tiistai 28. kesäkuuta 2016

Meidän ikäerosta☆


Sain pyynnön että tekisin postausta minun ja mieheni Christianin ikäerosta, sillä monella on se käsitys että meillä kahdella on aika iso ikäero. Niin meillä onkin, tai vuosia on välissä, en itse nää enää ainakaan meidän ikäeroa kauhean suurena. Meillähän on siis kymmenen vuotta ikäeroa mieheni kanssa, ja tämä on ollut tiedossa jo heti alkuunsa kun tavattiin. Pikakelauksena vielä, tapasin Christianin Tinderissä, mistä kirjoittelinkin tuossa viime syksynä enemmänkin. Ja jos joku ei tiedä miten Tinder toimii, niin näin heti hänen ikänsä tykätessäni profiilista, samoin näki mieheni minunkin ikäni. Tuolloin olin 19 vuotias, ja mieheni 28. 

Olen aina viihtynyt itseäni vanhempien ihmisten seurassa, tosin nyt kun ikää on tullut lisää on omanikäisten kavereiden määrä lisääntynyt, mutta esimerkiksi yläasteaikaan, kaverini olivat järjestelmällisesti päälle parikymppisiä ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. En siis ole ikinä ajatellut ikäeroa, en edes parisuhteessa. Vaikken ennen Christiania ollutkaan seurustellut, koin jotenkin ettei omanikäisien poikien kanssa mitään juttua saakaan aikaiseksi, ja en viitsinyt lähteä edes yrittämään. Parisuhde on minulle aina ollut sellainen asia, että kun sen saa siitä tulee pitää kiinni, ja kumppanin olla sellainen jonka kanssa haluaa olla hamaan hautaan asti. Jos on pienikään epäilys ja suhteeseen lähdettäisiin "no katotaan mitä tästä tulee"-asenteella, en edes aloittaisi. Ja en siis paheksu ihmisiä jotka näin menettelee, mutta itse en kokenut sellaista tyyliä omakseni. 

Meillä Christianin kanssa oikeasti mätsää hyvin yksiin. Meillä on omat juttumme, mutta kumpikin on kiinnostunut niistä, kuten esimerkiksi risteilyt on Chrisun juttu ja olen tykännyt itsekin käydä reissuilla, vaikken laivaharrastaja olekaan. Minulla on nämä Japani-jutut, ja Christian innostui Tokiosta kovasti, sekä ollaan me yhdessä katseltu japanilaisia leffoja ja sarjoja sekä pelailtu pelejä. Meidän maailmankatsomukset on hyvin samanlaiset, ihan pieniä eroja lukuunottamatta, mitkä kuitenkaan eivät ole sellaisia että niiden erojen kanssa ei pystyisi elämään. Samanlaiset tulevaisuudensuunnitelmat ja tavoitteet ovat kummallakin, joten senkään puolesta ei tule ongelmia. Meillä vaan menee kaikki todella hyvin, ja tullaan todellakin juttuun. En oikeasti edes mieti sitä, että tässä sitä seurustellaan (tai nyt at the moment olllaan naimisissa) henkilön kanssa joka on elänyt sen kymmenen vuotta pidempään kuin itse. Ei sitä ikäeroa huomaa missään. Paitsi tietty taloudellisesta tilanteesta, kun toinen on ollut yksitoista vuotta työelämässä kun itse vasta hankkii koulutusta. Tätäkään asiaa tosin ei tule edes mietittyä kuin todella harvoin. Ja onhan meillä nämä aikatauluttamiset, kun olisi kivaa lähteä reissuun ja minä en koulun+työn välistä pääse lomille hirveän helposti. Onhan se kieltämättä välillä hassua ajatella, että kun toinen aloitti työt toinen aloitti tokaluokan. 

En myöskään ajattele aikuisten ihmisten seurustelusta yhtään mitään, vaikka ikäeroa olisi kuinka. Kun vaan on täysi-ikäisistä ihmisistä kyse, en ole kenelläkään nokankoputtamista siihen miten monta vuotta välissä on ikää. Ihmisiä ja luonteita kun on niin monia. Ja se jos vanhempi mies on nuoremman naisen kanssa, ei tee automaattisesti naisesta golddiggeriä ja miehestä nuoren toosan perässä juoksijaa. Välillä kun vaan se elämänkumppani on syntynyt toisella vuosikymmenellä kuin mitä itse. 

