keskiviikko 4. toukokuuta 2016

We NEED feminism☆


Aihe josta olen halunnut kirjoittaa jo pidempään, mutta en ole vain saanut aikaiseksi ja sitten ajatellut ettei ketään kiinnosta. Nyt kuitenkin haluan ottaa aiheen esille, sillä sunnuntaina tapahtui jotain joka taas kirvoitti kiukun pintaan. Eli sunnuntaihin:

Kun Salli oli lähtenyt kohti lentokenttää, lähdin itse suunnistamaan kohti anoppilaa missä Christian oli sukuloimassa. Päälläni oli siis edellisen postauksen asukokonaisuus. Ja se että oli koko viikonlopun saanut kävellä korkokengät jalassa alkoi tuntumaan jo jonkun verran, vauhtini oli aika hidasta. Saavuin rautatieasemalle, josta lähdin kipittämään metrolle. Siinä aulassa, jossa on pieniä puljuja sekä aikataulut, oli lauma suhteellisen nuoria miehiä, ehkä iältään 20-30 vuotiaita. Viheltelyä ja pusuttelua ja jotain huutelua pitivät siinä kun kävelin ohi, mutta ajattelin etten reagoi vaan kävelen ohi; Kuten teen aina kun jotkut vatipäät alkavat huutelemaan. No, tällä kertaa sitten ei homma jäänytkään huuteluun, vaan yksi näistä miehistä juoksi perääni ja tarttui takapuolestani kiinni. Eikä ihan vähää vaan työnsi kätensä hameenhelman alle ja nipisti oikein. Käännyin, ja en osannut hämmennykseltäni sanoa mitään vaan tuijotin suu auki, että mitä juuri nyt ihan oikeasti tapahtuikaan. Miehistä tämä oli vain hauskaa, ja puristelijamies palasi laumaansa. Käännyin, ja kohta joku ulkopuolinen mies käppäilee minua vastaan, ja toteaa minulle kylmästi: "Sen siitä saa kun laittaa turhan pitkän mekon päälle!", ja virnuili. Olin järkyttynyt.

Minusta on aivan kamalaa, kuinka Suomessa, valtiossa josta olen aina tavallaan ollut todella ylpeä, on tällainen mahdollista. Että keskellä kirkasta päivää kuljetaan kohdellen naisia kuin esineitä. Oletetaan että on oikeus tehdä (ja sanoa) mitä huvittaa. Olen ollut todella surullinen ja vihainen kaikista raiskaus- ja raiskausyritysuutisista, mitä nyt viimeaikoina on ollut hurjasti otsikoissa. Minulle on aivan sama, onko tekijä maahanmuuttaja, pakolainen tai suomalainen mies (tai nainen). Teko on oksettava ja inhottaa ihmiset jotka oikeasti puolustelevat tekoja kulttuurieroilla tai muilla. Omalla kohdalla mies, joka tuli koskemaan minuun ilman lupaa oli ulkomaalainen, ja mies joka sätti minua pukeutumisestani oli suomalainen. 

Olen feministi. Minusta kaikkien tulisi olla feministejä tällä vuosikymmenellä. Ne, ketkä eivät ole feministejä, voisivat tulla perustelemaan mikseivät he kannata sukupuolten välistä tasa-arvoa. Varmaan ne, jotka blogiani lukevat tietävät mitä feminismi on, mutta tarkennukseksi voisin vielä sanoa että feministillä ja feminatsilla on vissi ero. Minä en kannata sitä että jokainen mies tältä planeetalta on nitustettava. En kannata sitä että minun pitäisi olla paremmassa asemassa kuin mieheni, minulla tulisi olla oikeus hyötyä miehestäni mutta hän ei saisi hyötyä minusta. On todella harmillista, kuinka monella miehellä on feminismistä hyvin negatiivinen kuva, ihan kuin jokainen feministi olisi miehiä vihaava mursu. Olen feministi, haluan ajaa naisten ja miesten oikeuksia, että kaikilla sukupuolilla olisi samat oikeudet kuin toisillakin. Haluan että naiset saavat kulkea vaikka millaisessa vaatetuksessa ilman että joutuvat pelkäämään raiskauksia, haluan että naisilla on mahdollisuus harrastaa irtosuhteita siinä missä miestenkin saamatta huoran mainetta, haluan että naisilla olisi työelämässä samat etenemismahdollisuudet kuin miehillä, haluan että naisia ei pidettäisi esineinä ja yhteen muottiin sopivina persoonina. Ajan myös miesten oikeuksia, muunmuassa armeijan ja isyysvapaat miellän epäreiluiksi miesten kannalta.

