lauantai 2. marraskuuta 2013

Q&A answers!☆

Eli nyt olisi aika vastauksille! Olisin kovasti halunnut tehdä videopostauksen, jossa olisin vastannut kysymyksiinne, mutta viikko oli niin kovin hektinen ja kiireinen ja vaikka ja mitä niin en ehtinyt sitten vidoimaan... Videopostausta saatte, sen voin luvata ^_^ Olen halunnutkin ihan kokeilla kuinka osaan vlogata vai osaanko ollenkaan. Viimeksi videopostausta kokeilin vanhassa blogissani ja eipä siitä silloin ainakaan mitään tullut, julkaisematta jäi. Kuitenkin siitäkin on jo kolme vuotta aikaa joten ehkä olen henkisesti kypsempi tällä kertaa :'D

Kysymykset on nyt aivan sekalaisessa järjestyksessä, enjoy!
Mitä mieltä olet, mikä on elämän tarkoitus vai onko sillä sitä?
Kauheaa, en osaa vastata :D Kai se on muista huolehtiminen ja välittäminen sekä ah niin klisheisesti rakkaus <3 Kyllä ne nuo varmaan ovat :)

Miksi juuri Tuuli Maria nimeksi?
Tuuli Maria- tuli nimeksi koska en keksinyt muutakaan :D En halunnut mitään tekodramaattista englanninkielistä nimeä, ja suomenkieliset nimet kuulostavat helposti vähän tökeröiltä. Omaa kutsumanimeäni en halunnut käyttää, mutta toinen ja kolmas nimeni saivat luvan kelvata :)

Ruusut vai pitsi?
Saanko sanoa molemmat? :D

Jos saisit valita yhden lahjakkuuden, mikä se olisi? Musikaalisuus, taiteellisuus, urheilullisuus?
Olen aina halunnut osata laulaa tosi hyvin. Se olisi kiva taito osata. Lisäksi olen harrastanut aika paljon urheilua, varsinkin pitkänmatkanjuoksu on lajini, josta joskus pienempänä voitin ihan palkintojakin. Siksi olisi myös kivaa olla ihan oikeasti urheilullinen, että olisi voinut osallistua joihinkin ihan ~oikeisiin~ urheilukisoihin. Mutta sanon ehkä kuitenkin nyt tuon laulutaidon! 

Kolme päätavoitetta elämässäsi, jotka tahdot saavuttaa ennen kuolemaasi?
Tahdon matkustaa Lähi-Itään, muuttaa Helsinkiin ja hommata perketi viimein sen hamsterin/marsun!

Kolme eniten sun elämään vaikuttanutta ihmistä jos sun perhettä ei lasketa?
Mikä lasketaan perheeksi? :'D Mummu ja pappa ovat ehkä ne tärkeimmät, tai mummo oli, nykyisin hän on jo poistunut keskuudestamme. Pappa on yhä tosi tärkeä, asun hänen luonaan evakossa aina jonkun aikaa kerrallaan. Sitten onkin vaikea sanoa kahta muuta (jos oletetaan että mummua ei saa listata). Negatiivisella tavalla on vaikuttanut paljon aika monikin. Positiivisella tavalla voisin sanoa kuitenkin Sarin ja serkkuni vaikuttaneen elämääni varsinkin nyt viimeaikoina.

Viimeisin ihastus?
On vuoden takainen ja sitä ei muistella :'D Jestas!

Muuttaisitko Japaniin jos siihen olisi mahdollisuus?
En. En halua siihen yhteiskuntaan asumaan :( Vaihtoon voisin mennä ehkä uudelleen, mutta paria kuukautta pidemmäksi aikaa en Japaniin haluaisi jäädä.

Missä  vaiheessa kiinnostuit muodista ja aloit pukeutumaan noin ihaniin vaatteisiin?
Vuonna 2006-2007 löysin lolitan. Ja siitähän se sitten lähti! Kun pääsi piireihin mukaan löytyi gyarut ja kaikki muutkin vastaavat tyylit!

Kuinka kauan sul menee yleensä keskimäärin meikkaamiseen aikaa?
Gyarumeikkiin varaan aikaa tunnin.

Oliko sinulla joku laukaiseva tekijä anoreksialle?
Ei varsin yhtä, kyllä tämä oli monen asian summa. 

