perjantai 16. lokakuuta 2015

Berlin trip part 2: Oh it is Poland☆

Reissupostaus part 2! Kerrankin saan jonkun tällaisen postaussarjan valmiiksi, yleensä into/jaksaminen/muisti loppuu kesken kaiken, oh I feel so proud of myself. Elikä siis, mitä teimmekään sunnuntaina, reissumme viimeisenä päivänä. Meillä oli yölento takaisin Helsinkiin, joten saatiin seikkailla koko päivä aivan iltaan asti vielä. 
Aamu alkoi sillä, että poikaystäväni juoksi läheiseen leipomoon hakemaan isälleni kahvia, sillä hänen kämpässään ei kahvinkeitintä ole, ja valmiskahvi ei isääni innostanut. Leipomoreissulla poikaystäväni oli napannut minulle pienen yllätyksen, nimittäin mansikkaleivoksen! Yolo, ja kyllä sitä nyt kerran saa mansikkaleivosta syödä aamiaiseksi (Vaikka se olikin valtava! Mutta niin hyvä ;_;)
Maisemoisia kämpän luota. Sunnuntaisinhan Berliinissä oikeastaan mitkään liikkeet eivät ole auki. Vain leipomot sekä rautatieasemien yhteydessä olevat kaupat saivat olla auki. Ehdimme myös tsekkailla osan nähtävyyksistä jo lauantaina, joten poikaystäväni kokeneena reissaajana tiesi, että junalla pääsisi Puolaan todella nopeasti ja halvalla. Ja mikäs siinä sitten, pakattiin kamppeet ja lähdettiin kohti juna-asemaa. Onnistuin tietenkin säätämään, ja hukkasin puhelimeni matkalla. Hiukan söi reissun iloa se, että kuumottelin minne puhelimeni olin onnistunut jättämään, ja vieläpä en omista suojakoodia siihen. Nyt on tilanne muutettu ja onneksi olinkin unohtanut kännykän kämpille jossa se turvallisesti odotti kun palauduttiin matkalta.
Nämä! Näistä sain siis edellisessä postauksessa esitellyt My Little Pony- minirasiat. Jos olisi ollut pakkaustilaa enemmän, olisin ehkä hamstrannut näitä, vain niinden supersöpöjen yllätysten takia.
Puola oli kyllä jännä paikka visiteerata. Eihän tuosta pienessä Kostrzyn kylässä vierailu paljoa tietenkään kerro koko valtaisasta valtiosta, mutta pienen vilauksen ehti näkemään. Ja en kestä, siellä oli vielä halvempaa kuin Saksassa! Tuntui aikamoiselta kidutukselta tulla takaisin  Suomeen ja huomata kuinka kaikki maksaa niin paljon ; _ ;
Päätettiin syödä lounas Puolan puolella, koska se tosiaankin tuli hitusen halvemmaksi kuin Saksassa. Koska kylä oli pieni ja kyseessä oli sunnuntai aamupäivä, ei kyllä Kostrzynissäkään mikään ollut auki. Vihdoin, vähän kävelymatkan päästä, löydettiin eräs kuppila. Unohdettiin kyllä kaikki tarkistaa mikä Puolan slotyjen kurssi oli, mutta jälkikäteen selvisi tosiaan se, ettei mikään maksanut juurikaan mitään. Tilattiin tuollaisia perinteisiä puolalaisia palleroita, joiden sisällä oli herkkusieniä ja sipulia. Minun makuuni ne olivat liian pippurisia ja rasvaisia, mutta hintaa annoksella oli vajaa kaksi euroa. Limppari maksoi euron per lasi ja ranskisten hintaa en edes muista, ei sekään paljoa ollut.
Iltapäivän kuvasaldo olikin olematon. Palailtiin joskus kolmen aikaan takaisin Berliiniin, ja siellä sitten kävimme vielä tsekkaamassa muurinjämät, ja siitä suuntasimmekin jo lentokentälle. Lentokentällä aika menikin loungessa istuessa, sillä kauheasti ei kyllä siellä kauppoja ollut kierreltävänä. Oltiin takaisin Suomessa yhden aikaan yöllä, ja sitten meikälle pamahtikin taas flunssa >_> Hyvin ajoitetut pari tervettä päivää.
Reissu oli onnistunut ja minä tyytyväinen. Viihdyn tosiaan Saksassa, ja jos elämäntilanteeni ei olisi se mikä on, olisin ensi syksynä ollut lähdössä vaihtoon Saksaan. Tosin ei sitä tiedä mitä elämä tullessaan tuo!

6 kommenttia:

 1. Outoa ettei siellä ole kaupat auki sunnuntaisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on vissiin joku Berliinin osavaltion oma laki, että ei saa olla auki D: Muuallapäin Saksaa putiikit ovat koko viikon avoinna. Vähän harmi mut kukkaro kiittää :D

   Poista
 2. Ah onpas ihania kuvia! Teillä on ollut kiva matka matkan sisällä, hehe :D Joo itsekin kiertelin tuossa Barcelonaa viime sunnuntaina eikä kyllä näkyny monia kauppoja auki. Se on outoa, kun Suomessa on tottunut siihen, että suurissa kaupungeissa kaikki on auki vähintään pari tuntia päivällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no se kyllä on tosiaan hassua, kuinka monessa paikassa sitten tosiaan kaikki, jopa ruokakaupat, paukaiutetaan sunnuntaisin täysin kiinni. Saksakaan kun tietääkseeni ei ole kauhean uskonnollinen valtio, että senkään takia niitä pitäisi pitää kiinni. En tiedä sitten kuinka Barcelonassa uskonnollisuus asiaan vaikuttaa?
   Ja joo, oli ihan hausta extemporé retki tuonne Puolaan :D :) Aina kannattaa käyttää tilaisuudet hyödykseen!

   Poista
 3. Kannattaa tosiaan käydä Puolassa paremmalla ajallakin! Krakova ainakin oli aivan ihana kesällä, mahtavaa jäätelöä, halpoja meikkejä, hyvät shoppailumahdollisuudet ja todella halpaa ruokaa. Kerran heittäydyttiin oikein fiineiksi ja tilattiin ravintolan kalleimmat pihvit - 12€ well spent.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainii sä oot käyny siellä!! Joo hei saat kuule jakaa Puolavinkit mulle kun tuut käymään, rakastuin nimittäin hintatasoon :D

   Poista