torstai 7. heinäkuuta 2016

Leggingsit ei ole housut, ja peittäkää käsivarret...☆


... Ja miljoona muuta ohjetta naisille kuinka tulisi pukeutua. Muuten näytät irstaalta, mauttomalta ja tyrkyltä. Viime kesäkuussa tapakouluttaja oli antanut syvällisen raportin Iltalehdelle siitä, kuinka naisten tulisi pukeutua kesällä. Juttu koski otsikon mukaan molempien sukupuolten pukukoodia kesän helteille, mutta tekstissä kävi ilmi vain se, kuinka naiset tykkäävät työntää jalkoihinsa pienet pinkeät shortsit sekä paljastella eroottisia käsivarsiaan. Ei ole hyvästä tämä, intiimialueet tulisi peittää ja intiimialueisiin tämän suuren ja mahtavan Helena Valosen mukaan intiimialueiksi luetaan rintojen yläosa sekä käsivarret. Artikkelissa kerrottiin myös, että pitää ottaa kaikki ihmisryhmät huomioon, sillä intiimialuiden näkyminen (ja intiimialuilla tarkoitetaan nyt sitten käsivarsia, rintakehää, takamusta, sekä reisiä) kiihottaa, provosoi ja ärsyttää. 

Tämän blogitekstin tarkoitus siis ei ole nyt referoida vaan tätä älyvapaata tekstiä, vaan ottaa kantaa. Kirjoittelinkin jokunen aika sitten siitä, kuinka feminismiä todellakin tarvitaan Suomessa(kin), ja tässäpä onkin malliesimerkkejä siitä. Nyt tuoreempi juttu samaisissa iltapaskoissa oli tämä iänikuinen "leggings are not pants"-keskustelu, johon oli otettu kuvia pyllistelevistä naisista leggingseissä (jotka näyttivät anyway olevan sukkahousumateriaalia) niin että pikkuhousut näkyvät, enempi vähempi. Siis anteeksi, minä en vaan ymmärrä miksi kenenkään pukeutumiseen tulee puuttua, tai kenenkä takapuolta saa käydä kuvailemassa ilman lupia ja laittaa vielä kuva varoittavaksi esimerkiksi laatulehtiin? Naisten pukeutuminen on yhä asia, johon saa puuttua ja tarttua ja sitä saa avoimesti kritisoida. Ja koskaan ei ole hyvä miltä näyttää. 

Palataanpas nyt alkuun kun olen nämä lähteeni esitellyt, minkä pohjalta sain puhtia tähän tekstiin. Linkkejä en laita, koska en halua klikkejä noille jutuille, vaikka olenkin itse syyllistynyt siihen että menin niitä antamaan. Jutut löytyvät aika helposti googlaamalla, jos ne haluaa joku käydä lukaisemassa. Mitenkä naisten tulisi sitten pukeutua? Mikä olisi hyvä? Minä itse ainakin pukeudun just niinkuin haluan, eikä siihen ole kenelläkään mitään sanomista. Ja mielestäni itse kukin saa niin tehdä. Hyvän maun rajat on olemassa, mutta jokainen vetäköön ne itse jä käyttää järkeä, meneekö töihin bikinit päällä tai iltajuhliin leggingseissä joista paistaa päivä läpi. Niissä tilanteissa koen että vastuu on siirretty henkilölle itselleen ja omapahan on häpeänsä jos sanomista tulee. Normaalissa pukeutumisessa, kun lähdetään kaupungille tai kavereita tapaamaan, niin ihan sama. Tyylinsä kullakin. 

Olen aina ollut hiukan erilainen pukeutumistyyliltäni kuin valtavirta, rikkonut niitä ns. normeja. Lolita nyt oli ihan oma lukunsa, ja kyllä siitäkin varmasti olisi tapakouluttaja jos toinenkin ajatellut vaikka ja mitä. Naamiaisasut eivät kuulu katukuvaan tai jätetään ne japanilaisten hapatukset ihan vain japanilaisille. Gyaru taas oli vähän seksikkäämpää, ja siinäkin sukkanauhat ja minihameet varmasti saisi niskakarvat pystyyn, eihän sitä nyt huoran näköisenä voi kaupungille lähteä, ja onpa tuota meikkiäkin nyt niin paljon ettei ole enää siveellsitä tämäkään. Nyt olen enemmän "tasaantunut" tyyliltäni, mutta tykkään yhä seksikkäästä tyylistä, minihameista ja näyttävistä meikeistä ja kampauksista. Minulla on hyvä näin enkä koe olevani mitenkään irvokkaan näköinen, koskaan ei ole kukaan minulle sanonut että nyt vähän vaatetta enemmän päälle ja pidempi hame, saati että minun tulisi sellainen härski intiimialueen osa kuin käsivarret peittää. 

