömisen skippaaminen on aika helppoa! Riitti kun aina vain sanoi, että "ei ole nälkä", "on vähän huono olo", "En syö Suomessakaan normaalisti kuin kerran päivässä" jne. Ja ne meni läpi, ei kukaan tullut jankkaamaan että pakko syödä. Oikeastaan minulle vain kommentoitiin, miten isokokoisia suomalaiset tytöt on ja miten hienoa on että edes minä pidän huolta linjoistani. Kerran myös söin 10 sushia, ja heti oli hostiperhe kauhistelemassa kuinka valtavan määrän söin. En sinä päivänä ollut syönyt yhtään mitään muuta, ja olo oli kamala sen kommentin jälkeen. Viimeiset kaksi päivää Japanissa olin täysin syömättä.


Kun pääsin kotiin, oli kaikki aivan järkyttyneitä miten kuihtunut olin. Itseni oli yllättäen sitä vaikea tajuta koska en huomannut itsessäni mitään hoikkaa. Aloin kyllä tajuamaan, että päässäni on jotain vikaa, koska en ollut saanut viikkoon nukuttua koska mietin vain syömistä ja sen skippaamista. Ajattelin, että kun pääsen taas kotiin ystävien ja perheen lähelle, alan paraantumaan. Ja paskat, pahenemaanhan se vain entisestään lähti. Anoreksian diagnoosi pamahti KYSsissä ja nyt ollaankin jo siinä pisteessä että osastohoitoa suunnitellaan. Osastolle en halua, sen tiedän ja siksi nyt olisi korkea aika ruveta paranemaan.
Sain nyt eilen ateriasuunnitelman, jota pitäisi yrittää alkaa noudattamaan. Motivaatio paranemiseen on 110%, kiitos ystävien tuen, olette minulle rakkaita ja tärkeitä! Toivon tosiaan että paranemiseni lähtee tästä käyntiin, mutta voi olla että se on helpommin sanottu ja suunniteltu kuin toteutettu. Olen laihtunut viime joulusta 20 kiloa. Nyt sitten pitäisi taas opetella syömään...

Toim. HUOM!
Tämä postaus nyt oli vähän selventämään omia ajatuksia itselleni, ja koin jotenkin että minulla on pieni "velvollisuus" kertoa teille lukijoillenikin mikä tilanne on meneillään. Mitään anoreksiablogia en ala pitämään, koska minusta anoreksialla heruttaminen on yksi typerimmistä asioista joita voi ihminen tehdä. Anoreksiassa ei ole mitään hienoa ja minusta anorektikoita ei edes kuulu ihailla, olivat he miten parantuneita tai sairastuneita tahansa. Kuulostan tosi julmalle, mutta jos minunkaan ystäväni ja perheeni eivät olisi minulle suuttuneet ja huutaneet ja olleet äkäisiä ja takoneet järkeä päähäni niin en minä varmaan olisi näinkään halukas parantumaan. Jos vain kehutaan ja lässytetään ja surkutellaan, niin anorektikko ottaa siitä vaan motivaatiota! Ja se kun parantuneita anorektikoita kehutaan ja ylistetään, saattaa vaan aiheuttaa terveissä ihmisissä anoreksian ihannointia. Joten, tämä jääköön nyt tähän tästä aiheesta. Ajattelin kyllä, että jos luoja suo ja paraannun, teen postauksen paranemiseni etenemisestä. Siitä saattaa olla hyötyä jollekulle, joka itsekin käy tätä helvettiä lävitse. Kun olen taas terve ja muutaman kilon isompi ja iloinen ja nautin elämästä, on helppo motivoida muita parantumaan :)

Nyt, rakkaat lukijat, menen keittämään itselleni nuudeleita! 
Toivottavasti tämä postaus oli edes jotenkin järkevä.


30 kommenttia:

 1. En oikeastaan ajatellut että olisit ollut erityisen laiha, mutta sitten kun katsoin aiempia kuvia uudelleen niin~ Ihana että sulla on motivaatiota parantua ja tajuat itsekin olevasi sairas.
  Mullakin on kavereita jotka on ollut eri syistä osastolla, ja se on rankkaa myös ystävyyden kannalta.
  Olipa sekava komma, mut siis tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Sehän tätä paranemista vaikeuttaakin kun tajuaa ettei näytä laihalle vaikka oikeasti ollaan jo kuoleman rajalla.....

