torstai 1. toukokuuta 2014

My own tea collection☆

Syvällinen mielipidepostaus jääkööt myöhempään! Aloin miettimään onko se järkevää alkaa ottamaan kantaa asioihin, joista tietää, että saa aika haisevaa palautetta kommenttiboksiin, varsinkin nyt kun meikällä on energiat nollissa. Kyllä, juuri kun hehkutin että menee hyvin tuli romahdus ja olo on ollut kamala niin henkisesti kuin fyysisestikin. Yritän nyt kuroa itseni tässä kasaan, ja kirjoitan teille rentouttavan postauksen yhdestä lempiasiastani, nimittäin teestä! Laitan perään myös, mistä voitte kyseistä teetä ostaa, jos itsekin kyseisestä/kyseisitä laaduista innostutte.

I promised to make a very deep opinion posting, but I have to pass it now. I started to think would that be clever to write about thing I know would upset someone. And I am now too tired to receive negative feedback. I will do that posting later, when I feel more better. Yep, I have felt very bad mentally and physically for a while. I try to get better soon, so I will write about relaxing thing, tea! I am very sorry, but those descriptions are only in Finnish. I'm sorry, but I don't think I am able to tell well those tastes for you in English ; A ; I hope you can still enjoy those pictures. 

Meikäläisen koko kokoelma kokonaisuudessaan. Ahtaassa hyllykössäni teen määrä näytti paljon suuremmalta, kuin nyt kun levitin purnukat ja pussit aulan lattialle kuvaussessiota varten. Olen myös huomannut vaatekaappi-ilmiön teehyllyni suhteen: Aina kun pitäisi juoda teetä ei ole mitään mitä juoda! Pihistelen tiettyjen teelaatujen suhteen, enkä halua tuhlata niitä. Toiset teet taas eivät sovi tiettyyn mielialaan/tilanteeseen, ja aina onkin pitkä pähkäily mitä raaskii ja mitä haluaa ottaa.

My whole collection. it looked bigger in my tiny drawer... When I took those to the corridor where I took pictures it looked that I didn't have that much tea that I thought. I have also noticed the closet-phenomenon with my tea: I have ever nothing to drink! I save some types of tea, and some types just won't fit in every situation. 

Mustat teet. Olin ennen suurikin mustan teen kuluttaja, ja vihreää teetä pidin mauttomana litkuna. Nyt on mieli muuttunut, ja mustaa teetä tekee mieli oikeastaan aika harvoin. Ei se pahaa ole, mutta omiin teesessioihini vihreä tee vain sopii paremmin. Kuitenkin, esimerkiksi jäätelöä syödessä, musta tee on parhautta! Vasemmalta oikealle:
Hasselpähkinä-kaakao: Maistuu oikeastaan laimennetulle kaakaolle. Ihan hyvää, jokseenkin hiukan tunkkaista minun makuuni. Vahva suklaan maku kuitenkin, eikä ole kovinkaan esanssinen.
Smiling Monkey: Banaanitee, jossa mukana kuivattuja banaanilastuja, kookoslastuja ja karamellinpaloja. Tämä tee tuoksuu aivan taivaalliselta, mutta maku ei oikeastaan ole kovinkaan banaaninen, vaan enemmän teessä maistuu karamelli ja kookos. Osta omasi täältä.
Kolme Veneessä: Sisältää marjoja ja hedelmänpaloja (puna- ja mustaherukkaa, mangoa, vadelmaa), ja tämäkin tuoksuu aivan taivaalliseltä. Kolme veneessä on minun vakkari jätskinsyöntitee, ottakaapas pala vaniljajäätelöä ja nauttikaa se tämän teen kera! Suosittelen lämmöllä. Osta omasi täältä.
Joulutee: Forsmannin joulutee. En muista virallista teen nimeä, paketti oli punainen jossa oli joulupukin kuva, ei varmaan kerro paljoakaan :'D Tee oli yhteen aikaan lemppariani, tosin nyt kevättä kohden mentäessä on myös tämän teen nautiskelu jäänyt luonnollisista syistä. Maku on todella jouluinen, kanelin ja omenan ja neilikan maku on vahva. Tätä teetä löytyy isoimmista marketeista, Punnitse & Säästä-liikkeistä ja totta kai Forsmannin omasta putiikista.
Wanhan ajan mustikkatee: Varsin mustikkainen tee, ja tosiaan maistuu myös siltä itseltään. Ei ollut pettymys, paketti oli söpö ja ei maksanut paljoakaan. Aromeitahan tähän on käytetty, mutta pakkausselosteen mukaan aromia enemmän teessä on luonnonmukaista, aitoa mustikkaa. Tätä teetä löysin ihan Citymarketista, joten eiköhän tätä saa suurimmista marketeista jos kiinnostaa.

