perjantai 13. toukokuuta 2016

Olen pintaliitoskumppapissis☆

En ymmärrä, miksi minulle kommentoidaan suhteellisen usein, kuinka ennen olin niin paljon parempi ihminen kun en pukeutunut niinkuin kaikki muutkin pintaliitobloggaajat. Olen pilannut itseni ihmisenä ja ennen kaikkea bloggaajana, kun ostan Louis Vuittonia ja juon kuohuviiniä, ja oikein esitän uusrikasta. Eihän tällaista paskaa jaksa nyt kukaan lukea ja kuinka matkin nimeltämainitsematonta bloggaajaystävääni kaikessa. En ole enää oma itseni. En ole enää fiksu. En ole enää mielenkiintoinen. Olen pintaliitoskumppapissis. 
Minä olen minä. Pukeuduin ennen lolitaan, ja lolitasta siirryin aika aktiiviseksi gyaruksi. Kuitenkin, te siellä ruudun toisella puolella: Ettekö te koskaan muutu? Eikö ole normaalia, että kun ikää tulee lisää, intressit, tyyli, elämänkatsomus ja jopa mielipiteet muuttuvat? Olenko minä muka ainoa ihminen etenkin blogimaailmassa, joka kokee että aika tekee tekosensa ja koen muuttuneeni. Tykkään yhä hurjasti lolitatyylistä, ja gyaruvaatteistani en ihan vähällä luovu, sellaisia aarteita meikän vaatekaapista löytyy. Lolitatyyliin en enää pukeudu enkä ikinä varmaan tulekaan pukeutumaan, koska se ei tunnu enää omalta. Se viehätys, mikä oli kun puki uuden Angelic Prettyn JSKn päälle, on kadonnut. Nykyään saan saman onnen kihelmöinnin siitä, että saan yhdistää kauan halutun Chanelin laukun asukokonaisuuteeni. Niin se vaan menee. Ainakin omalla kohdallani. 
Ja totta kai blogini muuttuu mukanani. Olisin aika harvasanainen bloggaaja jos kirjoittelisin vain silloin kun gyaruilen, ja ne kerrat ovat nykyisen kiireen tiimoilta aika harvassa. Minä en enää ehdi olemaan gyaruna kovin usein. Kuinka monta työntekijää vanhainkodissa tai bussifirmassa on ollut tekoripset tiukassa ja päässä kolme kiloa hiuslisäkkeitä? Saati sitten minihameessa ja megakoroissa? Niin, ei minunkaan mielestäni kovin moni. Sen jälkeen kun työpäivä on ohi, ei yksinkertaisesti vaan edes huvita alkaa tekemään vuosisadan sotamaalausta ja asettelemaan hiuksia päähän. Plus että se nyt vaan on fakta, että tykkään nykyisin ns. normaalimmasta tyylistä. Se ei sulje pois sitä, ettenkö tykkäisi yhä kovastikin japanilaisista katutyyleistä. Agehoita luen vieläkin säännöllisesti etsien inspistä, sekä spoilerina, uutta Tokionmatkaa on suunnitteilla. 
On aika julmaa sanoa, että joku on huonompi ihminen kuin toinen pukeutumistyylinsä perusteella. Mitä minulle suoraan on sanottu; Olen tylsä pintaliitoskumppapissis kun näytän miltä näytän. Ja sitä sitten vissiin olenkin ja näin on hyvä, jos tuo on tittelini tästä lähtien niin olkoon, asia loppuunkäsitelty. Myönnän että itse ernuaikoinani sorruin tähän kategorisointiin; Pidin lolitoja ja erilaisesti pukeutuvia ihmisiä parempina, kun me uskalsimme näyttää erilaisilta eikä koskettu mihinkään hooämmän ryysyihin. Voi kuinka tyhmä olen ollutkaan, ja onneksi tajusin että jonkun oma juttu on se "normaalilta" näyttäminen. Ja se on ihan fine. Siinä missä minä en ole parempi Chanelin ovh 5000€ laukkuni kanssa kuin sen eBaylaukun kanssa kulkeva, en minä ole huonompikaan kun en enää erotu massasta niin räikeästi kuin ennen ja olen sortunut näihin kamaliin uusrikkaiden pintaliitäjien merkkeihin. Toivon, että ihmiset tajuaisivat sen, että vaikka bloggaan osittain lukijoiden takia, en ole bloggaaja viihdyttääkseni muita. En muovaudu sen mukaan, millaisia te minun haluatte olevan. Plus että faktahan on se, että kun toiselle kumartaa niin toiselle pyllistää, gyarukuviin tulee kommenttia lapsifetissistä käskyihin kasvaa aikuiseksi. Toivottavasti ymmärrätte postaukseni pointin! 

Kevyempiin aiheisiin sitten taas, sain Sheiniltä paketissa tämän ihanan mekon! Olen kritisoinut Sheiniä mekkojen huonosta laadusta, mutta tässä tuli taas superpositiivinen ylläri ja tämä mekko pääsee kyllä ihan vakkariksi. Mitään valitettavaa tästä ei ole, ja jos haluatte itsellenne samanlaista niin kliks tänne ja omaa ostamaan, ennen kuin oikeat koot loppuu :) Miltäs se mekko teidän silmiinne näyttää? Itse olen todennut että harmaa on todella kiva "väri", ja haluaisinkin sitä mustan sijaan enemmän vaatekaappiini.

58 kommenttia:

 1. Musta on jotenkin ylipäätään hassua luokitella ihmisii ryhmiin pukeutumisen perusteella. Olkoon jokainen just sen näkönen ku haluu olla. Eikä pukeutuminen missään nimessä määrittele ketään ihmisenä! Pakko oli kommentoida vaik tää onki itsestäänselvä juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo niinpä! :D mulle on kans mysteeri miten ihmisiä syrjitään tyylin perusteella. Ittelleni ei oo koskaan kenenkään tyyli ollu esteenä tutustumiselle. Todellakin asian pitäis olla itsestäänselvyys.

   Poista
 2. Todella mielenkiintoinen postaus jälleen kerran sulta! Itse olen myös huomannut tuollaista kommentointia aika monessakin blogissa, enkä ole koskaan oikein ymmärtänyt sitä. Bloggaajan ei tarvitse väkisin pitää tyyliään samanlaisena kuin ennen, jotta jotkut lukijat pysyisivät tyytyväisenä. Musta on ainakin ollut tosi mielenkiintoista seurata, kuinka sun tyyli on muuttunut ajan kuluessa :). Ja tuo mekko sopii sulle ihan älyttömän hyvin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ^_^ mä en tollasta negakommailua vaan tajua :( kivaa et mun tyyliä on mukava seurata <3 lämmittää tällaset kommentit mieltä ^_^ ja tosta mekosta tuli kyl mulle yks lemppariarkivaatteista!! :)

   Poista
 3. Tosi hyvä kirjoitus, tykkäsin!

