torstai 19. joulukuuta 2013

My christmas facts!☆

1. Joulu on ehdottomasti lempijuhlani! 

2.Lempijouluruokiani ovat piparit ja joulutortut. Niistä en osaa valita, kumpi on parempaa.

3.Jos taas puhutaan ihan oikeista ruuista (Piparit ja tortut ON oikeaa ruokaa!), niin porkkana- ja perunalaatikko sekä kunnon sienisalaatti on lemppareitani!

4.Meillä joulupöydässä on joka joulu rosolli, porkkana-, peruna- ja lanttulaatikkoa, kinkkua sekä graavilohta. 

5.Vihasin pienenä lanttulaatikkoa ja rosollia yli kaiken! Siitä käytiin aina tahtojen taistoa syötiinkö niitä vai ei. 

6.Joulupuuro syödään puoliltapäivin, ja sen kera sekahedelmäsoppaa.

7.Joulumanteliperinnettä meillä ei ole ollut kuin vasta viimevuonna! Sitä ennen olemme aterioineet puuromme mantelittomana D:

8.Jouluherkkuja (konvehteja, suklaata, torttuja, pipareita yms) ei jouluaattona syödä oikeastaan ollenkaan. Kaikki säästää tilaa puurolle ja illan äpösteelle!

9.Vaikka olenkin kasvissyöntiin siirtymässä, joulukinkusta en aio luopua :'D Sen verran itsekäs paska olen minäkin.

10. Joulukinkku on uunissa yön yli. Aamulla on ihana herätä siihen tuoksuun. 
11. Maalla asumisen hyviä puolia on se, että meillä on joka joulu aito, omasta metsästä haettu kuusi.

12. Käymme hakemassa kuusen aina isän kanssa ja kaikki lapset mukana (Paitsi nuorin siskoistani on joskus jäänyt syystä tai toisesta kotiin mököttämään).

13. Kuusi koristellaan 23. päivä yhdessä.

14. Mutta kuusi koristellaan valitettavasti aina melkein samalla tavalla, koska vanhempani ovat muutoksenkammoisia D:

16. Kerran, muutama vuosi sitten, koristelimme kuusen karkeilla. Sellaisilla folioon käärityillä kävyillä ja suklaapukeilla. Ihmettelimme, kun aina silloin tällöin yksi käpy/pukki hävisi ja vain foliot roikkuivat oksilla. Pikkusiskoni oli käynyt märsyämässä ne.

17. Meidän kissalla ei ole koskaan ollut ongelmaa joulukuusen kanssa. Se on antanut olla sen aivan rauhassa (koputan puuta). 

18. Kuusessamme on "feikki" kynttilät, kulkusia, hopeisia palloja sekä sellaista joulunauhaa.

19. Jouluaattona meillä ei ole mitään virallista aikataulua tai ohjelmaa. 

20. Perinteikäs päiväjärjestys kuitenkin löytyy: Aamulla herätään ja katsotaan joulupukin kuumaa linjaa, puoliltapäivin syödään puuro, sitten on random hengailua muutama tunti, sitten mennään joulusaunaan (Tässä välissä ryökäle laiska pukki on käynyt heittämässä lahjapaketit joko eteiseen tai olohuoneen nurkkaan), sitten valmistellaan jouluruoka, ja viimeisenä lahjat.

21. Meillä ei ole ikinä koskaan käynyt joulupukki :( Vanhempani ovat aina selittäneet meille, että asutaan niin syrjässä, että pukki ei ehdi pysähtyä, heittää vain lahjat. Ja hänen aikataulunsa vain sattuu osumaan aina meidän sauna-aikaan.

22. Uskoin joulupukkiin aika pitkään, en muista kyllä sitä tarkkaa hetkeä milloin uskoni alkoi hiipua :D 

23. En tajua ihmisiä, jotka eivät malta odottaa lahjojen avaamista! Eihän materialismin kuuluisi olla joulun pointti, mutta kivempihan se on jännittää iltaan asti mitä muut tykkäävät antamistasi lahjoista ja mitä itse mahdollisesti saa.

24. Ja vielä vähemmän tajuan niitä hutilopäitä jotka menevät etukäteen lahjavarastoa penkomaan ja jopa aukomaan lahjojansa. 