Vihreä maustettu. Kuten sanottua olen siirtynyt vihreiden maustettujen teelaatujen pariin. Mitään selkeää yhtä suosikkia en osaa nimetä, lemppari on vaihtunut jo useampaan otteeseen. Osassa teistä maku miellyttää enemmän, ja koetan siksi nautiskella niitä harkiten, toisia taas voi juoda vähän hätäisemmin ja ei-niin-nautiskellen. Tässäpä esittelen yksilöt!
Vanilla Garden: Mansikoilla, jasmiininkukilla ja vaniljauutteella maustettu vihreä tee! Tätä Katja suositteli minulle kun pähkäilin mitä makeaa teetä voisinkaan ostaa. Tuoksu tässä teessä on huumaava, ja olenkin useampaan kertaan vain tuoksutellut tätä teetä itsekseni. Makukin on hyvä, mutta olisin itse henk. koht. kaivannut enemmän vaniljaisuutta, joka ei oikein maistu tässä teessä. Omasi voit ostaa Théhuoneesta!
Dream of Spring: Appelsiinilla, mansikoilla ja kehäkukalla maustettu raikas tee. Tämä nimensä mukaan tuo kevään ja kesän mieleen, maku tosiaankin on niin raikas. Yleensä en hirmuisesti sitrusteestä välitä mutta tämä tekee poikkeuksen sääntöön. Suosittelen ehdottomasti, jos tykkäätte raikkaankirpeästä ja makeasta teestä. Tämä soveltuisi varmasti loistavasti jääteeksi! Omasi voit ostaa täältä.
Päärynätee (ylhäällä): Perus Forsmannin päärynätee. Tämä oli joulukuussa lempiteetäni, mutta nyt on mielipide taas vaihtunut. Hyvää se tämäkin tee on, muttakun olen päässyt maistelemaan enemmän luonnollisesti maustettuja teitä, peittoavat naturellit maut 100-0 aromit ja lisäaineilla maustetut teet. Valitettavasti tässä Forsmannin päärynäteessä ei aitoa päärynää ole, vaan maku on saatu öljyillä ja aromeilla. Hyvää tämä tee tosiaankin on, ja todella makeaa. Tuoksuu hiukan sellaiselta kaupan päärynäpillimehulta, jos olette koskaan juoneet. Tätäkin teetä voitte ostaa Forsmannin omasta kaupasta, Punnitse & Säästä-liikkeistä sekä isoimmista marketeista.
Verraton soursop: Katjan luona käydessäni hän tarjosi minulle tätä teetä ja rakastuin heti! Meninkin sitten parin pvän päästä ostamaan itselleni pussillisen tätä teetä, ja Verraton soursoppi kuuluu niihin teelaatuihin joita pihtaan, haluan juoda tätä teetä kun tiedän että minulla on aikaa tuhota kaikki kolme haudutuskertaa ja nauttia joka siemaisusta! Verrattomassa soursopissa on porkkanaa, kehäkukkaa sekä ruiskukkaa. Maku on, yllättäen, makea. Omasi voit ostaa täältä.
