tiistai 2. helmikuuta 2016

HÄVETKÄÄ ihmiset!☆

Minun oli tarkoitus kirjoitella tänään teille suloisista pikkuostoksista joita tein reissulla, sekä sitten jakaa muutamat asukuvat ja kirjoitella matkavinkkejä. Asukuvien laittoon meni kyllä nyt fiilikset ihan joksikin aikaa ja arvatkaapa miksi? Siksi, että minun koostani täytyy aina, ihan aina jonkun käydä heittämässä kommenttia johonkin. Kirjoitin jokunen aika sitten postauksen saako anonyymikommentti satuttaa, mutta koska ilmeisesti silläkään ei ollut mitään tehoa minkään suhteen niin nyt on nostettava kissa pöydälle ja uudestaan, tosin nyt tällä kertaa en perus kettuiluun kommenttiboksissa puutu, vaan siihen, voitko sinä mennä sanomaan anorektikolle tai ex-anorektikolle päin naamaa internetissä kuinka hän on läski/lihonut/pyöristynyt/pullea/you name it. 

Bloggaaminen on ihana harrastus ja se on kulkenut rinnallani since 2008. Siitä lähtien "bloggaaja" on ollut osa identiteettiäni. Minusta on hurjan kivaa kun bloginpito on kehittänyt niin kirjoitustaitoa kuin valokuvaustaitoakin, ja onnistumisen hetkiä tulee siinä kun se uusi lukija napsahtaa lukijapalkkiin tai saa kommentin jossa kerrotaan postauksen inspiroineen. Anonyymikommentointia en halua poistaa vaihtoehdoista, sillä 98% anonyymikommenteistakin on joko positiivisia tai sitten asiallisia. Mutta ne pari ihmistä siellä, joilla on ilmeisesti jotain suuria kaunoja minua ja minun kroppaani kohtaan ovat saaneet minut harkitsemaan anonyymikommentoinnin sulkemisen, tai sensuurin päälle pistämisen. Haluan että blogini kommenttiosio on auki, koska kannatan sananvapautta. Olen pitänyt vähän ikävänä joiltain bloggaajilta sallia vain ylistyskommentit ja sitä en omaan blogiini halua, mutta sananvapauteen ei kuulu kommentoida minulle kuinka minulla on kauhea kaksari tai kuinka olen ruoka-aikaan ollut kotona. Se ei ole sananvapautta ja siitä ei saa kommentin asiattomuutta pois sillä, että lisäät lauseen perään "mutta se on vaan mun mielipide" tai hymiön.

Koska näille parille ihmiselle anoreksia on ihan tuntematon käsite niin avaan sitä hiukan; Anorektikko EI ole terve. Ei kukaan täysjärkinen näännytä itseään hengiltä. Ei kukaan täysjärkinen pidä luisevuutta kauniina. Ei kukaan, kenenkä mielenterveys ei horju, jumppaa joka kulmantakana ja sylje ruokia servettiin joka kerta kun "niistää". Anoreksia on sairaus. Henkilö voi olla anorektikko (En tavallaan tykkää käyttää tätä sanaa, sillä onhan ihminen paljon muutakin kuin vain sairautensa, mutta koska en jaksa kirjoittaa jokakohtaan "anoreksiaa sairastava ihminen", niin tiivistän nyt sanaan anorektikko.) oli hänen painoindeksinsä 13, 19 tai vaikka 26, se ei kerro sairaista ajatuksista ja pahoinvoinnista mitään. Itse ajattelin nyt koska lievästi suutuspäissäni tätä tekstiä kirjoitan, että läväytän nyt tähän esille pituuteni, painoni, vaatekokoni, bmi:ni ja kaikki mittani aina vyötärönympäryksestä kengänkokoon, että ne pari samaa kusipäätä saisivat tulla  nyt oikein retostelemaan. En kuitenkaan sitä tee sillä pointti ei ole se että yrittäisin tässä vakuutella teille kokoani. Kyllä järkevä ihminen sen näkee etten ole läski, ja ne jotka ovat päättäneet että olen tursas ovat sen päättäneet ja asiaa tuskin muuttaa vaikka laittaisin tänne alastonkuvan itsestäni ja kuvan kuinka seison vaa'alla ja mitä lukemia se näyttää. Pointtini on se, että vaikka olisinkin nyt lievästi ylipainoinen, se olisi vain hyväkin asia, että olen selättänyt sen kamalan sairauden. Ihmisen koolla ei ole väliä, ellei liikuta jommassakummassa ääripäässä. 

