torstai 11. kesäkuuta 2015

Travelling info☆

Johan tässä on peräti kuukausi (vai vähän vajaa?) taidettu pysyä Suomen puolella. Ajattelin tehdä tällaisen etukäteispostauksen, sillä voi olla etten postaa tästä heinäkuun tulevasta matkasta erikseen. Bloggaaminen on kivaa mutta olen niin huono heilumaan kameran kanssa oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa, plus että pelkään kamerani puolesta. Kyllä jotain kuvatuksia varmaan otan, että pientä kollaasipostausta saatte ainakin. Tähän on kuitenkin aikaa vielä muutama viikko, joten tällaista etukäteishypetystä vaan luvassa.

Onhan tämä nyt sitten aika jännää. En ole oikeasti ennen poikaystäväni tapaamista käynyt risteilyillä juurikaan (viimeksi vuonna 1999, josta nyt luonnollisestikaan ei pahemmin mitään pallomerta lukuunottamatta jäänyt mieleen). Nyt sitten poikaystäväni varasi meille Välimerenristeilyn! Lähdemme liikkeelle Italiasta, ja kun palaamme risteilyltä, vietämme vielä Venetsiassa pari päivää. Risteilyn aikana käymme maissa muunmuassa Turkissa ja Kreikassa. En ole ikinä käynyt Etelä-Euroopassa, sillä esimerkiksi meidän perheellämme ei ole ollut tapana matkustaa ulkomaille ollenkaan (tuota vuoden -99 Tukholmanristeilyä lukuunottamatta), ja jos jonnekin ollaan lähdetty se on ollut joko Laitila tai Kuopio. Nyt otan sitten aikuisiällä takaisin! Varsinkin Turkki kiinnostaa minua kovasti kulttuurinsakin puolesta. Ei sitä nyt päivän aikana ehdi paljoa perehtymään, mutta saapahan ainakin esimakua millaisesta kohteesta on kyse. Odotan matkaa innolla, ihana saada nollata vaan kokonainen viikko, sillä tässä viimepäivinä on tullut käytyä läpi aika rankkoja asioita.

Sitten vielä, ette varmaan kuvista arvaa? Ollaan lähdössä Tokioon uudeksivuodeksi! En päässyt käymään Tokiossa vaihtariaikanani, ja poikaystäväänikin kiinnostaa kovasti Japani valtiona. Siispä päätin ostaa hänelle syntymäpäivälahjaksi matkan Tokioon! Hotelli on jo varattu Shinjukusta ja lennot hankittiin tuossa vähän aikaa sitten. Jännitän jo etukäteen sitä, miten tullaan pärjäämään. Enhän minä esimerkiksi Fukuokassa ollessani joutunut käyttämään julkisia, sillä hostiperheeni liikuttivat minua autolla joka paikkaan. Lisäksi jos kielitaitooni tuli aukko, oli aina hostiperhe pelastamassa. Nyt pitäisi sitten pärjätä all by myself. Suunnistustaitoni on heikko jopa täällä Helsingissä, niin olen jo ehtinyt stressaamaan että löytyykö edes Shibuya109 (saatika sitten sitä miestenkauppakeskusta). Onneksi tässä on vielä hyvinkin puolivuotta aikaa ihmetellä ja virkistää kielitaitoa.
Että tällaisia suunnitelmia minulla on tiedossa. Risteily on heinäkuussa, Japaniin on vielä aikaa. Onko teillä suunnitteilla jotain matkoja joita odotatte innoissanne? :)

14 kommenttia:

 1. Olen päättänyt alkaa säästämään interreiliä varten, mutta siihen onkin kolme vuotta vielä aikaa. Aion käydä ainakin Ranskassa, Espanjassa, Saksassa, Sloveniassa, Tsekissä ja Alankomaissa. En malta odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi no kuulostaa aika huipulta! Saksasta oon tykänny ite, siel on kivaa :) Hauskaa reissua sulle <3

   Poista
 2. Lähden uuteen-Seelantiin pariksi kuukaudeksi (pidemmäksi jos ottavat sairaanhoitajan töihin :D) tulevana jouluna..