Fruits of Asia: Ostin tämän teen Bremenistä yhdestä pienestä The Ouncen tyylisestä teepuodista. Tuoksu tässä teessä on todella vahva, ja hiukan nimensä vastaisesti varsin mausteinen. Kun tein pientä taustatyötä, ei tässä teessä ole hedelmää ollenkaan, vain kuivattuja kukkien terälehtiä ja mausteita. Makua on vaikea kuvailla, mutta yksi maku ylitse kaiken oli inkivääri. Varsin vahva tee, ja aluksi en pitänyt tästä ollenkaan. Nyt parin kerran jälkeen, täytyy sanoa, olen kovastikin tykästynyt tähän. Sopii mainiosti juotavaksi pelkästään.
Vihreät "maustamattomat". Ei nämä oikeastaan maustamattomia ole, mutta koska nämä eivät ole saaneet makuansa hedelmistä/marjoista/kukista and so on laitoin ne nyt tähän omaan kategoriaansa. 
Milky Oolong: Oolong-teetä joka on maidossa höyrytetty. Todella pehmeä ja makea maku, ja lisäksi tämä tee on varsin ruokaisa! Sopii siis näläntunteen siirtämiseen (ja ette nyt ajattele siellä mitään!), jonka vuoksi itse en ainakaan voi ruoan päälle tätä teetä juoda, sillä siitä seuraa ähky. Itse tykkään nautiskella maito-oolongiani aamuisin, samalla kun epätoivoisesti yritän opiskella pääsykokeisiini... Oma maito-oolongini on Bremenistä, mutta sitä saa melkein kaikista teekaupoista. 
Nai xiang wao feng: Samaa sarjaa maito-oolongin kanssa. Marssin Théhuoneeseen, ja pyysin jotain makeaa vihreää teetä. Tätä minulle tarjottiin ja rakastuin tuoksuun. Tuoksu oli todella outo, se muistutti jostain mutta en saanut päähäni mitä. Nyt pitkän tuoksuttelun ja mietiskelyn tuloksena totesin että tuoksu (ja maku!!) muistuttaa valkosuklaata. Tämä tee on perus vihreää teetä joka on vuohenmaidossa höyrytetty. Tämä on yksi niistä teistä joita pihtailen, tämä on herkkua. Oman Nai xiang wao fengisi voit ostaa Théhuoneesta.
Melody: Kiinalaista senchaa vaniljanpaloilla maustettuna. Tuoksuu vaniljajätskiltä, maistuu vaniljalta. Aivan parhautta! Jo heti ensimmäisen haudutuskerran jälkeen kalusin puoli internettiä lävitse mistä saan tätä teetä lisää kun se loppuu. Onneksi tuo on 100 gramman pussi, joten muutaman kerran saan siitä itselleni teet keittää ennenkuin se on finaalissa, ja tätä teetä voi juoda kyllä ihan minkä kanssa ja ihan mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Tee tosiaan on yksi parhaita, mitä olen koskaan maistanut. Tämän vaniljateen ostin Bremenistä, mutta teekauppa.fistä saa ostettua vihreää vaniljateetä. En sitten tiedä ajaako se samaa asiaa kuin tämä, jag måste testa!