  Tuntuu silti välillä tosi ristiriitaiselle, että lobataan vegaaniuden ja ympäristöystävällisyyden puolesta, mutta ei nuo kalliit merkitkään noudattele aina ihmisoikeuksiakaan noudattelevaa etiikkaa. Sanon vain, että se tuntuu tosi hämmentävälle, kun pukeutuminen epäeettisesti, ja superkalliistikin, on ok, mutta lihansyönti ei. Tiedän, että kalliimat laatutuotteet saattavat kestää kauankin ja jopa loppuelämänkin aikaa ja käyttöä, mutta silti, tuntuu että "how you know someone is a vegan? don't worry one will tell you" pitää usein paikkansa nykyään. älä ymmärrä väärin, tosiaan itsekin olen vege, mutta tuntuu että monesti nämä paremmat valinnat on kyllä esillä syömisen suhteen, julistetaan eläinrakkautta ja ympäristöystävällisyyttä, ja miten omaan kroppaan tulee parempi olo ja tulee fiilis, että okei, no tämäpä mielenkiintoista, hyviä pointteja. Sitten tulee niitä uusia H&Mn tai vaikka LVn tuotteita esittelyyn ja vegaanius ja ympäristöystävällisyys ja yleensä eettisyys tuntuu lentävän ikkunasta.

  Mutta tosiaan, ymmärrän, että bloggaaja itsekin on varmasti ristiriidassa näiden asioiden kanssa. On kuitenkin joskus, eikä tämä ole ainoa häiritsevä asia, todella hämäävää tämä omien arvomaailmojen esiin tuonti... Toivottavasti et ajatellut tätä hyökkäyksenä, kuten sanoin, pidin kovasti tekstistä! Lukijana kaipaa toki bloggaajan entisiä tyylejä useinkin, mutta ei tulisi mieleenkään paasata siitä, että oletpas nyt aidompi, kun pukeudut erilailla kun muut; kuitenkin bloggaaja on oikea ihminen, joka päässään puntaroi paljon asioita, eikä aina välttämättä ole selvillä itsekään, että "voiko" nyt jotenkin pitääkään valtavirtamuodista tms. Se on kuitenkin vain lukijalle välittynyt kuva, harmi, että pitää käyttää hirveästi aikaa toisen ruotimiseen; perusta itse blogi ja kokeilepa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et tykkäsit tekstistä! :) Ja en mä enää lobbaakaan ympäristöasioiden jne puolesta, sillä oishan se kaksinaamaista. Kuitenkin olen monta kertaa selittänyt mun eettiset taustat ja sitten on kohtia jossa sitä eettisyyttä ei niinkään tule noudatettua. Kuitenkin mun linja on se, ettei tartte olla ääripää missään asiassa ja pienetkin teot on plussaa :) Ja tosiaan toi on niin totta, että vegetarisuutta korostetaan yms muita "hyviä tekoja", en koe että niitä täytyy erikseen mainostaa. Ja en ottanut viestiäsi hyökkäyksenä, hienoa pohdintaa ja tuli hyviä pointteja esiin :) (Y)

   Poista
 4. Olen kyllä huomannut että jotenkin tosi moni postauksesi vetää puoleensa niitä erittäin tylyjä anonyymejä. Liekö joku yksi henkilö ottanut sinut kateudessaan kohteekseen..? On kyllä välillä ikävää luettavaa. Mutta joo, aloin joskus seuraamaan sun blogia kun tykkäsin sun tyylistä vaikkei se ollut kovinkaan lähellä omaani. Mutta vaikka et niin pukeudukkaan enään niin täällä roikun vieläkin.. En ehkä enään niin usein kuin ennen mutta tykkään sun persoonasta ja sulta tulee kyllä välillä tosi asiapostauksia joista tykkään! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ne kaksi tyyppiä joita minä en miellytä ja jotka järjestään käy tänne päätä aukomassa :D Ei onneksi ole mitään vihaista ihmislaumaa meikän perässä! Ja hei voi ku ihana kuulla että vaikka en enää ookaan niin sellainen kuin ennen, tykkäät silti sillointällöin käydä kurkkimassa kuulumisia :) <3 Kiva et asiapostaukset iskee kun niitä on tulossa (Y)

   Poista
 5. Oletko miettinyt, että kun sinua haukutaan tuollaiseksi niin voisiko asia oikeasti olla noin? Kyllä tämän blogin perusteella sinusta saa hyvin pinnallisen kuvan, koska postaukset eivät ole järin aitoja vaan käsittelevät vain materiaa. Et kirjoita siitä miltä sinusta tuntuu vaan siitä, mitä olet mieheltäsi lahjaksi saanut. Ja valitettavasti, Suomessa on hyvin pieni ryhmä ihmisiä, jotka arvostavat sitä, että joku elelee jonkun toisen rahoilla ja kehtaan epäillä, että sen ryhmän ihmisiä vähemmän ulottuu sinun blogiisi.

  Toinen tekijä ehkä on se, että ihan oikeasti, yhdelläkään tavallisella suomalaisella ei ole varaa ostaa joka kuukausi Chanelin tai Louis Vuittonin kymppitonnin maksavia kasseja ihan arkikäyttöön. Tällainen rahantörsäys aiheuttaa vihaa, kateutta, ärsytytystä ja koska et ole estänyt anonyymien kommentointia, se purkaantuu sinne. Toiset tulevat huutamaan kateuttaan siitä, kun haluaisivat sen saman laukun, toinen sitä ärsytystään siitä, miten olet naurettavan kalliin kassisi kanssa äärettömän pinnallinen.

  Ja mitä tulee ystävääsi Patriciaan, kyllä, alat hieman vaikuttaa häneltä. Olen ollut blogisi taustalukijoina jo pitkän aikaa, lolita-ajoista asti ja seurannut muutostasi. Samalla olen tutustunut myös Patrician blogiin. Sanotaan nyt, että Patriciasta en tykkää hänen bloginsa perusteella enkä edes yrittäisi tutustua häneen jos sellainen mahdollisuus suotaisiin. Hän jos joku antaa itsestään pinnallisen, rikkaan ja hemmotellun ja ennenkaikkea (anteeksi) tyhmän kuvan itsestään. Naurettavinta asiasta tekee sen, että hän edelleen väittää ostelevansa kalliit matkansa, laukkunsa, vaatteensa ym sekä maksavansa asumisensa, poikansa elättämisen ym lähihoitajan palkalla, mikä vaan ei ole mahdollista. Se raha tulee jostain muualta (vanhemmat, rikas miesystävä/ystävät, joku muu aktiviteetti...), ja koska asiasta ei puhuta, niin ihmiset alkavat tehdä omia johtopäätöksiä ja levittää vääriä tarinoita.

  Valitettavasti sinun kohdallasi homma lähestyy samaa. Blogisi käsittelee vain ja ainoastaan kalliita kasseja, uusia hienoja ja tyyriitä asioita elämässäsi, joten on ihan luonnollista, että porukka alkaa saada sinusta pinnallisen kuvan, vaikka minäkin tiedän, ettet sitä ole. Olet vielä kaukana Patriciasta, ja korostan, ettei sinusta saa sellaista tyhmän blondin kuvaa niinkuin hänestä, mutta jos jatkat samalla linjalla, niin varmasti kohta monen mielestä olet samalla viivalla.