  Kiva kun sulla on matkoja tiedossa! Loistavia paikkoja. Turkin paikalliset on tosi kohteliaita mutta raivostuttavia aggressiivisella myyntitavallaan.

  Shibuya 109 on taivas... Sen löytää helposti heti kun astuu ulos Shibuyan asemalta Hachiko patsaan puoleiselle uloskäynnille. Se on iso ja näkyy. kannattaa ostaa heti alkuun kentältä Pasmo kortit joille ladataan rahaa että pääsee julkisilla liikkumaan.

  Jos ehditte niin käykää Yokohamassa ja Kamakurassa.. Tunti Tokiosta junalla. Tokiossa Sunshine city oli myös kiva paikka ^___^ ja hei ehdottomasti menkää Asakusaan! Olin hostellissa siellä

  Fred och kärlek,
  Anna
  www.solringen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! No siin on sulle sit reissua kerrakseen! Bloggaa sit ihmeessä miten meni, jään seurailemaan :)

   Shibuya 109 kuulostaakin ihan taivaalta! Onhan rakennus aika massiivinen joten eiköhän sinne löydä :) Tuo miesten kauppakeskus vaan voi olla vähän kinkkisempi juttu. Ollaan Tokiossa vaan viikko niin voi olal että pidättäydytään ihan vaan itse Tokiossa, kun on sielläkin niin paljon nähtävää. Oli tarkoitus junamatkailla vähäsen mutta ehkä se jää seuraavaan reissuun.

   Iso kiitos tästä kommentista, oli paljon apua <3

   Poista
 3. Ihanaa matkaa niin risteilylle kuin tokion matkallekkin sit aikanaan.Itse kävin ekan kerran kunnolla ulkomailla viime kesänä turkissa ja tykkäsin suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla! Ite tosiaan odotan tota Turkkia tosi innoissani! :)

   Poista
 4. Voi vitsi ku Itsekkin uskaltaisi lähteä matkustamaan.Lentopelko on kuitenkin niin kauhea että matkustelut jää haaveeksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että :( No mites ois sit jotkut roadtripit, interreilaus tai just joku pitkä risteily? :)

   Poista
 5. Ai miten ihania suunnitelmia! Mä seurailen mitenkä teidän matkat onnistuu ja ootan kovasti postauksia niistä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii ihana et ootat ^_^ Teen kyl varmasti just jonkun kollaasipostauksen :)

   Poista
 6. Ihanaa! :33 mä lähden vapaaehtoistöihin ghanaan 5 viikoksi heinäkuussa ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooh! Itekin suunnittelin vapaaehtoistyötä Ghanassa, tai et oisin lähteny sinne koulusta vaihtoon! Mutta nykyisen elämäntilanteen takai se tuskin onnistuu : < Pidähän tosi mahtava reissu siel! Varmasti ihan huippua :)

   Poista
 7. Ihanaa, pitäkää hauskaa kummassakin reissussa! :D
  Vielä näin by the way, että Shibuya 109 (ja se miesten Shibuya 109) löytyvät naurettavan helposti. Ovat oikeastaan toistensa vastapäätä. Minuakin mietitytti aluksi löydänkö koko paikkaa, mutta se tulikin naurettavan helposti vastaan kun metroasemalta pääsin ulos. Metroverkosto Tokiossa voi tuntua aluksi hankalalta, mutta siihen tuttui ja reitit oppi muistamaan hyvin aika äkkiä. Ei kannata siis hirveästi stressata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti rohkaisusta! Toivottavasti nyt sit osataan löytää kauppakeskukset. tuun sit tänne itkemään kun shoppailut jäi kun nää kaks pälliä ei vaan osaa XD Mut joo oon saanu niin paljon rohkaisua tähän asiaan et ehkä osataan :)

   Ja kiitoksia kommentistasi ^_^ <3

   Poista