torstai 12. marraskuuta 2015

Kauneuskirurgia hot or not☆


Mielipidepostausta tulossa ja aiheena otsikon mukaan kauneuskirurgia. On ihan virkistävää kirjoitella välillä ihan asiaakin, mutta ei sitä nyt joka välissä jaksaisi kirjoittaa mielipidetekstiä. Onneksi tämänpäivän aihe on helppo, sillä se mitä ajattelee ja miten kauneuskirurgiaan suhtautuu, on täysin jokaisen päätettävissä ja se tuskin herättää suuria tunteita. Ainakaan minussa.
Minua ei ole leikelty, eikä varmaan koskaan tullakaan. Jos aloitetaan itsestäni, niin en ajattele plastiikkakirurgiasta oikeastaan mitään. Löydän kyllä itsestäni useitakin kohtia, joita haluaisin mielellänikin korjailla. Kyllähän ne silarit olisi todella jees, isommilla rinnoilla nykyinen vyötärönympärykseni näyttäisi paljon kapeammalta. Lisäksi tasoittaisin tiettyjä juonteita ottamalla hiukan täyteainetta kasvoihini. (Näin by the way, lasketaanko täyteaineiden pistäminen edes plastiikkakirurgiaksi? Nyt täytyy myöntää että en tiedä, mutta jospa sitä sitten vain puhuisin kehon/kasvojen muokkauksesta yleisesti)
Hinnan lisäksi koko touhussa hirvittää se, että jos jokin meneekin pieleen. Olen todella, todella kipupelkoinen: Kestän kyllä kipua hyvin kun se kohdalle osuu, mutta jos tiedän että toimenpide sattuu stressaan ja ahdistun aivan hirveästi. Ja jokin täyteaineiden laitto huuliin näyttää aivan järkyttävän kipeältä toiminnalta. Leikkauksissa varsinkin on aina se pieni riski, ettei asiat mene niin kuin strömsössä, ja käy huonosti. Varmaan useat meistä on käynyt kurkkimassa ”plastic surgery gone wrong”- kuvia ja videoita. Useinhan niissäkin on tietenkin taustalla omat törttöilyt, mutta sattuu ja tapahtuu sitä ihan lääketieteellisistä syistäkin tehdyissä leikkauksissa. Hinnan mainitsin heti alkuun: En ole valmis laittamaan viittätonnia rintoihin tai viittäsataa kasvoihini. Ja vaikka Thaimaassa ja Virossa kuinka pääsisi halvemmalla, sitä vaihtoehtoa en edes mieti. En lämpene minkään muun valtion sairaaloillekaan kuin vain Suomen. Tiedän tämänkin, että korkealaatuista ja ammattitaitoista väkeä se on sielläkin töissä, mutta kun päähänsä saa jonkun pinttymän niin siellähän se usein on ja pysyy.
Hinta ja riskit eivät ole se syy itsessään miksi en kauneuslaikkaukseen mene. En halua sitä niin paljoa, eikä edellämainitut asiat ole minulle ongelmaksi. Jokainen nainen ja mieskin varmasti on katsonut peiliin ja huomannut itsessään asioita, jotka täytyisi korjata. En kuitenkaan usko että välttämättä tykkäisin ulkonäöstäni yhtään enempää, vaikka saisinkin muutaman kuppikoon enemmän ja siloisammat kasvot. En koe että ne olisivat asioita, jotka ovat kaiken sen kivun, vaivan ja rahan arvoisia. Totta kai minulla painaa sitten vielä se, että minulla on poikaystävä joka tykkää minusta tällaisena kuin olen, eikä arvostaisi että menisin leikkaukseen. Totta kai se on jokaisen oma päätös, mitä kropallaan tai kropalleen haluaa tehdä, jolloin ei mielestäni puolisoillakaan ole sananvaltaa. Kyllä minä leikkaukseen menisin jos oikeasti aidosti kovasti sitä haluaisin. Kuitenkaan en asiaa ihan vakavissani ole ikinä miettinyt.

