keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Hääperinteet jotka toteutamme☆

Meille on tulossa perinteiset ja hyvin epäperinteiset häät. Vaikken uskovainen olekaan, meille tulee olemaan kirkkohäät jo ihan vain sen tunnelmansakin puolesta. Minulla on perinteinen häämekko hiukan epäperinteisellä twistillä, ja hääkoristeet tulevat kuvastamaan meitä todella vahvasti, joten ne ovat hyvin omaperäiset. Erilaisia häitä on vähintään yhtä monta kuin hääparejakin, joten sekin tietysti on tulkinnanvaraista, mikä on perinteistä ja mikä ei. Koska omat häämme näillä näkymin tulevat olemaan sellainen sekoitus vanhaa ja uutta, ajattelin tällaisen postauksen olevan ihan hauska. Kovin paljoahan ei vielä ole lukkoon lyöty häiden järjestelystä ja kulusta, mutta tässä on tämänhetkinen raportti.
 
Morsiuskimpun/sukkanauhan heitto
Myönnän junttiuteni, mutten tiennyt että tuo sukkanauhan heitto on mitenkään yleinen perinne häissä. Itse en edes tiedä tuleeko meille tuota sukkanauhan suulla pois kynimistä, koska tavallaan minusta se on hiukan kiusallista itselleni siinä kaikkien sukulaisten ja vieraiden edessä. Hääkimpun heitto tulee totta kai, se nyt on minusta ihana ja hauska perinne. Tätäkin kyllä mietin, sillä onhan se hääkimpun kuivattaminen ja tauluksi teettäminenkin mahdollista. Kuitenkin meillä on hurja ”turhan roinan” karsiminen edessä, joten ehkä hääkimpputaulut saavat jäädä.
Morsiamen/sulhasen/anopinryöstö
Ei, ei ja ei. Tämä asia keskusteltiinkin jo, ja se ei kummankaan mielestä ole mukavaa. Kauhean kiusallista ja vaivaannuttavaa. Mitä nyt on tullut hääohjelmia katsottua, on tämä ryöstöhommakin saatu ihan hauskaksi, mutta suurimmalta osin se on vaan epämääräistä anopin/sulhasen/morsiamen pois paikalta viemistä ryyppäämistä varten. Lisäksi juhlapaikaltamme ei niinvaan poistuta mihinkään, joten tämä perinne jää välistä.
Häävalssi
Tanssimme häävalssin. Tästä tulikin mieleen että pikkuhiljaa varmaan voisi alkaakin harjoittelemaan… Joo, aiomme tanssia häävalssin koska tuleva mieheni sitä niin kovasti halusi. Itse olen vanhojentansseista lievästi traumatisoitunut ja mielellään olisin voinut skipata valssin, mutta onhan se nyt ihan kiva perinne toteuttaa. Mitään monentunnin tanssahteluja ei kyllä ole tulossa! Yksi valssi ja that’s it!
 
Hääkakun leikkaaminen ja polkaisu
Kyllä tämä varmaan toteutetaan. Mitään suurta merkitystä tällä perinteellä ei itselleni ole, mutta onhan se ihan hauskaa! Onneksi minulla on 2nd hand kengät jalassa, että jos poikaystäväni onnistuukin täysillä voimilla paukauttamaan jalalle ei ainakaan kengistä tarvitse murehtia :D
 
Vieraiden pukukoodi
Ei ole mitään pukukoodia, vaikka kaikki teemat ja muut olisivatkin niin hauskoja. Pienenä ajatuksenpoikasena on vaaleanpunainen teema, eli vieraat voisivat käyttää vaaleanpunaista vaatetuksessaan edes jossain muodossa. Naispuoliset (ja miksei miespuolisetkin) saavat laittautua ja tälläytyä as much as they want. Esimerkiksi ystäväni saavat laittaa lolitaa ja gyarua jos haluavat, olisin vain otettu. Kokovalkoiseen pukeutuminen olisi kyllä vähän hassua, mutten nää millä tavalla se olisi loukkaavaa morsianta kohtaan.
Jotain uutta, vanhaa, sinistä ja lainattua
Ei tule toteutumaan. Häämekko on uusi, kengät ja hiuskoristeet 2ndhandia ja lainattuna on alushameeni. En ala ostamaan sinisiä alusvaatteita tai väkisin järjestämään jotain sinistä asukokonaisuuteen, kun ei se siihen sovi. Ei tietenkään tämä ole ehdoton ei, sillä mistäs sitä tietää jos satun shoppaamaan itselleni siniset pikkarit viimehetkellä, mutta näkyvästi sinistä ei hääpäivän asukokonaisuuteen tule.
 
