perjantai 18. heinäkuuta 2014

#healthyfood: Superpuuro☆

Lupasin teille syvällistä postausta ja tässä joo on nyt todella syvällistä tekstiä. Joo ei, olen vain niin väsynyt töiden sun muiden tiimoilta, että aivot ei jaksa pelittää kunnolla ja bloggaaminen ei luonnistu. En tahdo blogata "koska täytyy" ja tehdä hutaistuja postauksia, joita ehkä kaksi viimeistä hiukan olivat. Aion skarpata nyt vähän, vaikka se sitten tarkoittaisikin että postauksia ei tulisi viikoittain. En tahdo blogini tason laskevan. Syvällinenkin postaus on tulossa, mutta nyt vähän kevyempiin aiheisiin elikä ruokaan!
Kuten sanoin, olen nyt työssäkäyvä ihminen ja päivien pituus vaihtelee kuudesta kymmeneen tuntiin, ja aika usein työni loppuvat vasta yhdeksältä illalla. Olo on väsynyt ja ei oikein jaksa mitään. Tällä hetkellä elelen myös säästöilläni, joten rahaakaan ei ole paljoa mällättäväksi. Mitä siis syö, mikä maistuu hyvältä, pitää nälän poissa ja on halpaa? No puuro tietenkin! Ja puuroa on vielä helppo "tuunata" omanlaisekseen. Siitä voi tehdä epäterveellistä jälkkäriä tai ravitsevan annoksen. Tässä nyt reseptiä millaisena minä olen oman puuroni nauttinut monena iltana.
 1 dl kaurahiutaleita/moniviljahiutaleita
1 rkl psylliumkuitua
1 rkl kanelia
½ rkl kardemummaa
vajaa 2 dl vettä
Päälle:
banaania
mustikoita
taateleita
hiukan sokeritonta mysliä

Valmistus käy kuin normaalilla puurolla, mikroon vain kolmeksi minuutiksi ja hyväkkeet päälle. Psyllium tekee puurosta kiinteämpää, ja varsinkin hiukan jäähtyessään puuro jämäköityy. Täyttävää ja terveellistä!
Suosittelen nautiskelemaan luomuruisleivän kera jonka päällä sipaisu maapähkinävoita (nyt taas hifistelyä, sitä sokeroimatonta versiota, missä ei ole lisättynä yhtään mitään ylimääräistä). Kuppi teetä kylkeen ja simssi tulille niin ilta on täydellinen!

1 kommentti:

  1. Hitsikkä! Tämä ohje tulee tarpeeseen kunhan miulla koulu alkaa. Pitääkin laittaa ihan kirjanmerkkipalkkiin että muistan. Ainainen peruspuuro kun alkaa tympiä jo parissa viikossa niin tällainen vaihtelu tulisi tarpeeseen. Olen itse niin huono soveltamaan ja minulle ei ole edes tullut mieleenkään näin erilainen tuunaus. Masuni tulee kiittämään sinua ^_^

    VastaaPoista