Ajattelin pitkään, ettei Suomessa enää feminismiä tarvita. Meillä naisilla on täällä asiat todella hyvin. No, pari viimeistä vuotta on avannut silmiäni. Kaikki ei olekaan niin hyvin kuin luulin aikoinaan. On totta että meillä täällä on ihanan tasa-arvoista ja vaihtarina Japanissa muistin kehua, kuinka ei ole pakko olla kotiäiti jos ei halua, ja naiset saa olla naimattomina jos lystäävät, ei suomalainen nainen tarvitse miestä rinnalleen pärjätäkseen, eikä tietenkään toisinkaan päin. On oikeasti surkeaa huomata, että tasa-arvo on valumassa alaspäin; Koetaan että raiskaus on uhrin vika, ja mitäs sitä mennään provosoimaan kaikenmaailman minihameilla ja freddyillä. Kännissä olo on naisen oma vika ja suorastaan silloinhan sitä kerjätään oikein. Ja sitten tämä maahanmuuttokuvio mikä on ollut vahvasti esillä; Minua syljettää se että suomalaiset miehet vastustavat raiskauksia jos ne ovat maahanmuuttajan tekemiä, mutta kun itse kanssaveli tekee saman, on se vaan "äijä", tai asia ei vaihtoehtoisesti jaksa kiinnostaa. Minua syljettää myös se, että maahanmuuttajamiehiltä sallitaan seksuaalinen häirintä koska tietämättömyys. Minua ei ainakaan lohduttaisi yhtään, jos minut raiskaisi maahanmuuttaja, niin ajatus siitä että hän ei tiennyt. Tuntuisi todella pahalta, että lööpeissä syyllistettäisiin minua ja puolusteltaisiin tekijää, koska hän nyt tulee kulttuurista jossa tämä on aivan normaalia. Puuttumatta sen enempää tähän aiheeseen, toivoisin että ihmisoikeudet menisivät kunniaan; Ketään ei syrjittäisi ihonvärin perusteella eikä raiskaajia puolusteltaisi. 

Toivon että tämä on nyt jokin ohimenevä vaihe. Toivon että yhä useampi myös miehistä sanoisi olevansa feministi. Toivon että siltä sanalta katoaisi se ikävä kaiku, joka sillä nykyisinkin vielä on. Ei feministit ole miehiin pettyneitä emakoita, vaan ihmisiä jotka kaipaavat tasa-arvoa. Kestän läppää siitä että heh, menepäs nyt nainen keittiöön tekemään voileipä. Mutta en kestä sitä jos joku sanoo minua käveleväksi pillutelineeksi tai sanoo, että on omaa syytäni jos tulen seksuaalisesti häirityksi, tai työpanostani logistiikka-alalla väheksytään sukupuoleni takia. 

Löytyykö sieltä lukijoista feministejä? Olisi todella mukavaa saada keskustelua aiheesta, lukea mitä mielipiteitä tämä teksti herättää. Minulla on vielä paaljon sanottavaa tästä aiheesta, ja nyt kun kerta tämän aloitin, voisin joskus myöhemmin paneutua tarkemmin vielä tähän aiheeseen. Toivottavasti meillä kaikilla olisi turvallista olla juuri sellaisina kuin olemme niin ulkonäöllisesti kuin mielipiteidemme puolesta <3 

49 kommenttia:

 1. Hyi tosi ikävää että tuollasta joutuu kokemaan.Oliko kenties ulkomaalaisia kun nehän ovat ahdistelleet ihmisiä enempikin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ulkkareita oli ne miehet jotka koskivat, suomalainen tuo jälkiviisastelija ... :( tosi typerää todellakin, ei kenenkään tulisi koskea kehenkään ilman lupaa!

   Poista
 2. Siis mitä hel*ettiä? Mulla loksahti suu kirjaimellisesti auki! Ihan hirveetä ja oksettavaa tommonen toiminta, molemmilta miehiltä. Ihan kuin naisen tietty pukeutuminen oikeuttaisi siihen, että saa tulla käpälöimään..? Miten voidaan olla vielä tolla tasolla vuonna 2016? Tee ihmeessä uutta postausta tästä aiheesta, itse ainakin olen kiinnostunut lukemaan tästä lisää, sillä kyllä, olen feministi :) Mahtavaa, että teit tämän postauksen ja toivottavasti tää herättää keskustelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo äläpä!! Musta tää on ihan hirveää ettei vielä tänäkään päivänä saa kulkea sen näköisenä kuin haluaa >_< ihana kuulla et säkin luokittelet ittes feministiksi ja haluat lisää feministiaiheisia tekstejä! Toivon kans et tähän postaukseen tulisi kommentteja paljon niin saisi keskustelua aikaiseksi! :)