Onko sinulla siitä Japaninreissusta jokin vaihtoraportti?
Ej ole, olen liian laiska tekemään sellaisia :D Lions Clubille kävin suullisen raportin antamassa pari kuukautta sitten.

Mikä on sun jaksamisbiisi?

Lohduttava biisi?

Parhaat muistot tuova biisi?
Yleensä mulla ei jää biiseihin mitään hyviä muistoja, vaan niitä ikäviä :( Mutta joitain kivoja muistoja kytkeytyy Kuningas Pähkinä & Setä Tamu - Hei Scully sekä Leevi and the Leavings - Onnelliset- biiseihin.

Kesäbiisi?

Joulubiisi?
Vesa-Matti Loiri - Sylvian joululaulu! Tätä ei löytynyt youtubesta :( Mutta olen koko syksyn odottanut joulukuuta että saisin kuunnella ihan luvan kanssa tätä biisiä!

Oletko luova?
Aina silloin tällöin joo. Yleensä en :'D

Mihin ammattiin haluaisit isona?
Nokun en tiedä XD Tiedän mitä haluan opiskella, mutten tiedä mihin ammattiin valmistuisin. Haluaisin tehdä jotain ihmisoikeustyötä, tyylin parantaa naisten asemaa Lähi-Idässä tai Afrikassa.

Tuntuuko sinusta pahalta kun näet oman kuihtuneen kroppasi nykyään, törröttävät luut jne?
Se tässä onkin kun en nää itseäni kuihtuneena. Näen peilistä valtavan sotanorsun jolta voisi vielä hävittää vähän tavaraa jaloista ja mahasta.

Miten syöminen on sujunut juhlissa?
Kun anoreksiani pahin vaihe oli menossa, ei ollut (onneksi) mitään juhlia. Ei siis tarvinnut miettiä mitään. Noissa viisikymppisissä minulla oli boostipäivä. 

Entä koulussa?
Ei oikein suju. En käy koulussa syömässä. Paitsi nyt kävin viimeviikolla pitkästä aikaa ja pitäisi alkaa opettelemaan koulussasyöntiä taas...

Miten syönti sujuu kun vanhemmat eivät ole läsnä?
No ei oikeen hyvin. Se joko menee siihen etten syö tai sitten vaihtoehtoisesti mätän kaiken mikä vastaan kävelee.

Esittele rakkain vaatteesi/asusteesi ja kerro siitä jotain.
Angelic Prettyn Dream Doll mekko! Vaikken enää lolita olekaan niin tämä mekko on ja pysyy minulla! Aika kovia summia saisi tulla meikälle tarjoamaan jos meinaisi saada minut luopumaan tästä. Ostin tämän aikanaan ystävältäni Katilta. Mitään varsin syvällistä ei tähän mekon tarinaan sisälly, se vain on täydellisyys! Ehket sen verran, että tämä oli ensimmäinen mekko wishlistiltäni jonka sain :)

Mitä mieltä olet koulustasi/luokastasi?
Vihasin Vesannon kuppalukiota sydämeni pohjasta kun jouduin jäämään tänne opiskelemaan vuonna 2011. Olisin niin halunnut Lapinlahden kuvataidelukioon. Mutta nyt kun olen alkanut miettimään ja jo kaksi ja puolivuotta lukiota käyneenä voin todeta että eipä tämä ole hullumpi lukio opiskella. Pakko myöntää, että opettajat ovat välistä aika epäoikeudenmukaisia oppilaita kohtaan.

Luokka on kiva, meillä on varmaan paras yhteishenki koko koulussa :D

Oletko "hyvä" oppilas?
Jos hyvällä oppilaalla tarkoitetaan sitä että saan hyviä numeroita, niin sitten en niinkään. Keskiarvoni taitaa atm olla 8,3. Jos taas hyvällä tarkoitetaan kilttiä niin joo, olen minä :D Aina olen opettajia totellut ja koskaan en mitään kauhean rebeliä ole sortunut tekemään.

Mitä suunnitelmia lukion jälkeen?
Helsinkiin! Ja opiskelemaan! 

Kuinka paljon käytät aamulla aikaa laittautumiseen?
Tavan kouluaamuina ei mene viittä minuuttiakaan kun vain kampaan hiukset :D En jaksa meikata nykyään kouluun ollenkaan. Jos olen lähdössä oikeasti johonkin, niin laittautumisessa menee vartista puoleentoista tuntiin.

