perjantai 4. joulukuuta 2015

Things to do in Tokyo- list!☆

Ja Japaninmatka lähestyy vääjäämättä. Enää ei ole kuin 24 päivää, ja sitten sitä jo ollaankin Tokiossa uutta vuotta juhlimassa. Todella jännittävää, kaiken kiireen ja tohinan ja muun reissaamisen keskellä ei ole tullut tajuttuakaan, kuinka nopeasti se aika menee ja me _ollaan_ menossa _Tokioon_. Tosi hurjaa! Nyt viimepäivät onkin menneet kun olemme suunnitelleet ohjelmaa viikolle. Aikahan on todella lyhyt Tokiossa käymiseen, ollaan vaan viikko, mutta parhaat tärpit ollaan kasattu, ja aika onkin tiukilla. Paljon on nähtävää ja tehtävää. Ajattelin nyt jakaa teille tähän postaukseen kaikki ne must kohteet, joihin ollaan puhuttu menevämme. Hauskaa sitten tsekkailla jälkikäteen mitkä kaikki toteutuivatkaan.
 (c) sanrio
Sanrio Puroland Vaihtarireissullani kävin Harmonylandissa, joka oli Kyushun vastine Purolandille. Kyseessä on siis huvipuisto, joka on kasattu Sanrio-teemalla. Kysyin ystävältäni Sarilta, joka huvipuistossa on käynyt kokemuksia, ja hiukan hintavasta ja lapsille suunnatusta paikasta on kyse, mutta olen niin hulluna kaikkeen söpöön ja uudessa duunissani saan olla kaiken Sanrio-teemaisen keskellä, että mielelläni käyn Purolandissa. Uudenvuoden aikaan kuitenkin Japanissa huvipuistoilu on hyvin suosittua puuhaa perheiden kesken, että kauhulla vaan odottelen sitä ryysistä, joka paikanpäällä saattaa olla! 
Shibuya109 Japanilaisen katumuodin keskittymä, tarkennettuna vielä gyarumuodin, Shibuya ichimarukyuu eli 109! Tänne olen halunnut vierailemaan varmaankin since 2008, ja nyt vihdoin mahdollisuus päästä on koittanut. Pääsen sitten vähän nostamaan Japanin taloudellista tilannetta, kun Shibuya109:ssä sijaitsee MA*RS, Princess Melody, Liz Lisa, Ruby Rose ja monia monia muita mahtavia kauppoja! Toinen visiitin arvoinen kauppakeskus on Marui One, jossa Jesus Diamante ja lolita-kaupat ovat. Kuitenkin Shibuya109 on the thing.
Vahvasti Shibuya 109:sään kytköksissä ovat fukubukurot eli luckypackit. Fukubukuroissa siis on x määrä vaatteita tietyllä summalla, joka on reilusti halvempi kuin olisi jos vaatteet ostaisi yksitellen. Fukubukurot tulevat myyntiin 1-3.1., ja menevätkin suurin osa sen siljän tien. Moni tuleekin jonottamaan jo edellisenä päivänä että saisi mieleisensä, esimerkiksi Liz Lisan My Melody fukubukuro on haluttua tavaraa. En edes aio asettaa tavoitteita saada juuri jonkun tietyn, MA*RSin fukubukuroa aion yrittää, mutta herätyskelloa ei laiteta soimaan :'D Jonot ovat tajuttomat ja meteli kova kun ihmiset myyvät 109:sän edessä vaatteita, jotka ovat fukubukurosta paljastuneet ja jotka eivät omaa silmää miellytäkään.
Railway museum joka ei kyllä ole oikeastaan Tokiota, vaan sijaitsee Saitamassa. Tämä on sellainen poikaystäväni juttu, koska muut kohteet ovat, krhm, aikalailla omia päätöksiäni. Vaikka olisihan tämä mielenkiintoinen kohde itsellenikin, mutta täytyy suhtautua hiukan varauksella. JRn sivut ovat kenkukkaammat kuin VRn sivut konsanaan, ja hintaa välille Shinjuku-Saitama-Shinjuku ei tunnu löytyvän mistään. Tätä selvitellään ja tarkoitus tosiaan olisi pistäytyä vähän Tokion ulkopuolellakin.
Kaikki mahdolliset söpökaupat! Valikoima vaatteista on valtaisa, ja koska Fukuokassa iski ahdistus liiasta tarjonnasta, mikä se on sitten Tokiossa? Päiväbudjetti on kasattava, tai muuten kaikki rahat häviävät ensimmäisen 24 tunnin aikana. MA*RS, Jesus Diamante, Ruby Rose, Liz Lisa... Ja monet monet muut joiden nimiä en edes tiedä tai muista. Tuntui että paikallisen Prismankin vaatevalikoima oli ultrasöpöä ja olisin tyhjentänyt nekin. Myös sadanjenin kaupat (sata jenia = n. 1€ karkeasti käännettynä. Nyt tällä kurssilla tosin vähemmän) houkuttavat kaikella ihanan turhalla ja ah niin ihanan söpöllä krääsällään. 
 (c)
Kaikki teemakahvilat! Näitä ihan oikeasti kaipaisin Suomeenkin. Fukuokassa käväistiin Muumikahvilassa sekä kissakahvilassa, ja paljon jäi käymättä. Ystäväni Myrsky suositteli meille Milky Way- kahvilaa ja itse tahtoisin vielä tsekkaamaan myös Tokion version muumikahvilasta. Jos aikaa on, olisi hauskaa käydä myös meidokahvilassa, hetkisen aikaa nauttimassa mielistelystä ja söpöistä tytöistä :D Onhan meillekin kissakahvilat rantautuneet, mutta uskoisin että teemakahviloilla olisi menekkiä täälläkin. Olen kyllä valmis maksamaan muutaman roposen enemmän että saan kahvitteluhetkestäni kokemuksen. 
Ruokalinjalla on hyvä jatkaa, nimittäin vierailukohteina olisi myös kaitenzushi-ravintolat. Japanissa ollessa sushia ei voi jättää välistä, ja kaitenzushi-paikkoja on ulkomailla niin vähän. Paikat ovat pirullisia, koska lautasia tulee hamuttua enemmän kuin laki sallii ja sitten saakin maksella suolaista hintaa. Mutta sushi on hyvää ja vielä parempaa kun se liikkuu. Kokemus tämäkin itsessään.


