tiistai 15. marraskuuta 2016

*:・゚Haluatko maahanmuuttajasta ystävän?✧・゚:*


Kun olin vaihdossa Japanissa, oli oikeastaan ensimmäinen toiveeni saada kielitaidon lisäksi joku ystävä, joku pysyvä kontakti kyseiseen maahan jossa tulin viettämään pari kuukautta elämästäni. Mistä sitä paremmin saa tietoa kielestä, kulttuurista, parhaista shoppailupaikoista ja ravintoloista, kuin paikallisilta? Ja miten paljon sitä kontaktia kaipaakaan, kun muuttaa asumaan toiseen valtioon! Vaihtariaikanani en tutustunut pysyvästi kehenkään, vaikka minulle suorastaan tyrkytettiin seuraa. Elämäntilanteeni tosin vaikutti tähän jonkin verran, kun en edes kunnolla tarttunut näihin tutustumismahdollisuuksiin. Kun muuttaa maasta toiseen, harvemmin kukaan tulee tarjoamaan sinulle paikallista seuraa. Vaihtarina on sentään perhe ja koulu, maahanmuuttajana saattaa olla tilanteessa, ettei töitä ja koulua ole, ainakaan heti tarjolla. Ja jos kieltä ei osaa kunnolla, on vaikeaa päästä töihin, ja kielikursseilla tutustuu lähinnä toisiin maahanmuuttajiin (joka sekin tietenkin on tärkeää!). Ja mitä olen kuullut, niin moni suomalainenkin tutustuisi enemmän kuin mielellään maahanmuuttajiin; Kyllä moni meistäkin kaipaa ystävää itselleen, sekä on kiinnostunut tutustumaan vieraisiin kieliin ja kulttuureihin; Sekä halu kantaa oma kortensa kotoutumisen kekoon on suuri. 

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa, vaikken tästä postauksesta saa rahaa. Olen mukana vapaaehtoisena Ystäväksi maahanmuuttajaäidille-toiminnassa, ja kun tähän yhteistyöhön tuli mahdollisuus, todellakin tartuin siihen!

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa sekä suomalainen nainen että maahan muuttanut nainen saavat ystävän. Maahan muuttaneet naiset ovat helposti se ryhmä, joka ei opi suomen kieltä ja kulttuuria; Miehet menevät töihin ja lapset kouluun. Naiset jäävät helposti kotiin kotiäideiksi, ja puhuvat omaa äidinkieltään kotosalla. Vaikka maahanmuuttanut nainen ei olisikaan äiti, ja kävisi töissä taikka koulussa, on tulleen palautteen mukaan todella vaikeaa tutustua paremmin suomalaisiin naisiin. Tässä on minusta aivan ihana mahdollisuus myös suomalaisille, sillä yhä useampi suomalainen kärsii yksinäisyydestä. Ja onhan se aivan ihanaa päästä oppimaan myös toisesta kulttuurista ja kielestä.

Maahanmuuttaneita naisia on noin 63:sta eri maasta, ja eniten maahanmuuttajaäitejä ystävää vailla on Virosta, Kiinasta, Venäjältä, Etiopiasta, Irakista ja Iranista. Ikähaarukka on myös laaja, sillä naisia toiminnassa on mukana aina parikymppisistä eläkeikäisiin asti. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille toimintaa löytyy Uudeltamaalta Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Järvenpäästä, Sipoosta, Porvoosta, Keravalta, Hyvinkäältä, Tuusulasta, Kauniaisista, Lohjalta, Vihdistä, Raaseporista ja Kirkkonummelta. Uudenmaan ulkopuolella asuville, toimintaa on myös Vaasassa, Tampereella, Kouvolassa, Turussa ja Kuopiossa.
Kaikki kuvat (C) Keksi/MLL Uudenmaan piiri
Toivottavasti mahdollisimman moni siellä ruudun toisella puolella kiinnostui! Tiivistettynä: Jos olet nainen, yli 18-vuotias ja puhut suomea, olet juuri supiva kohderyhmään kuuluva henkilö. Minulle toiminta sopi erinomaisesti, sillä itselläni ei olisi aikaa ja mahdollisuutta hektisen elämäntilanteen takia sitoutua yhteen kerran viikossa tiettyyn kellonaikaan tapahtuvaan vapaaehtoistyöhön. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa toimitaan ihan kuin ystävyyssuhteessa; Tapaamiset sovitaan siten, miten kummankin aikatauluun sopii ja nähdään niin usein kuin itse halutaan. Se voi olla pari kertaa viikossa, tai vaihtoehtoisesti kerran kuukaudessa. Ja jos toiminnan nimi, maahanmuuttajaäidille ystäväksi, jäi kaihertamaan, niin ei hätää. Toimiaksesi vapaaehtoisena, sinun ei tarvitse olla äiti. Kaikki maahanmuuttaneet naisetkaan jotka toiminnassa ovat mukana, eivät ole välttämättä äitejä. Joten, kuka tahansa halukas voi lähteä tähän vapaaehtoistoimintaan mukaan.