Minne haluaisit matkustaa?
Eih kysykää mieluummin minne en haluaisi matkustaa, se lista olisi lyhyempi! Mutta Iran on kiehtonut minua pidempään, sinne tahtoisin mennä. Myös Pohjois-Afrikka (Marokko, Algeria, Sudan ja Egypti erityisesti) kiinnostaa, ja haaveilenkin reppumatkasta Afrikkaan. Afganistanin kulttuurikin on mielenkiintoinen, mutta sinne meno taitaa jäädä, sukupuoleni taitaa olla aikamoinen rasite sinne matkustamisessa...
Tahtoisin käydä myös Briteissä, Saksassa, Ruotsissa, Thaimaassa, Intiassa ja Maleasiassa. Oikeastaan menisin minne vain jos pääsisin!
Teheran <3


Mikä on mielipiteesi Höyhenestä?
Njaa mitäpä tähän sanoisi? Ei oikeastaan ole mitään mielipidettä kyseisestä mestasta.

Uskotko Höyhenessä "roikkumisen" hankaloittavan/edistävän parantumistasi?
Pyrin hengaamaan lähinnä parantumisaiheisissa keskusteluissa siellä. Parastahan se kuitenkin olisi jos pystyisi jättämään koko mestan.

Tahdotko ihan aidosti ja oikeasti parantua anoreksiasta?
Kylläkylläkyllä! En jaksa itse tätä vehtuuta ollenkaan. Olo on kamala, mutta olen alkanut noudattamaan ateriasuunnitelmaa täysin. En ole laistanut. Sovittiin lääkärin ja vanhempieni kanssa että minun syömistäni kytätään koko ajan, koulussakin on ihan opettajat pistetty vahtimaan että minä käyn ruokalassa jne. Pahalle tämä tuntuu osittain, mutta olen täysin suostunut tähän ja haluan eroon tästä sairaasta maailmankuvasta. Ehkä osaan taas nauttia elämästä vähän ajan kuluttua.

Mikä eläin kuvastaa luonnettasi parhaiten?
Höh yritin keksiä tähän jotain tosi hilpeää eläintä mutta ei tullut mitään hauskaa mieleen... Kai minä olen marsumainen: En pärjää yksin mutta kuitenkin aina tappelemassa kun porukkaan joutuu. :D


Jos et olisi lähtenyt Japaniin niin luuletko, että et olisi nyt näin huonossa kunnossa?
Japaninmatka tosiaan pahensi sairauttani. Japanilaiset kommentoivat kokoani, ja minulla oli tosi epämukava olo siellä, kun tapahtui kaikenlaisia kauheuksia. Mielenterveyteni ei vain kestänyt sitä. Lisäksi viimeinen hostiperheeni jätti minut tosi pitkiksi ajoiksi täysin yksin, niin ehdin ahdistua ja miettiä asioita vähän liikaakin. Ja kuten sanoin aiemmassa postauksessa, Japanissa oli helppo skipata syömiset. 
Jos en olisi lähtenyt, niin varmasti olisin jatkanut laihduttamista, mutta painoni ei olisi päässyt romahtamaan niin nopeasti. Japaninmatkan aikana laihduin 5 kiloa.

Kun rupesit laihduttamaan ajattelitko sen johtavan anoreksiaan?
En! Ajattelin olevani niin heikko. Ihailin tuolloin kyllä anoreksiaa ja sitä kontrollia ja kaikkea, mutten uskonut että minunlaiseni märsyäjä herkkuperse pystyy pitämään itsensä kurissa.

Miten vanhempiesi kanssa menee nyt?
Menisi paremmin jos muuttaisin pois.

Luuletko että lolita yms aiheuttivat syömishäiriösi?
Ei suoranaisesti mutta lolita ja gyaru kyllä lisäsivät ulkonäköpaineita. Tosin jos en olisi loleillut niin kyllä minä olisin paineita saanut muualtakin.

Kuinka vanhempasi suhtautuvat anoreksiaasi?
Isä on tosi huolissaan. Hän osoittaa huolensa kyllä lähinnä suuttumuksella ja huutamisella. Monesti on tullut huutoa jos pitsa jää syömättä tai jos en ota leipää ruuan kanssa jne. Iskä kuskaa minua sairaalaan ja on aktiivisesti mukana ja yrittää saada minut parantumaan. Äiti on isän sanomisten perusteella myös huolissaan, mutta äitini suhtautuu paljon kylmäkiskoisemmin. 