Olisi kivaa kuulla, millaisia mielipiteitä teillä on isosta ikäerosta parisuhteessa. Tai mikä teidän mielestänne on edes iso ikäero? Kaikki kun on suhteellista näissä tällaisissa asioissa. Toivottavasti tämä postaus oli mielenkiintoinen, on aina sillointällöin ihan mukavaa avata enemmänkin omaa elämää blogiin, ei aina vain asukuvien ja shoppailun muodossa :) 

58 kommenttia:

 1. Minusta isoksi ikäeroksi voi sanoa 5-10 vuoden ylittävää eroa (vähän riippuen osapuolten iästä). Uskoisin, että iso ikäero voi hankaloittaa joskus yhteisten kiinnostusten löytämistä, mutta toisaalta jos homma toimii ja toista rakastaa ei ikä ole niin olennainen asia. Onnea avioliittoonne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia onnituksista! Ja niin se vaan on henkilökohtaista, ite alan laskee isoksi ikäeroksi vasta 10+ ikäerot :D ja on totta joo että haastavampaa on löytää samanlaiset kiinnostukset omaavia, jos ikäero on hurjan suuri :)

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen postaus. Mun suvussa on pariskunta, jolla on myös kymmenen vuoden ikäero. Enoni vaimo on häntä 10 vuotta nuorempi, ja he ovat aivan ihana pari. :)
  Tämä enoni vaimo on mua 9 vuotta vanhempi, ja on yksi mun parhaista ystävistä, joten oli kyse sitten parisuhteesta tai ystävyyssuhteesta niin jos vaan synkkaa hyvin niin mikäs siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen vuoden ikäero taitaa ollakin aika normaalia :) ihana kuulla et enosi vaimo on sun kans hyvissä väleissä, tosi mahtavaa! Mulla kans ikäero ei estä ystävyyttä :)

   Poista
 3. Ainakin meidän ikäluokan isovamhemmilla oli yleistä että ikäeroa oli se kymmenen vuotta. Tää ikäero kaihistelu on siis aika uusi juttu. Minä en ymmärrä mitä väliä sillä on, koska aikuiset on nykyään aika samanlaisia iästä riippumatta ja voivat olla kiinnostuneita samoista asioista ilman ihmettelyä. Ehkä omat jutut ei enää isovamhempien ikäluokan kanssa mäntsää, mut ei se ero vamhempien ikäluokalla meihin ole kummonen ero. Miksi siis ikäero joka on huomattavasti alle sen mikä henkilöllä on vanhempiinsa on sitten niin kauheeta... En tajua. Jos neljäkymppinen ja viisikymppinen on yhdessä niin ei ole ihmeellistä mut kun on kaksikymmentä ja toinen kolmekymmentä niin se on katastrofi XD Älä siis seurustele ennen neljääkymmentä vai? "Olet just täydellinen mulle, mutku mä oon vielä niin nuori, sori. Soittele kahdenkymmenen vuoden päästä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, toi ikäerokauhistelu on aika uutta! Ja nimenomaan, mä oon ainakin tullu tosi hyvin juttuun reilusti vanhempienkin kanssa ilman mitään ongelmia : )
   Haha no just noin! :D aikuisten ihmisten tekemisten ei vaan pitäs olla mikään ongelma! Kiitti ihanasta kommentista!