   Poista
 3. Voi vittu, nyt pistää vihaksi! Tämä nykyajan ilmapiiri on ihan hirveä näiden asioiden suhteen. Pahoittelen, jos joku suuttuu, mutta sehän on ihan fakta, että maahanmuuttajilla esimerkiksi naisten oikeudet eivät vain ole samat kuin meillä. Sitten he kokoontuvat tekemisen puutteessa näihin asematunneleihin ahdistelemaan porukalla, tai järjestävät näitä naisten massahäpäisyjä niin kuin uutena vuonna oli Helsingissä ja Kölnissä! Onhan heillä oma terminsäkin näille joukolla ahdisteluille, sitä en nyt tähän väliin muista mutta heille ilmeisesti täysin normaali tapa kokeilla rajojaan. :(
  Mutta tuo suomalaisen kommentti! Ei herranjumala, mä raivostuin. MITEN, miten voi olla että edelleen raiskaus on uhrin syy?! Että voi muka tuolla tapaa heittää, että sä nyt vaan näytät sille, että sua saa ja pitää ahdistella! Voiii luoja. Anteeksi, tästä tulee hirveä ranting bitch -kommentti, mutta mun ajatukset katkeilee, koska mua niin pistää vihaksi. Suomalaiset miehet pääosin kannattaa naisten oikeuksia, mutta sitten somessa näkee näitä suvakki-uusnatsi-väittelyitä, missä heitetään kommenttia että 'toivon että sinutkin joku mamu raiskaa'. Mitä ihmettä! Ollaan muka niin suomalaisen naisen puolella, mutta seuraavalle todetaan että haluan että sinä tulet raiskatuksi! Tai sitten tämä vaatetuskysymys... Sanat ei riitä, kun 2000-luvulla eletään ja asenne on niin vanhentunutta, että naiset pitäisi kuitenkin hunnuttaa ja pukea jätesäkkiin ettei kenelläkään kunniallisella miehellä halut herää. :(

  Juuh, olen feministi mutta en kannata liian avointa maahanmuuttopolitiikkaakaan. Kannattaisin asennekasvatuksellisia toimenpiteitä kaikkien kansakuntien miehelle ja toivon todella että USA saisi ensimmäisen naispresidentin tulevissa vaaleissa.

  No nii, meen vetään happee takavasemmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin vielä sanomaan senkin, että itse työskentelen miesvaltaisella alalla teeollisuuden piirissä, ja ikinä en ole parempaa työporukkaa kohdannut. Koskaan ei kukaan ole vähätellyt työtäni sukupuoleni takia. Sen lisäksi olen saanut pukeutua täällä juuri niin kuin itse haluan ja miehet eivät siihen pahemmin kiinnitä huomiota.
   Seksuaalissävytteistä läppää miesten kesken aina lentää, mutta juurikin noin, että itse en siitä häiriinny, koska eivät he täällä alista naisia vaikka välillä huumori olisi tosi mautontakin. Koska kaikki ymmärtävät tilanteen huumoriksi, voidaan muiden työpaikan tyttöjen kanssa vaan nauraa mukana ja heittää aivan yhtä törkeää vitsiä miessukupuolta koskien.
   Varmasti antaisin kyllä täyslaidallisen naisellista raivoa, jos joku täällä alkaisi ihan tosissaan puhua sovinistisesti ihan jokapäiväisesti eikä tilanne enää olisi hauskaa.

   Poista
  2. Hei jes pitkää ja syvällistä pohdintaa! Tykkään tästä! Vastaan kahdessa osassa, ekaksi tohon ekaan kommenttiin ja sitten tokaan :D Näin pysyy mullakin ajatus kasassa.

   Eli siis olen samaa mieltä, että maahanmuuttovirta on tuonut myös uuden seksuaalisen häirinnän virtauksen. Heillä kun kaikilla ei ole samanlaista tasa-arvokäsitystä. Työni puolestakin tämän on saanut huomata. Surullista, kun nämä idiootit tahrivat sitten kunnollisten pakolaisten maineen :(
   Ja joo, kiva kannustuspuhe noille ahdistelijamiehille tuo kommentti. Että varmasti jatkavatkin toimintaa kun paikallinenkin mies oikein heittää vettä myllyyn vähän lisää. Todella uskomatonta, miten ihan oikeasti ihmiset vielä tänään voi ajatella näin. Sä oot niin samoilla linjoilla mun kanssa tosta, musta on hirveää että suomalaiset miehet heittelee tuota "toivottavasti kukkahattutädit raiskataan"-juttua, koska onhan raiskaus varmaan hirveimpiä asioita joita ihmiselle voi käydä. Ja sitten taas se toinen ah niin suvaitsevainen puoli toitottaa että pakolaisten ihmisoikeudet menisivät suomalaisten tyttöjen/naisten edelle...