Jotenkin tuli jutuista sellainen fiilis, että tässä pitäisi itse kunkin suomalaisen sännätä ostamaan burqhat itselleen, ettei vaan tekisi kenenkään oloa kiusalliseksi sillä, että on pukeutunut niin että korostaa omaa rintavarustustaan sekä vyötäröä, tai vaikka laittaa ne treenirtikoot arkipukeutumiseen koska tykkää omasta pyllystään. Minä en ainakaan kiusaannu siitä yhtään, oli kuka minkä näköisenä tahansa. Totta kai olen sitä mieltä että pikkuisen pitää peiliin katsoa, niin naisten kuin miestenkin, että jos on jäätävä cameltoe (tai miehillä ei jää arvailuiden varaan mitä siellä housuissa oikein on), niin voi miettiä pitäisikö keksiä toinen asuratkaisu. Se ei ole minun pointtini. Vaan se, että meillä tulisi lähtökohtaisesti olla vapaus itse valita miltä näytämme ja mitä puemme päällemme, eikä pelätä että joku tulee tuomitsemaan. Tai tämä klassinen josta itselläkin kokemusta; Mitäs laitoit niin pienen hameen päälle että piti tulla kähmimään. Oma syysi. 

49 kommenttia:

 1. Hih! Minusta on kyllä ihan hyvä jos vanhemmat naiset peittävät käsivartensa ja käyttävät peittävämpää kaula-aukkoa, ainakin virallisemmissa tilaisuuksissa. Silloin kuin allit alkavat roikkumaan, niin hyvä jo miettiä onko jo vanha :D Vaikka en yleensä välitä mitä jollakin on päällä, niin noista jutuista tulee kiusaantunut olo pukeutujan puolesta. Itsellä oli jo kriisi se liian lyhyen hameen kanssa ja kyllä välillä tuntuu että olisi ihana vetää burkha päällensä. Se ainakin nyt mahtuisi :)

  Nuorilla kauniilla naisilla kukaan ei edes asiaa huomaa, tai silloin kun on sinut kroppansa kanssa. Pukeutuminen on niin paljon kantajasta kiinni. Olisiko nätit tytöt rajattu artikkelista pois? Ihana kuva ! ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon samaa mieltä et virallisissa tilaisuuksissa on hyvä noudattaa pukukoodia, mutta kuitenkin nään sen niin että jokainen nolaa itse itsensä jos pukeutuu oikeasti mauttomasti. Mä en itse henk. koht kiusaannu kenenkään vaatetuksesta, ihmettelen ehkä pienessä mielessäni että mikäs tämä asuvalinta nyt taas on olevinaan :D
   Artikkeli koski minusta nimenomaan nuoria naisia, koska just ne minishortsit oli vedetty esimerkiksi missä peppu näkyy, harva vanhempi nainen kai sellaisia edes käyttää :D Ja hei kiitos <3

   Poista
  2. "Silloin kuin allit alkavat roikkumaan, niin hyvä jo miettiä onko jo vanha :D" Siis nyt on kyllä pakko ihmetellä että miksi vanhemmat ihmiset eivät saisi pukeutua miten haluavat jos nuorempien pukeutumiseen ei saisi puuttua? Kauniit ja nuoret saavat pukeutua miten haluavat, mutta hyi jos vanhemmalla naisella allit näkyvät? :D Siis onko sinulla nyt ollut joku ajatuspieru vai mitähän oikein tällä hait?

   Poista
 2. En tiedä itse mitään parempaa kuin legginsit ei kiinnosta pukeutua päivänä. Rennot ja mukavat. Itsekkin harjoitan minihameita ja jotain poikamaisuutta siinä seassa. Pahimmat valittajat puketumisestani ovat olleet isäpuoleni ja äitin ja pikkusiskoni.
  Ketään ystävääni ei ole ikinä kiinnostanut mitä puen kunhan on vaatteet päällä. Tietysti itse mietin onko tämä tilanteeseen sopiva. Etten mene lähihoitajan hommiin minihameessa kintut paljaana.

  On okei, että mies kulkee ilman paitaa ties millaisen kaljavatsan kanssa. Mutta auta armias jos nainen kenellä on edes hieman mistä ottaa kiinni kulkee bikinien yläosassa tai napapaidassa.