Miettikää ja hävetkää, mitä suurta tuhoa te saatte aikaiseksi, kun kommentoitte nimenomaan anorektikoille ja jo anoreksiasta yli päässeille (Taas saattaa tulla joillekuilla yllätyksenä että anoreksiasta harvemmin pääsee yli kokonaan. Pahin ja akuutti vaihe voi mennä ohi piankin, mutta se että katoaako sairaat ajatukset ja itseinho, on aivan toinen asia) heidän kokoansa. Ihan oikeasti. Anoreksiavaiheessa itse näin itseni kauheana läskinä, vaikka ihan oikeasti minulla alkoi jo elintoiminnot hiipumaan ja kohdallani mietittiin pakkohoitoa. Jos silloin joku olisi kommentoinut minun blogiini passiivisagressiivisia "Kivaa et oot saanut kartutettua lisää painoa 8-----)"-kommentteja kun painoni oli pienimmissä lukemissa ikinä, olisi se murtanut minut aivan täysin. Ja koska anorektikoillakin on omat yhteisönsä, tutustuin sitä kautta muihinkin ihmisiin jotka sairastivat anoreksiaa tai jotain muuta syömishäiriötä ja pitivät blogeja. Mitä kamalaa kuraa sinnekin ihmiset oikein suoltivat!! Henkilö on juuri päässyt pois päiväosastolta ja ottaa itsestään asukuvan. Ensimmäisten kommenttien joukossa on joku Anonyymi jakamassa viisauttaan: Sulla on läskit jalat. Toinen on juuri päässyt osastolle ja kommenteissa on "Kannattaisi hiukan rajoittaa sitä syömistä, ei sitä anorektikonkaan tarvitse pullaa syödä".

Nyt on hyvä tulla sanomaan taas, että taisipas sattua. Ei suoranaisesti sattunut mutta osui kyllä. Puhun itseni ja muiden syömishäiriötä sairastavien tai sairastaneiden puolesta. Mitä te tästä hirvittävästä ilkeilystä saatte? Oletteko te siellä nyt katsoneet että kylläpä taitaa mennä Sagalla nyt niin hyvin että olisi taas pienen anoreksian paikka, ja tykitätte kaikkea kuraa jotta saisitte minut voimaan huonosti? Ihan oikeasti nämä asiat kiinnostaisivat kyllä tietää ja erittäin kovasti. Jos minun läskiys ja kaksarit häiritsee, niin puhu puolisollesi, vaikka äidillesi ja mielellään myös omalle terapeutillesi, sillä toivottavasti käyt tapaamassa sellaista. Ei todellakaan ole tervettä kommentoida kamalia asioita ihmisille piilosta anonymiteetin turvin. Minulle sinun ei tarvitse tulla kertomaan kuinka läskiltä näytän mekossa X tai kuinka tosiaankin minulle on tainnut pitsa maistua. Minä eikä kukaan muukaan sitä tietoa tarvitse. Sillä voi ihan oikeasti saada paljon pahaa aikaiseksi ihmiselle, ja nimenomaan varsinkin entiselle tai nykyiselle syömishäiriöpotilaalle. Ja se ei ole leikin asia. Terve ihminen osaa suodattaa kommentin "Kivat vatsamakkarat sulla :)" toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Mutta anoreksiaa sairastava ei voi hyvin ja siten paskasuodatin on ohuempi kuin terveen itsetunnon omaavilla. 
Mielikuvitusanoreksiaa todellakin. Tein kaiken tämän että saisin blogiini lukijoita. Oli todellakin sen arvoista että pilasin ihmisuhteita, terveyteni, kärsin järkyttävät henkiset ja fyysiset tuskat. Toivon että edellisten lauseitten sarkasmi paistaa lävitse. 


Anoreksia on kamala sairaus ja jo kerran sen läpi käyneenä en halua enää siihen kierteeseen. Ilmeisesti joiltakuilta puuttuu kyky asettua toisen ihmisen asemaan ja miettiä miltä asiat tuntuu, mutta minä pystyn siihen ja en toivo anoreksiaa tai muutakaan syömishäiriötä yhtään kenellekään. Minä todellakin toivon että tämä on ensimmäinen ja viimeinen rantti jonka joudun blogiini kirjoittamaan, sillä haluaisin enemmänkin keskittyä postailemaan ostoksia, matkailujuttuja, lifestyleä, reseptejä ja asukuvia. Kyllä, asukuvia ilman sitä pelkoa, että joudun jännittämään milloinka ensimmäinen inhotuskommentti tulee. Toisen ihmisen koon kommentointi ei ole kritiikkiä, se ei ole mielipide joka tarvitsee henkilölle itselleen sanoa eikä se ole asiallista. Tuskin te ilkeilijät jotka omaan ja muiden blogeihin lokaa heittelee tunnette pistoa sydämessä, mutta olen ainakin saanut sanottua sen minkä haluan. Kuten sanoin jo tekstin alkupäässä, toivon todellakin ettei minun tarvitse poistaa anonyymikommentointia tai laittaa ennakkosensuuria päälle. Jos tämä homma vielä jatkuu, niin tulee käymään.

Peace and love.


P.s. Kiitos kaikille ihanille nimimerkillä kommentoineille ja niille anonyymeille joilla on järkeä päässä ja jotka osaavat pitää kommentit asiallisina. <3 Se on ikävää kun muutama kurja kommentti myrkyttää niin paljon paremmin kuin ne kymmenet hyvät, joita nyt viimepostaukseenkin sain. Teitä ei ole unohdettu, olette ihania ja rakkaita ^_^ 

59 kommenttia:

 1. Asiaa!☆ Minuakin raivostuttaa suuresti nää anojen kommentit joista paistaa läpi halu loukata tai satuttaa.. Kritiikkiä saa ja pitääkin sanoa jos jostakusta siltä tuntuu, mutta kommentoijan täytyis ensin miettiä miltä itsestä tuntuu jos joku sanoisi näin hälle itselleen ja vieläpä anonyymisti.. Monestihan se on niin, että sillä joka tuota kuraa heittää toisen niskaan, on itsellään joku asia elämässään pielessä ja tuolla tavalla koittaa parantaa omaa oloaan..