   Poista
  3. Toiseen kommenttiin; Jep kyllä mäkin ronskinkin huumorin kestän :D On sitä tullut heitettyä jos jonkinlaista läppää, ja mä naisena kestän sen koska, juuri niinkuin sanoit, sen tietää olevan läppää. Tosipaikantullen nekin miehet olisivat ehdottomasti naisten puolella eivätkä toivo huonoa kohtelua kenellekään. Mäkin siis miesvaltaisella alalla töissä. Siellä työkaverit ottaa ihan tasavertaisena työntekijänä minut vastaan, asiakkaat sitten taas aina eivät >_>

   Hei ihana kun sä jaksoit kirjoittaa pitkän kommentin, kiva oli lukea ja vastailla <3

   Poista
  4. Musta on myös todella hirveää, että jotkut vastakkainasetteluissa vaahtoavat NAISET toivovat TOISELLE NAISELLE, että hänet raiskattaisiin niin oppisipahan siitä! Aivan käsittämätöntä, ettei naiset voi edes tällaisissa asioissa vetää yhtä köyttä ja toivoa että kaikki saisivat elää rauhassa ja omaa koskemattomuuttaan vaalien. Joka kerta kun joku (ahem.. MV-lehti-painotteinen) tämmöinen facebook-keskustelu lävähtää silmille, niin ei voi kuin järkyttyä siitä, että todella moni nainen latelee toisilleen siellä samaa soopaa mitä pahinkin sovinistinen mies. Suurin osa todellakin provoaa siellä raivopäissään, mutta pakkohan se on koskettaa jos saman sukupuolen edustajatkin saadaan näin käännettyä toisiaan vastaan.

   Ja tuolla alempana oli tosta että ihan yhtä lailla miesten ahdistelu on kauheaa, se ei vain tule juuri koskaan mediassa esille, kun yleinen käsityshän on että 'miehet haluu aina'. Julma maailma! :(

   Onneksi teit tämän tekstin! tykkään todella sun blogista kun täällä on höttöä ja tiukkaa asiaa sulassa sovussa ja sä olet vielä niin hyvä kirjoittaja (tekstin taso, jäsentely, oikeinkirjoitus) että suorastaan ilo lukea! Jatka samaan malliin!

   Poista
  5. Siis wauuh tää on ihan parasta palautetta mitä voi saada! <3 Kiitos! ^_^ Tällasta kun aina välillä saa niin tuntuu ihan sairaan kivalta :) Ja saa uutta puhtia bloggaamiseenkin.

   Ja hyviä pointteja nostit esille! En itse oo onneks törmännyt tuohon naisten väliseen piikittelyyn, huh! Mut sitäkin enemmän on noita miesten raiskaustoivotteluja saanut lukea ja kuulla :( Ja tuo miesten kokema hyväksikäyttö menee just tohon muottiin! Ei ole kivaa sekään, sillä jokaisella on oikeus sanoa ei ja niin edelleen.

   Kiitti ihan mahtavista kommenteista <3

   Poista
 4. Siis !!!! vähänkö veti vihaiseksi tuo sinun tarinasi.. SIIS MITÄ IHMETTÄ OIKEASTI!? Ihan järkyttävää. Hyi. Miten jollain voi vielä tänä päivänä olla tollainen ajatusmaailma?? En käsitä.

  Mua kans ärsyttää kun porukka sanoo etteivät he ole feministejä.. Mutta totuus on usein se etteivät he tiedä mitä se oikeasti tarkoittaa. Ihmiset valittavat että miksi sen sanan sitten pitää olla feminiimi? Kun 90% muista sanoista on maskuliinisia... niin hui kauheeta kun yksi sana ei olekkaan. Sekin kertoo jo tosi paljon miten vinksahtanut ajatusmaailma usealla vielä on. :-/

  Onneksi mulle itselleni sattui tässä vähään aikaa sitten vähän paremmin. Istuin yöbussissa ja siinä sitten joku Pekka 50v tuli ihan väkisin mun viereen istumaan ja alkoi ihan suoraansanoen lääppimään mua vaikka kielsinkin. Se tilanne alkoi oikeasti mennä tosi ahdistavaksi.. Mutta onneksi sitten joku (ulkomaalainen) nuorimies tuli pelastamaan mut ja pyysi tämän miehen mielummin istumaan hänen viereensä. Kun kaikki muut bussissa olivat vain hiljaa istuneet ja seuranneet tilannetta, niin tämä mies oli ainoa joka oikeasti teki jotakin asialle. No mutta myöhemmin tämä sama Pekka 50v tuli takaisin mun viereen, ja tämä minun aikasempi pelastajani oli jäämässä bussista pois. Noh hän sitten ihan väkisin veti tämän ällö Pekan mun vierestä pois ja ulos bussista ja sanoi tälle että tilaa hänelle taxin kotiin. Koska hän ei uskaltanut jättää tätä kanssani bussiin! Vähänkö olin oikeasti NIIIN kiitollinen tälle nuorelle miehelle ketä oikeasti pelasti mut tilanteesta joka olisi voinut edetä todella todella pahaksi !! <3 Eli tässä tilanteessa sai kyllä huomatta miten ulkomaalainen pelasti minut suomalaiselta mieheltä. Eli ei se kansalaisuus loppupeleissä mitään tarkoita.

  Hyvä teksti! Haluan mielelläni lukea lisää aiheesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pointti ei ollut syyllistää maahanmuuttajia, enkä ole sanonut etteikö suomalaiset osaisi, olihan tuo pätijämieskin suomalainen. Mutta kuten kirjoitin, en tykkää siitä suomalaiset vs maahanmuuttajat-asenteesta, että aina kun tapahtuu häirintää muistetaan korostaa etninen tausta. Kun raiskaus tapahtuu, olisi paras kun keskusteltaisiin siitä kuinka tiukka tuomio saataisiin, ei siitä kuinka sikoja suomalaiset/ulkkarimiehet ovat.