  Huvittavinta on, että hoetaan miten tasa-arvo on tärkeää. Jos siis tasa-arvo on se, että mies saa pukeutua miten tahtoo, mutta naisella ei saa näkyä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leggingsit on i-ha-nat vetää päälle kun ei muuta keksi ja on mukavuudenhaluinen :D Ja töissä nyt onkin ihan eri pukeutumissääntönsä, en mäkään voisi työtäni hame päällä tehdä.

   Tolta se vähän tuntuu, että miesten pukeutuminen on vapaampaa kuin naisten :/

   Poista
  2. Legginssit on mukavat koti- ja treenivaatteet, mutta jos olen rehellinen, niin nämä sukkahousukankaasta tehdyt legginssit ei kuulu mielestäni katukuvaan, tai ainakin osoittaa käyttäjältä mauttomuutta esitellä kukkapikkareita tai vehkeitä kaikelle kansalle. Tarkoitan siis näitä, joista paistaa perse/alushousut läpi, mutta sellaiset peittävät legginssit, jotka blogin pitäjälläkin oli pari kuukautta sitten, on oikein mukavat housut ja varmasti varsinkin miehille silmäniloa.

   Näissä epäonnistuneissa tapauksissa taas jonkin sortin tapakasvatus olisi paikallaan, myös miehille. Naisetkaan ei saa kulkea kaupungilla yläosattomissa ilman siveyspoliisin puuttumista, miksi siis miehet?

   Vähän kaksinaismoralistista myös noiden alkkareiden esittelyn kanssa, kun vartuin teiniksi aikana, jolloin stringien narun piti näkyä lantiohousujen alta, ja elän aikana, jolloin rintaliivejä oikein esittelemällä esitellään läpinäkyvien vaatteiden alta. Jotenkin ne läpinäkyvät legginssit vaan iskee pahasti ärsytyshermoon, koska ei kukaan kulje pelkissä sukkahousuissa tai kalsareissakaan kadulla :D

   Pukeutukoot ihmiset miten haluavat, mutta tosiaan harkintaa niiden alusvaatteiden paljastelun osalta. Juhlien ja työelämän pukukoodeihin taas monet joutaisivat panostaa enemmän, koska tuntuu siltä, että hälläväliä asenne ylettyy niihinkin. Arkena ei haittaa toteuttaa itseään just niin ronskisti kuin kukin kehtaa, mutta läpinäkyviä legginssejä vielä enemmän ärsyttää se, että joku tulee hienoihin juhliin ylipäänsä legginsseissä, vaikka niistä ei läpi näkyisikään. Ei, ei ja ei :D

   Poista
  3. Legginsit joista paistaa päivä läpi on mauttomat. Ylipäätään vaatteet joista päivä paistaa läpi ja näkyy ne pikkuiset kukka alushousut.
   Toki jos se on jonkun mielestä kaunista ja upeaa anti mennä. Mutta itse en tahdo esitellä kenelle tahansa alushousujani.
   Hienoihin tilaisuuksiin en itse muutenkaan legginsejä laittaisi ellei niitä ole yhdistetty pitkään paitaa tms.

   Poista
  4. Millähän perusteella miesten pukeutuminen on vapaampaa? Meikkaamaton ja poikamaisesti pukeutuva tyttö tuskin herättää muissa ihmisissä minkäänlaista reaktiota. Entäs sitten meikkaava ja mekossa kulkeva mies? Nainen saa helteellä laittaa lyhyet shortsit ja napapaidan ja tuskin kukaan katsoo pahasti ainakaan, jos shortsit ovat korkeavyötäröiset ja peittävät pepun. Entäs sitten minishortseissa ja napapaidassa kulkeva mies? He voivat ehkä ottaa paidan pois, mutta paidattomia miehiä näkee HYVIN harvoin julkisilla paikoilla, toisin kuin edellä mainitsemassani asussa kulkevia naisia. Entä mikä olisi reaktio, jos mies kulkisi ulkona kireissä legginseissä? Lisäksi naisilla on vapaus toteuttaa itseään vaatteiden kautta, miehet ovat usein samasta muotista veistettyjä ja pienenkin erilaisuuden takia ollaan huomion ja arvosrelun kohteena. Esimerkiksi persoonallinen ja tyylikäs mies on automaattisesti homo. Tasa-arvo ei toteudu pukeutumisessa, mutta tilanne on kyllä paljon pahempi miesten kannalta.

