maanantai 9. tammikuuta 2017

*:・✧First feelings of Tokyo✧・゚:*

Mainitsinkin edellisessä postauksessa, että kuusi päivää Tokiossa on todellakin liian vähän! En ole mikään usean viikon reissaaja, sillä koti-ikävä iskee päälle todella helposti. Tuo kuusi päivää olisi oikeastaan missä tahansa muualla ehdoton maksimi olla poissa, mutta Tokiossa tuota tekemistä kyllä riittää enemmän kuin tarpeeksi, ja olisin jäänyt kaipaamaan paria lisäpäivää. Edellisessä postauksessa kerroinkin, että eräs läheisimmistäni kuoli muutama päivä ennen matkaamme, ja uni- sekä mielialalääkitys on käytössä. Tähän yhtälöön sitten usean aikavyöhykkeen yli hyppääminen ei ollut mikään ihan paras mahdollinen juttu, ja matkan peruminen olikin vahvasti mielessä. Punnittuamme asiaa, päätimme kuitenkin lähteä. Tokio on minulle ja miehelleni ehdottomia lempikohteita, joten uskoimme vakaasti murheiden unohtuvat ja/tai helpottuvan kun pääsee kaikkien ihanien kauppojen ja ravintoloiden keskelle. Ja eipä reissusta olisi rahoja saanut takaisin, jolloin olisimme hävinneet aika sievoisen summan. Olen kyllä sitä mieltä että matkaan lähtö oli hyvä päätös. Ekat päivät menivät kyllä vähän hukkaan, tuskastutti vain ja tuntui syylliseltä lähteä reissuun, kun yksi elämäni tukipilareista on juuri menehtynyt. Samalla kuitenkin yritin sanoa, että kotona murehtiminen ja musertavassa surussa kieriminen ei auta eikä palvele ketään. Tuo aika vyöhykkeestä toiseen hyppääminen kyllä vähän teki myös hallaa, sillä ekan yön valvoin lääkkeestä huolimatta, ja seuraavana nukuinkin melkein koko seuraavan päivänkin.
Ja siis kyllä minulta meinasi huumorikin loppua, sillä psori/atopia paheni myös, luultavasti stressin takia. Kädet oli ihan vereslihalla ja kipeät, etten pystynyt tekemään yhtään mitään kun käsiin sattui niin paljon. Lääkerasvat onnellisesti kotona, sillä tuubit ovat niin sottaisia että päätin etten ehdi niitä tarvitsemaan kuuden päivän matkalla. Siitä sitten lähdettiin etsimään apteekkia, joita ei kyllä Tokion kokoisessa kaupungissa päässyt liikaa olemaan. Ja koska juhlapyhät, olivat ne harvatkin apteekit suljettuja, ja sairaalaanlähtö ei vakuutussekoilujen takia kiinnostanut ei sitten yhtään. Vihdoin löydettiin Ikebukurosta yksi pikkuinen pulju, ja huvitti kyllä miten helposti oikean lääkkeen saaminen sitten kuitenkin tapahtui kun se oikea pulju löytyi😅"Atopikku kabure imasu, betametashoon arimasuka?", ja äijä antoi sekunnin sadasosassa oikean paketin ja ongelma ratkesi! Mutta tarinan opetus oli se, että jos menette Japaniin ja yhtään mikään lääkitys on käytössä, niin ottakaa kotoa mukaan! Apteekkeja on tosi harvassa ja ne ovat kiinni aika paljon. Käsittääksemme Japanissa on laki, että apteekeissa saa olla vain farmaseutteja töissä, ja jos he ovat lomilla, on puljut kiinni. Onni onnettomuudessa, että Japanissa nuo myrkkyrasvat eivät ilmeisesti ole reseptin alla, toisin kuin täällä.
Heti sen jälkeen kun kädet olivat tervehtyneet ja ajattelin, että pääsen täysin siemauksin nauttimaan Tokiosta, kaatui joku humalassa oleva bisnesmies Akihabarassa niskaani. Oli vähän absurdi tilanne, mutta sitten minulta ruhjoutui nilkka, kun äijä ponkaisi itsensä ylös astumalla jalkani päälle. Siis, Tokiossa, ja Japanissa ylipäätään, julkijuopottelua ei nää. Saati sitten humalaisia. Mutta tuo neljäs päivä oli ihan mysteeri, kun porukka oli kännissä kuin viimeistä päivää, ja nähtiin useampia humaltuneita ihmisiä. Vieläkin auki mikä juhlapäivä mahdollisesti oli, vai oliko porukka saanut vain uudenvuodenbonuksensa tms, sillä osa kaupoistakin oli kiinni tuolloin. 