Tällaisia suunnitelmia meillä. Miltäs nämä vaikuttivat? Olisiko jotain ehdotuksia mitä vielä kannattaisi touhuntäyteiseen viikkoon ängetä? Rahanvaihto on nyt hoidettu, koska jenin kurssi oli niin miellyttävä, ja oli kivaa kuulla että Tokiossa käykin myös luottokortti, sillä olin ihan siinä uskossa ettei sielläkään mikään passaa. Fukuokassa ollessani rahaa ei tosiaan huolittu muutakuin käteisen muodossa. Ravintoloita yms. menoja varten nyt on käteistä, ja shoppailua varten käteistä ja kortti. Matkavakuutus on vielä hankittavana, mutta muutenhan tässä aletaan olemaan valmiita kaikin puolin. Logistiset puolet lykkään poikaystäväni murheeksi surutta, sillä hän se ammattilainen niissä asioissa on, sekä itse en omaa minkäänlaista suuntavaistoa edes kävellessäni. Tosiaankin jännittävää, saatte sitten oikein megakuvapläjäystä ensivuoden alussa! :)

12 kommenttia:

 1. Tuolla on varmasti paljon nähtävää ja kaikkea söpöä =)
  Postausta odotellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on joo!! Kyllä on tätä reissua odotettu ^_^ Postausta tulen aivan varmasti tekemään!

   Poista
 2. Oi vitsi oon kanssa aina halunnut päästä käymään Tokiossa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans toivonut et pääsisin tokioon niin kauan kuin muistan, ja nyt dream come true *_*

   Poista
 3. Voinko tulla matkalaukkuun? ,3,
  Hirmuisen ihanalta reissulta kuulostaa! Kateeksi käy! Pitäkää sitten extra hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule vaan ihmeessä ^_^ Tosin hotellihuone on ahdas, oman kämpän sieltä joudut sitten valitettavasti hankkimaan :'3 Toivonmukaan tulee ihan mahtireissu! <3

   Poista
 4. ei vitsit oon iteki menossa Tokioon pian :D 20. päivä tätä kuuta ois tarkotus lähteä ja tulla takas suomeen sitten 3. tammikuuta~ itelläki paljon kaikkii suunnitelmia missä pitäis käydä! tuskin maltan oottaa että pääsen tonne Shibuya 109:iin ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo sulla onkin pidempi aika ku meillä, me tosiaan päästään olemaan vaan viikko ;_ ; Ihan huippua reissua sullekin!! Kerro sit mitä tykkäsit, mitä teit ja niin edelleen :)

   Poista
  2. joo~ aattelinki tonne mun Exploring world - blogiin sitten tehdä matkapostausta reissun jälkeen! (vaikka koko blogi on nyt tällä hetkellä kuollu, pitäis herätellä sitä henkiin taas :'D )

   Poista
  3. Uuu pidetään ylhäällä sun blogis nimi, alanpa vaikka seurailemaan :) Niin en sit varmasti missaa mitään ^_^

   Poista
 5. Juna-aikataluja ja lippujen hintoja pystyy parhaiten katsomaan hyperdia.com -sivustolta. :3 Mun mielestä kyllä vähän turhan paljon pelotellaan tolla, ettei Japanissa käy kuin käteinen. Ainakin Seven Eleven -konbineista, Postin pankkiautomaateista ja suurimmista pankeista pystyy ainakin nostamaan ulkomaalaisella kortilla käteistä. Ja kaikissa suurimmissa kauppakeskuksissa, hotelleissa ja ravintoloissa pitäis kyllä kans käydä kortti. Ite yritän maksaa isommat ostokset suoraan kortilla kun käteisen nostamisesta tulee kuitenkin jonkin verran kuluja. Pienemmissä kaupungeissa toki ehkä enemmän vaikeuksia löytää paikkoja mistä saada käteistä, mut isommissa kaupungeissa ei pitäis olla mitään ongelmia.

  Voisin suositella sellaista paikkaa kuin Shirohige's Cream Puff Factory jos tykkää Totorosta/Ghiblin tuotoksista. Aivan ihana kahvila, josta saa mm. Totoron muotoisia tuulihattuja. :3

  T: Satunnainen lukija, joka teki tänä vuonna reissut nro. 6 & 7 Japaniin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh hei iso kiitos vinkeistä, ne on aina tervetulleita! Noihin juna-aikatauluihin pitää kyl perehtyä extrahyvin, halutaan päästä matkoissa mahd. halvalla :D Ja toi totoro/ghiblipaikka pitää kyl laittaa testaukseen jos vaan aika sallii :)

   Uuu sähän oot päässy matkailemaan jaappaniin ihan kunnolla! :D Kyl mäkin uskon ettei tää tokionreissu viimeiseksi jää :)

   Poista