lauantai 12. heinäkuuta 2014

Jeffrey Campbell copied Finnish brand?!☆

Oli kyllä aikamoinen yllätys eräänä päivänä vastassa kun avasin facebookin. Eräs tuttavani omistaa lolitabrändin, Cloudberry Ladyn, joka valmistaa suomalaisia lolitavaatteita. Totta kai hänen desinginsä ovat Tuulian itsensä tekemiä ja suunnittelemia, ja jokunen aika sitten hän laajensi alaansa ja alkoi suunnittelemaan vaatteiden lisäksi myös kenkiä. Olen ollut ylpä CLstä, sillä minusta on hienoa, että niinkin pienestä maasta kuin Suomi, ja niinkin pienestä lolitaskenestä mikä meillä täällä on, löytyy niinkin taitavia ja yritteliäitä ihmisiä kuin Tuulia, ja hän on vielä saanut laitettua jalkansa ovenväliin muotimaailmaan. Onhan CLlää ollut myynnissä ulkomaillakin. 
Mutta siihen itse asiaan! Tosiaan, avatessani facebookin oli etusivullani monia keskusteluja ja jakoja auki. Kuva oli tällainen:

Sanokaa mitä sanotte, omasta mielestäni tässä haisee plagiointi ja pahasti. En uskokaan että voi olla pelkkää sattumaa kaksi näin samanlaista kenkää, kaksi näin samanlaista desingiä. Oikeastaan vain koron korkeus ja materiaali ovat eroina. En ihan täysin ja sataprosenttisesti tiedä kaikkea, olen vain seurannut facebookista keskustelua ja koin, että tämä on jaettava. En ole huippubloggaaja, enkä tavoita kansainvälisiä yhteisöitä, mutta vaikka Jeffrey Campbell onkin iso firma ja Cloudberry lady pieni suomalainen yritys, on minusta tällainen kopiointa aina väärin. Siksi onkin tärkeää, että jakaisitte tätä sanomaa eteenpäin. En nyt sulje täysin pois vain todella ikävän yhteensattuman mahdollisuutta, mutta se, että tässä olisi kyse vain sattumasta on aika pieni. Tässä copypastettu teksti Tumblrista, jonne tämä kuva ensimmäisenä jaettiin:

PLEASE! Jeffery Cambell has stolen a design from Finnish lolita brand Cloudberry Lady. The Bat Girl shoes from Jeffery Cambell are from 2014 (released just a couple of weeks ago) and the original design is from 2013!
please signal boost this and help a small brand.

”People of tumblr please support a small company! Cloudberry Lady designed Bat Shoes in 2013 and these shoes highly resemble our design. So much it’s almost hard to believe to be just a co-incidence, which I’m not denying it still could be.
But please if you are interested in this kind of shoes I humbly ask you to turn to us first. Thank you! 
Here are links to our tumblr posts of our original designs:
http://cloudberrylady.tumblr.com/post/78322105160/this-sample-pair-of-cloudberry-lady-the-bat-high
http://emmametso.tumblr.com/post/46929322835/the-bat-shoes-made-and-designed-for-cloudberry”

4 kommenttia:

 1. voisitko linkittää sen fb:n keskustelun? olisi mielenkiintoista lukea lisää tästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että saat sitä näkyviin kun se käytiin kaverini fb-seinällä D: Vaan jos oot hänen kaveri se näkyy : <

   Poista
 2. Mielestäni nuo lepakot ovat edestä erinäköiset. Muutenkin lepakot ovat jo aika käytetty juttu...

  VastaaPoista