   Tosi kurjaa miten sulle kävi, tuo on juuri niin inhottavaa! itsellekin junassa on käynyt niin että eräs mies istui viereeni ja alkoi käpälöimään, tuolloin tosin kukaan ei tullut väliin... >-< Onneksi selvisit säikähdyksellä, mutta koko tilanne ois voinut jäädä käymättä :((

   Ja hei kiitos <3 Mielelläni kirjoitan tästä lisää :)

   Poista
 5. Tosi hyvä teksti tärkeestä aiheesta! Mun mielestä on järkyttävää miten ihmiset luulee, että ne voi käyttäytyy tuolla?! Mä olisin sun tilanteessa varmaa mennyt kans iha lukkoo tai sit suuttunu ihan tosi paljon ja alkanut raivoamaan. Sitä en voi kieltää, ettei sun hame ollut tosi lyhyt, mutta eihän se todellakaa oikeuta tollaseen käytökseen mitä koit! Tulin ihan vihaseks. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli se hame lyhyt, demi.fi:n mukaan luokkaa whitetrash, mutta hei, kuten sanoit niin vaikka olisin pikkuhoususillani juossut ulkona se ei tarkoita että ottakaa ja hyväksikäyttäkää. Minä ainakin olen sitä mieltä että vaikka henkilöltä näkyis mitä päällepäin niin käsiksi ei käydä. Ja tosiaan on kamalaa huomata kuinka nykyäänkin ihmiset tosiaan luulee että saa tehdä mitä lystää :( Kiitos tsempeistä ihana <3

   Poista
 6. Järkyttävää miten tuollaista voi oikesti tapahtua julkisella paikalla keskellä päivää! Itse olen feministi ja kuullut monia kertoja, että haluaisin naisten olevan miesten yläpuolella. Siitä ei tosiaankaan ole kyse, vaan siitä, että kaikki saisivat elää rauhallista tasa-arvoista elämää. Tämä on aina todella mielenkiintoinen aihe ja olisi kiva kuulla lisää sun ajatuksia tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on se yleisin ja kurjin harhaluulo, huoh >-< Mäkään en feministiyttäni ole pahemmin huudellut juuri tuon väärinkäsityksen takia, en jaksa alkaa kaikille erikseen selittämään että ei, en vihaa miehiä :D Ja kiva et kiinnostaa kuulla lisää, voisin kyl kirjoitella todellakin ^_^<3

   Poista
 7. Kauhea tuo sinun tapauksesi! Itsekin olen feministi ja Suomi kyllä kaipaa tätä aatetta edelleen. Vaikka maahanmuuttomyönteinen olenkin, pelkään että väkivalta naisia kohtaan voi olla nousussa, kun meille muuttaa islamilaisista maista porukkaa. Suvaitsevaisuus ei saisi ohittaa naisten ja miesten tasa-arvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo tuo riski on kyllä olemassa :( Ja oot aivan oikeassa, ei saisikaan, ja se että aihetta hyssytellään pahentaa tilannetta. asiaan pitäisi puuttua heti niin kaikkien olo paranisi. Ja ihana kuulla et oot rehellisesti ja aidosti feministi <3

   Poista
 8. hyvä teksti! me todellakin tarvitaan feminismiä!

  VastaaPoista
 9. http://punttimimmi.fi/2015/12/11/turvaton-olo-naisena-suomessa-talla-hetkella/

  Tässä oli muuten viime vuoden lopulla Punttimimmin blogissa mielestäni aiheeseen osuvasti liittyvä kirjoitus. Liekkö sama paikka missä sullekkin kävi tämä ikävä tapaus :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tekstin ja sama paikka :/ Tosi kurjaa et tää on ihan yleinen ilmiö >:

   Poista
 10. En oikein tiedä mitä sanoa. Tällaisiin juttuihinhan törmää aina välillä, mutta kai sitä edelleenkin on jotenkin naiivi. Asun itse yhdessä Suomen suurimmista kaupungeista ja vietän paljon aikaa myös yhdellä kävelykadulla varustetussa pikkukaupungissa ja kyllä sitä edelleen vaan alitajuisesti luottaa siihen, että se oma koskemattomuus säilyy ainakin päiväsaikaan Suomen kaduilla ja siksi tällaisen kuuleminen tuntuu niin pöyristyttävältä. Olen monesti kuullut ihmisten sanovan, että tuollaisessa tilanteessa pitäisi suuttua kunnolla, mutta kyllä omakin reaktio ois hyvin samanlainen kuin sun. Ahdistaa myös tuon toisen miehen kommentointi. Olen todella huono puhumaan vieraille ja puuttumaan mihinkään tilanteisiin, mutta jos tuollaista todistaisin, niin ainakin kysyisin, että onko kaikki ihan ok. En tiedä, sekava kommentti ja sekavat ajatukset, mutta tuli vielä mieleen, että onneksi nuo miehet ei kuitenkaan porukalla tullu sua ahdistelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ymmärrän erittäin hyvin mitä ajat takaa. Itsekin ajattelee, että eihän mulle nyt mitään käy. Ja se feministi sisältäni huutaa että ei, ei täydy alkaa varomaan raiskausuhan takia, vaikka ehkä se on vähän tyhmää uhkarohkeutta. Tuntuu vaan väärältä alkaa varomaan kellonaikoja milloin liikkuu ja katsomaan mitä päällensä pistää iltaisin. Ja suunnitella että kelle soittaa kun tulee yöllä töistä kotiin ettei vaaan käy mitään. Ja joo suuttua ois pitänyt, mutta porukka ois varmaan pitänyt mua ihan skitsona jos olisin yksin alkanut siinä räyhäämään, ja enpä olisi hämmennykseltäni saanut ääntä lähtemäänkään.

   Ja joo onneks eivät tulleet! Taisi olla jotain kaapinpaikan näyttöö vaan, kun muu porukka jäi naureskelemaan mulle ja tämän sankarin jalolle teolle...

   Poista
 11. Vetää niin sanattomaksi. En meina uskoa vieläkään mitä juuri luin. Miten se on edes mahdollista? Mitä siinä tilanteessa voisi edes tehdä, kun menee täysin lukkoon? Niin el mitään. Kuvottaa ja puistattaa, kun joutuu tuollaista lukemaan.
  Feministi olen ja ylpeä siitä. Omakin armas vitsailee minulle nainen keittiöön/nainen hiljaa kommenteja ja nauran niille koska tiedän ettei hän niitä tarkoita. Samanlaista kommentointia annan hänelle takaisin ja tasa-paino säilyy.
  Tuon miehen kommentti lisää puistatusta. Miten voi olla noin kuvottavia ihmisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Vilu, oot niin ihana aina <3 Joo siis oli aika kamala tilanne kaikin puolin. En ymmärrä miten tällaista edes porukka voi tosissaan tehdä. Ja läpänheitto on homma erikseen, harrastan itsekin roisia läppää mutten koskaan ajattelisi sukupuolista pustavalkoisesti tai väheksyen :(

   Poista
 12. Sanattomaksi veti... o.O Suoraan sanottuna: mitä h*lvettiä?!!

  Tosi moni sanoo ettei ole feministi, koska eivät yksinkertaisesti ymmärrä mitä se tarkoittaa. Usein niillä tulee mieleen äärifeministit eivätkä tyyliin halua sekaantua sellaiseen. Olen feministi, koska uskon tasa-arvoon, eikä se todellakaan tarkoita sitä että vihaisin miehiä, tai että kävelisin ilman paitaa kaduilla.

  Olen todella pahoillani että jouduit kokemaan jotain tällaista! Olen itsekin joutunut montakin kertaa vastaaviin tilanteisiin, eikä miehen taustalla tai muulla siinä tilanteessa ole väliä. Jää vain miettimään ihmisten kuvaa naisista, ja oikeastaan vain säälittää että jonkun ajatusmaailma johtaa kyseiseen käytökseen, oli sitten humalassa tai ei. En itsekään ole koskaan sellaisessa tilanteessa pystynyt tekemään mitään ihmeellisempää, ihan pelkästä hämmästyksestä.

  Kiitos rohkeudestasi puhua julkisesti tällaisesta asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan kans et se syy miksei ihmiset itseään feministeiksi kutsu, on juurikin tuo tietämättömyys sanan oikeasta merkityksestä sekä se negatiivinen kaiku joka siihen on rakentunut. Ja nimenomaan, kun joutuu itse inhottavaan ja kamalaan tilanteeseen, ei ole etnisellä taustalla mitään merkitystä; Ei hyvässä eikä pahassa, jos nyt noin voi sanoa. Ja sen pitäisi kaikkien ihmisten siinä ympärillä tajuta :( Ja todellakin on vaikeaa reagoida oikein, kun se järkytys ja hämmästys on niin suurta!

   Ja ihana kiitokset kiitoksista :D Nää asiat mun mielestä pitää vaan nostaa pöydälle! (Y)

   Poista
 13. Siis ei huhhuh mitä miehiä! Ja toi vielä että se suomalaismies ois mieluummin voinut tehdä jotakin järkevää nähtyään ton eikä alkaa heittelemään tollasia kommentteja.. -.- ihan pistää vihaks! Itekkin oon useampaan otteeseen joutunut kokemaan vastaavanlaisia juttuja :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo sano älä muuta! Munkin mielestä ois voinut vaikka tulla väliin ja sanomaan pahasti sen sijaan että nyt luultavasti yllytti vaan sitä miesporukkaa. Kauheaa et tää on näin yleistä, et suurimmalla osalla on tällaisia kokemuksia D::

   Poista
  2. Pitää vaan toivoa että tulevaisuus tuo jotain parempaa tullessaan!