Pictures (C) brandx10
Hääperinteitä on varmasti vielä lisää, harmittaa ihan etten ole päässyt hääjuhliin jotta voisin nyt tehdä jotain vertailua. Kun poistumme kirkosta, en tiedä heitelläänkö siinä tilanteessa mitään. Olen niin nössö, että kiusaannun helposti ja tällaisissa tilanteissa helottaisin punaisena ja haluaisin kipittää mahdollisimman nopeaa vauhtia hääautoon. Niin, hääauto löytyy, mutta se, tuleeko perään kaikenlaista härpäkettä ja mikä toimii autonamme on auki.
 
Millaiset häät teillä ovat olleet, ja millaisia perinteitä noudatitte, tai haluaisitte noudattaa? Mitkä hääperinteet on ehdoton no no, ja mitkä taas ehdottomasti tahdotte osaksi juhlia?

4 kommenttia:

 1. Meillä oli melko epäperinteiset häät. Vieraita oli alle 15 eli ihan vain lähimmät perheenjäsenet + isovanhemmat, hääpäivä oli maanantai ja meillä oli siviilivihkiminen. Vihkijä saapui kuitenkin varattuun juhlapaikkaan, joten maistraatin kolhoissa tiloissa ei tarvinnut vihkimistä suorittaa. Lisäksi häät olivat vasta lokakuun lopussa, joten luonto ei ollut hehkeimmillään, mutta päivämäärä oli meille oleellisempi kuin luonnontila tai viikonpäivä.

  Hääpukuni oli pitkä ja siinä oli valkoista, mutta muita perinteitä ei oikeastaan sen suhteen tullut noudatettua :D Eikä meillä ollut varsinaista ohjelmaa vihkimisen, syömisen ja kahvittelun lisäksi, tanssimisesta nyt puhumattakaan. Mentiin siis tosiaan melkoisen pienimuotoisesti ja perinteitä välttäen. Päivän päätteeksi ajeltiin omaan kotiin omalla autolla.

  Jotain perinteistä kuitenkin oli. Isäni saattoi minut huoneeseen, jossa vihkiminen tapahtui, ja piti myös puheen vihkimisen jälkeen. Meillä oli kakun leikkaaminen myös, mutta kumpikaan ei muistanut talloa toisen varpaille :D

  Kivat juhlat meillä kuitenkin oli ja ihan meidän näköiset. Kumpikaan meistä ei tykkää olla huomion keskipisteenä, joten isot häät olisivat tuntuneet ahdistavilta.

  Kirjoittelin pari vuotta sitten hääpäivästä postauksenkin. Käy lukaisemassa, jos kiinnostaa: http://keijumetsasta.blogspot.fi/2013/11/tahdoimme.html (Tosin häävinkkejä siitä ei varmaan kamalasti irtoa, koska meidän häät olivat tosiaan hyvin erilaiset kuin ne, mitkä teillä ilmeisesti on suunnitteilla.)

  Tsemppiä häiden järjestämiseen. Välillä voi siinä puuhassa epätoivoa iskeä, mutta onhan se hienoa saada järjestää juuri omanlainen juhlapäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hauskalta, ja kiitos linkistä, käyn todellakin katsomassa! Kaipaan nyt paljon hääinspistä ^_^ Ja sehän on kivaa jos ei ihan kaavoihin kangistu, meilläkin näkyy omaperäisyys koristelussa ja itse juhlapaikassa :)

   Poista
 2. Moikka, meillä oli 1900-luvun alun teemahäät. Pyysimme vieraita pukeutumaan sen ajan juhlatyyliin. Tuntui että olisimme olleet aikakoneessa, kun matkasimme kirkosta kartanolle. Lisää ja kaikkea muuta http://belleepoquewedding.blogspot.fi

  Klikkasin lukijaksesi ja jään innolla seuraamaan teidän hääsunnittelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh hei ihana kun annoit linkin, käyn heti tutustumassa! Hääinspistä kyllä kaipaa nyt tosissaan ja mistäpä sitä paremmin saisi kuin muiden blogeista! :)

   Poista