lauantai 14. marraskuuta 2015

Our vacation! Part 3: Kusadasi, Turkey☆

Se nyt on näköjään aika perus, että minulla into lopahtaa nopeasti näiden postaussarjojen kanssa ellen toteuta niitä heti. Taisi tuo ”minä eri vuosina”-postaussarjakin kokea aikamoisen inflaation, mutta saahan sitäkin jatkettua. Oli kivaa kuulla että teitä kiinnostaa lomakuvat, ja onhan näitä nyt kivaa katsella itsekin uudestaan. Nyt osassa on siis Turkki, jonne saavuttiin sitten Kroatian jälkeen. Olen halunnut käydä Turkissa pitkään; Halvat lomalennot Alanyaan on tosiaan houkutellut. Nyt päästiin sitten tutustumaan Kusadasiin, ja voi että kun siellä oli kaunista! Uusille lukijoille siis tiedoksi, että lähdettiin heinäkuussa poikaystäväni kanssa välimerenristeilylle, jossa kiersimme reitin Venetsia-Kroatia-Turkki-Kreikka-Venetsia. Ennen Venetsiaa yövyimme Milanossa pari yötä. Kaksi ekaa osaa löytyy täältä ja täältä.


Maisemakuvia pelkästään. Oli niin todella törkeän kuuma, että asukuvia en edes halunnut ottaa, kun hiimuilin hellemekko päällä ja hiestä märkänä. Nyt kun katsoo näitä kuvia, on sellainen fiilis että voi kunpa pääsisi johonkin lämpimään. Todellisuudessa en kyllä nauttisi yhtään. Maisemat olivat kyllä hurjan kauniita. Lähdettiin heti kävelylle, kun laivalta päästiin. Kierreltiin paikkoja, törmättiin paikallisiin markkinoihin (joista ei ole kuvia sen valtaisan ihmismäärän takia), jossa ihasteltiin kaikkea hyvää syötävää mitä myynnissä oli. Kissoja oli myös hurjasti ja kaikkialla, ja sisäinen kissafanini heräsi henkiin. Saatiin kuitenkin todistaa luonnon julmuutta, sillä löysille kasan kuolleita kissanpentuja kävellessämme.

Totta kai sitä piti perinteiset kauppakadut kulkea, ja vaikka jotenkin ajattelin ettei Kusadasi ole niin turistinen paikka, niin olin väärässä. ”Mitä kuuluu”, ”Halpa hinta”, ”Tule tänne”, ”osta osta”… Vaikkei puhuttu poikaystäväni kanssa mitään, houkuteltiin meitä ihan äidinkielellä ostoksille. Kaikki kaupat jäi kiertämättä, sillä myyjät tosiaan olivat sellaisia takiaisia, että jos jotain tuotetta edes katsoi pitkään ei myyjästä eroon päässyt. En tykkää missään sellaisesta tyrkyttämiskulttuurista, ja olen niitä jotka Suomessakin ahdistuu siitä jos myyjä tulee kyttäämään kun on kaupassa. Haluan tehdä ostopäätökseni aivan omassa rauhassa. Poikaystäväni ei arvostanut aggressiivista kaupantekoa, joten siirryttiin sitten kaupungin keskustaan, josta löytyi perinteisempiä kauppoja. Tuliaiset ostettiin normaalista ruokakaupasta, ja sitten lähdettiinkin kiertämään vaatekauppoja, joissa myyjät oli huomattavasti rauhallisempia. Muutamat ostokset tehtiin ja sitten kipitettiinkin takaisin laivalle, sillä nälkä oli jo jonkinmoinen.
Toivottavasti saitte hiukan apua kaamosmasennukseen näistä kuvista ^_^

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Matka kuume vain nousee nousemistaan. Ja kesä. Tulisit vain takaisin, tuo synkkä ilma ei houkuta sitten yhtään. Urgh..
  Tuo on kaikista pahin, kun myyjät tulevat tyrkyttämään itseään. Siitä tulee tosi ahdistunut olo ja tahtoisi vain äkkiä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, SUomen kesää arvostan enemmän kuin tuota! Noista kuvista näyttää niin ihanalle tuo lämpö, mutta oikeasti se kuumuus oli kamalaa ; A ;

   Ja jep, menettävät kans täältä yhden asiakkaan jos rupeavat kauhean aktiivisesti markkinoimaan :I

   Poista