maanantai 6. tammikuuta 2014

Fashion from all over the world: Hijab fashion!☆


 Tällaista tälläkertaa. Olen aivan rakastunut noihin piilareihin, ne ovat niin epäluonnolliset *w* Päätin tehdä ihan mielenkiinnosta tällaisen postaussarjan. Rakastan eri kulttuureita ja erilaisia pukeutumis/meikkaamistapoja. Heittäkäähän kommenttiboksiin ehdotusta, minkä maailmankolkan tyylistä seuraavaksi otan vaikutteita?

This kind of stuff this time. I'm in love with these new contect lenses, those are so unnatural *w* I decided to do this kind of posting "series" because I love different cultures and their way to dress up. Leave a comment and tell me what kind of style I wear next time!

28 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. :) Tuttu näky sinänsä, sillä täti ja muutama muu tuttu pukeutuu noin. Nuo piilarit on tosi kauniit, jotenki yliluonnolliset, niinku ite sanoitki :D Good job! Terkuin Jonna.

  VastaaPoista
 2. Kauniin eksoottisia kuvia, vähän manga tyyliset noi silmät :) Liityhän mun lukijaksi! Sun blogia oonkin aika usein lukenu mutta aattelin et nyt täytyy kommata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii ihanaa saada lukijoita <3 Ja kommentin saaminenkin on aina kivaa :)

   Poista
 3. Oikun on ihania kuvia ja ootpa nätti :) ♥ Intialainen tyyli ois kiva nähdä täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia oikein paljon <3 Intialainen lookki on tulossa ;)

   Poista
 4. Tosi kaunis olet, tykkään kovasti tästä lookista :)
  Olisi kivaa jos tekisit muidenkin kuin "kuuluisten" Aasialaisten maiden tyylejä, esim. Vietnam, Thaimaa, Malesia yms :)
  Myös Intia ja Kiina olisi mahtavia nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Ja pidetään mielessä, toteutan varmasti jonkun noista!

   Poista
 5. Oi kun olet kaunis! Ihanat piilarit tosiaan, kunnon keijusilmät^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ; w ; Joo, nää piilarit on TOSI isot ja yllättävän mukavatkin silmissä.

   Poista
 6. Upea toteutus ja idea. Tällaisia ehdottomasti lisää.

  VastaaPoista
 7. Meikki on tosi kiva ja sun silmät näyttää ihan super isoilta. Pitää kuitenkin jotenkin puuttua tai en tiedä, kommentoida sitä että olet käyttänyt hijabia tyyli-elementtinä. Hijab on aika vahvasti uskonnollinen symboli, enkä oikein tiedä mitä ajattelen sen käytöstä muoti-ilmiönä. Ehkä idea on sama kuin ristien käyttäminen koruina, vaikkei kristitty olisikaan (oletan siis ettet ole muslimi). Jotkuthan käyttävät hijabia poliittisena kannanottona. Ideana se, että ottaa vaikutteita muiden maiden kansallispukeutumisesta omaan tyyliin on aivan loistava. Hijab ei kuitenkaan sinällänsä ole niinkään kulttuurisidonnainen symboli, kun se on uskonto sidonnainen. En sinällänsä olisi siis niin yllättynyt, jos joku tästä loukkaantuisi.. Ajattelin vaan jakaa ajatuksia, ei muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko sanoa että totta, hijab on uskonnollinen symboli mutta myös kulttuurissa syvästi kiinni sillä Koraanin synnyinaikana -ja paikassa kaikki kunnialliset naiset, myös kristityt ja juutalaiset käyttivät huivia, elikkä kaikki muut paitsi orjat. Itseasiassa muutama moderni koulukunta kyseenalaistaa hijabin käytön. Meille muslimeille hijab on paljon muutakin kuin huivinriekale päässä. Se on elämäntapa, enkä minä ainakaan pahastu huivinkäytöstä ei-muslimilla, käsitän kuitenkin että hän ei ole muslimi eikä pidä sitä samasta tarkoituksesta kuin minä pitäisin ja hänelle hijab on tosiaan vain se huivi asusteena ja muoti-ilmiönä, hänellä ei ole siihen uskonnollista syytä kuten minulla on, ja muslimilla siihen kuuluu myös oikeanlainen pukeutuminen ja siveä käyttäytyminen ja ennen kaikkea Jumalan palvonta.

   Halusin vaan sanoa tämän, että kaikkien ei aina tarvitse ajatella muslimien suuttuvan pikkuasioista, inhottaa kun meitä kohdellaan niin, että kritisoidaan tällaisia postauksia ja poistetaan possunkuvat aapisesta ettei vain muslimeille tule paha mieli. Emme me tosiaan ole niin typeriä. Mä en ainakaan suuttunut tästä, eivätkä muslimiystäväni, oikein mukava postaus!!