   Poista
 3. Minusta jokainen saa pukeutua niinkuin tahtoo ja ite käytän joka päivä leggareita =)Niitä löytyy ainaki 20 erinlaiset.Eikä mulle vielä farkut menekkään raskauden jälkeen jääneiden kilojen vuoksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leggingsit on tosiaankin mukavat päällä, tosiaan! :) Multa ei ihan noin monia löydy, mut parit treenitrikoot on joita sitten fiiliksen mukaan vaihtelen :D

   Poista
  2. Ok mulla ne ovat sellasta paksumpaa kangasta ettei mistään näy läpi kuitenkaan.Ebaystä tullut tilailtua suurin osa

   Poista
  3. Niin, ne on kivoi :) Ebaystä on itekin tullut katteltua muutamia kipaleita :)

   Poista
 4. Itse lähden pukeutumisessani siitä, että käytän vaatteita, jotka miellyttää omaa silmää. Aivan sama mitä naapurin Irma ajattelee paljastetuista sääristä tai korostetusta pepusta. Jokaisella naisella saa ja pitääkin olla oma tyyli ja oikeus pukeutua niin kuin tahtoo. Kaveripiirissäni on hyvin eri tavoilla pukeutuvia naisia, on poikatyttöä ja on sellaisia, jotka paljastavat rintaseutunsa tai korostavat peppuaan. Enkä minä koe asiakseni ottaa siitä nokkiini saati sitten kiusaantua. Erilaisuus on rikkautta.

  Itse paljastaessani näitä "härskeiksi" nimitettyjä ruumiinosia, ajattelen, että jos joku tuijottaa niin tuijottakoon tai jos joku siitä kiusaantuu niin huomion voi kääntää muualle. En vaihda tyyliäni muita miellyttääkseni :).

  Tosi hyvä kannanotto ja kirjoitus! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! Erilaisuus on rikkautta, ja pitää ottaa huomioon että eri ihmiset kiusaantuu eri asioista. On mun mielestä joku "pillumagneetti"-paita aika kiusallinen, mutta en sen käyttöä mene kieltämään vaikka onkin ihan peittävä :D Jos joku sitten kiusaantuu mun minihameesta, go for it.

   Ja toi on kans niin totta, tuijottakoon muualle jos ei tissivako tai ne olkapäät kiinnosta :D Ihana kuulla et tää postaus oli hyvä, näitä on niin kiva kirjoittaakin <3

   Poista
 5. haha, just ostin itselleni kahdet farkkushortsit, vaikka olenkin hieman muodokkaampi lantion ja reisien alueelta. Mut ekaa kertaa koen itseni jopa niin itsevarmaksi, että voin pukeutua niihin ilman kenenkään mielipidettä. Ja niin kaikilla pitäisi olla. Just tämän takia on itsetunto ongelmia: joku muka-asiantuntija-tai-vähemmän-sellainen päättää jakaa mielipiteitä julki, joita ei pitäisi koskaan päästää julkisuuteen. Mä pukeudun mun joogatrikoihin melkein kaikkina muina päivinä, paitsi kun on niin kuuma, ettei musta väri natsaa, eikä sen pitäisi olla kenellekään muulle ongelma paitsi jos minusta tuntuu, et pistänpä tänään sittenkin päälle hellemekon tai shortsit.

  Jopa vanhemmat ihmiset on oikeutettuja pukeutumaan vapaasti, yhtä lailla kuin nuoretkin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muodokkaillakin on oikeus pukeutua niihin vaatteisiin mistä tykkää <3 TOi on niin totta, lolita-aikana tuntu oikein ekstrapahalle, kun joku ns. isokiho jossain sanoi että tällaiset lastenvaatteet voi jättää hyllylle. Ja nimenomaan, kaikenikäisillä on oikeus olla sellaisia kuin ovat :)

   Poista
 6. Kyllähän se häiritsee, jos joku käyttää oikein ohuita legginsejä housuina nii että läpi näkyy räikeen väriset alushousut. Sama mekkojen kanssa. En minä ainakaan halua nähdä vieraitten ihmisten alkkareita :D Rajat ei haittaa, mutta koko alkkarit kyllä! :D Lyhyissä vaatteissa on jokaisen oma asia miten paljon haluaa paljastaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan ne alusvaatteet on peitossa :D

   Poista
  2. No joo siis, muakin kyllä häiritsee jos mä nään jonkun pikkarit vaatteiden läpi :D Sitä mä en sanonutkaan. On moni asia joka muiden ihmisten pukeutumisessa häiritsee mut en koe että olen oikeutettu siitä meteliä nostamaan. Pikkarirajat näkyy itselläkin aina sillointällöin, mutta en todellakaan haluaisi lähteä kaupungille niin että näkyy väri ja merkkikin alkkareista :D Todellakin toivon että mieheni minulle osaa siitä sanoa jos sellainen vahinko meinaisi päästä käymään.

