maanantai 7. lokakuuta 2013

My new hair ja anoreksia-asiaa☆


 Hejsan ja hyvää lokakuuta kaikille! En tajua miten tämä aika hujahtaa näin nopeasti, vastahan se koulu alkoi ja tulin takaisin Japanista, ja nyt ensi viikolla olisikin jo syysloma! Ja mikä parasta, joulu on vain parin kuukauden päässä! Tänään postiluukusta jo tipahtikin Anttilan jouluteemainen kuvasto, me likes ^o^//

Mutta joo, kuten varmaan instagramiani seuraavat ovat huomanneet, olen värjännyt hiukseni! Sain ihme päähänpiston, ja repäisin tukkani takaisin pinkiksi. Tein sen kaikilta salassa, en puhua pukahtanut suunnitelmistani kenellekään muulle kuin Lauralle, joten kun vanhempani tulivat töistä kotiin oli heillekin hiukan yllätystä tiedossa :D
Hello and happy October for all!
I can't understand how fast time goes! I just came back from Japan and soon it is autumn vacation here! And the best thing is that Christmas is soon! Only few months! ^o^//

If you follow my instagram, you probably have been noticed that I have dyed my hair! I just wanted to change my haircolor and I went and bought the colour. I didn't tell anyone else except for Laura, so this was surprise for my family too :D

Väri jota käytin on La Richen Flamingo Pink. Täytyy sanoa että tykkäsin tästä väristä Stargazerin pinkkiä enemmän (Värjäsin sillä siis viimeksi hiukseni pinkiksi). Tämä väri on pysynyt päässäni pidempään ja lisäksi oli riittoisampaa. Kyllähän tämä väri on nyt jo haalistunut aika laikukkaaksi, onhan värjäyksestä aikaakin jo muutama viikko. Mutta toinen purkki tuolla jo odotteleekin ensi perjantaita :)


The haircolour what I used was La Riches Flamingo Pink. I have to say I like this colour more than Stargazers pink ( I user Stargazer last time when I dyed my hair pink). 


Toivoitte, että vaikka en anoreksiablogia alakaan pitämään, että kertoisin kuitenkin kuulumisiani aina silloin tällöin. Ja asiaa pähkäiltyäni, totesin että kyllähän se käy. Voi olla itseni ja muidenkin kannalta parempi jos avaudun asioista blogissanikin, joten en aina kaada kaikkea muutaman ystäväni niskoille kun ahdistaa ja ressaa, tai jos vaikka vaan haluan hehkuttaa jotain omaa suoritustani :D Mutta kirjoitan nämä vain suomeksi, ja lisäksi aina "varoitan" otsikossa sekä eristän nämä asiat erillisiksi osioikseen, joten jos joku ei tahdo näitä lukea, on helppo skipata ne. Tahdon pitää blogini muotiblogina, mutta koska itsellenikin parantumisblogeista on ollut apua, ajattelin, että ehkä saattaisin tarjota apua itsekin myös jollekulle muulle.
Sorry, these are only in Finnish.
Olen siis tosiaan päättänyt irroittautua tästä oravanpyörästä ihan kokonaan. Olen jo tuhonnut vähäisiäkin kaverisuhteita, eristäytynyt. Olen väsynyt ja palelen ja ihan ihme pakkomielteistynyt. En jaksa tätä enää ja tosiaan muutoksen on tultava. Fyysisiä oireitakin on jo sen verran ettei kiinnosta niitäkään enää pahentaa saati sitten hankkia lisää. Lisäksi kävin sairaalassa taas vaihteeksi, ja siellä jo todettiin painoni pudonneen sellaista vauhtia, että kohta ei enää avohoito riitä. Osasto nyt kuitenkin on sellainen paikka jonne en halua. Paraannun mieluummin kotona perheen ja ystävien tukemana, kuin laitoshoidossa sairaalaruoan, nenämahaletkun ja pakkosyötön avulla. Okei, ei se osastolla olo noin kärjistettyä ole, mutta tahdon välttää osaston niin pitkälle kuin on mahdollista.