   Poista
 14. Aika sanattomaksi veti. :( Itse en ole kokenut vastaavaa mutta olen kuullut muita kokemuksia. Tärkeästä asiasta siis kirjoitit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihana kuulla et sä oot välttyny <3 ja kivaa et tää aihe on saanu näin hyvän vastaanoton ^_^

   Poista
 15. Mä jään harvoin sanattomaksi mutta nyt en kyllä ihan rehellisesti sanottuna tiedä mitä sanoa! Voi luoja! 0.0 Multa loksahti monttu auki oikein kunnolla ja voin kertoo että "pikkuisen" sai näkemään punasta tuo suomimiehen kommentti. Itse olen tietyllä tapaa feministi vaikka pidänkin siitä että omalla rakkaalla on se tietty viimeinen sana sanottavana kotona. Ja kyllä hänenkin kanssa tulee suht roisia läppää heitettyä juuri tyylillä "nainen tee mulle ruokaa/keitä kahvii" :D mutta siihen voi kuitata samalla mitalla takaisin ja loppupelissä kumminkin kotityöt ym hoidetaan aika pitkälti puoliksi ja tiedän ettei rakas tuollaista kohtelua hyväksy kuin mitä sä jouduit kokemaan. Onneks oon toistaseksi ainakin välttynytkin siltä, lähinnä vislailua sun muuta kohdannut. Ja kirjota toki aiheesta lisää, kiinnostaa ainakin itseä lukea! :)

  VastaaPoista
 16. Mä jään harvoin sanattomaksi mutta nyt en kyllä ihan rehellisesti sanottuna tiedä mitä sanoa! Voi luoja! 0.0 Multa loksahti monttu auki oikein kunnolla ja voin kertoo että "pikkuisen" sai näkemään punasta tuo suomimiehen kommentti. Itse olen tietyllä tapaa feministi vaikka pidänkin siitä että omalla rakkaalla on se tietty viimeinen sana sanottavana kotona. Ja kyllä hänenkin kanssa tulee suht roisia läppää heitettyä juuri tyylillä "nainen tee mulle ruokaa/keitä kahvii" :D mutta siihen voi kuitata samalla mitalla takaisin ja loppupelissä kumminkin kotityöt ym hoidetaan aika pitkälti puoliksi ja tiedän ettei rakas tuollaista kohtelua hyväksy kuin mitä sä jouduit kokemaan. Onneks oon toistaseksi ainakin välttynytkin siltä, lähinnä vislailua sun muuta kohdannut. Ja kirjota toki aiheesta lisää, kiinnostaa ainakin itseä lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo siis, en olisi tuollaista ikinä uskonut että joku tolee tuollaisessa tilanteessa vielä kannustamaan D: Ja siis, jokaisella on omassa parisuhteessa sellainen kuvio kuin haluaa, ja siihen ei ole muilla mitään sanottavaa, jos itse voi hyvin :) Ja harvapa rakastava poikaystävä/mies tuollaista käytöstä hyväksyisi!
   Ja kirjoitan, kiva kun tää on niin tykätty aihe ^_^

   Poista
 17. Hyi! En voi kuin kuvitella miten inhottava tilanne, koska mun perään on "vaan" vislattu ja huudeltu, mut likanen ja nolattu olo tuli jo siitäkin, niin puhumattakaan että joku tulee lääppimään :x Uskomatonta ettei varmaan kohta missään voi enää luottaa koskemattomutteen tai tuntea olevansa turvassa, kun yleiset asenteet on noin epäkunnoittavat! Tää on tärkeä aihe ja tosi hyvä että nostit sen esille, mäkin kannustan kirjoittamaan lisää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei äläpä! D: Jo siitä huutelusta tulee itelle todella tökerö olo. Ja niin tuli muuten tuostakin. Ja todellakin kirjoittelen! :) Seuraava teksti onkin jo valmisteilla :D

   Poista
 18. Suututtaa, kaikkia perkeleitä tuolla liikkuu vapaana. Ällöttävää, pitäkööt kätensä kurissa. Kamalaa, voiko täällä enää luottaa turvallisuuden tunteeseen?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan :(( Mua kiinnostaisi tuollaisten lääppijöiden/raiskaajien pään sisään pääsy, että mikä heillä oikeuttaa toimimaan niinkuin he toimivatkaan. Toivottavasti tähän tilanteeseen tulee pian muutosta!