25. Meillä kuitenkaan ei ole kukaan, en minä eikä sisarukseni, käynyt lahjojen kimppuun liian aikaisin.

26. Olemme viettäneet kaikki joulut yhtä lukuunottamatta kotona. Silloinkin olimme mummolassani 16 vuotta sitten.

27. Ja olemme viettäneet joulumme aina vain perheen kesken, paitsi sinä vuonna, jolloin mummuni kuoli. Silloin pappa tuli jouluksi meille.


28. Minä ja veljeni emme pienempinä saaneet koskaan suklaakalenteria. Vasta kun pikkusiskomme alkoivat olemaan ihan ihmisen ikäisiä, ruvettiin mekin saamaan suklaakalenterit.

29. Olin pienempänä aina katkera, kun parhailla kavereillani oli ties mitä kallista lego- ja kinderjoulukalenteria ja itse availin jotain Osuuspankin ilmaista kuvakalenteria :(

30. Tein parina viimevuotena niin, että säästin suklaakalenterini jouluaattoon asti. Avasin sitten kaikki luukut kerralla ja nautiskelin suklaat :D

31. Katsoimme tänävuonna perheen kanssa Tha Joulukalenteria. Oli se ihan jees, ei vaan ihan kaikki vitsit kolahtaneet :D

32. Klisheisesti lempijoululauluni on Sylvian joululaulu.

33. Tykkään ostaa lahjoja! Tänä vuonna päätin kuitenkin etten ostaisi jokaiselle puolitutullekin lahjoja, koska rahatilanne, mutta niin siinä vaan kävi että aika monelle tuli lahja hankittua.

34. Lisäksi tykkään ostaa kunnollisia lahjoja, en mitään joutavaa tilpehööriä. Siksi tänäkin vuonna meni tosi paljon rahaa lahjoihin...

35. Vihaan lahjojen postittamista. 

36. Rakastan askarrella joulukortteja! Minusta on kivempi antaa omatekemä joulukortti kuin Tiimarista ostettu valmiskortti. Tänävuonna minulla ei kuitenkaan ollut aikaa askarrella. 

37. En mielellään halua ostaa lahjaksi lahjakortteja, ne ovat jokseenkin mielikuvituksettomia.

38. En kehtaa tehdä lahjatoivelistaa. Minusta se on hiukan itsekästä.

39. En ymmärrä niitä ihmisiä, jotka eivät osta joululahjoja perheelleen. Paitsi jos siis rahatilanne on tosi kurja, mutta silloinkin voi itse leipoa/askarrella tms jotain lahjaksi. Joulu nyt kuitenkin on vain kerran vuodessa.

40. Leivon joka vuosi luokanvalvojallenikin joulupiparin 8D

10 kommenttia:

 1. Mä sain kissan muutama kuukaus sitten. Se on täysin ADHD koko kissa ja on muunmuassa pilannut lähes jokaisen isomman kasvin täällä kotona. Ootan niin paljon sitä tapahtumaa, kun kuusi tuodaan olohuoneeseen.. :D Kunpa sekään ei kajoais siihen kummemmin, mutta kyllä musta tuntuu että se vähintään niillä koristeilla leikkii ja loppujen lopuksi jotenkin saa kaadettuu koko kuusen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, siin on sulle projektii kun vahdit kisua koko joulun :D Mä voin kokemuksesta sanoo et lahjojen avauksesta kissat tykkää, pakettinarut kyllä pöllyää! :D

   Poista
 2. Kiitos piparikakusta!(::

  VastaaPoista
 3. Ohohoo! Meillä on sama lempparijoululaulu^^ Itse tykkään hirveästi siitä Jarkko Aholan laulamana, kajahtaa niin komiasti että ihan kylmät väreet kulkee selässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista kenen laulamana toi on paras. Jotenki muistelisin tykänneeni siitä erityisesti Vesku loirin laulamana, mutta nytkun selasin meidän Loirin joululevyt niin ei niissä missään näyttänyt tuota Sylvian joululaulua olevan D: Mutta varmasti sen jossain olen kuullut!

   Poista
 4. Sanot ettet itse kehtaa tehdä lahjatoivelistaa mutta silti et ymmärrä miksi joku ei osta perheelleen lahjoja? Järki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järki itelles :D mitä se minua estää ostamasta muille lahjoja jos en niitä ruikuta muilta?

   Poista