   Poista
 4. Ei tuo minustakaan hassummalle tunnu kun itsellänikin on mieheni kanssa 8 vuotta ikäeroa enkä koe sitä lainkaan häiritseväksi, jopa päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano älä muuta, välillä tuntuu et toi ikäero on vaan hyvästä :)

   Poista
 5. Mä en oo jotenkin ajatellut, että teillä olisi noin "paljon" ikäeroa.. :D Oon ajatellut, että teillä on joku ehkä 5-vuotta ikäeroa. Mun mielestä rakkaus ei katso ikäeroa. Eriasia on 12v ja 22v, mutta tuossa teidän iässä ikäero ei varmaa pahemmin haittaa paitsi, että toisella on enemmän elämänkokemusta sekä työkokemusta. Todella hyvä postaus, tee ihmeessä enemmän tälläsiä pohdintapostauksia, ne on tosi mielenkiintosia aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla et nää syvälliset tekstit uppoo! :) ja oon niin samaa mieltä, että kun täysi-ikäisistä on kyse ei tuolloin iällä ole ollenkaan mitään merkitystä! :)

   Poista
 6. Todella hyvä ja asiallinen postaus! Mä en kanssa ollut miettinyt, että teillä olisi noinkin tuota ikäeroa, koska sun blogista on jäänyt kuva tasaisesta ja yhteiset mielenkiinnot omaavasta pariskunnasta :) Mun mielestä aikuisiässä iällä ei pitäisi olla yhtään minkäänlaista merkitystä parisuhteissa tai ystävyyssuhteissa. Ja pääasia on, että te olette löytäneet toisenne ja rakastatte toisianne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Ja niinhän me ollaankin, ei oo ikinä tää ikä tuonut mukanaan mitään ongelmia. Ihanasti sanottu, noinhan se on! :)

   Poista
 7. Kuten sanoit, täysi-ikäisenä ei ikäerolla ei ole oikeastaan väliä, kunhan suhde molemmista tuntuu hyvältä :) Ja ei rakkaus katso ikää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiivistettynä! :) Todellakin ei ole iällä väliä jos kaksi aikuista rakastuu :)

   Poista
 8. "Rakkaus ei katso ikää" Sanoi joku viisas joskus. Kyllä se katsoo jos kyse on +18v ikäisestä ihmisestä ja +14v ihmisestä. Silloin se on laitonta ja suhde ei ole hyväksi.
  Jos kyse on aikuisista ei haittaa vaikka toinen on +18 ja toinen +30 suhteessa. Kunhan molempien ehdoilla mennään.
  Mikä on iso ikäero riippuu ihan molempien iästä. Äitini on 37v ja isäpuole +50. Rakkautta silti suhteessa on ja ikäero ei haittaa.
  Kun seurustelu alkaa on tärkeää molempien tietää kenen kanssa on suhdetta aloittamassa.
  Itse uskon jotenkin asioiden tapahtuvan omalla painollaan. Jos kaksi ihmistä on oikeat toisilleen suhde alkaa tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja mitä vanhemmaksi menee sitä pienemmältä tuo ikäero tuntuu. Tuskin 40 ja 60 vuotiaalla on mitään isoja esteitä parisuhteessa kun taas ehkä 20 ja 40 vuotiaalla olisi. Vaikka eihän sitä koskaan voi tietää :) Rakkaushan se tärkeintä on.

   Poista
  2. En ole kyllä huomannut, että olisi minkäänlaisia esteitä, kun olen itse 20 ja mies 40.

   Poista
  3. En ole kyllä huomannut, että olisi minkäänlaisia esteitä, kun olen itse 20 ja mies 40.

   Poista
  4. Mahtavaa, siinäpä se ero onkin, että se riippuu ihan ihmisestä :) Ihana että ootte saaneet toisenne<3

   Poista
 9. Todella mielenkiintoinen postaus! Mun mielestä ikäerolla ei ole enää siinä vaiheessa mitään merkitystä, kun molemmat ovat täysi-ikäisiä. Pääasia on, että viihtyy ja on juurikin noita samoja mielenkiinnonkohteita :)