  Oot kyllä vahva ihminen, kun olet pistänyt kampoihin ilkeälle sairaudelle! Siitä jos mistä pitää olla ylpeä!☆ Tästä tekstistäkin paistaa läpi, että siellä kirjottelee melkosen vahva mimmi! ♡ ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli niin ihana kommentti että voihan kyynel <3

   Oot niin oikeassa, että ei kukaan hyvinvoiva ja täysjärkinen käy kommentoimassa ihmisille blogiin tai ask.fm:ään tai muuallekaan loukkausmielessä. Kyllä itse ainakin menen itseeni heti jos minulle tulee pakollinen tarve alkaa haukkumaan jotakuta. Että mikä siinä ihmisessä nyt sitten niin nyppii ja ehkä olisi peiliinkatsomisen paikka.

   Todella kauniisti sanottu, ja ihana että tää postaus oli sun mielestäsi hyvä <3 Ja kyllä tässä ollaan jo anoreksiasta voiton puolella, vaikka tosiaankin vielä välillä kaihertaa ja pahasti nuo vanhat asiat.

   Poista
 2. Älä välitä kateellisista ja muuten vain tyhmistä ihmisistä :) Olet vahva ihminen selätettyäsi anoreksian eikä sinun tarvitse epäillä mitään muuta. Jos jollain on ongelma sen kanssa että olet rohkea ja vahva, se on sen tyhmän kommentoian häpeä, ei sinun. Edellinen asupostaus oli upea joten täällä odotellaan ainakin jo seuraavaa.
  itse olen jo 20 vuotta kerennyt fanittaa japania joten reissu postauksesi sieltä (ja muualtakin) on ollut aivan ihania! Anna uusien postauksien vaan tulla, älä välitä urpoista. Mielipiteet kun on kuin persreiät, jokaiselta meiltä löytyy :D
  Mutta onnea jatkoon ja voimia sinne! Pidä lippu korkealla äläkä lannistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 En pitkään välittänytkään mutta nyt vain kolahti kun tätä shaissea on nyt tullut yhteenputkeen jo jonkun aikaa. Olen tyytyväinen itseeni siinä määrin että selätin anoreksian, mutta ulkonäköni on silti ongelma itselleni, ja jos se on sitä myös jollekulle muulle niin kyllä se hiukan häiritsee >_>

   Ihana kuulla et asupostaus oli hyvä, ja kyllä mä asukuvia julkaisen vielä! :) Niitä on siis tulossa ^_^ Ja japaninreissustakin vielä yksi osa saattaisi olla tulossa, joten pysy ihmeessä kanavalla. Ihana kommentti tämä, voi kiitos kiitos <3

   Poista
 3. Se että jollakin on tarvetta tulla tänne sua hukkumaan/ kritisoimaan kertoo vaan kyseisen henkilön pahasta olosta sillä miksi muuten vaivautuisi ja käyttäisi aikaa sellaiseen ellei halua omaa itsetuntoa kohentaa alistamalla ja haukkumalla muita. You are bjuutiful sisältä ja ulkoa ja sitä ei muuta mikään :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hun, thank you <3 Ihana kommentti<3 Niinhän se on, ei sitä lokaa viskota jos ei oikeasti itsestä tuntuisi pahalta :) Sä oot ihan paras <3

   Poista
 4. Alleviivaus, kursiivi ja boldaus siihen, että anoreksiasta ei pääse eroon. Tottakai se kriittisin vaihe ohitetaan, mutta aina se siellä lymyilee. Odottaen että elämäntilanne on heikompi, on stressiä, surua, u name it, ja alkaa sieltä sitten kuiskuttulemaan. Ja kuten mainitsitkin tekstissä, (ex-)anorektikon/syömishäiriöisen korvaan tietyt asiat kuulostavat aina terävämmiltä. Pahoittelut sekavasta kommentista (lol en toimi ennen puoltapäivää :'D), mutta komppailen tätä postausta ja fighting!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! Mä en vaan ymmärrä miten vaikeaa sitä on ihmisten tajuta. Se että mulle "on ruoka maistunut", ei tarkoita ettenkö mä silti miettisi mun kilojani. Eri juttu alanko mä tekemään niille mitään. Huhhuh.

   Hienoo et oot mun kaa samaa mieltä (Y) :) Kiitti!

   Poista
 5. Ite toivun anoreksiasta tällä hetkellä. Itseäni ärsyttää kuinka koulussakin meille opetettiin että anorektikko on automaattisesti laiha ja pelkkää luuta. Anoreksia ei ole vartalonmuoto vaan SAIRAUS. Tsemppii sulle jatkoon ja älä välitä muitten kommenteista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiiisot tsempit ja halit anoreksiasta toipumiseen. Voin luvata sulle että kyllä elämä hymyilee enemmän kun toivut anoreksiasta, kuin mitä se on nyt! Vaikka taistelu anoreksiaa vastaan onkin varmaan se pahin vaihe koko sairaudessa, niin se kyllä palkitsee loppua kohden <3

   No joo toi kyllä nyppii itteekin kun ihmiset olettaa että anoreksia on paino 0, vaikka se on nimenomaan se sairaus ja ajatukset ja käyttäytyminen.