Kiinnostuitko? Tuntuuko siltä, että sinusta voisi tulla ystävä maahanmuuttajaäidille? Voit perehtyä aiheeseen lisää täältä tai täältä! 

14 kommenttia:

 1. Olipa ihana postaus! Musta on ihanaa luoda jotain (vaikka sitten pientäkin) hyvää joka päivä, ja tällainen toiminta herätti kyllä mun kiinnostukseni heti :> Jos olisin itse sellaisessa asemassa, että on vaikea tutustua muihin ihmisiin niin olisin todella iloinen tällaisesta mahdollisuudesta. Täytyykin ottaa enemmän selvää tästä toiminnasta! Kiitos paljon tästä vinkistä :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii siis suosittelen sulle tätä toimintaa <3 Ota ihmeessä selvää ja tule mukaan <3

   Poista
 2. Toivottavasti tätä on muuallakin Suomessa, kiinnostaa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasassa, Turussa, Tampereella, Kuopiosta ja Kouvolassa on tätä toimintaa, sekä niiden lähialueilla. Kannattaa ottaa selvää omasta MLL-piiristä :)

   Poista
 3. Todella ihana ajatus tässä, kaikki tuollainen vapaaehtoistyö on kyllä niin hienoa! :) Hienoa, että oot lähtenyt mukaan tuohon ja kerrot siitä myös blogissasi. Mulla on muutama vapaaehtoistyö jotka kiinnostaisivat, mutta katsotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana et tykkäsit tästä tekstistä, toivottavasti saadaan sutkin tähä toimintaan mukaan <3

   Poista
 4. Oi miten mahtava juttu!♥ Kuulostaa kivalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et tykkäsit! Nyt vaan tuut tähän toimintaan mukaan <3

   Poista
 5. Ihana kuulla tälläsestä toiminnasta ja siitä että oot lähteny mukaan! Arvostan suuresti!<3

  VastaaPoista
 6. Hieno juttu, kun olet lähtenyt mukaan. Muuallekin Suomeen tällaista.

  VastaaPoista
 7. Uudenmaan ulkopuolelta myös Porissa ja Pohjois-Satakunnassa voi ryhtyä toimintaan mukaan! t.Sarianne/MLL

  VastaaPoista
 8. Hatun nostot sinulle ja kaikille jotka on tässä hyvässä toiminnassa mukana!

  VastaaPoista
 9. Hienosti kirjoitettu ystävä-toiminnasta <3
  MLL Kymen piiri järjestää tätä toimintaa Kouvolan lisäksi koko Kymenlaakson alueella sekä Etelä-Karjalassa.
  T.Virpi/MLL

  VastaaPoista
 10. Kiitos kirjoituksesta! Ihanasti osaat pukea ajatuksesi sanoiksi. Kirjoitus innostaisi minut mukaan, ellen olisi jo! :) tänään tapaan toista kertaa uuden ystäväni, herttaisen nuoren äidin ja vauvan Irakista. <3

  VastaaPoista