   Poista
  2. Tiedän, siksi mä kuumoilinkin parille tyypille uskallanko julkaista tätä ollenkaan, koska kuitenkaan en ole muslimi. Ymmärrän hyvin kantasi ja en mäkään hijab-päässä lähtisi kaupungille kulkemaan. Ajattelin että julkaisen nämä kuvat kuitenkin, koska ajattelin tehdä tallaisen postaussarjan ja en aijo huivi päässä riekkumaan ympäri kyliä: Koska en tosiaan kyseiseen uskontokuntaan kuulu.

   Poista
  3. Nazzdar: Kiitoksia, ja mukava kuulla ettei tämä loukannut :) On itsellänikin muslimikavereita ja ei he pahastu huivista ei-muslimeilla ihan kuin eivät suutu jos kanssasisar lähtee hiukset paljaana kaupungille :)

   Poista
 8. nazzdar: En nyt tiedä miten sait sellasen kuvan, että ajattelisin muslimien suuttuvan pikkuasioista. Koska se ei missään vaiheessa ollut mikään tarkoitus. Miksei muka keskustelua saisi herättää tai kysyä edes asiasta? Itse suhtaudun muutenkin kriittisesti kaikkien uskonnollisten symbolien käyttöön muodissa, eikä tämä sinällänsä ole mitenkään poikkeus. Ilmeisesti kuitenkin suutuit kun kysyin tästä asiasta? En ole missään vaiheessa sanonut että tällaiset jutut pitäisi kieltää tai joku ei saisi tehdä niin ja näin. Kyse oli lähinnä siitä, että kun pukeudutaan (pääasiassa) toisen maan kulttuuriin liittyviin vaatteisiin "huvi mielessä" etc. on aina riski, että joka loukkaantuu asiasta. Otetaan vaikka esimerkiksi Pohjois-Amerikan alkuperäisväestö. Nykymuodissa näkee usein käytettävän Pohjois-Amerikkalaisten intiaaniheimojen keskuudessa käytettäviä juhlapäähineitä (sulka-hatut), jotka ovat vahvasti uskonto sidonnaisia ja pyhiä asusteita heidän kulttuurissaan. Se, että tätä päähinettä käytetään valtavirtamuodissa voi olla joko kulttuuria loukkaavaa tai ei. Jokainen muodostakoot mielipiteensä.
  Huivia saa käyttää päässään ihan kuka vaan, enkä ala kenellekkään (koskaan) sanomaan mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Ainoa asia, mitä tein oli kommentointi, en mitään muuta. Ja lisätään nyt tässä että minullakin on muslimi ystäviä, ennenkun vedetään taas se rasisti-kortti pöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin ymmärsin sun pointin oikein hyvin. Itse en hyväksy esimerkiksi niqabin käyttöä naamiaisasuna; Se on TODELLA mautonta. Ja kuten sanoinkin, en lähtisi huivi päässä heilumaan kaupungille, jos kerta en ole muslimi. Tähän postaukseen laitoin kuitenkin hijabin, koska päätin tehdä tämän postaussarjan eri maailman tyyleistä; Lähi-Idässä ja muslimimaissa hijab kuitenkin kuuluu olennaisena osana naisten pukeutumiseen. En käyttänyt tuota huivia kuin vain kuvien oton ajan, ja sitten vaihdoin peruukkiin. :3

   P.s. Minustakin tuo ristien käyttö vaatetuksessa on mennyt vähän yli, kun jokainen seppälähooämmäginatricot puskee vaatteidensa printteihin ristejä :P

   Poista
  2. Ymmärsin kommenttisi ehkä hiukan väärin, nyt kun uudestaan luin, Kommenttisi oli ehkä vain enemmänkin huomaavainen muistutus kuin syytös bloggaajaa kohtaan tai juuri tämä muslimien pumpulointi. En suuttunut. Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin kommentillani, muslimina inhoan eniten juuri sitä että tehdään muslimeista (ja monista muista vähemmistöistä) kaikenlaisia olettamuksia tietämättä heistä mitään. Asia on tietysti totaalisen eri, kun näköjään tarkoitit lähinnä kaikkia tällaisia elementtejä, kyseessä on siis vain väärinymmärrys, hyvä niin :)

   Tätä blogia luen juuri avartamistarkoituksessa, siksi että kirjoittaja on ehkä sata prosenttia erilainen persoona kuin minä itse, enkä edes tiedä tämän tyylin nimeä mitä hän edustaa/te edustatte, saatikka tiedä siitä mitään, oletan vain että luette japanilaisia sarjakuvia, piirrätte mangaa, fanitatte Japania ja pukeudutte.... en tosiaan tiedä tyylin nimeä, mutta pirtsakasti, tyttömäisesti ja värikkäästi :D (saa valaista tätä typerystä jos haluaa)

   En myöskään seuraa juuri muotia, onko tosiaan totta että tällaisia uskontoon sidonnaisia elementtejä käytetään paljon? Itseäni huivin käyttö ei loukkaa eikä miestäni tai kavereitani, mieheni oli vaan kun näytin tätä postausta sille että "ai oisko tosta pitäny suuttua", enkä toisaalta ymmärrä miksi siitä edes pitäisi suuttua, jokainen saa kuitenkin pukea mitä haluaa. Käytettiinhän Suomessa, kristityssä maassakin vielä 50 vuotta takaperin huivia. Toisaalta taas, näitä muoti-ilmiöitä luovat ihmiset saisivat ehkä kunnioittaa enemmän ja ottaa vähemmistöt huomioon. Kun on kuitenkin olemassa monenlaisia muitakin vaatekappaleita joita ei ensimmäiseksi liitetä mihinkään uskontoon, jotain tosiaan saattaa häiritä tuollainen.