  VastaaPoista
 10. Mun entinen poikaystävä oli 2vuotta vanhempi, silloin se oli kaikille iso juttu sillä olin itse juuri täyttäny 16 kun poikaystäväni oli 18, moni heitti että "nyt seurustelette kun sinä saara oot suojaikärajan yli", tuolloin ikäero oli monen mielestä isojuttu, vaikka itse en sitä silloinkaan ajatellut 4vuotta melkein seurusteltiin, ja moni sai nielaista sanomiset :D Mutta nyt taas seurustelen itseäni 5vuotta vanhemman miehekkeen kanssa ja kukaan ei oo ihmeissää :D Enkä itsekkään mieti ikinä ikää, se jotenkin niin että kun ollaa "aikuisia" ei iällä todella ole enää väliä, tärkeintä että molemmilla on samat toiveet suhteelta! Mä en itse ikinä ole voinut edes kuvitella seurustelevana oman ikäisen kanssa, hetken testasin ja nounouuu aivan eri aaltopituudella :D Nyt oon aivan samalla aaltopituudella poikaystävän kanssa ja onko sillä muulla sitten väliä :) Toki teillä on vielä tuplasti ikäero, mutta en siltikkään nää ngelmaa, mun sisko esim on myös 10vuotta vanhemman miehen kanssa ja ovat olleet pitkään ja luultavasti loppuun asti ovat yhdessä! Mä itse asiassa tunnen vähemmän ihmiset jotka seurustelevat samanikäisten kanssa kuin keillä on ikäero, pieni tai suuri! Mut joo kauheen pitkä kommentti mutta jos molemmat on samalla aalopituudella, hakee samaa suhteelta niin ikä on vaan numero, mitä on ihan turha tuijottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi eii :D Kaksi vuotta on nyt ihan normaalia, ja vaikka olisikin noin nuori niin silti. Huhhuh. Mut hienoa et sait "näytettyä", vaikkei se tietenkään ole parisuhteen tarkoitus. Ja nimenomaan ei sitä edes itse ajattele, että sitä ikäeroa löytyy. Mä kans oon aina tykännyt vanhemmista miehistä (kuulostipa häröltä... :D ) ja en ole oman ikäiseni kanssa koskaan edes säätänyt mitään.

   Ihana kuulla et sun siskollesi on löytynyt se elämänsä kumppani! Ihana kommentti sulta ylipäätään, kiitos paljon kun kirjoitit pitkän ja pohtivan tekstin!: )

   Poista
 11. Oho mä en oo kyllä huomannut teidän ikäeroa ollenkaan! Todella mielenkiintoinen postaus! <3 Mä oon taas niitä tyyppejä, jotka on viihtynyt koko elämänsä nuoremassa seurassa ja voi olla että en sen takia oo ikinä itseäni kovinkaan paljon vanhemmista kiinnostunut. Mutta eipä niillä numeroilla ole väliä oikeastaan missään! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olekaan, ei silläkään ole väliä jos seurustelet itseäsi nuoremman kanssa, vähän nyppii kun heti aletaan heittämään sitä "puuma" kommenttia naisesta joka seurustelee vaikkapa vain vuoden nuoremman jätkän kanssa... :'D Ja hauska kuulla ettei ikäeroa ole huomannut :) Ei siitä sen isompaa numeroa ollakaan tehty :)

   Poista
 12. Voihan apua, kuka tuota ikää jaksaa ihmetellä? Itselläni ollut kaikki miehet sen 5-10 vuotta vanhempia, kun oman ikäiset tuntuvat niin lapsellisilta. Mitä enemmän ikää tulee, sen vähemmän sitä ikä eroa edes huomaa. Tärkeintähän on, että parisuhde toimii :) ikä kun on vain numeroita. onnea uudelle parille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei tätä ikäeroa oikeasti edes muista, että se on olemassa :D Kun homma toimii ei tartte miettiä että kuka nyt on ja minkä ikäinen. Hauskaa kuulla et säkin seurustelet/olet seurustellut vanhempien ihmisten kanssa :) JA kiitos <3

   Poista
 13. Ooh kiitos tästä tekstistä! Meillä on ikäeroa 13 vuotta.
  Ja tiedätkö kun mä luulin että te olitte samanikäisiä! Ehkä mun ikäkäsitys on muuttunut niin paljon etten enää erota ihmisistä niiden ikäeroja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo no mut mahtavaa et ootte löytäneet toisenne :) Haha no me ei olla silleen isoa numeroa tästä ikäerosta tehty eikä tietenkään tarvitse tehdäkään :) Osa on ehkä joskus rivienvälistä lukenut sen että tätä ikäeroa löytyy ja muutama on kommenttiosiossa joskus sitä kysynyt.