  Toki jokainen saa postata mistä halua, mutta Suomi on kateellisten maa, moni tulee toimeen useassa kuukaudessa sillä summalla kuin mitä se sinun veskasi maksaa, joten on ihan normaalia että se aiheuttaa vähän närää. Kyllä itsekin pidän naurettavana, että joku ostelee huvin vuoksi viiden tonnin laukkuja, koska myöntäkää nyt jo itsekin, eihän ne ole sen parempia IHAN OIKEASTI kuin ne kahdensadan euron laukutkaan. Niissä on vaan hintalapussa yksi-kaksi nollaa liikaa.

  En ole aiemmin kommentoinut blogiasi, mutta nyt piti avata suu, kun olen touhua kauemman aikaa seurannut taustalta. Ja jään edelleen seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi sä jätit vastaamatta minun kommenttiini? Kun se ei nyt ollut vastaus siihen, mitä juuri tekstissäsi hait ja ollut samalla linjalla noiden muiden ylistyskommenttien kanssa, mutta oli kuitenkin ihan täyttä asiaa. Olisi mielenkiintoista kuulla perustelut tähän. Kommenttini kuitenkin oli asiallinen, pohtiva ja eri näkökulmasta kuin muut postauksen kommentit.

   Oliko tuo raha-asia nyt se, joka tuntui pahalta? Alemmissa kommenteissa sanoit, että tulonlähteitäsi on palkka, palkka ja palkka. Varmasti jos asia niin olisi, niin sehän olis tosi kunnioitettavaa. Tässä pitäis kuitenkin ottaa huomioon se, että et maksa asumisesta mitään, miehesi maksaa. On ihan normaalia, että silloin rahaa käytettäväksi jää enemmän. On se silti miehen rahoilla elelemistä, vaikka palkka jäisikin kouraan. Ja tämäkin oli vain pointti kommentissani, yksi mahdollinen syy, miksi olet kerännyt näitä anonyymejä blogisi kommentteihin. Harmi, jos jätät vastaamatta.

   Olisin voinut laittaa nimeni ja sähköpostiosoitteenikin tähän, mutta en löytänyt sellaista vaihtoehtoa, kun pitäisi olla vain joku tunnus jollekin sivustolle, jota minulla ei ole.

   Poista
  2. Kyllä, tuon raha-asian takia jätin vastaamatta, koska siirä tulee vaan vinkumista. Vastasin mitä tahansa. Vastaan sun kommenttiin mielellään, jos laitat mulle sähkäpostia. Voin siellä kertoa yksityiskohtaisesti kaikesta, tuoltapa löytyy mun spostiosoite sivupalkista :)

   Poista
  3. Ei siitä tule vinkumista jos olet rehellinen. Mieti nyt itsekkin: olet kokopäiväinen opiskelija. Sanot käyväsi kolmessa työssä, instasi/blogisi perusteella Onnibus(?), jonka palkkatiedot ovat avoimesti näkyvissä, freelancemallihommat(?) joista olet tienannut ehkä parisataa handuun(jos olet maksanut niistä verot) ja kolmas työ jota et mainitse, mutta bloggaustahtisi perusteella et ole ainakaan arkisin kauheasti sidottuna mihinkään. Jo noista kertyy kohtuullinen veroprosentti millä tuskin jää käteen edes kakkosella alkavaa summaa. Jos ottaa huomioon, että teillä on maksettavana asuntolaina, häät, eläminen, vastikkeet, laskut, auto ja vakuutukset, niin syötät aikamoista pajunköyttä lukijoillesi kertoessasi rahoittavasi ostoksesi työllä. Moni opiskelija tuskin saa rahoitettua normaalia elämistään työllä opiskelujen ohella. Joko palkkasi on suurimmaksi osaksi itsesi käytettävissä tai käytät säästöjäsi(missä ei ole litään vikaa!), tai rahat tulevat jostain muualta. Jos sulla on puhtaat jauhot pussissa kuten sanot, niin miksi asiasta on niin vaikeaa kertoa rehellisesti?

   Poista
  4. Koska olen rehellinen ja kaltaisesi ihmiset eivät usko :D Sanoin mitä tahansa tulet hyppimään seinille. Olen töissä Onnibussilla, teen freelancermallin hommia, teen keikkaduunia vanhustyössä, teen keikkaduunia markkinointipuolella sekä olen nostanut opintolainaa. Tässä on nyt sitä faktaa, ja enempää mä en ala avaamaan, koska jos tää vastaus ei kelpaa niin annan sitten olla. ole hyvä ja soita vaikka mulle niin puhutaan nää asiat läpi, kun ilmeisesti sulla on tästä ongelma, kun mun raha-asiat sua kaivelee niin pirusti.

   Poista
 6. Vau olipa hieno kirjoitus :) musta on hieno että sulla on erilainen tyyli. Eikä ole samallainen kuin muilla <3. Olet just ihana juuri tuollaisena kun olet !!!

  Ps : Aivan ihana asu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihanaa et tykkäät mun tyylistä :) Tosi kaunis kommentti kaiken kaikkiaan, puss <3

   Poista
 7. Hyvä postaus! Asiaa puhuit. Kun omia vanhoja kuvia katsoo alkaa miettimään mitä on tapahtunut. Edelleen massasta erotun ja näin, mutta paljon hillitymmin. Katselen merkki laukkuja, mutta en näe itseäni farkut jalassa hiihtämässä. Converset jalassani on ja Ted Bakerin veska kädessä. Silti olen vain minä. Pieni ernu lapsi.
  En näkisi tyyliäsi massana. En todellakaan. Olet vain kehittänyt sitä eri suuntaan. Et juokse farkut jalassa, heru toppi päällä, jalassa Niken lenkkarit. Olet kehittynyt tyttömäisyydestä naisellisuuteen.

  Ihana asu jälleen! Saga olit taas niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pitää lisätä kommentiin. Sinusta on tullu mulle yksi suurimmasta senpaista. Ihailen sinua kaikella tapaa. Tyylillisesti ja muutenkin. Etenkin hime söpöilyä. Se on jotain niin söpöä ja inspiroivaa!

   Ja koska olen saannut sinuun hieman tutustua. Tiedän ettet todellakaan ole niin pinnallinen mitä monet anot antavat ymmärtää.

   Poista
  2. Jokainen meistä muuttuu, se on fakta : ) Ja toisilla se tyyli pysyy samana koko iän, siinä vaan kehittyy! Mä en nää kummassakaan mitään ongelmaa, siinä että on aina samassa skenessä tai sitten piirit vaihtuu :) Ja kiitos! <3

   Poista
  3. Ja alempaan kommenttiin: <3 <3 <3 Olen niin otettu!! <3 Sä oot vaan niin ihana :) <3

   Poista
 8. Ihmiset tekevät hyvää eritavoilla. Jotkut tekevät vapaaehtoistyötä, jotkut lahjoittavat rahaa, jotkut sitten yrittävät suojella ympäristöä valinnoillaan ja jotkut ovat vegaaneja. Kalliiden merkkituotteiden ostaminen juurikin voi olla hyväksi ympäristölle (pidempikestoisia) ja silloinhan saadaan rahaa liikkeelle jolloin yhteiskunta pyörii. Mielestäni jo yksi hyvä asia maapallon/ympäristön/elämän puolesta on todella kunnioitettavaa. Ehkä kaikkea ei tarvitsekaan yrittää tehdä kerralla ja täydellisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! Ei aina tarvi olla ihan ehdoton :) Mun mielestä. Jo se että on kasvissyöjä on iso etu, ja jos sitten harrastaakin jotain vähän vähemmän eettistä ei se ole minusta pahasta. Isot rispektit heille jotka osaavat elää ihan täysin tuhoamatta luontoa, se on hieno asia, johon musta ei olisi. :)

   Poista
 9. Minusta kuulostaa aika masentavalta etteivät ihmiset saisi hankkia kalliita desing tavaroita, koska minun olisi tarkoitus työllistyä sille alalle XD Ihailen huippu suunnittelijoita ja olisi upeaa omistaa jotain heidän tuotoksiaan. Siitä tulee sama fiilis kun hankin jonkin suosikki bändin fanitavaraa. Jos tuet bändiä ostamalla heidän oheistuotteitaan olet hyvä fani, jos hankit suosikki suunnittelijasi merkkilaukun olet huono ihminen.