   Poista
 7. Hyvä postaus jälleen! :) Vaikka mun mielestä jokainen saa pukeutua kuten haluaa, niin mun mielestä minishortsit on rumia, jos niistä näkyy liikaa ja oon ikuisesti sitä mieltä että legginsit ei ole housut! En tietenkää mene noista kenellekkään sanomaan tai ottamaan mitään kuvia, mutta tuo on vaan mun mielipide :D Aina jollain on jotain valituksen aihetta, pukeudut miten tahansa. Siks kannatta tehdä miten itse haluaa, muiden mielipiteistä välittämättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla et postaus oli hyvä ^_^ No mä oon kyl sitä mieltä et on vähän mautonta kulkea niin pikkupikkushortseissa, että ne menisi jo pikkareista ja pyllynposket näkyy :D Mutta en minä siitä järkyty/ahdistu/kiihotu, vaan annan asian olla ja mietin korkeintaan että onkohan kys. tyyppi katsonut peiliin tai harkinnut isompien vaatteiden ostoa. Leggingseissä riippuu, mä pidän treenitrikoita ja nahkaleggareita ihan pelkästään, eikä vielä ole kertaakaan läpi näkynyt (T:pyllistelen peilin edessä varmistaakseeni ettei tätä pääse käymään).
   Ja nimenomaan, toi on totta et koskaan ei voi tyylillään kaikkia miellyttää, aina joku saa jostain ahdistuksia :D

   Poista
 8. Samaa asiaa olen miettinyt ja on pakko myöntää, että tuollaiset jatkuvat neuvomiset naisten pukeutumisesta lähinnä ahdistavat, vaikka eihän niistä pitäisi välittää. Mutta ihmettelen kyllä tosiaan sitä, että miksi ihmeessä ihan normaaleja kehon alueita pitäs peittää:D C'mon, käsivarret, lihasta ja ihoa ja peittää pitäisi... Mitä ihmettä:D Sitä paitsi nyt kesällä ei välttämättä edes jaksa miettiä miltä näyttää, kun välillä on sen verran kuuma, että jos jotain pitkähihaista pitäisi päälleen pistää niin kyllä läkähtyisi. Milloinkahan nämä "tapakouluttajat" ymmärtäis vihdoin pitää suunsa kiinni ja antaa jokaisen naisen kuin miehenkin pukeutua ihan kuin vain lystää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kai typerä neuvominen ahdistaa/ottaa päähän/huolestuttaa, niin minuakin. Jos osaisin antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, en tätä tekstiäkään olisi kirjoittanut. Kuitenkin se koskettaa ja aiheesta sitten haluaa avautua. Ja toi on niin totta, mäkään en jaksa aina aatella miltä näytän kun on kuuma ja tyyliin töissä riutunut koko päivän. Tapakouluttaja on muuten turhinta varmaan mitä voi edes olla olemassa. :D

   Poista
 9. Hyvä kirjoitus hyvästä aiheesta! Olen samaa mieltä siitä, että ihmisten pitäisi saada pukeutua, miten itse vain tykkäävät, ilman jatkuvan kritisoinnin kohteeksi joutumisen riskiä. Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että julkisilla paikoilla liikuskellessaan ihmisen tulisi pukeutumisellaan ottaa muut huomioon, toisin sanoen pukeutua kohteliaasti.

  Toki tämän kohteliaisuuden rajat ovat häilyvät. Kaikki silti varmaan tietävät, että täysin läpinäkyvissä vaatteissa liikuskeleva ihminen näyttää käytönnössä alastomalta, ja valitettavasti alasti julkisilla paikoilla esiintyminen on paitsi laitonta myös hyvin useiden ihmisten mielestä ahdistavaa katsottavaa. (Itse en ole sitä mieltä. En ahdistu tai oikeastaan muutenkaan pahastu lainkaan, vaikka minua vastaan juostaisiin ilman rihman kiertämää. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö minunkin velvollisuuteni olisi ottaa muut huomioon ja olla itse juoksematta alasti.)