"Ja en edes saa sitä marsua/hamsteria/jyrsijää ettei sitäkään iloa enää ole ;<"
Miksi?
Vanhempani päättivätkin kieltää sen. Koska heistä on mukavaa lupailla asioita ja sitten viimehetkellä kieltää ne ilman mitään perusteita.

Mistä yleensä ostat vaatteesi?
Nyt en ole ostanut vaatteita pitkilleen, mutta suurin osa vaatekaappini sisällöstä on kirppareilta haalittua tai Yumetenbolta tilattua.

Millainen musiikkimaku sinulla on?
Hyvin sekalainen ja se tuntuu yllättävän monet :D Kuuntelen kaikkea ihan rähinäpunkkia ja gängstaräppiä lukuunottamatta. Lempparimusiikkityylini on varmaan sellainen elektroninen metallimusiikki, kertokaa nyt mikä sen genren hieno nimi on. Lempiartistejani on 2 times terror, Rammstein, Jukka Poika, 2ne1. Mutta tosiaan kaikenlainen jumputusmusa menee :)
2 times terror <3

Miten tutustuit gyaruun?
Kun lolitapiireistä suurin osa lopetti lolin ja siirtyi gyaruun. En muista vuosilukua, on siitä aikaa. Pukeutumiskokeilut tuli vuonna 2011, ja vasta tänä vuonna aloitin himen.

Mistä saat inspiraatiota tyyliisi?
Ihan tavallisilta tallaajilta! :)

Kertoiko terkkari sun vanhemmille anoreksiasta vai miten ne sai tietää?
He huomasivat sen ihan itse, ja koska asun pikkupaikkakunnalla, sairaalaan on 100 kilometrin matka. Bussi ei kulje joten kyyti tulee vanhemmilta, joten luonnollisesti heille oli kerrottava mikä on homman nimi :>

Meneekö sulla koulu silti hyvin?
Menee, ei koulumenestykseni oikeastaan mihinkään muuttunut. Voisi sanoa, että sain ehkä hiukan puhtiakin opiskeluun.

Ootko kattonu jotain proana sivuja tai vastaavia?
En ole. En pidä anorektista vartaloa kauniina, joten thinspiraatio jne ei iske ollenkaan. Ongelma itselläni nimenomaan on se, että näen itseni valtavana tankkerina, en anorektisena tai edes normihoikkana.

Kun laihdutit niin oliko sulla joku idoli jolla oli anoreksia?
Ei varsin, mutta aloin kyllä kadehtimaan joitakuita joilla laihtuminen tuntui käyvän niin helposti.

Etkö yhtään ajatellut että sulla olis anoreksia kun laihdutit ittes noin huonoon kuntoon?
Ennen Japaninmatkaa, ja hiukan sen aikanakin, pidin itseäni täysin terveenä. Että pientä normilaihdutusta vaan. Japanissa huomasin vasta miten sairas tosiaan olin. Jatkoin touhujani kuitenkin, kun siinä vaiheessa varmaan se kriittisin vaihe oli menossa.

Kui paljo laihduit yhteensä siel Japaninreissulla ku söit siel tosi vähä ja tällee?
Laihduin 5 kiloa matkan aikana.

Pystyks syömää ees vähä jotai ruokaa vai ahistaaks sua niinko kaikki?
Nyt pystyn, koska olen päättänyt että pystyn tähän :) Mutta siis, pahimpina aikoina minulla oli tiukat kalorirajat, ja jos niiden sisällä pysyi niin sai syödä mitä vaan. Rasvaa vältin, samoin kuin sokeria. 

Syäk yhes sun perheen kaa ja vahtiik ne koko aja su syämisiäs?
Syön ja vahtii ne :>

Ku käyt sairaalas sun vanhempien kaa ni millast se on ja mite sun vanhemmat suhtautuu sairauteen?
No yleensä minulla on oma aika ja vanhemmille on samaan aikaan järjestetty jutteluaika. Vanhempani suhtatuu sairauteeni ihan vakavissaan ja suostuvat kyllä näihin kaikkiin järjestelyihin, vaikka ne välillä rassaavatkin.