  Saan hurjasti inspiraatiota blogistasi erityisesti arkipukeutumiseen, koska se on vaikeaa. Spesiaalissa tilanteessa kun voi vetää lolit päälle on nätti olo, mutta sitten kun pitäisi vain lähteä töihin tai kouluun olin ihan pulassa. Sinulta löytyy hienoja asukokonaisuuksia jotka eivät ole perus massaa, vaan jossa on jotain söpöä lisänä ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :D Ilmeisesti merkkijutut on ok kun ne ostetaan anonyymeille, mut jos joku muu saa ne niin huhhuh mikä haloo! Ja voi kiitos, oon aina sanonut et on parasta palautetta kun kuulee olevansa inspiraation lähteenä ^ _ ^ Kauniisti sanottu, kiitos ^_^

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Mä niin arvasin että joidenkin takapuolia ihan varmasti kutittaa tämä asia :D Tää on nimittäin osittain tuttua, mä sain itse joskus aikanaan myös ikäviä kommentteja kun aloin luopumaan rokkityylistä, en tosin onneksi näin isossa mittakaavassa. Ymmärrän kyllä että lukijoita saattaa harmittaa, mut ei se oikeuta kommentoimaan ikävästi. Ihmiset muuttuu ja elämä menee eteenpäin, se pitää vaan hyväksyä. Teet just niinkuin itse haluat, mä ainakin tykkään seurata koska sulla on erilainen ja kiva tyyli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just joo, toi on niiin kurjaa. Voin vaan kuvitella mitä ihmiset on kommentoinut. Ja nimenomaan, jos tykkää jostain tyylistä sitä voi toteuttaa itse, mut jos joku muu ns. "kasvaa pois" jostain, ei se oo kyllä keltään pois. Ja voi kiitos, kauniisti sanottu <3

   Poista
 12. Edellä olevissa kommenteissa oli jo mielenkiintoisia pointteja. Olen itsekin kiinnittänyt huomiota siihen, miten sun blogista monesti bongaa todella vastenmielisiä kommentteja, jotka vaikuttaa usein siltä niin kuin yksi negatiivinen Nelli olisi ottanut sut kohteekseen.

  Blogikeskusteluissa usein törmää siihen erikoiseen asenteeseen, että kun on laittanut elämänsä julkisesti nettiin, niin on siedettävä sitten kaikki niskaan tuleva paska, mikä tuntuu hassulta, kun eiväthän aikuiset ihmiset mene kadullakaan vastaantulijoiden ulkonäöstä tai muusta avautumaan ainakaan, jos ihan fiksuja tapauksia ovat. Joku huomautti, että "tuhlaavainen" rahankäyttö aiheuttaa kateutta ja ärsytystä, joka purkautuu kommentointiin. Täytyy myöntää, että olen itsekin miettinyt blogisi lukemisen lopettamista, koska sanotaanko niin, että oman kotitaustan takia tämän lukemisesta tulee usein ikävä olo, mutta en ikinä milloinkaan jättäisi tänne vihakommentteja, koska jos blogi ei miellytä, sen voi poistaa lukulistalta ja jättää asian sikseen. Ehkä ihmisten pitäisi vain aikuistua tämän asian suhteen, koska asia vain on niin, että sulla ja myös miehelläsi on täysi oikeus tehdä omilla rahoillanne ihan mitä haluatte ja jos kalliit käsilaukut tuottaa sulle mielihyvää, niin kenelläkään ei ole siihen mitään kommentoitavaa.

  Kaikkea hyvää joka tapauksessa Saga, ja muista, haters gonna hate ;)

  P.S. Hauska otsikko! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi neganelliä tääl mun blogissa riehuu, siksi en jaksa enää mieltä niistä pahoittaa. Tästä kuitenkin halusin ihan kirjoittaa kun tätä ilmiötä on saanut todistaa vähän laajemminkin :)

   Ja oot niin oikeassa! Monesti huomaa kuinka olisi muka ok kiusata bloggaajaa, kun bloggaaja kerta on jo valmiiksi raottanut ovea omaan elämäänsä. Nytkin minulta kerjätään todisteita mun rahoista, joka on aivan naurettavaa ja väärin, eihän kukaan ole tilivelvollinen tuloistaan ulkopuolisille, ellei kyseessä ole kela tai sossu tms :D

   Ja voi ei, tosi ikävä kuulla et mun blogin lopettaminen on käynyt mielessä : ( Mut sulla on fiksu tapa suhtautua asioihin ja mä ymmärrän kun lukulistalta silloin tällöin napsahtaa yksi pois: Se vaan on fakta jonka olen tiedostanut, että jotkut jotka alkoivat blogiani gyaru/lolitasisällön takia lukemaan eivät saa täältä enää samoja asioita kuin ennen. Mutta toi on totta että pään aukominen on absoluuttisesti väärin. Muakin moni bloggaaja on suorastaan ärsyttänyt, mutten silti ole mennyt kommentoimaan anonyyminä mitään shaissea, koska se on vaan väärin.

   Ja haha kiva et otsikko iski :D Ihanaa kesänalkua sulle jos et enää tän jälkeen mun blogiin eksy! TOivottavasti kuitenkin jotain suakin miellyttävää sisältöä onnistuisin tuottamaan :) <3

   Poista
 13. En missään määrin hyväksy kiusaamista, jota blogisi kommenttiosiossa harrastetaan, mutta yhdyn muutaman ylläolevan kommentoijan kanssa samoihin ajatuksiin pinnallisuudesta. Olen heidän tapaansa seurannut sinua taka-alalla jonkun aikaa ja huomaan muutoksen blogissasi. Olet muuttunut jollakin asteella pinnallisemmaksi, merkkitietoiseksi ja teksin perusteella persoonaltasi erilaiseksi. En sano, että se olisi huono asia kuitenkaan, vaikka muutos on selkeästi havaittavissa. En osaa myöskään pureutua veganismiin, arvoihin tai toiseen bloggaajaan, joka mainitaan ylempänä. En ole perehtynyt näihin sen kummemmin. Se minkä olen itse huomannut negatiivisessa valossa, on asenteesi.