   Poista
 2. Kyllä oikeastaan arvasin tuon edellisen postaksen kuvien perusteella :< Paranemisia! <3 ;__;

  VastaaPoista
 3. Mietinkin vähän, että sulla ei tunnu olevan kaikki ihan hyvin... :< Tämä selkeytti asioita. Mukavaa, että pystyt näin rohkeasti kertomaan asiasta. Paranemisia! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Joo, en mä varsin salailla tätä ajatellukaan, kysellä saa jos jokin mietityttää, kerron kyllä, mutta tosiaan anoreksiablogia en tahdo pitää :))

   Poista
 4. On todella hyvä, että joku luokkalaisesi käräytti sinut terkkarille ja pääsit ajoissa hoitoon, sillä voisit olla vielä pahemmassa kunnossa. Hyvä myös, että ymmärsit että ei ole ihan normaalia ajatella jatkuvasti syömistä ja sen skippaamista, sekä ettet ihaile anorektikoita.
  Hienoa että motivaatiosi parantua on suuri ja tsemppiä paranemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kauan noiden asioiden tajuamisessa kyllä kesti, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Tästä se lähtee :)

   Poista
 5. olinkin katellut ex-anorektikkona, että olet aika hälyyttävän pieni. :o
  kyllä on vähän noi japanilaisetkin ajattelemattomia, tottakai he ovat pienempiä kuin me suomalaiset.

  mutta mahtavaa, että pääsit hoitoon. tsemppiä, kaikki on parempaa "normaalina" normaalipainossa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Tosiaan, uskon että elämänlaatu paranee kun saa taas syödä ilman omantunnontuskia ja ei tartte valehdella ja huijata jne jne. Eikä tartte palella koko ajan! Oon yrittäny listailla asioita miksi kannattaisi parantua :D

   Poista
 6. Oon tosi ylpeä susta, että oot ite ymmärtäny et jotain on vialla ja oot nyt menossa parempaan suuntaan!:3 ♥ Tsemppiä~!

  VastaaPoista
 7. Ei kannata turhaan japanilaisetn kommenteista ahdistua, luin jostain gyaru lehdestä että 155-senttisen tytön ihannepaino on 30 kiloa, mikä on ihan olematon! Siellä laihuusihanne on jotenkin aivan hullu!
  Loistavaa että pääsit hoitoon, ja toivon koko sydämestäni että toivut <3
  Voimia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia ; w ; <3

   Joo, vähän ristiriidassa siellä japanissa oli tämä syömisasia: Ruokaa oli tajuttomat määrät ja se oli rasvaista ja epäterveellistä, ja samalla toitotettiin sitä kuinka pitää olla ihan anorektisen pieni jos meinaa näyttää hyvältä. :P

   Poista
 8. Paljon tsemppiä sinulle koitokseen! Syömishäiriöistä parantuminen on raskasta ja voi viedä aikaa mutta älä lannistu! Sinulla selvästi on hyviä ystäviä ja tukiverkko ympärilläsi :)
  Nuo Gyaru-secretit on aivan kamalaa luettavaa :O En oikeasti halua uskoa että noin ilkeitä ihmisiä on olemassa x/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi vaikeaa tämä onkin! Luulin itsekin joskus että syömishäiriöstä paraannutaan niin että aletaan vaan syömään, mutta ei! Helpommin sanottu kuin tehty :/

   Mutta joo, kyllä tämä tästä hitaasti mutta varmasti lähtee :))

   Poista
 9. Kuten jo viime postaukseen kommentoin niin huolissani olin, ja ilmeisesti syystäkin. :<
  Kaunis olet, ja olit jo ennenkin kuin paino alkoi pudota! Itekin oon sitä mieltä, että oot kehittynyt tosi nopeesti hyväks himegyaruks :)
  Vaikket anoreksiablogia rupeekaan pitämään, niin kerrothan aina välillä kuulumisia jne? Ei tartte kauheen yksityiskohtasesti, mutta kunhan vähäsen, että tiedetään missä mennään, koska mua ainakin kiinnostaa!
  Toivon sulle kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voinhan minä aina välillä kuulumisia kertoa! :)

   Ja kiitos paljon, mukava kuulla että tykkäät tyylistäni ^w^

   Poista
 10. Hienoa, että asiaan on puututtu ja olet sen itsekin ymmärtänyt, niin paraneminen voi alkaa! ♥ Ihanaa että perhe ja ystävät ovat tukena ja täällä netin puolellakin on porukkaa sua tsemmppaamassa. ^__^

  Gyaru tyyli sopii sulle hienosti, vaikka olet mun mielestä söpö lolitaankin pukeutuneena. Tykkäsin kovin sun kasvojen normaalista ns. pyöreydestä ja mietinkin, että oletko sitten jotenkin aikuistunut ja se on lähtenyt katoamaan. Vaikka ei sinänsä voi yleistää, mutta oman kokemuksen perusteella gyaru-tyyliset ihmiset on paljon rennompia, kuin lolitat.