 Miten sun siskot suhtautuu siihen?
Ei oikein mitenkään :'D Ei ne kai tajua edes mitä on tapahtunut.

Mitä siel lääkäris tehään?
Jutellaan ja käydään vaa'alla. Siitä se pääosin koostuu.

Onks sun hankala puhuu sun anoreksiast muiden kaa?
Se riippuu ihan ihmisestä. En tiettyjen ihmisen kanssa halua puhua aiheesta ollenkaan, mutta toisille taas voin puhua yllättävänkin avoimesti kaikesta. Pidänhän julkista blogia jossa kerron aika paljon tilanteestani, niin en minä tätä kauheasti salailekaan :D

Onks sun mielestä lihava jos on 171 cm ja painaa 57 kg?
Ei. Ja itse en pidä kovinkaan monia ihmisiä lihavina, vaikka he painoindeksin perusteellakin sitä olisivat. Olen koon suhteen ankara vain itselleni (Ja vähän niille Ameriikan mäkkiläskeille)

Onko motivaatiosi parantua yhtä suuri kuin kerroit aiemmin?
On, suurempikin! Olin aika pohjalla viime viikolla, ja olo on nyt paljon parempi! Otin itseäni niskasta kiinni ja päätin, että tämä saa nyt loppua!

Onko tilasi mennyt koko ajan vain huonompaan?
Viime keskiviikkoon asti joo. Nyt olen ihan oikeasti alkanut syömään. Tästä se lähtee!

Onko tapahtunut mitään paranemiseen päin?
On, aloin syömään :D Tosiaan keskiviikkona oli tällainen perheen ja hoitajien ryhmätapaaminen, ja oli sen verta synkkää tekstiä että päätin, että osastolle en mene. Mulla oli kaksi vaihtoehtoa ja valkkasin tän kotona syömisen.

Kuinka pitkä olet ja paljonko painoit laihimmillasi?
En tahdo kertoa, mutta olen laihimmillani nyt (Tai en tiedä mitä painan nyt kun olen tosiaan syönyt viime keskiviikosta lähtien ihan ravintosuunnitelman mukaan, saatan olla paisunut jo pari kiloa), ja painoindeksini oli 15.

Miten hyvin osaat japania?
Kohtalaisesti, osaan kyllä puhua ja selviän perustilanteista, ja ymmärrän jos joku minulle puhuu japania. Kirjoittaminen vähän takkuaa, kanjeja en osaa juuri ollenkaan :/

Ymmärrätkö animea ilman tekstejä?
En katso animua XD Mutta joo kyllä mä japania ymmärrän :) Kävin Japanissa katsomassa leffateatterissa sen Hayao Miyazakin uusimman leffan ja ymmärsin kyllä juonen. Sanatarkkaa käännöstä en tietenkään olisi pystynyt tekemään!

Mitä kirjoja käytät (japanin) opiskeluun ja käytkö kursseilla vai oletko opiskellut itse?
Takako Karppisen Japanin alkeet-kirjaa käytin, samoin kuin tuota Michi-kirjaa. Pääosin olen opiskellut itsenäisesti, mutta olen käynyt Moodlen kautta  lukion verkkokursseja. Että on mulla tokarissa japanista 9 :D


Kiitoksia oikein paljon kaikille jotka kysymyksiä laittoivat, oli mukava vastata!


10 kommenttia:

 1. Tosi hienoa kuulla, että olet alkanut syömään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää et oon aika tyytyväinen itseeni et pystyin tähän, vaikkakin sit pakon edessä :)

   Poista
 2. Miten olisi vaikka joskus uusi Q & A ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaikka sitten jos ja kun saan 200 lukijaa täyteen! Tai 150... Siihen voi kyl mennä aikaa :D

   Poista
 3. Minkä pituinen olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiä viitsinkö kertoa kun sitten pystyy painoni "jäljittämään" ;<

   Poista
 4. Pikkasen yllätti toi sun musiikkimaku:D ...luulin että oot true love japsimusiikki fani tai jotain:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mä oikee japsumusaa edes kuuntele... :D

   Poista
 5. Ton musagenren nimi on industrial metal^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nii mä vähä arvelinki mutten uskaltanu käyttää sitä nimee ku en ollu satavarma :D Kiitoksia varmennuksesta!

   Poista