Luin tuon Gisela van der Sterin Lupa syödä- kirjan. Se oli aika faktapainotteinen, ja kyllä se hiukan minua valaisi, ja samalla järkytti kun tajusin miten samalla tavalla ajattelen muiden anorektikoiden kanssa. Kirjassa pyrittiin lyömään faktoja pöytään, että "Et voi lihoa jos et syö suklaata yli kiloa päivässä" jne jne. En vain usko tällaisia asioita, kun oma kroppani on ollut todistamassa sitä että lihominen alle 1000 kalorin syömisillä on mahdollista (Tai sitten se on vaan nestettä jne, en tiedä). Oli kuitenkin ihan mielenkiintoinen lukukokemus. 

Sain sairaalasta myös mukaani tuollaisen pikku vihkosen, missä nyt ei hirveästi mitään uutta faktaa ollut. Lähinnä juuri sellainen tietopaketti mitä syömishäiriöt on ja ketkä niihin sairastuu, ja sitten sitaatteja syömishäiriönuorilta. Vähän joutava vihkonen, mutta oli se ihan ajantappoon käyvää lukemista kun odottelin aikaa ravintoterapeutille.

Päätin myös antaa potkua paranemiselle askartelemalla kaksi huoneentaulua. Tässäpä kuvaa ja selitystä alla tarkemmin:
(Klikkaamalla isommaksi)
Muistilista parantumiseen! 
Keräsin netistä tuollaisia vinkkejä, millä tavalla saisi hiukan nopeutettua ja edistettyä paranemisprosessia. Sääntöä 1 on ollut aika vaikea noudattaa, aina minä jumitun jokaisen peilin ja ikkunan ja heijastavan pinnan eteen. Jos vaa'an onnistunkin välttämään niin sitten hankitaan jostain mittanauha. Pakkomielteistä much? Sääntöä 2 olen uskaltanut kokeilla, söin nimittäin aivan ihanaa Pirkka Pähkinä-Rusinasuklaata! Ja en paisunut kuin pullataikina sen jälkeen :) Sääntöä kolme pääsen soveltamaan vasta joskus tulevaisuudessa, tällä hetkellä painoindeksini on alle 17 joten liikuntakiellossa olen. Säännöt 4-6 on myös todella vaikeita, minussa on jokin sisäänrakennettu tarkkailumekanismi kytätä muita ihmisiä ja heidän tekemisiään ja verrata itseeni, ja yleensä varsin (omalta kannalta) haitallisella tavalla. Nään muissa pelkkää hyvää ja sitä mitä itsessäni ei ole. Säännöt 7-10 on ollut sitä vastoin aika helppoja :) On tuo ihan mukava muistilista ollut, toivottavasti tuosta olisi inspistä jollekulle muullekin!

 Tavoitepainotaulukko
Askartelin tavoitepainotaulukonkin, jossa on suunta ylöspäin! Totesin näin materialistina että saatan helpottaa painonnostoa, jos lupaan jotain hyväkettä itselleni jokaista lihottua kiloa kohden. Esimerkiksi, nyt olen shoppailulakossa niin pitkään kunnes kilo napsahtaa lisää. Koko tavoitepainotaulukosta en halua kuvaa laittaa kun en lähtöpainoani halua paljastaa. Olen kuullut oikeastaan jo liikaakin kommentteja siitä, miten isokokoiselle näytän ollakseni niin ja niin laiha. Se tuntuu pahalle ja tiedän internetin, joten en tahdo antaa lukuja esille, koska varmasti joku niihin tarttuisi :( Ehkä kerron myöhemmin, ehkä en.