   Poista
 14. Ihan tavallista, että mies on vanhempi. Eikä tienkään haittaa vaikka olisi toisinpäin.
  Minulla ja miehelläni on kahdeksan vuotta ikäeroa, hauskat naurut saatu usein kun ajateltu että mies mennyt toisella luokalle, kun itse vasta olen syntynyt.

  Ihanasti kirjoitettu postaus!

  Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no joo me ollaan kans naureskeltu, että toinen on jo hyvänmatkaa ollut koulussa ja aloittanut viulunsoiton kun minä olen syntynyt :D Tai että toinen on aloittanut ensimmäisen parisuhteensa kun minä olen vielä syönyt hiekkaa laatikosta XD

   Kiitos kaunis, pitääpä kirjoitella lisää näitä syvällisyyspostauksia :)

   Poista
 15. Ihana postaus. Minun mieheni on 8 vuotta itseäni vanhempi, en pidä sitä minään. Isäni oli 28 vuotta äitiäni vanhempi. Heillä oli iso ikäero ja silti loistava parisuhde joka päättyi 30 yhteisen vuoden jälkeen isäni kuolemaan. Myös ison ikäeron parisuhteet voivat olla toimivia ja tasavertaisia. Henkilökemiat ja rakkaus lienevät kuitenkin ne tärkeimmät :)

  Kiitos tästä tekstistä!

  Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten romanttista, mäkin kyllä uskon että mä ja mun mies tullaan olemaan ihan loppuun asti yhdessä :) Henkilökemiahan sen määrittää, natsaako vaiko eikö ja se harvemmin ikää kysyy.
   Ihana kuulla et tykkäsit tekstistä :) <3

   Poista
 16. Ei minustakaan iällä ole merkitystä, kuhan molemmat tosiaan on täysi-ikäisiä. Meilläki ukon kans on 5 vuotta ikäeroa(mie siis nuorempi), mutta kyllä se välillä tuntuu että tuo miehen henkinen ikä taitaa tulla ainaki sen 10 vuotta fyysistä ikää jälessä. :D Niihän se vaan menee,miehet kypsyy myöhemmin ja osa ei ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mäki oon Chrisulle nauranu että nyt taidetaan olla henkisesti samanikäsen tasolla, kun sitä ikäeroo löytyy :D niin totta.

   Poista
 17. Niin monella muullakin asialla on merkitystä kuin vuosilla, ja ne muut asiat usein vaikuttavat siihenkin, miten ikäeron kokee. Hyvin todennäköisesti sama ikäero voisi tuntua eri ihmisen kohdalla täysin ylitsepääsemättömältä kuilulta, eikä teillä selvästikään tätä kuilua ole. Ymmärrän kuitenkin miksi kirjoitit tämän tekstin. Ikäeroa koskeva kritiikki on usein monella tapaa loukkaavaa molempia osapuolia kohtaan, alentuvaa ja aliarvioivaa. Toivotan teille paljon onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot niin oikeessa! Kuten sanoin niin toisille sopii itteään nuoremman kanssa oli kun taas toisille vanhemman kanssa :) tohon kritiikkiin, se todellakin on. Helposti se nainen mielletään juuri rahojen perään menijäksi ja mies haluaa vaan sitä nuorta pesää...
   Ja hei kiitos :) <3

   Poista
 18. Hei tää oli hyvä postaus ja voin täysin samaistua sinuun, koska kumppanini on minua 11vuotta vanhempi..:) Just näitä samoja juttuja ollaan naureksittu että meikä oli vielä ala-asteella, kun toinen on aloittanut työuran..:D Ei rakkaus katso ikää, jos homma muuten toimii!♡☆ Vielä kerran, onnea tuoreelle avioparille!♡ :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo tosi hauska huomata että tää ikäerojuttu ei oo ihan harvinaista! Hienoa :) ja joo totta kai järki pitää olla matkassa, alaikäisen ja reilusti täysi-ikäisyyden ylittäneen parisuhde on nyt vähän epäilyttävää.