   Ja kiitos tsempeista, kyllä tää tästä <3

   Poista
 6. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, minun mielestä on kauhean vastuutonta kommentoida tällaisia. Netissä heitellään kepeästi syömishäiriöiselle "vitun läski" ja masentuneelle "tapa ittes" ajattelematta, että sillä saattaa olla oikeasti vakavia seurauksia. Jos sitä paskaa viskoo tuulettimeen, on aina se vaara että se oikeasti osuu ja leviää. Haluaako joku kantaa sellaista taakkaa loppuelämänsä muutaman ajattelemattoman kommentin takia?
  Anonyymiuden kasvottomuus tuo turvaa sanojalle, mutta nykyään tunnutaan unohtavan että se vastaanottajana on ihan tavallinen ihminen, ilman suojakilpeä. Se joka sanoo ettei kiinnosta, voi mennä itseensä ja miettiä mistä hakea apua, sillä terve ihminen pystyy kokemaan sympatiaa ja empatiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä puhut niin asiaa! Puhuit jo eilen facessa. Nimenomaan terve ihminen miettii sitä hetkeä pidemmälle että kannattaako asioita sanoa vai ei. Kyllä sitä nyt minun kokoani saa taivastella niin paljon kuin lystää omien kavereidensa jne kanssa, mutta se kun kommentit heittää päin naamaa niin huhhuh. Tarve saada loukata ihmistä on kyllä käsittämätön. Itse en ainakaan kestäisi jos saisin tietää että olisin edes osasyy jonkun ihmisen jatkuvaan pahaan oloon :(

   Mut Salli oot paras ja ihanin, kiitti eilisistä vielä <3

   Poista
 7. Sä olet upea nuori nainen, sanoi kuka anonyymi mitä tahansa <3 En vaan voi olla ihastelematta sun tyyliä, asennetta, rohkeutta ja kuinka mukavalta ihmiseltä vaikutat näin bloginkin läpi, joten tää on noussut suorastaan mun tämänhetkiseksi blogisuosikiksi :) Vaikkei mulla ollut aiemmin juuri tietoakaan esim. mistään japanikulttuuri- ja gyaru-jutuista, sun postaukset on aina hurjan mielenkiintoista luettavaa. Annan pisteet myös kirjoitustyylistä, joka on laadukasta ja kertoo sen, että panostat blogiin. Kommenttien valvonta vähäksi aikaa voisi rauhoittaa tilannetta, jos nyt vaikka joku yksittäinen anonyymi jatkuvasti riekkuu jossain ruudun takana, mutta ymmärrän ettei se ois kivoin vaihtoehto. Joten toivottavasti tää sun postaus antoi itse kullekin ajattelemisen aihetta, että onko ihan oikeasti järkevää kirjoittaa se inhottava kommentti vai voisko olla fiksumpaa pitää välillä mölyt mahassaan.

  PS. Musta on ihanaa, miten paljon oikeasti annat tälle blogille ja päivität sitä aktiivisesti:) Keep going girl ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kaunista kommenttia! Kiitän <3 tässä aivan punastuu! Ensinnäkin ihana et tykkäät mun kirjoitustyylistä, oon ehtinyt jo pelkäämään että kirjoitan kauheaa sätöstettä kun väsymys ja muu painaa päälle. Ja toisekseen musta on mahtavaa kuulla että se vaiva jonka tekstejä tehdessä nään näkyy myös lopputuloksessa, ettei mun blogi anna hutaistua kuvaa itsestään. Kiitos kovasti <3

   Ja mä päätinkin juuri että laitan sensuurin päälle jos idiotismi jatkaa jylläämistään kommenttiboksissa. :) nimenomaan ainakin hetkeksi.

   Tää oli aivan huippu kommentti and u made my day <3 :)

   Poista
 8. Hyvä Saga, jauhot suuhun urpoille! En kerta kaikkiaan voi käsittää, kuka saa kiksejä ANONYYMINÄ ilkeilemisestä netissä... Oon samaa mieltä tosta, ettei kukaan syömishäiriötä sairastamaton voi ymmärtää, kuinka isosti se akuuttivaiheen parantumisen jälkeenkin vaikuttaa elämään ja kuinka ohuelle pohjalle itsetunto sen jälkeen on rakennettu.
  Ja muista että yhtä paskaista anoa kohtaan sulla on ainakin sata tukijaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iihanasti sanottu, kiitos Satu <3 No joo mua nyppii omassa ajattelumallissa sit taas se et helposti masennun siitä et kolmestakymmenestä kommentista yksi on "oot läski"-kommentti, ja muut tosi kivoja, niin koko kommenttimäärästä muistan helposti vain sen "oot läski":n. Toi itsetunto on sellanen asia jota ei tosiaan kovin moni aattele että vaikka kuinka bloggais ja laittais kuviansa nettiin se ei tarkoita sitä että saisi ja sitä kestäisi jos niihin tulee kilotolkulla shaissea.