  En tajua, miksi asiallista pukeutumista pitää vaatia aina siihen vedoten, että on riettaan näköistä esitellä itseään liikaa ja ettei saisi herättää pukeutumisellaan toisten seksuaalisia haluja. (Mitä sitten, jos jotakuta himottaa? Siinäpähän haluaa, ei se ketään satuta - tai ei sen ainakaan pitäisi satuttaa. Jos se johtaa vaikkapa kähmintään, ei syy ole todellakaan himon herättäjässä, vaan himoitsijassa. En ymmärrä, miten siinä voi olla joillekin jotain epäselvää.) Itse vetäisin asiallisen pukeutumisen rajat siihen, ettei saa herättää toisissa ahdistusta.

  Mitä legginssien housustatukseen tulee, mielestäni ne eivät monissa tapauksissa ole pätevät housut käytettäviksi sellaisinaan, sillä valitettavan usein niistä todellakin näkyy häiritsevissä määrin läpi - ihan sellaisistakin pöksyistä, jotka on myyty legginsseinä, ei sukkahousuina, sillä suuri osa markkinoilla olevista "legginsseistä" on tehty nylonista tai sen kaltaisista ohuista materiaaleista. Ei ole reilua eikä kohteliasta muita ihmisiä kohtaan käyttää pöksyjä, joiden läpi näkyy pitsistringit, joiden läpi näkyy paljas takapuoli.(Lisäksi leggarit ovat mielestäni aika epäesteettiset, eivätkä imartele oikein kenenkään vartaloa, mutta se on tietysti ihan puhdas mielipidekysymys, enkä siihen vedoten tietenkään väitä, ettei niitä olisi soveliasta käyttää.)

  Sitä voisi toki näiden legginssien kohdalla pohtia, miksi vastaavia ilmiöitä esiintyy trendivirtauksesta toiseen aina vain naisten muodissa. Milloin miesten "muotivaatimuksiin" ilmaantuvat ensimmäiset läpinäkyvät ja ihonmyötäiset housut? :''D

  Tulipa tästä taas pitkä kommentti, ja varmasti, kun haukuin leggarit, niin myös provo. Pahoitteluni siitä. Jatka hyvien postausten kirjoittamista! :)

  Terkuin,
  Varpuslintu
  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan pitkä kommentti!

   Voi olla että minun on vaikea nähdä tuota ahdistavuutta, sillä kuten sinäkin, minua ei oikeasti hetkauta vaikka joku tulisi alasti vastaan, kuhan ei ala hetkuttelemaan naamani edessä :D En siis järkyty tai maailmani ei romahda, ei haittaa minua. Ehkä tässä asiassa olis ikivaa kuulla heitä, jotka kokevat pikkarit ja lerssit todella ahdistavina vaatteiden läpi nähtynä, jotta voisin tässä tilanteessa maailmankatsomustani avartaa. Ja as I said, en sano että se ettei vaatteet jätä mitään arvailuiden varaan olisi tyylikästä ja kannustettavaa, ei todellakaan. Toi ahdistukseen rajan vetäminen on kyllä hyvä; Kiihottaa kun voi tässä maailmassa niin moni asia. Kokeehan joku ne burqatkin kiihottavina kun niissä voi vaan arvailla mitä sisältä löytyy. Ja geishojenkin tarkoitus oli toimia kiihokkeena, ja kuinka paljastavaa vaatetusta heiltä löytyykään?

   Leggingsseillä itse meinaan treenitrikoita lähinnä, niitä tulee käytettyä. Ne kuvioleggingsit nyt joo, joistain alkaa päivä paistamaan vähän liikaakin ja niitä en käyttäisi ilman pitkää paitaa tms, oikeastaan en ollenkaan kun ei ne hyvältä omaan silmääni näytä :D Mutta kukin tyylillään niinkuin postauksen pointti olikin :)

   Ihana kun jaksoit kirjoittaa näin pitkän ja asiapitoisen kommentin, näitä on ilo saada vastaan <3

   Poista
 10. Käytän just sitä, mitä tekee mieli. Toki huomioon pitää ottaa minne on menossa...esimerkiksi duunissa en voi kuvitella olevani minishortseilla tai paljastavalla paidalla. Mutta silti käytän naisellisia ja kauniita vaatteita :) Mutta jos menen kaupungille niin minishortsit/minihameet on kesäisin se vakiovaruste ;) Ihana nauttia auringosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin näin :) Ja joo, ei sitä auringosta iloa irti saa toppatakki päällä :D JA tapakouluttajan mielestä sekin ois varmaan moukkamainen asuste.

   Poista
 11. Hyvä ja asiallinen postaus, jälleen!