   Kiitos paljon sulle ihana <3

   Poista
 19. 10 vuoden ikäero ei tunnu tässä iässä mitenkään pahalta, mutta kun mun yks kaveri seurusteli 13 vuotiaana itseään 10v vanhemman kanssa olin vähän O.o Silloin toi ikäero kuulosti mun mielestä aika hurjalta, sillä toinen on vasta peruskoulussa ja kumppani sitten tyyliin korkeakoulussa. Elämäntilanteet ovat silloin kyllä ihan erilaiset, mutta toisaalta jos on yhteisiä kiinnostuksenkohteita, ja just viihtyy vanhempien seurassa niin mikäs siinä! Ei oo multa pois :D Toi peruskoulun aikainen kaverikin on nyt onnellisesti naimisissa sen samaisen miehen kanssa, joten ihan turhaan sitä tuli silloin hieman kauhisteltua :'D

  Hyvä, että tästäkin asiasta on keskustelua, sillä jotenkin suuri ikäero katsotaan aika usein negatiiviseksi jutuksi tai sitä kauhistellaan. Toki ymmärrän sen tossa tilanteessa kun mun kaveri oli tosiaan vasta sen 13, mutta tällä iällä sillä ei pitäisi olla mitään väliä. Mun mielestä se on pääasia, että jokainen löytäisi jonkun kenen seurassa viihtyy! Onnea teille!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei ihmekään että 13 v. lapsen seurustelua aikuisen ihmisen kanssa katsoo hieman kieroon, sillä jos laki ei pistä miettimään niin näin aikuisena ihmisenä ymmärtää, että teini-ikäisetkin ovat lapsia. Ehkä sitä silloin 13-vuotiaana kelasi olevansa tosi fiksu ja kypsä, mutta 10 vuotta vanhempi ei kyllä takuulla ole fiksu eikä kypsä jos lähestyy tuon ikäistä ja aikuisen pitäisi kyllä tajuta pysyä kaukana skideistä (!!), oli lopputulema sitten mitä tahansa.

   Niin kuin tässä postauksessa on jo moni sanonut, jos kyse on täysi-ikäisistä, itsenäisistä ihmisistä, on asia ihan eri.

   Poista
  2. Anniina: Huh joo 13 ja 23 nyt ei mitenkään kuulosta järkevältä, ei kummankaan osalta. Tavallaan kyllä sen kauhistelun ymmärrän, koska kuitenkin tuossa elämäntilanteessa on hassua että mies(?) kiinnostuu noinkin alaikäisestä, sillä itse onin 13-vuotiaana aivan täysin erilainen mitä olin esimerkiksi 19 vuotiaana kun Chrisun tapasin. Mutta on ilo kuulla että heillä sitä rakkautta oli, ja että ovat naimisissa ja onnellisia : ) Tärkeintä se.

   Ja niinpä, en mäkään koe että aikuisiällä pitäisi olla mitään sanomista kellään kenenkään parisuhteisiin. Kiitos paljon <3

   Poista
  3. Anonyymi: Jep. Itsekin tossa kirjoitin että itse 13-vuotiaana en ollenkaan ollut niin kypsä mitä olin 19-vuotiaana, joten esimerkiksi silloin en usko että olisin Chrisun kanssa yhdessä voinut ollakaan + että olisihan se ollut nyt aika epäilyttävää touhua Christianin puolelta. Ei niitä lakeja ihan huvin vuoksi ole keksitty. No, emme voi tietää tarinaa tuolla taustalla mitä Anniina kertoi, mutta pakko kyllä myöntää että jos oma tyttäreni toisi ekana "poikkiksena" esittelyyn 23w jampan oisin kyllä poliiseja paikalle soittelemassa aika pian... :P Mutta onni onnettomuudessa jos ovat nykyään onnellinen pari :)