Mitä sitten ajattelen ihmisistä jotka kauneusleikkauksissa ovat käyneet? No en kyllä yhtään mitään poikkeavasti siitä mitä ajattelen ihmisistä jotka eivät ole käyneet. Ei se minua haittaa tai ärsytä tai kirvoita minua ragettamaan henkilöstä netissä anonyyminä, jos on 18-vuotis syntymäpäivälahjaksi saanut silikonit. Pakko muuten puhua vielä tästä silariasiasta, että minusta se ei ole millään lailla tyhmentävä tekijä ihmisessä, jos sellaiset hankkii. Jos itsekin sellaiset joskus hankkisin, niin tekisin sen vain itseni takia. Että pitäisin itsestäni enemmän. En sen takia, että yrittäisin päästä Playboy-lehteen poseeraamaan ja toivoisin että kaikki parisuhteessa olevat miehet haaveilisivat minusta. 
Totta kai ihmettelen, jos joku on tehnyt jotain hirmuisen överiä, ja kaikki leikkaukset ja täyteaineiden lisäilyt eivät omaan kauneusihanteeseeni sovi. Kielten halkaisu ja kaikenmaailman sarvien tekeminen ei vastaa sitä, minkä minä miellän sieväksi ja esteettiseksi. Kuitenkin henkilö joka itselleen ne sarvet laitattaa päähän luultavasti tykkää, ja täten viihtyy enemmän itsensä kanssa, joten mikä minä olen tuomitsemaan? 
On tavallaan jännää, miten kauneusleikkaukset kuitenkin tuomitaan aika laajalti. Meikkaaminen, hiuspidennykset, volyymiripset sekä rakennekynnet ovat sallittuja, kuten korsetit ja push upit. Näistä harvemmin yleisellä linjalla kukaan viitsii tuomitsemaan ruveta, vaikka onhan näitä ”Oot feikki”-huutelijoita tietenkin. Itse varsinkin näin estetiikkaa arvostavissa piireissä koko ikäni käytännössä liikkuneena en todellakaan paheksu sitä, jos haluaa panostaa itseensä ulkonäöllisesti. Ennen kuin yksikään anonyymi tulee huutelemaan siitä, että mielestäni kaikkien naisten tulisi hankkia silarit ja ripsipidennykset ja hiuslisäkkeet sekä mielellään ottaa myös täyteainetta huuliin, niin ei. Tekstissä olen puhunut siitä, mitä ajatuksia minulla on kauneuskirurgiaa kohtaan. Totuushan omalla kohdallani on se, etten meikkaa arkisin juurikaan, hiukset heitän ponnarille ja vaatteet on mitä on. En siis todellakaan ajattele että jokaisen naisen tulisi leikkauttaa/laitattaa itsensä että voisi olla kaunis (Itse olen poikkeus säännössä, olen aikamoisen sekakäyttäjän näköinen kun vielä meikittömyyteen lisätään väsymys), ja minuakin kyllä ärsytti Maisa Torpan kirjoitus, joka nostikin aikamoisen kohun. Arvostan hurjasti ihmisiä jotka eivät meikkaa ollenkaan, ja se ei mielestäni kerro siitä etteikö ulkonäöstä välitettäisi. Omasta olemuksestaan kun voi huolehtia muutenkin kuin leikkauksilla ja meikeillä ja pienillä fiksauksilla.
Mikä on teidän kanta plastiikkakirurgiaan? Oletteko itse harkinneet joskus? Oli kyllä ihan mielenkiintoinen aihe kirjoittaa, varsinkin kun siitä on hurahtanut pieni hetkinen jo, jolloin asiaa olen tarkemmin mietiskellyt.

14 kommenttia:

 1. Hieno teksti! Oon juurikin sun kanssa samaa mieltä; ei kauneusleikkaukset tee ihmisestä yhtään vähempiarvosta tai vastaavaa. Mä en oo ainakaan näillä näkymin menossa leikkauttamaan itteäni missään vaiheessa elämääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa et tykkäsit ja oot samoilla linjoilla :) Jokainen tehköön kropalleen mitä haluaa jos tykkää :)

   Poista
 2. Kysymys! Ottaisitko silarit, jos joku ne tulisi nyt ihan ilmaiseksi tarjoamaan? Suomalaisessa sairaalassa ja kaikki kulut olisi katettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiusaus olisi kova mutta en ehkä, kun poikaystäväni ei arvostaisi ja kuten mainitsinkin niin pelkään kaikkia mahdollisia komplikaatioita :D

   Poista
 3. Itsensä muokkaaminen leikkauksilla on okei jos tekee sen tosissaan itseään varten.
  Itse ehkä tulevaisuudessa aijon rinnat leikata kokonaan pois koska en tunne niitä omikseni. Ainakaan nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei leikkauksia tarvitsisikaan tehdä muiden mieliksi, vaan jos itse sitä tosiaan haluaa :) Mun mielestä saa tehdä itselleen just mitä tahtoo, jos kokee sen tekevän oman olon mukavammaksi ^_^

   Poista
 4. Sulla on tosi söpö tyyli! :)

  http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Jokainen voi tehdä vartalolleen mitä haluaa, mutta toki kannatan luonnollisempaa linjaa. Jos menee muotoilemaan koko pärstävärkin niin uusiksi, ettei entiseksi tunnista, niin silloin on menty heittämällä yli..