  Kyllä, jokaisella on oikeus tuottaa sellaista sisältöä kuin haluaa ja käyttää rahansa haluamiinsa asioihin, mutta tapasi tuoda nämä ostokset ja muut topiikit esille kuvastavat hyvin, mitä monissa suosiota kasvattavissa blogeissa on tapana. Sinun tekstistä on kadonnut tietynlainen nöyryys ja pehmeys ajan saatossa, joka häiritsee ainakin itseäni suuresti. En sinänsä piittaa sen kummemmin siitä, mitä ostat, se on oma asiasi ja jääkööt se siihen, mutta tekstistäsi välittyy tietynlainen näyttämisen halu tai tarve. En tiedä johtuuko se siitä, ettet ole saanut tyydytettyä mielihalujasi nuorempana ja nyt kun olet vihdoin saanut rahallisen tilaisuuden toteuttaa mielihalujasi vapaasti, asiat lähtevät käsistä, vaiko puhtaasti omasta halusta käyttää valuuttaa mieluisien asioiden hankkimiseen, koska se ei käy selväksi tekstistäsi. Oli varallisuutta kuinka paljon tahansa, tuollaiset ostospurtit eivät ole oman psyykkeen ja elämäntilanteen kannalta järkeviä pitkässä juoksussa, mutta toistan itseäni sanoessani sen olevan oma asiasi.

  Kuten ylempänä jo tiivistettiinkin, kalliit ostokset aiheuttavat ihmetystä jos maksajan varallisuus on kysymysmerkin alla, oli kyseessä kuka tahansa valokeilan alla esiintyvä henkilö. Puolustuskannalla oleminen ja jatkuva kitka uteliaiden ihmisten kesken, kuin kärkkäät vastauksesikin heittävät enemmän vettä myllyyn, joka puolestaan antaa negatiivisille kommentoijille heidän haluamansa huomion ja syyn ajatella sinun salaavan jotain. Tiedän ettet halua kommenttien esitarkastusta päälle, mutta se voisi olla hyvä vaihtoehto ainakin tilapäisesti. Metsä vastaa kun sinne huudetaan, sotahan siitä syntyy kun sinä huudat ja negatiiviset anonyymit perässä. Toinen fiksu vaihtoehto olisi katkaista huhuilta siivet ja kertoa rahatilanteestasi, sekä tienaamistavoistaan rehellisesti, joka puolestaan toisi vastauksia, sekä kaivattuja vinkkejä lukijoillesikin.

  Toivotan sinulle kaikkea hyvää ja toivon myös ettet ymmärrä kommenttiani loukkavana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ota kommenttia loukkaavana, mutta pakko puuttua muutamaan kohtaan.
   1) mun psyyke ei ole missään vaarassa eikä varsinkaan shoppailun takia :D Olen ostanut kaikki asiat ihan harkiten ja mitään ns. turhaa ostostelua en harrasta. Mä en kierrä kauppoja ostamassa mitäsattuu mielitekoja vaan asioita, joita olen toivonut ja joihin olen säästänyt. NYt mulla on taloudellisesti siihen mahdollisuus, joten miksen saisi toteuttaa itseäni? Ei voi koskaan tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, vaikka mä ja mieheni jäämme työttömiksi ja sitten ei olekaan mahista reissata ja ostostella. Minä elän hetkessä, kuitenkin jalat maassa ja järkevästi.

   2) Mä en oo kyllä kauhean kärkkäästi vastaillut anonyymeille. Joskus joo mutta kun huomasin sen olevan shakinpeluuta pulujen kanssa lopetin.

   3) Mä olen kertonut mun raha-asioista muttei se vaan kelvannut ihmisille. Ei noi pari anoa sitten uskoneet, että mistä mun rahat on ja piste, ei ole mun tehtävä alkaa tänne postaamaan kuvaa mun pankkitilistä, vaikka periaatteessa sen voisinkin tehdä: Mun tulot on palkka, palkka ja palkka. Mutta kyllä sen nyt kaikki tajuaa ettei toisen raha-asiat kuulu tuntemattomille, vaikka osittain sen näytänkin esittelemällä ostoksiani blogissa.

   Ikävää jos mun asenteesta saa negatiivisen kuvan. Olen kuitenkin tähän raha-asia vatvomiseen niin kyllästynyt kun mikään vastaus ei tunnu kelpaavan. Mutta en ota loukkaavana tietenkäänt ätä kommenttia ja ainahan sitä voi keskustella kaikesta :) Toivottavasti saan jotenkin jatkossa muutettua mielikuvaa itsestäni :) KUn en mä ainakaan kenenkään mun tutun mukaan ole koppava tms :D

   Poista
  2. Haluaisin tarttua tuohon ylempään anon kommenttiin, kohtaan: " Sinun tekstistä on kadonnut tietynlainen nöyryys ja pehmeys ajan saatossa". Olen samaa mieltä ja perustelenkin nyt miksi.
   koin aiemmin, että blogisi oli hyvin vapautunut, et turhaan rajoittanut aiheitasi ja mielestäni täällä blogissa huokui sellainen elämän maku, kun käsittelit elämääsi sekä hyviltä että huonoilta kannoilta. Oli koulujuttuja, sairauksia, treenailua, meikkaamista, perhejuttuja ja reissuja. Tuntuu hieman, että tällä hetkellä blogisi aihepiiri on hyvin rajoittunut ja viimeaikaiset postaukset ovat olleet vain ostamiesi tuotteiden esittelyä. Nykyisistä postauksista kiinnostavimpia ovat olleet hääpostaukset ja mielipidepostaukset (esim. feminismi-teksti, se oli tosi hyvä!) matkapostaukzetkin ovat jääneet vähän tyhjiksi vaikka niistä ainakin tykkäsin ennen. :/

   En tiedä onko elämäsi Helsingissä vain niin erilaista, vai oletko tarkoituksella alkanut varjella yksityisyyttäsi enemmän, mikä tietty hieman rajoittaa tekstien aiheita noin niin kuin henkilöiden ja lähiympäristösi suhteen. Kyllähän siinä usein käy niin että mitä enemmän lukijoita tulee, niin sitä enemmän bloggaaja sulkee alitajuisesti perheet yms. pois postausaiheista.