   Poista
 9. Osa ilkeistä kommentoijista saattaa olla itse samasta sairaudesta kärsiviä. Anorektinen ihminen on usein myös mieleltään masentunut ja pahansuopa, vaikka sisimmissään haluisi hyvää, se katkeruus, itseinho ja kaiken hämärtää vielä se synkkä verho silmillä, mikä saa jokaisen normaalipainoisen ihmisen näyttämään lihavalta, pelottavalta, rumalta ja syöttää lisää sitä " en itse halua näyttää tuolta" fiilistä ulospäin.

  En tiedä auttaako juuri sinua, mutta itseäni auttaa ajatella, että nämä kommentoijat tosiaan on sairaita, painivat vakavien ongelmien kanssa, eikä erota todellisuutta ja tervettä kehoa enään. Osa ei ehkä halua, osa haluaisi mutta purkaa sen pahan olon sitten näkemäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kävihän se itelläkin mielessä että onko kanssasairastajat kommentoimassa, eihän sitä voi pois sulkea. Totuushan on se ettei ihminen täysillä käy jos täytyy heittää paskaa jonkun niskaan, oli syy ja aihe mikä tahansa. kyl mä muistan et kun itte olin sairas niin ajattelin kyllä joistain muista syömishäiriöisistä että "onneksi olen tuota pienempi", vaikka hoikista/normaaleistakin ihmisistä oli kyse. Kuitenkin mulla oli sensuuri ja ilkeilemään en koskaan alkanut >_>

   Poista
 10. Ääh, tää saa mut ihan tosi vihaseks!! En oikein edes tiedä mitä sanoa, vaikka haluaisin sanoa sulle jotain kivaa. Mutta tsemppiä tosi paljon, ja susta sais kaikki olla ylpeitä, että sä oot saanu taisteltua ittes jo tänne saakka! Oot tosi vahva ja toivon sulle kaikkea hyvää <3 Jokainen ilkeän anon kommentin saa jättää omaan arvoonsa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sanoit just kivasti, kiitos <3 Niin se on että pitää vaan kehittää itteensä siihen malliin että voi sulkea kaiken paskan pois, varsinkin jos se on tätä ihan joutavaa länkyttämistä :)

   Poista
 11. Ilkeistä kommenteista huolimatta ois silti tosikiva nähä niitä ostoksia kanssa :( toivottavasti ei nyt menetetty sitä postausta jonku tyhmän anon tyhmän kommentin vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei totta kai <3 kyl se ostospostaus tulee, luultavasti huomenna tai ylihuomenna :) Ei ne tyhmät anot lannista, muutakuin että nyt mökötän ja pidän parin päivän asukuvatauon sekä tänään julkaisin tämän kurinpalautustekstin :D

   Poista
 12. Todella ikävää, että oot saanu tommosia kommentteja :( En ymmärrä miksi ihmiset haluaa toiselleen pahaa.. Vaikka mulla oli itsellä joskus todella paha olla, en ollut silti ilkeä muille tahalleni. Netissä tollanen kirjottelu on ihan tahallista toimintaa eikä siihen oikeuta mikään! Onneksi saat kuitenkin enemmän kivoja kommentteja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei älä muuta sano, positiivista settiä tulee paljon enemmän kuin negaa ja se pitäisi kyllä osata pitää itsekin mielessä :) Ja sitä minäkin; Huonoja päiviä saa olla ja kyllä itse kullakin meistä on ihmisiä mielessä jotka vituttaa välillä ilman syytäkin, mutta sitä ei ole pakko ilkeillä julkisesti ja päin naamaa.

   Poista
 13. Vähän alussa häiritsee kun hoet vaan anoreksista. Vaikka sinulla onkin ollut se, ei se muuta sitä että on paljon muitakin syömishäiriöitä. Olisin toivonut että puhut niidenkin puolesta, etkä vain anorektikkojen puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa kirjoittaa bulimiasta ja ortoreksiasta ja BEDistä ja muista. Mainitsin kyllä yleisestikin syömishäiriöiset, ja tää postaus nyt koski anoreksiaa :) kyllä mua vituttaa vaikka ihan terveenkin ihmisen kokoa arvostellaan.

   Poista
 14. Musta noi kommentit on inhottavia! :'( Mua raastaa itseäni, koska musta sä olet todella hoikka ja kaunis ihminen. Kärsin bulimiasta vuosia ja koskaan se ei näkynyt omassa kropassa niinkään vaatekokona tai BMInä (23 alimmillaankin!) vaan muina oireina. Sen takia tuollaiset kommentit tekee oikein pahaa, koska itse sairastuin vakavasti ja ulkonäköön en saanut sillä vaikutettua, mitä nyt muuten vain pilattua koko elämäni.
  Ja mitään mielikuvitusta se ei ole, että pakkoajatukset ja pahat tunteet eivät ole hävinneet mihinkään. Tekee mieli oksentaa joka päivä, mutta en sitä tee koska tiedän paremmin. Kuitenkin pakkoajatukset aiheuttavat myös suurta häpeää, koska pelkään että itsehillintä pettää. Olenko näin heikko, enkö vieläkään voi olla normaali, taasko tää kierre alkaa...? JOKA PÄIVÄ. :( Tosi mielikuvitusta, huh huh. Ja minä olen ollut ns. vapaa sairaudestani jo muutaman vuoden.