  VastaaPoista
 12. Täytyy tunnustaa, että kyllä itsekin tuli viime kesänä kauhisteltua, kun jotkut kulki kaupungilla niin pienissä shortseissa, että puolet pepusta oli näkyvillä. Se muoti oli jo munkin mittapuulla hiukan liikaa, vaikka aika vapaamielinen olenkin :D Jotenkin menee vähän samaan kategoriaan kuin ilman paitaa muualla kuin rannalla kuljeskelevat miehet... Minusta pieni paljastelu on kyllä muuten ihan jees, kun sen tekee tyylikkäästi! Toi sun tässä postauksessa näkyvä asu on siitä varsin hyvä esimerkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kauhistelen minäkin omassa mielessäni, mutta enpä niihin keskity. Välillä kyllä nähnyt pyllistelemässä oikein siten et on mennyt vakoon kaikki vähäkin, ja enempi se on koomista kuin järkyttävää :D Toi ilman paitaa kulkevat miehet on kyl joo, ymmärrän et on kuuma mut niin sitä vaan naistenkin tulee sopeutua kuumuuteen vaatteet päällä.
   Ja paljastelun voi todellakin tehdä tyylikkäästi, se tuo kivaa särmää asuun! :) Ja kiitos, ihana kuulla et toi on esimerkilline nkuva :D <3

   Poista
 13. Mahtava kirjoitus sulta jälleen!♥ Jokainen pukeutuu miten itse haluaa :)

  VastaaPoista
 14. Tämä oli tosi hyvä postaus! Olisi jaksanut enemmänkin lukea pohdintaasi aiheesta. Minä kai olen sitten niin tylsä ihminen, että minusta ihmiskropassa ei ole mitään niin ihmeellistä kohtaa että siitä pitäisi traumatisoitua. Siksi en oikein ymmärrä, miksi pitää hermostua jostain pepusta legginsseissä tai (ei voi olla todellista XD) olkapäistä. Eikä sillä ole väliä minkä ikäinen ihminen on kyseessä. Saatan ajatella, että ompahan vähän epäonnistunut asuvalinta, mutta siinäpä se. Ihmisten itsetuntoakin parantaa jos saa pukeutua kuin itse tuntee näyttävänsä hyvältä. Aivan sama jos näky palaakin meikäläisen verkkokalvolle loppuiäksi, jos se ihminen tuntee, että näin on hyvä. No niin... nyt kun olen sanonut näin niin varmaan meidän pihalle muuttaa, joku nudisti yhteisö "mut sähän sanoit ettei sua haittaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko hymyillä ääneen tolle nudistiyhteisölle, pidän peukkuja ettei sellaiset sinne teille leiriydy! :DD Mut sama mulla; Vaikken mä nautikaan randomeiden itsensäpaljastelusta, niin ei se missään tunnukaan :D Ei siis jaksa hetkauttaa paljas pinta, varsinkaan mauttomasti toteutettuna.
   Ihana et tää postaus oli hyvä, kiva et tykkäsit :) <3

   Poista
 15. Tosi hyvä teksti! :)<3 Minusta myös ihmiset saa pukeutua miten ite tykkää! Mulla on kans aina ollu vähän omalaatuinen ja värikäs tyyli. Oon saanut useasti pitkiä katseita, mutta myös kehuja. :P Aina joku jostain valittaa, itse oon päättänyt etten välitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi on hyvä päätös! Niinhän se on et aina joku pahoittaa mielensä, mut pääasia et itellä on hyvä olla :) Keep it going :) <3

   Poista
 16. Taas niin mahtava teksti! :) Oon kyllä kans sitä mieltä, et pukeutuminen on jokaisen oma asia! :)