   Ja nämä nyt vain palautteena blogista, en ota kantaa sinuun itseesi henkilönä tai tyyliisi millainen olet. Itse en vain toivo että blogistasi tulee kuin mikä tahansa indiedaysin blogi, jossa on vain parin kuvan tuotepostauksia monta kertaa viikossa ja tekstit on käytännössä unohdettu kokonaan. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja luen mielellään lisääkin pitkiä postauksia joissa on asiapitoista sisältöä! :)

   Poista
  3. Moikka! Joo en voi enää kauhean avoimesti asioita puhua täällä, koska pelkään että se vielä kostautuu minulle. Olen aika avoin keskivertobloggaajaksi ja siitä on seurannutkin se että nämä pari ihmistä ovat saaneet sitten käsiinsä tietoja joilla voivat sitten minua pommittaa ja retostella ja arvostella tekemisiäni. Jonkinlaista itsesuojelua täytyy olla, ja se on kurjaa sitten fiksuille lukijoille kun se "nöyryys" sitämyöten sitten häviää :/

   Kiva että tykkäät kuitenkin mun blogista vaikka teksti muuttunutkin pinnallisemmaksi :) Mielelläni kirjoittelisin enemmänkin pintaa syvemmälle meneviä asioita, mutta toivon että ymmärrät miksi en niin tee, kun esimerkiksi kelaat vähän ylemmäs tätä keskustelua. :)

   Poista
  4. Ah juu, kävinkin lukemassa nuo mitä tuonne ylempään kommenttiin olit vastaillut. Hieman turhan yksityiskohtaiseksi menee joidenkin utelut, joten ymmärrän kyllä. Suosiolla on hintansa, bloggaajilla se usein on yksityisyyden menetys ainakin osittain. :( Mutta toivottavasti tosiaan tulee pitkiä mielipidetekstejä vastaisuudessa, mua ei niin macaronsit ja laukut kiinnosta vaan enemmän ajatukset! :)

   Poista
  5. Hei ihana kuulla et näillä syvällisillä postauksillakin on vannoutunut lukijakunta :) mä oonkin kirjoittelemassa feminismijuttuja tässä taas piakkoin! :) ja joo asiallisen palautteen kestän mutta liian henkilökohtaiset utelut ja varsinkin loukkaukset jätän omaan arvoonsa, ikävä tosiaan kun se sit rajoittaa fiksujenkin lukijoiden lukukokemusta blogissani.

   Poista
 14. Hyvä teksti. Mulle tulee mieleen näistä "massan" tuomitsijoista ja muuttuneisuusruikuttajista vähän sellainen stereotypia, että he ovat henkeen ja vereen ernuja, ja että heillä on ns. tavallisia ihmisiä kohtaan jotain katkeruutta. Heidän mielestään kaikki jotka ovat vähääkään tavallisia ovat aina huonoja tyyppejä ja ihme lampaita. Ikävä kyllä heidän mielipidettään ei voi muuttaa kuin he itse ja iän ja kypsyyden tuoma ymmärrys. Olin itsekin tällainen true-ernu teini-ikäisenä, ja ihmettelin suuresti miten joku voi edes tykätä sellaisista asioista kuin muutkin, mutta nyt aikuisena tajuan että mikäs minä olen muista tuomitsemaan. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, en usko että nämä ikävästi kommentoivat tyypit ovat aikuisia, ja jos fyysisesti sitä ovat niin henkiseen kehittyneisyyteen on matkaa. Tsemppiä, olet ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ihana kommentti! Ja haha joo ehkä toi ernuaikojen "tavisrasismi" nyt vaan johtuu siitä että mun aikanma (ja varmaan sunkin) yleensä ernuja kiusattiin ja rankasti, niin piti jokin puolustuskanta keksiä. Voi kiitos ihanasta kommentista, pus <3

   Poista
 15. Huih mikä ajatusmyrsky! :D On jotakuta ottanut näköjään pattiin sun tyylin muutokset kovasti, hassua että kuitenkin sinä olet se joka päättää mitä tyyliä haluat edustaa.☆ Minusta on kiva haaveilla kalliista luksustuotteista, mutta itse en raaski (ainakaan vielä) sellaisia hankkia. En silti koe niin suurta kateutta luksustuotteita hankkineita kohtaan että alkaisin arvostelemaan heitä pelkkien ostosten ja materian vuoksi. Blogi kuitenkin on vain pieni pintaraapaisu jonkun elämästä ja pitäisi kunnioittaa toisen ihmisen henkilökohtaista elämää, eikä alkaa spekuloimaan jonniijoutavia! ;)

  Tuo look on ihana ja rakastan noita sukkiksia!♡☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo jollakulla menny tunteisiin :D Mä ymmärrän sen että jotakuta harmittaa jos erilaisesti pukeutuva bloggaaja massaantuu, mutta musta se ei oo kiusaamisen peruste! Eri juttu jos lähtisin kampanjoimaan että nyt kaikki alternativet pukeutumaan tavallisesti :D
   Ja kiitos kaunis ^_^ Noi sukkikset on parhaat :D

   Poista
 16. Hyvä, kun sanoit asiat taas ääneen. Tosi kurjaa, että joudut kohtaamaan tollasia kommentteja, mutta kateuttahan se vaan taitaa olla. Yleensä ihmisten omat ongelmat on sen takana, että täytyy hirveän vahvasti arvostella muiden valintoja... Mun mielestä sinä ja blogisi ootte ihania joka tapauksessa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyl joistain kommenteista kateus paistaa läpi :P Ikävää ja harmi et jollakulla on tarve purkaa se noin. Voi kuinka kauniisti sanottu, ihana sinä! Kiitos <3

   Poista
 17. Mun mielestä on äärimmäisen dorkaa luokitella ihmisiä pukeutumisen perusteella, kaikki muuttuu sisältä ja ulkoa aina jossain tietyssä pisteessä elämäänsä ja jos jotakuta se ei inspiroi niin siinäpähän lopettaa seuraamisen. Tärkeintä on kuitenkin että itellä on hyvä olla just niissä vaatteissa mistä itte tykkää, oli ne sitten lolitaa tai pintaliitoskumppapissis vaatteita :D ihme hyyppiä liikenteessä.
  Ja kuten varmaan aikasemmissa kommenteissa joku on on maininnut, näilläkin tyypeillä on jotakin omaa paskaa takana ja ne vaan jostain syystä sattuu purkamaan niitä bloggaajien kommenttibokseihin erinäisin negatiivisin sävyin, ne saa jättää ihan omaan arvoonsa :-)

  <3: Jasmin N
  Little Things With Jassy
  Bloglovin'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, sinä sen sanoit! Oma itsehän tällaisissa asioissa on tärkeintä :) Ja kyl se huono olo noiden joidenkin kommenttien takaa näkyy selkeästikin :) Kiitos ihanasta tsemppikommentista <3 <3

   Poista
 18. Hyvä postaus! :) Hienoa, että sanot ajatuksesi ääneen, etkä vain jää hiljaa kuuntelemaan haukkumista. Jokainen on erilainen ja ihmiset ovat erilaisia. Tärkeintä, että itse tuntee olonsa hyväksi! ♥

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä sulla on ihana tyyli, jotenkin niin tyttömäinen ja samalla naisellinen <3 Mä en itse välitä mistään tuhansien eurojen laukuista, mutta kyllä ne sulle sopii :) Mulle on aivan sama mistä oot sun laukut hommannut, oot mielenkiintoinen persoona, joten siks seuraan :) Se on harmi, että toisen onni on toisilta näköjään pois.. Kyllä ymmärrän, että jos joku haluaisi kalliin laukun eikä ole koskaan rahaa se harmittaa. Mutta eihän se sun vika oo :D Eikä suhun sitä tarvii purkaa.. Ja kyllä mäki esittelisin laukkuja jos mulla olis rahaa ja tykkäisin niistä haha :D Ihmiset muuttuu, kyllä! Mäki olin vielä vuosia sitten kunnon rokkari kajaalieni ja takkutukkani kanssa, enpä ole enää! Jos jotain oikeesti häiritsee sun elämäntapa noin paljon, mulla on yks neuvo. Älä lue. Miksi lukea sellasta joka ärsyttää. Blogi maailmassa on se hienous, että saa blogata mistä haluaa. Kunhan ei loukkaa muita. Ja sä et oo semmosta tehnyt mielestäni ainakaan sinä aikana kun mä olen lukenut. Jatka vaan samaan malliin, täällä on monia joita sun blogi kiinnostaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikää miten ihana kommentti!! <3 Kiitos :) Ja jep kyl sitä tosiaan ihmiset muuttuu ja se todellakin on ok! Ja oon mäkin kade muutamalle bloggaajalle kun ne on niin kauniita ja hoikkia ja osaavat ottaa hyviä kuvia ja jne jne jne :D Mut silti, mä en ala heitä arvostelmaan ja haukkumaan työkseni, kuten täällä nyt näyttää nuo pari tekevän >_< Ehkä tää tästä :) Kiitos vielä kerran <3