  Voimia Saga, poista vaikka anokommentointi! Minä teen ennemmin profiilin kommentointiin kuin katson tällaista meininkiä. Huomaa kyllä että sama sairas paska ihminen siellä aina kirjoittaa nuo ikävät kommentit sulle!

  Stay strong, sister!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tähän haluaisin kyllä ihmetellä ääneen, että miksi tää alkuperäisen haloon nostanut kyseinen ihmisperse ei oo kerennyt vielä tätä postausta lyttäämään? Alkoiko omatunto kolkutella, hä? Kummasti hän on aina poissa jos ei ole asukuvia tai rahajuttuja tai jotain muuta kateuden aihetta...

   -Sama ano kuin äsken

   Poista
  2. Voi ettääää en kestä, kiitos <3 Oli tosi ihanasti sanottu <3 No niinpä, se on hurjan ikävää kun ihmiset eivät nää kuin painon ja tekevät tuomiot sen perusteella. Aivan kamalaa toi et joudut pelkäämään tuommoisia asioita ja sen voin kokemuksesta sanoa että on todella rankkaa joutua miettimään ihan tyhmiä asioita (syömistä, painoa, syömättömyyttä... ) joka päivä ja melkeinpä sen 24 tuntia päivässä ajatukset liikkuu edellämainituissa. Anonyymikommentointi tai ennakkosensuuri tulee jos meininki jatkuu. Sitten olen vaikka naiivi paska mutta en ala katselemaan turhaa länkytystä mu blogissani enää. Ihana et sä oot muutaman vuoden ollut ns. "vapaa", suunta on ylöspäin ja toivottavasti sun olo helpottaa <3 <3 Toivon todella!

   Ja älä muuta virka, mä niin haluisin kuulla perusteluja, mut koska niitä ei ole niin eipä niitä tuu :D Tuskin mikään omatunto kolkuttaa mutta sanattomaksi kai veti. Ehkä tän postauksen myötä saan pari viikkoa olla rauhassa taas ennen kuin meininki jatkuu jälleen.

   Poista
 15. Kirjotat hurjan tärkeestä aiheesta! Musta on ihan käsittämätöntä, miten kukaan kehtaa kommentoida kenenkään ulkonäöstä mitään negatiivista somessa tai blogeissa! Se on hurjan lapsellista, idioottimaista ja ajattelematonta, eikä sellasta todellakaan pitäis joutua yhenkään bloggaajan sietämään!

  Mut muista, että sä oot hurjan kaunis ja vahva nainen! Voimia sulle! <3 Älä kuuntele tyhmiä ihmisiä, niiden mielipiteet ei ole yhtään minkään arvosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mä en kans koskaa mitään pahaa kommentoi, koska se on turhaa. Jos on ihan pakko jonkun ulkonäöstä keskustella niin sen voi tehdä kaverin kanssa ja loukkaamatta ketään.
   voi kuinka kauniisti sanottu! Mä yritän nyt vaan karsia kaiken joutavan pois :)

   Poista
 16. Aivan mahtava postaus, tsemppiä sulle, olet ihana! ❤

  VastaaPoista
 17. Voimia sulle :) Joillakin ihmisillä ei valitettavasti vaan ole mitään parempaa tekemistä kuin anomuumeilu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu!! :( Hassua kuinka joku jaksaa seurata sit mun blogia jos mun kaksari ja pömppis kovasti vituttaa .

   Poista
 18. Todella rohkeaa tekstiä! Vaikka en blogiasi seurannut sairastumisen aikana olen ne postaukset lukenut läpi. Muuta ei voi sanoa kuin että oot vahva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ^_^ Ja sä oot niin ihana kun kommentoit aina niin kivasti mulle <3 Ehkä ihan hyväkin ettet seuraillu sillon mun blogia, oli nimittäin aika sh-huuruista kaikki teksti silloin :'D Onneksi nyt se on toivonmukaan ohi kokonaan!

   Poista
 19. Tosi rohkeaa ja ihailtavaa, että uskallat sanoa asiat suoraan niinkuin ne kuuluukin sanoa! Harmittaa tosi paljon sun puolesta, koska kuuntelin ja kuuntelen edelleen omassakin blogissa ulkonäkööni liittyviä vittuiluja, kuten että olisin ylipainonen. Niin ikävää, että ihmiset osaa olla niin julmia toisilleen! :( Oot upea, mahtava ja kaunis. Muista se<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanasti sanottu <3 <3 Mä oon sun kohal varsinki ihmetelly et mitä varten sua nii riepotellaan! Oot niin kaunis ja tosi symppis ihminen niin miksi pitää levittää paskaa.Sus ei oo läskii etkä oo ruma ja piste :D