  VastaaPoista
 17. Nykyäänhän toi legginssimuoti ei ole edes pahimmasta päästä, kun tregginssit, freddyt yms. paksummat legginssihousut ovat yleistyneet. Noi sukkahousukankaiset alkoi olla ongelma silloin kun tämä muoti yleistyi joku 5-6 vuotta sitten, kun laitettiin vain ne jalkaan ja suht pitkä toppi vain siihen päälle ja pylly vilkkui minkä kerkesi. :D Toi iltapaskan juttu oli taas niin klikkihakuinen kuvineen, että huh huh.... Mielestäni on ihan kiva että tollaisia oikeiden housujen tapaisia leggareita on ilmestynyt kauppoihin, kun olen itse varmaan mukavuudenhaluisin pukeutuja maailmassa.
  Ja sitten vielä; mä en kuuntele ihmisten siveellisyysneuvoja pukeutumisessani. Kyllä normaalilla maalaisjärjellä varustettu ihminen ymmärtää yleensä mitä kannattaa pukea päälleen julkiselle paikalle ja mitä ei. Vahinkoja ja tyylimokia sattuu joskus, mutta kyllä mulla ainakin tulee heti tosi epämukava olla jos tajuan että asuvalinta oli yksinkertaisesti huono ja siihen en enää toiste sorru. Ja mitä ihmettä, käsivarsien peittäminen aina on nyt ihan naurettavaa. Kyllä pitää saada kesästä nauttia esim. naruolkaimisessa topissa. En mä nyt kirkkoon ja asiallisiin tilaisuuksiin sellaisessa mene, mut c'moon... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en kans nää mitä eroo on leggingseillä ,kun tosiaan nykyisellään niillä harvemmin tarkoitetaan niitä sukkisleggareita :D Freddyt jne on ihan kankaiset... housut? Ja ei sen pahemmat kuin farkutkaan, ja harvat leggingsit sitä farkkuja "pahemmilta" näyttääkään.
   Ja sä niin tiivistit ton! Kyllä jokainen osaa (tai pitäis osata) katsoa millaisena sitä lähtee ulos, ja jos on tyytyväinen näkyyn, niin ei kenenkään tule tulla sanomaan miten pitäisi itsensä järjestää. Ja noi tyylimokat kasvattaa, ja oon mäkin kerran lähtenyt ulos sillein että pinkit pikkarit näkyi harmaista leggingseistä; Onneksi vain lähikauppaan ja siitä lähtien osaan katsoa ettei sama toistu :D

   Poista
 18. Hyvä postaus! Teininä kuljin samanlaisis vaatteis ku muutkin mutta nykyään pukeudun just niinku tykkään vaikka välil on sellast vainoharhasuutta et asuvalinnoilleni nauraa kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et postaus miellytti. Eikää mä niin muistan ton kun nuorempana mäkin luulin et kaikki kauhistelee vaan mun tyyliä ja ulkonäköä. Onneks siitä on kasvettu! :)

   Poista
 19. Tosi hyvä postaus! Mun mielestä jokainen saa pukeutua sillä tavalla, mikä itsestä tuntuu parhaimmalta :).

  VastaaPoista
 20. Olipas hyvä aihe!
  ihmetyttää etenkin tuo että käsivarret pitäisi jo peittää, mitä ihmettä. Siis että jos johonkin kirkkoon pitää peittää olkapäät, niin nyt jo käsivarret kesällä. Huh. Barcelonassa oli muotia nuorilla minishortsit+napapaita, se olisi varmaan jonkun kukkahattutätin painajaisasu. Minua on kritisoitu korkokengistä, en vieläkään ymmärrä miksi. Käytin ennen lähinnä vain korkosandaaleja. Nyt vähemmän, koska reissatessa sandaalit on paremmat. Siitä huolimatta en vieläkään ymmärrä miten se on voinut jotain toista häiritä, etenkin kun korkokenkiä myydään joka puolella ja on aika monilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en oo ennen koskaan aikaisemmin kuullut et käsivarretkin ois intiimialuetta :D SIis en ikinä. Olkapäät joo on hyvä peittää kirkkoon/hyvin konservatiivisiin (olikohan ees oikea sana, lol :D ) juhliin, mutta arkipukeutumisessa, please. Ja korkkarithan on just sievät ja naiselliset, tykkään ainakin! :o

   Poista
 21. Aivan mahtava teksti! Olen samaa mieltä. Itse käytän melkeimpä eniten legginssejä tosin pitkän paidan kanssa, mutta silti olen niistä kritiikkiä saanut. Mielestäni siinä ei ole mitään sopimatonta varsinkaan silloin, kun pitkä paita peittää pyllyn. Koulussa pari tyttöä sai varoitukset koska heillä oli liian avoimet kaula-aukot paidoissa ja pojat eivät tämän takia kuulemma pystyneet keskittymään opiskeluun. Mielestäni tämä on naurettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et tää postaus osui! Ja tosi idioottia syyttää poikien keskittymiskyvyttömyydestä pukeutujaa. En kyl tykkää siitäkään et pojat/miehet oletetaan automaattisesti kauheiksi pilluhaukoiksi, joiden elämä pyörii tissien jne ympärillä. Mut naurettavaa toi todellakin on! Ja leggingsit on parhautta!

   Poista