  Mut joo..paljon tsemmpiä, olet tosi nätti ja söpö, toivottavasti asiat lähtee sujumaan ja elämä tuntuu taas mukavalta! ♥ ♥

  ~ Frillycakes ♥ ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia oikein paljon! Tosiaan toivon että tämä tästä lähtee paranemaan, ei ole mukavaa kun ei pysty nauttimaan samalla tavalla asioista kuin ennen ja kaikki vain pyörii sen ympärillä mitä saa syödä ja mitä ei. :(

   Poista
 11. voi ei sinua, mutta arvelinkin jotain tämmöistä :( paljon tsemppiä paranemiseen myös täältä suunnalta! oon seurannu sun bloggaamista strawberry chocolate-ajoista asti ja oot mun mielestä ollu aina ihana persoona, etenkin kun oot pystyny toteuttamaan erikoisia tyylejä niinkin pienellä paikkakunnalla kuin vesanto! oikeest, ihailemisen arvoista. (terveisin yks joka ei koskaan uskaltanut ja nyt 20-vuotias yhyy)

  oot tosi kaunis just luonnostaan niinku oot, ja gyaru ja lolita sopii sulle molemmat tyyleinä hyvin. ja miksei jokin muukin. sulla on nätit kasvot ja kun puhut olleesi "tuhdissa" kunnossa joulun jälkeen, niin vilkaisinpa tuosta tammikuun bloggauksia etkä nyt millään järjellä ole koskaan lihava ollut - pikemminkin hoikka! mutta tämmösiähän on sikäli ymmärtääkseni turha selittää syömishäiriöiselle.

  mun mielestäkin noi japanilaisten kommentit suomalaisten tyttöjen koosta on tosi ajattelemattomia - mulla on kymmeniä japanilaisia ystäviä ja monien kanssa ollaan puhuttu näistä painoasioista, kun japanissa kaikkien agenda tuntuu olevan pudottaa painoa vaan. monesti itelläkin ollu superläski fiilis kun ei omaa samanlaista kehoa kun japanilaiset tytöt. japanissa anoreksia ja anoreksian kaltainen painosta obsessointi onkin arkipäivää ja sitä harvoin nähdään sairautena, kun kulttuuri pyörii laihuuden ympärillä, etenkin nuorten keskuudessa.

  vähän sekava kommenttihan tästä nyt tuli, mutta halusin antaa sulle tukeni parantumista kohti, toivottavasti et joudu osastolle. :) mun kaveri joutui ja se oli tosi rankkaa seurattavaa.

  olet kaunis niin sisältä kuin ulkoa! :) ainakin sen perusteella mitä olen susta netin perusteella ymmärtänyt. älä unohda sitä! :'--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti <3 Kiitos oikein paljon, et tiedäkään miten paljon tämä liikutti!

   Ihana kuulla etten mielestäsi ollut tuhti silloinkaan. sain tuolloin jo kommentteja paksuista jaloistani ja siitä että kuinka syön niin paljon jne jne.

   Kiitoksia oikein paljon <3 <3 <3

   Poista
 12. Voi että mua pisti sillon ärsyttämään se secret, koska et ole lihavaa nähnytkään. (>__<)
  Oikein kovasti voimia sulle ja pikaista paranemista. (;o;) ♥ *hug*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia ;w ; Ilkeämpi se secretti kyllä silloin sua kohtaa oli :(

   Poista
 13. Aika erikoista että olet höyhenen kevyessä vaikka yrität parantua..

  VastaaPoista
 14. ^ei syömishäiriöstä paraneminen tapahtu ihan hetkessä. Ja vaikka yrittää parantua niin ei syöminen ole silti helppoa. Kuten namehisa on ylemmissä vastauksissaan maininnut niin ei siitä parannuta niin että aletaan syömään normaalisti jne. Ajatukset pyörivät silti ruaon ympärillä. :( Parantuminen vie aikaa.
  Toivottavasti pääset kumminkin hyvään kuntoon suht nopeasti. Olen yläaste-lukio aikanani seurannut kahden anorektikon sairautta joista toinen ei parane kyllä koskaan (sairastui 10 vuotta sitten) ja toinen taas pääsi normaalikuntoon todella nopeasti (vuoden sisällä suurinpiirtein sairasti ja parani). Toivottavasti olisit yhtä onnekas kuin tuo nopeasti parantunut!

  VastaaPoista