   Poista
 20. Ihan nuorena kymmenen vuoden ikäero saattaa tuntua aika isolta, mutta ei se lopulta ole iso paljon. Jos ajatellaan, että toinen on kolmekymppinen ja toinen neljäkymppinen, ei kukaan kiinnitä siihen enää mitään huomiota. Nuorena siinä on aina vaan se hyväksikäyttämisen riski, minkä vuoksi jotkut katsoo kieroon, että nyt aikuinen mies on teinitytön kanssa, mutta kuten itekin sanoit, riippuu ihmisistä. Miusta 10 vuoden ikäero ei ole paljon ja mitä vanhemmaksi kasvaa, sitä vähemmältä se tuntuu :)
  Paljon onnea teille yhteiselle taipaleelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, mitä vanhemmaksi tulee sitä pienemmäksi se ikäerokin muuttuu :) Ja totta kai se riski on olemassa, mutta sillä nyt painotankin tässä täysi-ikäisyyden merkitystä :) En mäkään tykkäisi ajatuksesta 14 ja 24 :D

   Kiitos paljon onnituksista^_^

   Poista
 21. Ikäeroa mulla ja kihlatulla on 18 vuotta...whaaat. Kyllä. Mutta 4 vuotta ollaan yhdessä oltu. Hän 45 ja minä 27. Kaikilla ei toimi, mutta musta on väärin alkaa iän perusteella tuomitsemaan ja arvostelemaan. Joillain toimii joillain ei. Jos joku ei tykkää niin antaa niiden olla! Jos kaksi rakastaa ja on täysikäsiä,järjissään niin antaa mennä vaan. Onnea muuten naimisiin menon johdosta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No mutta, ihana kuulla et ootte onnellisia ja homma toimii :) Näin se vaan menee. Ei todellakaan ole muiden tehtävä tulla arvostelemaan muiden olemisia, teilläkin kun kummallakin on sitä ikää sen verran että pystytte itse arvioimaan, toimiiko homma vai ei. : )

   Ja kiitos kaunis onnitteluista ^_^

   Poista
 22. Nää pintaa syvemmältä -teemaset postaukset on aina mun suosikkeja! Lisää näitä kiitos :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heyyy kiva et tykkäät <3 Näitä siis tulossa lisää! :)

   Poista
 23. Ihana postaus teidän parisuhteesta, kiitos :). Et ole myöskään kertonut missään postauksessa sen enempää teidän kohtaamisesta yms. joten oli kyllä mielenkiintoinen.

  Hauska huomata miten monella muullakin on yli 10 vuoden ikäerojakin kun kommentteja lukee. Itsehän en siis ole mikään ikäero kyttääjä tai arvostelija. Kun kaksi ihmistä kohtaa toisensa ja rakastuu on sellaiset monesti sivuseikkoja (jos molemmat jo aikuisia tai edes melkein :)). Itse olen myös pitänyt aina vanhemmista miehistä. Kuitenkin nykyinen miehekkeeni on vain 3kk vanhempi. Me vain ollaan saatu kuulla useinkin "ikäerosta" koska tuota miestä luullaan useinkin yli 10 vuotta vanhemmaksi mitä hän on :D. Tympäsee välillä kuullaa olevansa nuorikko yms. No me kuulemma muutenkin vaikutetaan 10 vuotta naimisissa olleelle pariskunnalle, että mitäs tuosta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm kyl mä kirjoittelin tossa puolivuotta sitten et tavattiin tinderissä, vois ettii sen postauksen ja lukee läpi ja tehdä uuden, jos se oli vähän juostenkustu versio :D

   Ja niin onkin, kivaa ettei se ole niin harvinaista kuin itse luuli, ihan normaalilta tää nyt vaikuttaa kun tekstiä lukee et ihmiset on tapaillut ja vanhempien ihmisten kans on myöskin synkannut : ) Haha ja käyhän sitä noinkin päin, että oma kulta on samaa vuosikertaa ittsensä kanssa. Haha voi että, söpöä :D Mut musta se on vaan hyvä juttu jos vaikuttaa "vanhalta" parilta :)

   Poista
 24. Ihanasti kirjotettu <3 ootte ihania! Puss

  VastaaPoista
 25. Tosi kiva postaus! En edes tajunnut että teillä on noinkin paljon ikäeroa :D ajattelin että varmaan muutama vuosi mutta että kymmenen! vaikka eihän sillä ikäerolla mitään väliä olekaan jos vain tulee hyvin toimeen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana kuulla <3 Ja joo on meillä tätä ikäeroa jonkun verran, ei olla vaan huudeltu siitä niinkään :) Ja nimenomaan, kaikki synkkää ni why not <3

   Poista
 26. Tosi kiva ja erilainen postaus! En oikeastaan aiemmin ollut edes tietoinen teidän ikäerostanne, ennen kuin luin kommentin, joka koski tätä postausta :D Harvemmin kiinnitän huomiota ikäeroon, koska aina se ei ole niin suuri asia. Joillekin on, joillekin ei.