Mutta tosiaan, ihan joka kohtaan en vielä keksinyt palkintoa, mutta tiedossa on ainakin shoppailulakon päättymistä, sushilounas perheen kanssa, kylpyläreissu, liikuntakiellon purkaminen ja ratsastuksen aloitus, kasvissyönnin aloittaminen (Tällä hetkellä kasvissyöntikään ei onnistu koska puutostilat...) ja viimeisenä: SAAN HAMSTERIN
Siinä on motivaattoria kerrakseen! Hamsterin saanti on ollut unelmani jo vaikka ties kuinka kauan, ja nyt viimein vanhempani sen minulle lupasivat (Höhöhö enhän olekaan kuin täysi-ikäinen ja tarvitsen silti vanhempieni luvan...). Edellyttäen tietenkin tuota 50 kilon painoa, ja ravintoterapeuttini sanoi että on realistista ajatella, että painan 50 kiloa ensi keväänä. Joten hamsua joudun odottelemaan vielä hetkisen, kerkeänpähän tässä pähkäilemään haluanko roborovskin vai syyrialaisen.

Saatan nyt kuulostaa että paraantelen täällä itseäni vain lemmikin takia mutta eijei, kyllä minä tästä ojasta pois kaivautuisin ilman mitään palkintojakin. Ne vain ovat tuolla motivoimassa taustalla. Ei tämä parantuminen ole lähtenyt mitenkään upeasti etenemään, mutta minulla on ollut jo parempia päiviä, ja sitten niitä tosi huonojakin. Viikonloppu meni aivan upeasti, söin hyvin ja tosiaan suklaatakin meni puoli levyllistä. Sitten on kuitenkin päiviä kun piilotan ruokaa ja hullujumppaan. Tänäänkin olen ollut todella väsynyt ja ihan parkunut isoon ääneen kuin pikkukakara, kun olo oli niin paha ja turpea, kiitos sen kuiman 200 gramman "lihomisen". 

Minä niin toivon että voisitte lukea terveen Sagan blogia jo joulun jälkeen. Pidättehän peukkuja? :) Ja kiinnostaako tosiaan tällaiset (hehtaari)postaukset vai ärsyttävätkö nämä vain? Kaipaisin tosiaan mielipiteitänne.

Ja muistakaahan käydä heittämässä ehdotuksia mitä järkkäisn 100 lukijan kunniaksi! On jo ehdotettu giveawayta, hiustutoa ja videopostausta! 30 kommenttia:

 1. vau tosi rohkeeta kirjottaa sun sairaudesta ja hyvä että sä itseki oot tajunnu et nyt pitää parantua ja HALUAT parantua! mä ainaki pidän peukkuja! oot kaunis ja rohkee tyttö!:)

  VastaaPoista
 2. Ihmeessä kirjoittele tuosta paranemisen etenemisestä jos koet, että siitä on sulle hyötyä ja itse ainakin sun vakkari lukijana, mua tietenkin kiinnostaa miten sun paraneminen edistyy, eli pidä meidät lukijat ajantasalla jos pystyt! Tsemppiä kovasti! \(^__^)/

  ..ja hiustuto kuulostais tosi kivalta vaikka ei tuo givewaykaan paha idea ole! Mutta hiustuotoa ja jotain meikkitutoja kaipailisin ja joku jossa esittelet vaikka sun lempparivaatteita, vai onko sellainen jo? o__o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Eli jatkan kuulumisten kirjoittelua!

   Ja pistetään hius- ja meikkituto korvan taa! Meikkituto olisi kyllä itseasiassa tosi kiva tehdäkin! :) Ja vaatepostauksen voisin toteuttaa kanssa, kiitos näistä! :))

   Poista
 3. Tuli mieleen että paljonko sä nytten painat? o.o Mutta tsemppiä tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upsista, huomasin että et halua kertoa :)

   Poista
  2. Joo en mielelläni kerro, ettei sitten tulisi niitä "Et voi painaa noin vähää!111!!!"-kommentteja, tai jotain muuta vastaavaa : > Painoindeksini on atm 15, sen voin paljastaa :)

   Poista
 4. Oi todella hyvän sävyinen pinkki < 3 Mitä itselläni on ollut niin ... eivät ole oikein onnistuneet XD Olisi hienoa nähdä joku superpinkki asukokonaisuus nyt kun olet hiuksesi värjännyt. Voisi olla jotain todella upeaa se : )