   Poista
 20. Mä ainakin tykkään sun pintaliitoskumppapissis blogistas älyttömästi.<3 Sitä paitsi ei sun tyylis kyllä ihan täysin basic ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi voi kiitos kiitos <3 Joo mä ainakin yritän lisätä sitä twistiä asuihin edes jotenkin :) <3

   Poista
 21. Mä olen osittain samaa mieltä tuolla ylempänä kommentoineen (kommentoinut 13.5. klo 22.56) kanssa. Hän vaikuttaa vanhemmalta ihmiseltä, jolla on näkemystä ja kokemusta. Se, mitä minä haluan sanoa, on se, että kukaan meistä ei kykene näkemään itseään niin kuin ulkopuoliset näkee ja joskus on mentävä hyvin syvälle itseensä ja ymmärrettävä, että jonkun anonyymin kommentissa voi olla perääkin eikä asettauduttava "hyökkäys on paras puolustus" kannalle. Toki ikävät kommentit on syytä jättää omaan arvoonsa.

  Mutta tiedätkö, minä en vaan jaksa vatvoa näitä asioita enkä raha-asioitasi... Niistä sanon vaan sen, että jos saat kalliit ostoksesi maksettua eikä sinulle kerry velkaa tai pikavippejä, niin kellään ei ole nokan koputtamista!

  Se, mistä tulin kirjoittamaan, on muuttuminen. Mulle on jäänyt mieleen, kun olin muuttanut kotikaupungista pois ja menin siellä baariin. Tapasin erään yläasteen aikaisen tutun (joka näytti tasan samalta kuin 9-luokalla) ja hän tuijotti minua leuka loksahtaneena ja kysyi, että mikä sinut on muuttanut. En osannut vastata, koska olin niin hämmästynyt. Olisiko minun pitänyt yli kakskymppisenä olla edelleen samanlainen kuin yläasteella? llmeisesti. Tässä elämän varrella olen huomannut, että ihminen muuttuu ja luo nahkansa monta kertaa ja usein käy niin, että siinä putoaa kyydistä pois ihmisiä, jotka ei muutosta siedä tai hyväksy. Mä olen muuttunut esim. perfektionistista hyväksyvämmäksi ja "huithapelimmaksi" ja se on todella helpottanut elämääni. Ja sitten joku vanha tuttu sanoo, että "Sä oot kato menettäny tatsis ja kunnianhimos". Argh. Myös pukeutuminen ja osteleminen on muuttunut, olen itsekin ihan pökerryksissä siitä, että olen muuttunut himoshoppaajasta yliharkitsevaksi ostelijaksi (mutta sitten saatan välillä repsahtaa ja perustelen hankinnat mitä erilaisimmilla tekosyillä tai siis syitähän ne on :D :D )

  Myös pukeutumistyyli muuttuu monta kertaa elämän varrella ja etenkin nuorena, kun hakee tyyliään. Ja sitten vanhempana, kun luulee tyylinsä löytyneen, niin huomaakin olevansa ihan hukassa itsensä kanssa :D Mun mielestä on älytöntä ihan noin yleensäkin arvioida ihmisiä pukeutumisen perusteella. Olen saanut itse aiheesta hyvin viiltävän kommentin ja olen edelleen siitä pöyristynyt, koska kyseessä oli ystäväni. Kommentti sinänsä oli mitä oli, mutta sen taustalta näkyi, että ystäväni ei voi hyväksyä elämäntapaani ja muutostani ja se tuntuu edelleen pahalta. Mun mielestä tärkeintä on, että ihminen on rehellinen itselleen ja tekee sitä, minkä kokee oikeaksi ja itselleen hyväksi.

  Mä nään ton kaiken LV-Chanel-pintaliitoskumppapissiksen alla sussa tosi kivan tytön ja seuraan sun blogia mielelläni :) Toivon kyllä ihania ja luksuksellisia laukkupostauksia ja matkajuttuja, mutta toivon myös syvällisempiä pohdintoja ja olisi kiva lukea ihan arkijuttujakin!

  Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes ihan ymmärrä miksi tähän(kin) postaukseen saatiin draamaa rahasta, koska se ei ollut tässä mitenkään ydinasiana. Ja kun mä en oo ees mikään megakroisos joka lentelee yksityissuihkarilla kotiseudulle ja elä niissä luksuspiireissä :D Oon ihan tavallinen tallaaja jolla on työllistymisen suhteen käynyt tuuri ja porukka on ihan raivopäissään.

   Mutta oot oikeassa, omaa itseään ei voi nähdä siten kuin muut näkee. Mutta en koe että olisin muuttunut sellaiseksi persläveksi kuin nuo pari anoa antaa ymmärtää, sillä ystäväpiirini on yhtä lukuunottamatta pysynyt samana ja uusia vain tullut lisää. Jos olisin niin pinnallinen ja töykeä ja negatiivinen, tuskin mulla ois kaverit pysynyt messissä :D En ainakaan usko.

   Ja toikin on niin totta, että sitten ne ihmiset karsiutuu joille ei se oma itsensä enää sovi. Ja musta parempi niin kuin lähteä itteensä muuttamaan muiden takia :) Mulla on kans muuttunut mielipiteet ja käyttäytyminen, oon tullut hiirulaisesta paljon rohkeammaksi ja itsevarmemmaksi :)

   Ja pukeutumistyyli totta kai muuttuu. Mä en koe olevani missään identiteettikriisissä, ja sen pukeutumistyylin kriisin kärsin joskus esiteininä, kun halusin olla gootti ja punkkari ja lolita ja gyaru ja vaikka ties mitä :D Mulla vaan alkoi pikkuhiljaa tyyli "tasaantumaan" ja kukapa tietää mihinkä sitä tässä kehittyy matkan varrella.