   Poista
 19. Nyt kyllä pistää niin vihaksi ;( miksi tollasia kusipäitä on olemassa, miten kukaan voi tehdä noin? Tää postaus oli täyttä asiaa, kaikesta olen ihan samaa mieltä. Mua on lisäksi alkanut ärsyttämään miesten ahdistelun vähättely, yhtä paha se on käydä kiinni mieheen kuin naiseen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun oot mun kans samoilla linjoilla <3 Ja joo siis hyi, mäkään en tykkää että miehiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa vähätellään, tyylillä "no kyl ne aina römpsää haluaa". En tykkää, ja siitäkin aiheesta voisin kirjoitella :)

   Poista
 20. Mä melkein toivoisin osuvani joskus ohikulkijaksi tuollaiseen tilanteeseen, että voisin nostaa siitä metelin. En siis toivo, että näitä tapahtuu yhtään enempää, mutta en käsitä, miten ihmisiä ei kiinnosta auttaa/puolustaa ahdistelun uhria. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ois jos ihmisillä ois pokkaa puuttua vääryyksiin. Siinä en ole kyllä parempi kuin moni muukaan, helposti tulee käveltyä vaan ohi D: Tietty seksuaalinen häirintä on aina sellaista että siihen puuttuu!Naisena tietty otettava oma turvallisuus huomioon.

   Poista
 21. Myönnän, että omiin korviin feministi kuulostaa nykykaiun myötä feminatsilta, vaikka näillä kahdella on vissi ero. Yleensä pysyn näissä asioissa hiljaa, enkä sano mielipidettäni juuri tuon sanan kaiun takia, mutta koska ajan kaikkien tasa-arvoa ja liputan seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisten oikeuksia puolesta, olen varmaan minäkin feministi. Ja varmaan rasistiksikin haukutaan, kun nyt tunnustan, että jos törmään viiteen suomalaismieheen lenkillä, katson vaan että kaveriporukka ja en reagoi mitenkään. Yksikään ei katso perään, mutta jos tulee ulkomaalaisten porukka, niin kierrän suosiolla kauempaa juuri noiden kulttuurillisten seikkojen takia, että "en ole antanut syytä käydä kimppuun". On vastenmielistä, että ahdistelua ja raiskauksia puolustellaan kulttuurillisten seikkojen mukaan, vaikka ollaan Suomessa, jossa tamarrush gamae EI tosiaankaan kuulu katukuvaan. (Eikä se sen puoleen saa kuulua minnekään muuallekaan.)

  Vielä vähemmän sivistysvaltioon kuuluu uhrin syyllistäminen, mutta Suomessa rikollisilla on isommat oikeudet kuin uhrilla. Tapanilan raiskaus hyvä esimerkki: julkisuuden takia rangaistuksia laskettiin, mutta entäs sitten uhri, joka kärsi vielä enemmän? Paljousalennus sama asia, vaikka oon aika varma että moni muukin toivoisi sitä, että toistuvista rikoksista aiempaa kovemmat tuomiot. Hyysäyskulttuuri menee siihen saakka, että veneitä ei saa suojata piikkilangalla, koska rosvot voivat loukkaantua murtautuessaan sinne, kotiin murtautujan kimppuun ei saa käydä eikä raiskaajan, tai on itse pahoinpitelysyytteessä. Vierestä pitäisi vaan katsoa.

  Niin kauan kuin ihmiset ei uskalla puuttua (lainsäädännön takia) asioihin, tälläistä tapahtuu :/ Tuntuu vähän siltä, että ainoa miten uskaltaa liikkua (pimeällä), on jonkin miespuoleisen seurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, se onkin harmi että feminismi on saanut sen kurjan kaiun että moni nainenkin sanoo ettei ole feministi :( Ei ole rasismia jos ei pidä seksuaalisesta häirinnästä, jos se on maahanmuuttajan/ulkomaalaisen toimesta. On väärin puolustella kulttuurisilla tekijöillä, voi kun mua ahdistaa mitä "heidän" naisensa saavatkaan kokea... :(

   Joo mä järkytyin tuosta tapanilan tapauksesta. Miten ihan oikeasti voidaan laskea tuomiota tuollaisentakia? Minusta siinä vain on oikeus tapahtunut. Kauhea koko keissi uhrin kannalta, kun mediassa puolustellaan tekijöitä ja vähätellään uhrin kärsimystä. Nämä asiat ovat ahdistaneet minua ihan toden teolla, kun ajattelee että tähän on menty :(

   Mä oon sen verran tyhmä varmaan ettei minua pelota liikkua yksin pimeällä, liikaa tuudittaudun siihen ajatukseen ettei sitä itselleen ikinä mitään tapahdu. toivoisin niin kovasti että raiskausten ja seksuaalisen häirinnän tuomiot suurenisivat.

   Poista
 22. Whaaaat ihan törkeää! Nousi ihan kamala kiukku kun luin tätä postausta! Itse en ole kokenut viheltelyä kummempaa, mutta kyllä sekin aina saa kipittämään paikalta kiireen vilkkaa pois. Kyllä todellakin tarvittais tasa-arvoa ja käytöstapojakin tähän maailmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo uskon, itekin laitan reippaammin tossua toisen eteen jos joku alkaa huutelemaan tms perään D: Oot niin oikeassa, me ollaan kuitenkin kaikki ihan saman arvoisia <3

   Poista