  Tsemppiä paranemiseen! Eikä hamsterin tai minkään muunkaan motivaattorin lupaaminen itselle ole lapsellista tai mitään. Totta kai kovan työn jälkeen pitää saada jotain mukavaa, varsinkin kun kyse on näinkin rankasta asiasta. Itsellä on motivaattorilahjuksia ihan mitättömiin juttuihin kuten vaikka asunnon viikkosiivoukseen -.-' Juu... aikuinenhan se minäkin olen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää pinkki on tosi kiva, en edes laittanut tätä blondattuihin hiuksiin vaan lätkäisin vain oman tukan päälle ja silti tästä tuli noin räikeä :D Nythän tämä on hiipunut tosiaan jo olemattomiin, pinkkejä länttejä on vain siellä täällä XD

   Ja tosiaan, ajattelin että kun on aika roima painonnosto edessä, että se ei onnistu ilman porkkanaa :) Hamsu on hyvä palkinto <3 Pidän hamsterin mielessä kun tulee olo että skippaanpa ruokailun.

   Poista
 5. Kiinnostavat nämä, kirjoita toki kuulumisiasi!

  Peukkuja parantumiseen ^.^!

  VastaaPoista
 6. Jos aiot pysyä pinkkipäänä pidempään niin suosittelen haalistumisen estämiseksi tekemään hoitoaine+shokkiväri sekoituksen (puolet molempia, itse tosin laitan hieman enemmän shokkiväriä) jonka laitat aina hetkeksi päähän kun peset hiukset. Väri pysyy hyvänä ja sekoitusta voi pitää pidempäänkin ja värjätä hiukset sillä :3 Pinkki sopii sinulle todella hyvin!

  Parantumisprosessiasi olisi mielenkiintoista lukea joten kirjoita siitä toki jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kanssa kuullut että tuolla sekoituksella saisi värin pysymään pidempään! Mutta olen laiska ja pihi :'D Itseäni saan syyttää värin nopeasta haalistumisesta. Kiva kuulla että pinkki sopii minulle :) Tykkään kyllä itsekin tästä väristä kovasti!

   Ja kiitos, aion jatkaa prosessista kirjoittelua!

   Poista
 7. minustakin on mukava lukea miten edistyt! <3 pidän peukkuja sulle ihana. hyvän värinen tukka sulla nytteen^w^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ^w^ <3

   Toivottavasti saan jatkettua tätä edistymistä ilman mitään takapakkeja...

   Poista
  2. sitä minäki toivon!<3

   Poista
 8. Onpa ihanat hiukset! :3

  Ja lihoaminen alle 1000 kalorin syömisestä, niinkuin epäilitkin, se on lähes poikkeuksetta nestettä ja/tai turvotusta. Hyvin myös päätetty, ettet halua osastolle, voin kertoa, ettet todellakaan menetä mitään, ja silloin parantumislistan seiskakohta voidaan unohtaa kokonaan, itse ainakin koin ja koen yhä täällä kaiken painostavaksi, ja että olen vain sairas anorektikko jonka ihmisarvon hoitajille määrittää paino.
  Tuo parantumis -muistilista on muuten mahtava, itselleni ei ollut sellaisesta apua mutta toivon, että auttaa sinua ja pääsisit mahdollisimman pian pois tästä helvetistä.
  Tsemppiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Joo en tiedä, mulla kyllä kroppa tuntuu elävän ihan omaa elämäänsä kaikkien nesteidensä ja minkä lieneensä kanssa, paino heittelee oli sitten syönyt tai jättänyt syömättä, en itsekään tajua. Paras olisi kun vain saisi heitettyä vaa'alla vesilintua ja kävisi vain pakollisissa punnituksissa.

   Tosiaan oon kuullut lähinnä vaan ikävää palautetta osastoilta, miten on juuri väkisin syötetty ja se henkinen puoli on unohdettu kokonaan. Ymmärrän, että jos ihan oikeasti tekee jo kuolemaa laihuuden takia niin massaa on pakko saada nopeasti, mutta jos välitöntä hengenvaaraa ei ole, niin henkisen puolen kuntoon saaminen olisi oikeasti tärkepämpää :/ Ensin pitäisi saada itsensä tajuamaan että terveenä on parempi ja sitten kerätään painoa, ei niin että pakkosyötetään normaalipainoon ja kun potilas pääsee pois osastolta niin jatkaa laihduttamistaan...