   Kiva kuitenkin että tykkäät lukea mun blogia :) Mä en oikeasti siis ole mikään pinnallinen ihminen, ja mä ihmettelen miten ihmiset ei täällä tajua sitä, että blogissa, joka on julkinen, ei oikein voi alkaa retostelemaan omaa elämää ihan viimeistä pilkkua myöten. Pidän muotiblogia ja siihen olennaisena osana sisältyy ostosten esittely :) Enkä koe fiksuksi alkaa esittelemään joka postauksessa mikä oli syy hankintaan, mistä sain rahat ja mitä ajatuksia taustalla on :D Syvällisiä postauksia tykkään tehdä kans ja koska ne on ilmeisen toivottuja, niitä onkin tulossa lisää :)

   Kiitti kivasta ja pitkästä ja pohtivasta kommentista <3 Näitä on kiva saada :)

   Poista
 22. Tykkään blogistasi edelleen vaikka aikoinaan aloinkin seuraamaan sitä kun pukeuduit vielä lolitaan. En oikeastaan seuraa muita bloggaajia joilla on samankaltainen pukeutumistyyli kuin sinulla, puhumattakaan merkkilaukuista jne. jotka minua eivät kiinnosta. Blogisi pariin on tullut jäätyä ja kirjoitat mielenkiintoisesti ja päivität usein. Vaikka en noista merkkilaukuista ole kiinnostunut niin luen kirjoittamasi postaukset aina niistäkin :D

  Kirjoitit tuolle yhdelle anolle että voit kertoa hänelle sähköpostitse yksityiskohtaisesti raha-asioistasi. Sinuna en lähtisi kertomaan asioista tarkemmin edes sähköpostilla sillä eihän noista anoista tiedä mitä ne voi niillä tiedoilla tehdä varsinkin jos on sellaisia asioita mitä et julkisesti netissä missään nimessä itse kertoisi? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii miten ihana kommentti, voi että kiitos <3 ^_^ Ihana oikeesti hoksata kuinka paljon on vielä niitä wanhan hywän ajan seuraajiakin matkassa vaikka tosiaan oon muuttunut itse ja blogini kanssa aika paljon :)
   Ja sanoin että spostilla voin kertoa, niin arvasin ettei kyseinen ano mitään sähköpostia pistä :D On tossak ommenttiosiossa mahdollisuus kommentoida nimelläkin mutta tämä henkilö ei sitä tehnyt vaan valitsi tuon anonyymiyden :)

   Poista
 23. Hyvä postaus! Ite oon lähinnä kummastellut blogiisi tulevia ilkeitä kommentteja, koska omasta mielestäni sulla on tosi kiva blogi ja postausaiheesi ovat mielenkiintoisia. Täytyy myöntää, että itsekin olen miettinyt, että mistä saat rahaa merkkivaatteiden/laukkujen ostamiseen, mutta se ei todellakaan ole minun asiani, eikä kyllä kenenkään muunkaan. Ihan hyvä vain, jos on varaa ostaa laadukkaampia tuotteita ja juuri sellaisia, joista itse tykkää. Vaikka blogissasi onkin paljon tuotepostauksia, niin ei se sinusta mielestäni pinnallista tee. Ihmettelen kyllä suuresti sitä, että mikä ihmisiä oikein riipoo. Ymmärrän itsekin, että totta kai se sapettaa, kun itsellä ei ole varaa ostaa merkkivaatteita tai mitään muutakaan kovin kallista, mutta mitä se auttaa, että ragettaa siitä jollekulle, jolla on? Onko hän jotenkin syyllinen siihen, että itsellä ei ole rahaa?! No mutta joka tapauksessa, omasta mielestäni tyylisi on edelleenkin persoonallinen, vaikka onkin "normalisoitunut." :)

  http://venlaslittlediary.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on noi kaksi ihmistä jotka on ottanut työkseen kommentoida tänne kaikkee ikävää :) Ja totta kai saa ihmetellä, ja olen vastannutkin että teen duunia ja on sitä hyvällä tuurillakin ollut osansa tässä. Kateellinen osaan olla itsekin mutta en myrkyllisellä tavalla, ja juuri kuten itekin sanoit ei sitä toisiin kannata purkaa :)

   Ja hei voi kiitos, ihana kuulla et tykkäilet mun blogista! Lämmittää mieltä kovasti ^_^ <3

   Poista
 24. Todella huvittavaa, että ihmiset eivät tajua että ihan helposti saa silloin tällöin ostettua merkkilaukun, vaikka parin kuukauden välein jos opiskelee + tekee töitä. Ne opiskelijan tuet + laina kun ainakin mulla riittää elämiseen ja juu käteen ei silloin jäisi rahaa merkkilaukkuihin, mutta jos kävisin töissä ja saisin vaikka 500€ lisää kuussa niin kyllä riittäisi parin kuukauden välein merkkilaukkuun rahaa saati kun tekisi enemmän töitä kuin muutaman vuoron :D hohhoijaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun sitä mäkin täs ihmettelen, kun en oo mikään kroisos kuitenkaan vaikka teenkin duunia hulluna :D Kyl sitä silti on varaa ollu mulla ihan ite ostaa kaikki juttuni, ja velkaa ei ole (jos opintolainaa ei lasketa blerb) ja mun miestä ei paljoo kiinnosta Vuittonit ja Chanelit niin eipä se niihin rahnua anna :D Ja tosiaan oon töissä ihan joka päivä, niin väkisinkin siitä rahaa saa :P :D

   Poista
 25. Voi olipa avoin ja rohkea postaus. Pysy omana itsenäsi! :-)

  VastaaPoista
 26. Vaikka tiedän, ettet ehkä itse enää havaitse tätä kommenttia saati vastaan, niin koen tarvetta jättää tämän kuitenkin tähän! :D

  Miksi niin sanottu j-ernun tyyli (esim. lolita tai gyaru) olisi jotenkin fiksumman tai paremman ihmisen symboli, kun taas massanmukaisempi ja tavallisempi "luksusmerkkeihin" pohjautuva tyyli ei?

  Japanityylit tulivat muotiin ja tietyissä piireissä valtavirtaistuivatkin Suomessa siinä vuosien 2005-2010 kieppeillä. Hetken aikaa se oli jopa massakulttuuria. Etenkin lolitatyyliin kuuluu tiettyjen, tyhmänkalliiden "luksusmerkkien" palvominen, rahan törsääminen niihin ja "feikkikamojen" paheksuminen. Kuulostaako tutulta?

  Mielestäni kehitys lolitan ja gyarun kautta tähän nykyiseen on ihan selkeästi hahmotettavissa, looginen ja jopa oletettava. Yksi kalliisiin luksusmerkkeihin pohjautuva, oman ikäpolven keskuudessa suosittu tyyli vaihtuu toiseksi.

  Tällä ei välttämättä ole mitään tekemistä henkilön oman älykkyyden tai aatteellisuuden kanssa.

  Esimerkki: vaikka goottityyli liitetään usein sofistikoituneisuuteen, joku saattaa olla hakeutunut sen tyylin ja kulttuurin pariin vain sosiaalisesta paineesta, omien kaveriporukeiden mukana ajautuen, olematta mitenkään erikoisen fiksu tai fiini, ja vaikka blondibimbotyyli liitetään usein yleiseen tyhmyyteen, joku saattaa olla omaksunut sen vain tullakseen paremmin toimeen ympärillään pyörivien ihmisten kanssa ja sopeutuakseen joukkoon, koska ei tykkää erottua ja herättää huomiota.

  Jos olet fiksu, sinun ei ole mikään pakko julistaa sitä pukeutumalla tekoälykkään näköisesti. Fiksukin voi nauttia bimboiluhenkisestä tyylistä tai vaikka kumisaapasjuntilta näyttämisestä.

  VastaaPoista