  En usko, että monellakaan parikymppisellä on tarvetta täytellä juonteita, mutta ymmärrän, että viimeistään 30-40 välillä aihe saattaa usealla käväistä mielessä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onhan se aika rajua jos rupeaa kokonaan itseänsä uusiksi rakentamaan :o

   Ja mulla nyt on omassa naamassa kohtia josta en tykkää, toivottavasti monella muulla ei ole! :) Varmasti sitten ihan ryppyjä tulee jokaiselle ja niistä haluaa itse kukin eroon :D

   Poista
 6. Mitä mieltä oot muuten näistä hottis-Juhasta jne? Jos kerta seuraat hottiksia, niin musta näyttää että nehän käy herranjestas joka päivä naamaansa laittamassa! Tästäpä vähän aasinsillalla siihen, että mitä miettisit, jos sun poikakaveri kävisi vaikka huuliaan muotoilemassa tai lykkimässä vähän botoksia kulmien väliin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä hottiksia seuraa, haha, muutaman jakson oon kattonut kun on ollu sellainen Ei-jaksa-ajatella- olo :D Yleensä Danin sovinismi vaan alkaa ärsyttämään niin paljon että pakko lopettaa, oli käsikirjoitettua tahi ei.
   Mutta niin siis siihen kysymykseesi! En mä niistäkään mitään ajattele. Juha ei oo hyvännäköinen mun mielestä, ei mahdu mun kauneuskäsitykseen. Mutta en mä silti sitä hänelläkään paheksu; Hänen rahansa, laittakoot mihin haluaa. En kyllä itse uskaltaisi olla vähän väliä piikittelemässä itseäni, mutta eikös sitä täyteainetta pidä kasvoihin käydä säännöllisin väliajoin lisäämässä muutenkin?

   Ja en mä tiedä, voisi laittaa jos haluaisi mutta saattaisin kyseenalaistaa, että tarvitseeko :D Mutta jos se hänen toiveensa ja halunsa on niin senkun :) Sitä en tietenkään sulattaisi jos känni-illan päätteeksi keksisi hiukan kulmia kohotella :D Edellyttäisin kyllä paria päivää pidempää harkintaa.

   Poista
 7. oi ei tyttö kaunis, et kai sinä nyt mitään leikkauksia tarvitse!
  Itse olen miettinyt lasten myötä että vatsan roikkuvasta nahasta olisi kiva päästä eroon mutta toimenpide on hyvin kallis eikä täysin riskitön sekään. + rintojani voisin kyllä suurentaa (eli lähinnä täyttäää imettämisen jäljiltä roikkuvat :/) omalla rasvakudoksella mutta en missään nimessä silikoni implanteilla (HUI kauhia, voiko sitten enää imettää jos tekeekin lisää lapsia?!)
  Mutta hienoa että uskallat kirjoittaa aiheesta, varmasti aiheuttaa tunnekuohuja monessa. Oma mielipiteeni on että nuoret ihmiset ei näistä toimenpiteistä ainakaan hyödy, vanhemiten kun maanvetovoima alkaa vaikuttaa pikku kiristykset on ok, mutta miksi myrkyttää mahdollisesti oma keho sille täysin vierailla substansseilla (botox, silikoni) ?
  Ymmärrän kyllä myös tilanteet missä ihminen on täysin tyytymätön esimerkiksi kasvojensa joihinkin piirteisiin ja haluaa kirurgisesti niitä korjattavan, mutta samalla siinä aina ottaa ison riskin että lopputulos mielyttää mahdollisesti aiempaa vähemmän.
  Kaiken tämän lisäksi on tavallaan melko huolestuttavaa että etenkin naiset kokevat ylipäätään omasta ulkonäöstään niin suuria paineita (jotka varmasti aina liittyvät myös muihin kuin omiin mielipiteisiin) että ovat valmiita luopumaan omasta vartalostaan mielyttääkseen muita ja sitä kautta myös itseään. tämä luo tavallaan noidankehän joka pyörteen tavoin imee samaan humputukseen hiljakseen koko ihmiskunnan. aka 100 v päästä on vain barbie ja ken nukkeja irl.
  Monen ihmisen ulkonäön epätäydellisyys on usein se mitä itse pidän ihmisissä kauniina, ne kaikki persoonalliset ominaisuudet tekee meistä kaikista erilaisia ja siten myös tunnistettavia erillisiä ihmisiä ei yhtenäistä harmaata massaa liukuhihnalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu kivaa kiitos pitkästä ja pohdiskelevasta kommnetista :)

   Sulla on kyllä hyviä pointteja, ymmärrän täysin! Varmasti raskaus muuttaa naista paljonkin, ja helposti silloin huomaa kaikenlaisia korjausta "tarvitsevia" juttuja itsessään. Se onkin hassua että niitä "vikoja" ei sitten kuitenkaan kukaan muu nää kuin vain henkilö itse. Vanhetessa ryppyjen siloitus yms varmasti tulee muiden ihmisten silmisä järkevämmäksi, mutta toisaalta; Miksei sitä voi vanheta rehellisesti, koska onhan sekin ihan luonnollista.

   Joo noi ihmisbarbier ja Kenit nyt kyllä on vähän överiä minunkin mielestäni. Leikkauksia on jo niissä niin paljon että ihme se enemmänkin on jos jokin ei menisi mönkään! Ja onhan se ikävää että isot rinnat jne otetaan ihan itsestäänselvyytenä, että pienirintaiset tytöt/naiset saavat niistä kauheat paineet jne :/

   Poista