   Poista
 20. Todella rohkeaa tekstiä ja samalla asiaa, ihan älytöntä miten ihmiset ei mieti yhtään mitä sanovat ja luulevat, että anonyyminä voi sanoa mitä vaan vaikka ei kellään ole oikeutta tulla ketään arvostelemaan tai haukkumaan. Itsellä on kommenttien seulonta päällä kun muutaman kerran sain todella törky kommentteja ja joskus tuli kommentteja mitkä liittyi mun läheisiin niin silloin päätin että katson kommentit ensin, silti päästään läpi asialliset kaikki kommentit. Mutta oot kyllä upea ihminen ja rohkea kun nostit asian pöydälle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, läheisten kommentointi se vasta paskaa onkin!! Ihan hyvä että laitoit sensuurit päälle, auttoiko se kommentteihin? Lähtikö turhat negatiivisuudet sitten ihan kokonaan?
   Voi kiitos kaunis, musta vaan tuntui että pakko päästä vähän purkamaan tuntojaan noiden kaikkien perseilyiden jälkeen :)

   Poista
 21. En voi ymmärtää tommosta kommentointia! Mietin sitä, että vaikka kommentoija sairastaisi itse myös niin luulisi tietävän ettei noin voi sanoa :( Kauheeta kuulla miten ilkeitä ihmiset ihan tosissaan pystyy olemaan. Tuskin tulis tommosta postia, jos netissä ei vois anonymiteetin taakse piiloutua. Ja tosiaan siitä laihuudesta... Musta on väärin opettaa että anoreksiaa sairastava on luuta ja nahkaa. Se on se mihin päädytään usein, mutta tärkeempää ois huomata ennen kun ollaan siinä pisteessä! Jostainhan se aina alkaa. Ite oon kans kamppaillut ties mimmosten syömisongelmien kanssa ja se irti pääseminen on vaikeeta. En oo päässy vieläkään täysin ja ainahan siitä muisto jää. Ei se auta jos siinä heitetään paskaa niskaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ois tosiaa tärkeää että ihmisiä "valistettaisiin" siitä, ettei syömishäiriö automaattisesti meinaa anorektisen laihaa >_> Ajatus on se sairaus, ei se koko, sillä koko on vaan seurausta anoreksiasta. Toivottavasti sulla on voiton puolella nuo kaikki inhottavat sairaudet! :( Ei tosiaan oo helppoo selvitä mistään syömishäiriöstä. Oli se sitten ana, mia tai bed.

   Poista
 22. ihan samaa mieltä! mäkin olen koko nuoruuteni kuulemaan joko kommenttia "ootpa sä laiha"/"ootki tuommonen ruipelo" tai vaihtoehtoisesti "suhun on tuota NAISEN PYÖREYTTÄ tullut näemmä!" jonkin sortin syömishäiriöstä kun olen itsekin varhaisteininä kärsinyt vaikka se ei olekaan hirvittävän pitkälle päässyt etenemään. riski tosin päällä edelleen, on huonompia ja parempia päiviä.

  kellään ei ole oikeus kommentoida kenenkään painoa oli sitten lihava, laiha tai normaalipainoinen. jokainen päättäköön omasta kehostaan, muiden asia se ei ole lainkaan. tsemppiä sulle jatkoon! ♥

  emiliannas.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä vihaan just tota "Naisen pyöreyttä!!"-tms lausahduksia!! :D Ei kukaan sano syömishäiriöiselle kommentteja koosta (eikä mun mielestä kellekään tartte sanoa), ei edes "kohteliasuuttaan". Voi sua, toivottavasti syömisvaikeudet helpottaa ja pääset yli pian!

   Voi kiitos tsempeistä, eiköhän tää tästä <3 :) Ja oot oikeassa; Kaikki olkoon mitä ovat!

   Poista
 23. Mä en kyllä ymmärrä, miksi jonkun anonyymisti täytyy tulla kommentoimaan jotain noin kamalaa toisen blogiin. Oman mielenterveydenkin uhalla kävin nopeasti vilkaisemassa edellisessä postauksesta sen kommentin, ja en vain voi käsittää :( Mun mielestä tää sun postaus on todella rohkea ja aito, tuskin kukaan voi tosissaan ajatella kenenkään keksivän sairauksia saadakseen lukijoita. Mun mielestä muutenkin sulla on silloin tällöin tullut todella hyvää asiaa anoreksiasta ja siitä onkin hyvä puhua, jotta joku muu voisi siitä saada apua. Oot niin kaunis nuori nainen, jolla on todella ihana blogi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en vaan mäkään, se sulle tullut kommentti oli ihan turha. Joo, siellä oli ne muutamat kommentit mut sitten mun ask.fm on täyttyny kaikenlaisesta paskasta. Ihana kuulla et tää postaus oli susta aito! <3 Välillä vaan tulee tarve palauttaa ihmisiä maanpinnalle >-<

   Voi että, kiitos kiitos kaunis <3

   Poista
 24. Voihan ihmiset ja ajattelemattomuus. Olet upea, älä välitä tommosista tyhmistä kommenteista. <3 Vaikka se vaikeeta onkin.

