keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Berlin part 1: Oktoberfest and shopping☆

Ajatus oli että saisin koko viikonlopun tiivistettyä yhteen postaukseen. Kuvia oli kuitenkin niin julmetusti, että kiltisti ja suosiolla jaoin jutun kahteen osaan. Tässä esittelen kuvasaldoa perjantai-illalta ja lauantailta, ja jätän ensi kertaan sunnuntaipäivän.
Lähdettiin siis liikenteeseen perjantaina. Itse kieriskelin vielä flunssaisena kotosalla, ja vain toivoin, että en sairastuisi pahemmin viikonloppua kohden. Nenäliinapaketti jos toinenkin kului viikonlopun aikana mutta hengissä selvittiin ja se tärkeintä. Nyt tällä kertaa emme lähteneetkään reissuun kahdestaan, vaan mukana oli isäni. Tämä reissu oli hänelle vähän kuin syntymäpäivälahjaksi hankittu. Matka alkoi Finnair loungesta, jonne kaikki kolme menimme nautiskelemaan pientä evästystä ja juomaan ilmaiset kuohuviinit!
Berliiniin saapuessamme kello oli jo kahdeksaa, mutta poikaystäväni tiesi lentokentän lähellä olevan oktoberfest-juhlat. Se olikin syy miksi lähdimme viettämään isäni synttäreitä jo nyt, vaikka juhlat oikeasti ovat vasta joulukuussa; Isäni halusi vierailla oktoberfesteillä. Täytyy kyllä sanoa, että käsitykseni noistakin pippaloista muuttui tämän viikonlopun aikana aika hyvin.
Paikkahan oli yksi suuri tivoli, näin periaatteessa. Lapsia kuhisi oktoberfesteillä ja siinä kun vanhemmat joivat kaljaa lapset istuivat karusellissä. Vähän hassultahan se näin Suomen malliin tottuneelle tuntui, mutta mikäs siinä. Kauheasti oli kaikkia herkkuja ja hyveitä myynnissä, mutta minä kiristin kukkaronnyörejä, ja pidättäydyin ostamasta mitään. Nuo dracula-omenat ovat kyllä supersöpön näköisiä :D
Kyllä sitä vaan Berliinissäkin oli syksy. Tuuli oli kovin pureva ja ilma viileä, mutta voi että oli kaunista! Olisin voinut jäädä kuvaamaan noita lehtiä ja puita ja maisemia ylipäätään vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Kun heräsimme lauantai-aamuna, oli meillä selvät sävelet. Koska sunnuntaisin kaikki on Berliinissä kiinni, päätettiin pyhittää lauantai shoppailulle, sunnuntai sitten maisemille ja nähtävyyksille. Aamupalaa oli saatava, ja suuntasimmekin siihen ainoaan kahvilaan, joka näytti olevan yhdeksän aikaan lauantaiaamuna auki. Tilattiin sämpyläkori, johon kuului leikkele/hedelmälautanen. Huh jos ja kun tämä määrä olisi yksin pitänyt mätystää! Kolmeen pekkaan tämä oli juuri sopiva annos, ottaen huomioon etten minä lihaa edes syö.
Tittidii! Primarkissa! Mentiin vähän matkan päähän, Steglitzin Primarkkiin, koska ei hyvän tähden millainen ryysis keskustan liikkeessä oli. Eihän siellä ihminen kestänyt olla. Lisäksi poikaystäväni saksassa asuvat kaverit sanoivat, että keskustan liikkeestä puuttuu paljon asioita, joita tässä liikkeessä oli. Onneksi mentiinkin tänne, koska Steglitzin liikkeessä mahtui hyvin katselemaan ja hypistelemään vaatteita. Postausta ostoksista on myös tulossa, totta kai!
Primarkin jälkeen olikin hyvä istua alas. Mentiin viereiseen kauppakeskukseen, ja istuttiin jäätelöbaariin missä käväistiinkin viimekevään Saksanreissulla. Tällä kertaa istuttiin suosiolla sisäpuolelle, eikä terassille. Poikaystäväni ja iskäni ottivat oluet, ja itse päätin repäistä ja tilasin drinkin, mikälie mai tai kyseessä olikaan (niin kova fani en drinkeille ole että nimet muistaisin). Hyvää oli, ja sai taas ihastella yliherkullisia ja superhalpoja jäätelöherkkuja, mitä kahvilasta olisi saanut *0* 
Seuraavana kohteena oli Alexanderplaz, jossa sijaitsi Alexa- niminen kauppakeskus. Se tiesi shoppailua! Tai siis, "shoppailua", en ostanut kyseisellä kauppakeskusreissulla yhtään mitään, noiden jäätelöiden lisäksi. Kaikkea hurjan söpöä ja kivaa tietenkin oli koko kauppakeskus täynnä, varsinkin Claire'sissa oli kaikkea suloista kissa- ja MLP-krääsää, minkä mielelläni olisin kotiuttanut. 
Kun kaupat sulkeutuivat, mentiin takaisin Karlshorstiin, missä poikaystäväni kämppä sijaitsee. Lähellä kämppää on eräs kreikkalainen ravintola, jossa kävimme viimekeväänäkin. Nyt tietenkin täytyi iskä viedä sinne myös, ja itse uskaltauduin tilaamaan swimming pool-drinkin ja oikeastaan ainoan kasvisannoksen mitä koko raflasta sai :'D Paistettua munakoisoa ja fetanyyttejä. Herkullista oli, ja ihanan halpaa!
Tällä tavalla meidän perjantai-lauantai sujui. Seuraavassa osassa esittelenkin sunnuntain, ja voi olla että välissä intoudun postailemaan shoppailuita saksanmaalta!

4 kommenttia:

 1. Oi vitsi ompa ihanan näköistä :)! Pakko kyllä itekkin harkita tuota Berliiniä seuraavaksi matkakohteeksi kun näyttää noin kivalta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa vierailla! Ite tykkään kovasti; Erilainen Suomeen verrattuna muttei niin paljoa kuitenkaan että kulttuurishokki ehtisi iskemään. :) Ja iiihanan halpaa... <3

   Poista
 2. LÄHETÄÄN SAKSAAN HALPAA RUOKAA JA JUTTUJA!! Ei vaineskaa, mutta ihania herkkukuvia. ;_;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOO LÄHETÄÄN!! Siel tosiaa on kaikkee hyvää ja söpöö ja halpaa ; _ ; <3

   Poista