  Mun oma ukkoni on mua ainoastaan kaksi vuotta vanhempi, enkä koskaan ole seurustellut kamalan paljon vanhemman kanssa, joten mulla ei ole kohdetta, johon verrata. Välillä sitä tulee mietittyä, että onhan se kymmenen tai 15 vuotta aikamoinen ikäero parisuhteessa, mutta niin kuin sanoit, aina ei vain omanikäisistä löydy sitä ihmistä, jonka kanssa seurustella tai mennä naimisiin. Itsekin tulen paljon paremmin juttuun vanhempien ihmisten kanssa. Mutta summa summarum, joskus pienempänä kymmenen vuotta saattoi tuntua suurelta ikäerolta, mutta ei juurikaan nyt.

  Vaikutatte kyllä niin luoduilta toisillenne :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, kivaa kuulla et tää postaus oli paikallaan :) Kuten oonkin kirjoitellut vastauksia, ni ei me olla meidän ikäerosta tehty meteliä, tietäjät tietää ja nyt se on blogissakin sit julki :)

   Ja jep, se riippuu ihan henkilöstä, toimiiko homma :) Se pätee ihan ikään kuin ikään, enkä ajattele että mun mieheni ois jotenkin henkisesti taantunut tai jotain, kun meillä synkkaa :D Ja totta, se ikäeron"sietokyky" vaihtelee tosi paljon!

   Ihana hei kuulla, kiitos paljon ^_^ Mustakin kyl tuntuu siltä :)

   Poista
 27. Tää ikäero-keskustelu on kyl hyvä. Itse yritän suhtautua mahdollisimman avoimesti erilaisiin parisuhteisiin, vaikka olenkin melko perinteisiin taipuvainen. Suuri ikäero miehen ja naisen välillä ei minua hirveästi hetkauta, kun vanhemmillani oli 11 vuoden ikäero. Ensimmäisessä seurustelusuhteessani minulla ja poikaystävälläni oli 8 vuotta ikäeroa, eikä se ainakaan alkuun juuri haitannut (ketään muuta kuin poikaystävääni, kun hän ei kehdannut julkisesti kertoa suhteestamme. Hän oli siis 24 ja minä 16). Suhde kyllä aloitettiinkin juuri sillä "no, katsotaan mitä tästä tulee", eli sen olis pitänyt olla ensimmäinen varoitusmerkki siitä, ettei kannata jatkaa :D Suhteen edetessä huomasin itseänikin alkavan häiritsemään ikäero, ja sen luomat paineet perheen perustamisesta. Lisäksi oli toki mukana muitakin tekijöitä, jotka lopulta johtivat eroon (onneksi).
  Olen aina ollut kiinnostunut vanhemmista miehistä, mutta tuon suhteen myötä huomasin, ettei minulle sovi suhde kovin paljon vanhemman kanssa. Siksipä olenkin onnekas, kun seuraava ja nykyinen poikaystäväni/kihlattuni onkin vain vuoden vanhempi!
  Mutta kaikissa suhteissa, oli ikäero mikä tahansa, on tärkeää, että molemmilla on samanlaiset tavoitteet ja samansuuntaiset tulevaisuuden suunnitelmat, ja tietenkin että on mukavaa yhdessä! En toki ole mikään parisuhde-guru kahden suhteen kokemuksella, mutta niistä olen oman mielipiteeni muodostanut :D Mulla oli vissiin joku pointti tässä kommentissa, mutta unohdin sen jo, kun taustalla hälistiin :D

  Mutta lämpimät onnittelut vielä naimisiin menon johdosta! <3 Meillä tuo rumba on edessä onneksi "vasta" kolmen vuoden päässä :D

  VastaaPoista