  VastaaPoista
 25. On hienoa että uskallat käsitellä vaikeita asioita. En ole harmikseni kaikkia kirjoituksiasi ehtinyt lukemaan.Nuo kommentit kuulostavat ilkeiden teinien typeriltä jutuilta.
  Olen itsekin, vaikka olen jo tämmöinen täti, saanut ihan viime syksynä kokea vähän vastaavaa ja pääkihoina olivat alle kaksikymppiset tytöt.Kaikenlainen toisen ihmisen ulkonäön negatiivinen kommentointi on erittäin syvältä, ja voi satuttaa paljonkin. Olen itse ikäni saanut kuulla laihuudestani nasevia letkautuksia ja onpa minulle sanottu myös ettei kukaan halua tuollasta luuviulua luunaamaa. Se jätti jälkensä pitkäksi aikaa itsetuntooni ja alitajuntaani, joten ymmärrän sinua oikein hyvin.
  Olet tosi rohkea, kun et ole ottanut kommentteihin tarkempaa seulaa. Kiitos myös vinkistä, en tiennytkään että voi estää anonyymit kommentoijat, itsellä on kommenttien valvonta käytössä mikä aina tuntuu vähän ikävältä.
  Jatka samaan malliin, kirjoitathan niin kovin tärkeistä asioista, varmasti on monia jotka saavat vertaistukea blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanan rohkaisevasta tekstistä! Huhhuh, oon kyllä sitä mieltä että nainen on naiselle susi ihan liikaa :/ Jos unohdetaan ne ala- ja yläasteajat jolloin oli vielä tätä tyttö vs poikajakoa, ei kyllä sen jälkeen ole pojilta/miehiltä tullut yhtään poikkipuolsta sanaa >_> Toivottavasti tuo vittuilu nyt loppuu. Ja kamalaa tuo laihuudestakin veistely, itse kun olen saanut kokea todella pahan alipainon sekä normaalipainon, niin ei mikään ole hyvä, kun laihana "poikaystävä saa vaan luupersettä" ja nyt olen kauhea pullukka... Kun toiselle kumartaa niin toiselle pyllistää...

   Ja anonyymikommentit saa poistettua, sallii vaan nimimerkilliset :) Sen saa asetuksista vaihdettua ^_^

   Poista
 26. Jep samojen ongelmien kanssa täälläkin painitaan. Olishan se kiva antaa mahdollisuus kommentoida anonyymisti, mutta tällä hetkellä koen paremmaksi suojautua siltä halveksunnalta ja paskanjauhamiselta, jolla ei oo mitään todellisuusperää. En tiedä onko ihmisillä oikeasti joku vika päässä, ettei ymmärrä mitä on sopivaa kommentoida ja mitä ei. Toisten kehoa ei mun mielestä pitäisi arvostella missään tilanteessa, varsinkaan jos on sairastanut syömishäiriötä. Ajatelkoon mitä huvittaa, mutta kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä todennäköisesti ON joku vika päässä, ei terveen ihmisen tarvitse tulla lyttäämään ja kiusaamaan, oikeasti. Mä en kans koe että mulla olisi tarve kommentoida päin naamaa yhtään kenenkään kehosta yhtään mitään. Ja nimenomaan varsinkaan silloin jos tiedän että jollakulla on oman itsensä ja oman kokonsa kanssa hankalaa. >_> Luin sunkin blogipostauksesi, hei hurjasti tsemppiä sulle sinne <3

   Poista
 27. Oot oikeesti tosi kaunis ja tyylisi on söpö! Älä muutu <3
  Voisin kirjoittaa vaikka kuinka pitkästi, mutta tässä kiteytys!

  Ps. Kirjoittelen anonyymisti, kun en muuten uskalla xP hii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ihana kommentti <3 Miksi huomaan vasta nyt ; _; Anteeksi! Voi kirjoita ihmeessä nimelläsi :) <3

   Poista
 28. Puhutteleva teksti! :) Mua itseäni oikeasti inhottaa se, että erilaisia sairauksia tullaan vähättelemään ja haukkumaan! Itse olen saanut meinaan monesti kuulla siitä, että keskivaikea masennukseni olisi keksittyä ja haen vain huomiota sairaudellani. Siitä huolimatta, että masennus ja muut mielenterveysongelmat ovat sairauksia, niin ei mulle tulisi mieleenkään mennä kyseenalaistamaan kenenkään sairautta yhtään missään muodossa. Mun mielestä on hyvä vaan, että vakavista asioista puhutaan ääneen, koska se saattaa tuoda ja usein tuokin ihmisille vertaistukea! Muutenkin toisen ulkonäön kommentointi loukkaamistarkoituksessa on syvältä, koska kliseisesti sanottuna jokainen on kaunis omalla tavallaan. :) Mä pyrin ajattelemaan niin, että loukkaavat kommentit kertovat enemmän kommentin kirjoittajasta itsestään kuin kommentin vastaanottajasta. :)

  Oot äärettömän suloinen ja kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eih tänki oon missannut, anteeksi! :( Joo masennuksestakin on niiiiin helppo nälviä, huh kun ei ne ihmiset voi toisten pään sisään nähdä >8( Totta, ihmisestä ittestään se ilkeily kertoo.

   Voi ihanasti sanottu, kiitos <3

   Poista