   Poista
 9. Ihanaa että olet parantumaan päin! ^^ Toi tavoitepainotaulukko kuulostaa hauskalta idealta. Toivottavasti saat hamsterin pian, suloisia otuksia. x3 Ja eivät nämä pidemmät postaukset haittaa ollenkaan!

  Niin ja ihanat hiukset. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3

   Hamsterit tosiaan on söpöjä! Aivan ihania elukoita :)) <3

   Poista
 10. Kivat hiukset ja sopii sulle hyvin!!:)

  Voimia ja tsemppiä parantumiseen!^^

  VastaaPoista
 11. Moi! Olen ollut anonyymilukijana blogillesi jo varmaan pari vuotta? Enkä vieläkään ole uskaltanut loggautua ei-niin-anonyymiksi.. :D
  Mutta. Nyt uskaltauduin kommentoimaan sulle sen verran että TSEMPPIÄ parantumiseen. Olen läpikäynyt tuota samaa parantumishelvettiä bulimian kanssa itsekin (nyt jo 3 vuotta terveenä ^^), ja huomaan että sulla on nyt tämän postauksen perusteella todella hyvät mahdollisuudet tuolta kuopasta päästä ylös. Älä missään nimessä anna periksi vaikka mikä olisi! Mä tiedän että välillä kavereiden ja vanhempien huoli saattaa tuntua ärsyttävältäkin ja itseäni ainakin kalvoi suorastaan syyllisyys omasta sairaudesta, mutta sieltä pääsee kyllä pois. :) Voimia sulle, älä luovuta. Ja toi tavoitejuttu on hyvä, voi jos itsekin olisin aikanaan älynnyt tollaisen systeemin ottaa käyttöön.
  P.S. sun pukeutumisuraa seuranneena, mun mielestä sun tyyli on kehittynyt vuosien varrella tosi upeeks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentistasi <3 Oon itekin tässä paranemisprosessissa aika positiivisella mielellä, ehkä tästä tosiaan parannutaan, ja toivon että itse olisin mennyt jo pahimman ohi!

   Ja kiitoksia paljon kehuista, toivon että tän tyylikriiseilyni kanssa mun tyyli olis silti kivaa seurattavaa :D

   Poista
  2. No musta sulle ainakin sopii tää nykyinen tyyli tosi hyvin. Ja mun mielestä sun meikit on tosi upeet aina ja oot kyllä selvästi kehittyny esim. silmien meikkaamisessakin tosi hyväksi :) Ainakin mitä vanhempia kuvia oon susta nähnyt niin selvästi on meikkauskäsi tullut vaan vakaammaks koko ajan :D t: sama anonymous

   Poista
  3. Kiitti! :) Joo no meikkaustaito on kehittyny tosi paljon, pakko myöntää! Ennen en osannut edes luomiväriä levittää niin että se ois menny oikeeseen kohtaan :D

   Poista
 12. Miten sulla alko anoreksia? Oot tosi tosi kaunis ja en käsitä miten oot voinu ittes koskaan rumana nähdä! Ja tiedän ettet koskaa oo lihava tai ruma ollut ja nyt vasta ku aloin lukemaan urakalla sun postauksia nii sain vasta tietää et sulla on anoreksia :o Toivottavasti parannut kunnolla koska siitä voi tulla kaikanlaisia terveyshaittoja ja lapsettomuutta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää mun anoreksia nyt on niin monen asian summa... :( On ollu vähä vaikeaa ja paskaa satanu niskaan ni kai se nyt sit vaan puhkes tällä tavalla...

   Kiitos paljon tuesta <3

   Poista
 13. Onko sun paino sit normaali paino kun oot 50kiloa? Kuulosta tosi vähältä sekin :o Oon kanssa lukenu tosi pitkään sun blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on sillo :) Siihen pyrin vaikka nyt tuntuukin tosi ahdistavalta jo se 50 kiloakin... ; A ;

   Poista