   Poista
  3. namehisa: Näinpä. Ns hijab muoti-ilmiönä ei kuitenkaan ole tietääkseni mitenkään yleistä kuitenkaan? Mutta toi maailman tyylit-idea on tosi hyvä ja inspiroi minuakin ehkä ottamaan vaikutteita pukeutumiseen eri kulttuureista. Eli pointsit siitä! Hijab tyyleissä mua kiinnostaa tosi paljon kaikki huivien erilaiset sidontatyylit. Oma kaverikin oli vaihtanut hijabin sidontansa erilaiseksi ja se näytti tosi hyvältä (unohdin vaan sanoa siitä hänelle suoraan, damn). En vaan jotenkin itse uskaltaisi koskea uskonnollisiin symboleihin (pätee daavidin tähtiin, ortodoksi risteihin, tavallisiinkin risteihin, jne), jotka eivät kuulu omaan uskontooni sinällänsä. Tämä on tietty oma maailmankatsomuksellinen asiani. Minuakin näin pakanana vähän ärsyttää esim pentagrammien viihteellinen käyttö. Mutta joo en voi asiaan vaikuttaa. Olisi kuitenkin tosi hauskaa toteuttaa hijabilla esim lolitaa kokeilumielessä, mutta taidan jättää sen muille, vaikka siitä ei kukaan pahastuisikaan.

   nazzdar: Niin no ihan samalla tavalla kun sinua ärsyttää, että muut ihmiset tekevät muslimeista tai toisten kulttuurien edustajista johtopäätelmiä ja olettamuksia, niin minua ärsyttää, etä minusta tehdään olettamuksia ja ajatellaan ennakkoluuloisesti. Ja ehkä huomasit tekeväsi nyt samoin? Minäkin olen kuitenkin tietynlaisten kulttuurien edustaja (olen suomalainen, mutta olen myös japanilaisen katumuoti ala-kulttuurin edustaja, ja paljon muuta ja kaikkiin niistä liittyy olettamuksia ja myös ennakkoluuloja). Esim vaikka harrastan lolitaa ja namehisa gyarua (tai se on tyyli) ja vaikka kyseiset tyylit ovat kotoisin Japanista, ei se automaattisesti tarkoita, että kaikki tyylin edustajat pitäisivät erityisesti Japanista, lukisivat mangaa tai olisivat muutenkaan kiinnostuneita japanilaisesta populaarikulttuurista.

   Pointtini ehkä oli se, että mielestäni erilaisten symbolien arvo on nyky-yhteiskunnassa laskenut. Asioita ei ehkä arvosteta samalla tavalla kuin ennen ja merkitykset poistuvat, mikä on mielestäni tavallaan harmi. Itse ainakin haluaisin ainakin osittain edustaa eri symbolien kautta itseäni ja arvomaailmaani, mutta välillä se vaan tuntuu aika turhalta.

   Minulla ei ole tapana esittää henkilökohtaisia hyökkäyksiä ketään kohtaan. Mut hyvä että selkis asia.

   Poista
  4. Mainitsin kyllä että luen tätä blogia juuri siinä avartumistarkoituksessa, että en olettaisi asioita sillä tavalla, mitä itsekkin tahtomattani joskus teen :) Mutta samapa tuo, väärinymmärryshän tämä vain oli.

   Poista
 9. Hyvältä näyttää ja voi että kun on nätti meikki!

  VastaaPoista
 10. Im always happy to see other Women trying out Hijab and Hijab Fashion <3.^^ Peace and LOve 2 U. -Natissa K

  VastaaPoista
 11. Hei! Halusin vielä lisätä, että vaikka osaa muslimeista hijabin käyttäminen muotistatementtina ei loukkaisi, suuri osa maailmanlaajuisesti ei katso sitä kovin hyvällä. Erilaisissa ympäristöissä asuminen vaikuttaa tähän myös - suomalainen muslimi tuskin on yleensä moinaskaan, mutta esim. jenkeissä valtaväestön ja vähemmistöjen väliset jännitteet on niin suuria, että sikäläistä se voi loukata paljonkin - eikä se ole yhtään väärempi reaktio tai "pikkuasioista suuttumista". Tällaiset seikat kannattaa pitää mielessä kansainväliselle yleisölle suunnattua blogia pitäessä, ja harkita tarkkaan mitä postaa (vaikkei niitä vaatteita aikoisikaan käyttää ulkosalla). c:

  Muuten tykkään blogistasi hirveästi, oot hurjan söpö ja tyylikäs ja sun postauksia on aina mukava lukea!

  VastaaPoista