Toivottavasti sain teidät innostumaan nyt teestä ja vähän erilaisemmista teelaaduista. Ensi kerralla kun teehammasta kolottaa, kannattaa sen Liptonin pussiteen sijaan hakea edes sitä Forsmannin irtoteetä, ja jos rahat ja mahdollisuudet sallii, kokeilla jotain hiukan "parempia", luonnonmukaisin menetelmin maustettuja yksilöitä. Ette tule pettymään!

I hope that you found this interesting, and next time you want to have a cup of tea, you choose something else than just teabags! You should try those naturally flavored teas, I promise you won't be disappointing!


12 kommenttia:

 1. Ihana teekokoelma <3 Juon itse myös paljon teetä, mutta olen tosi laiska sen suhteen. Irtoteetä kyllä löytyy kaapista, mutta usein sorrun pussiteehen sen helppouden vuoksi. Tämän hetken arkisuosikki onkin simppelisti vain Teekannen inkiväärillä maustettu vihreä tee.

  Tuo, ettei ole mitään juotavaa -tunne, on kyllä minullekin tuttu. Kaapissa on yli kymmentä erilaista teetä ja silti välillä hyllyä vain tuijottaa ja miettii, ettei ole mitään. Ja toisaalta sitten useimmista kuitenkin tykkää. Tosin tällä hetkellä kaapissa on myös pari harhaostosta, joista pitäisi kai vain hankkiutua eroon, koska en koskaan niitä tule juomaan (tai sitten pitäisi juottaa ne pahaa aavistamattomille vieraille ;).

  Inspiroiva postaus kyllä. Pitäisikin taas tehdä teeostoksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että tämä postaus inspasi <3 Ymmärrän kyllä pussiteeihmisiä: Onhan se omanlaisensa säätäminen kun alat ensin annostelemaan teetä, sitten haudutat oikeanlämpöisessä vedessä ja vielä oikean ajan. Ei sovi oikein kiireaamuihin :'D

   Mutta joskus kun sulla on aikaa vaan itsellesi, niin kokeilepa hauduttaa kannullinen irtoteetä. Rakastut varmasti!

   Poista
 2. Tämä oli minunkaltaiselleni teen lipittäjälle unelmapostaus <3 Smiling Monkey ainakin kuulosti sellaiselta jota haluan maistaa seuraavaksi kun teetä hankin. Nyt on kaikki purkit täynnä ja ei ole lupa ostaa uusia purkkeja XD Minullakin on tuo sama että kun menen teekaapille siellä on kymmeniä eri laatuja muttei mitään juuri fiilikseen sopivaa, hah.

  Forsmanin joulutee (mikä sen virallinen nimi sitten olikin) on kyllä todella hyvää. Toinen ihana on Hehkuva talvitee, mitä minulla on aina kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Smiling Monkey oli selllanen tee jonka olemassaolosta en ees tienny, kaupassa sitten vaan haistelin jos jonkinlaista sorttia ja tuoksuun rakastuin :D Ei kyl kaduta että ostin, suosittelen!

   Ja tosiaan, forsmannin teistä varmasti jouluteet ovat parhaita <3

   Poista
 3. Oi miten ihana tee-kokoelma <3 Täällä myös toinen tee-fani, joskin täytyy myöntää että aika hiljan olen vasta täysin siirtynyt irtoteiden mahtavaan maailmaan. Niitä onkin sitten kertynyt Pussiteet ei enää mee edes alas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussiteetä ite juon vaan jos käyn kylässä ja lykätään pussiteetä nenän eteen :D Parempaa se on kuin kahvi... Kuitenki n:D

   Poista
 4. Voi että, sultahan löytyy jos jonkinlaista teetä :) Mä olen myös teen ystävä, mutta haluaisin löytää hyvän kofeiinittoman vihreän teen. Osaisitkos vinkata jostakin hyvästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista <3

   Ja pistit muuten pahan, piti kääntyä tee-ekspertti Katjan puoleen ja kysäistä miten on vihreän kofeiinittoman laita :D Théhuoneelta löytyy Sencha Premiumia, joka on kofeiinitonta irtoteetä. Sitten Clipperiltä löytyy perus vihreääteetä kofeiinittomana myöskin: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/vihrea-tee-kofeiiniton/CLIPPE-5021991999840/dp

   Toivottavasti oli apua <3

   Poista
  2. Kiitos itsellesi kysymyksestä, toivon tosiaan että vastauksesta oli apua ja kysy ihmeessä jos tulee lisää mietityttävää :)

   Poista
 5. älä turhaan pihistele, ei niistä mitään iloa oo jos ei viitti juoda ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muttakun rahatilanne on tiukka ja noi suosikkiteet on just niit kalleimpii D:

   Pitää säästellä spessutilaisuuksia varten ;D

   Poista