Oli kyllä muuten ihan kiva reissu. Kirjoitinkin Facebookkiin, kuinka aina Tokioon mennessään muistaa, miksi sinne haluaa mahdollisimman pian takaisin. Shibuya109:stä tuli shoppailtua vaikka ja mitä, tuli juotua paljon hyviä drinkkejä ja maistettua "sparkling sakea", syötyä tuli vaikka ja mitä herkkuja ja nautittua ihanasta säästä, vaikka vikana päivänä sitten alkoikin tuulemaan ihan urakalla. Käytiin myös pyörähtämässä Saitamassa! Kummat postaukset teitä kiinnostaisi nyt seuraavaksi, matkakuvat, -vinkit vai shoppailupostaus? Sitä saatte mitä tilaatte ^_^

19 kommenttia:

 1. Mä sanon että matkakuvat eka, sit ehkä matkavinkit ja shoppailut sokeriksi pohjalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti toiveista! :) Mä aattelin että yhdistin vinkit ja matkakuvat, kun niitä ei paljoa tullu kameralla otettua. Sit noita ostospostauksia tulee erissä, et nyt julkasin just kenkäpostauksen :) VOis jättää isoimpien ostosten esittelyn loppuun!

   Poista
 2. Tokio on yksi kohteista minne minun on joskus kyllä päästävä:D Japanin opiskelukin kiinnostaa, kaksi kurssia oon käynyt mutta on kyllä hävinnyt moni juttu mielestä.
  Hyvä että joku apteekki sentään löytyi ja sait tarvittavan rasvan, ei mennyt koko reissu tuskastellessa! Ja voi vain uskoa että 6 päivää ei riittänyt, liekö kaksi viikkoakaan riittäisi niin suuressa kaupungissa ja jos vielä haluaisi nähdä vähän muutakin aluetta kun sen Tokion!
  Varmasti oli vähän syyllinen olo lähteä jos läheinen oli vasta lähtenyt pilvien päälle, mutta varmasti silti pieni virkistys siitä. Minäkin menetin läheisen kuukausi sitten, nyt voin sanoa että maisemanvaihto tekisi enemmän kuin hyvää kun hänet on saatu lopullisesti lepäämään, mutta jos olisi pitänyt reissuun lähteä muutamaa päivää hänen poismenon jälkeen niin ei olisi olllut minustakaan reissuun lähtijäksi. Mutta siis olisin tehnyt samoin kuin sinä, jos matkasta ei olisi saanut rahoja takaisin, onhan se reissaaminen kallista! Matkakuvat kiinnostaisi ensin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, osanotot sinulle sinne <3 :( Tää menettämisen suru on ihan kamalaa. Toivottavasti sullakin olo alkaa helpottaa, ja toivottavasti pääsette tekee jonkun pienen irtioton ees jonnekin <3
   Ja aattelin tehä vinkkipostausta, toivottavasti se esim. saa sit kipinän kasvamaan et rupeet lippuja varailemaan ;)

   Poista
 3. Hyvä että ette peruneet matkaa, varmasti surun keskellä piristi hieman ja sai muuta mieleen <3

  VastaaPoista
 4. Voi murmeli, varmasti ollut pohdittava päätös et lähtiskö vai ei! Onneks kummiskin lähditte, jos siitä tuli ees vähän hyvä mieli<3 Muakin kiinnostais joskus ihan todenteolla lähtee Japaniin, haluaisin nähdä oikeita Geishoja ja oikeaa japanilaista elämää<3
  Tosi ikävä toi juttu, et oot loukannu ittes reissussa :( Toivottavasti se on helpottanut jo<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, kiitu paljon <3

   Ja mä teen vinkkipostausta, julkaisen sen jossain vaiheessa tässä :) Kiotossa en oo käyny vielä, mut oli kyl puhetta miehen kans et sinne mentäs seuraavalla reissulla, tai sit Osakaan :D Japani on kyl ihan huippukohde, minne suosittelen lähtemään ^_^

   Poista
 5. Tarkoitatko ettei humalaisia nää päiväsaikaan, vai että ei ollenkaan? En oo itse vielä käynyt Tokiossa, mutta Osakassa kyllä näkyi iltaisin ihmisiä niin hirveässä humalassa etteivät pystyssä pysy, miehiä pissaili kaduille ja päihtyneet salarymanit tietty nukkui metrossa matkalla kotiin. Päivisin ei kyllä tullut törmättyä.

  Kiva että sait lopulta oikeat lääkkeet noinkin helposti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No en mäkää kyl iltaisinkaan nähny juurikaan, ellei just menny izakayoihin istumaan :D Siellä niit oli kyllä, mut toi julkijuopottelu oli aika uus juttu ittelle. Ja kadulla kuseksiminen whaat? :D No aika meininkiä kyllä! Voi olla, et tokiosta pidetään niin kiiltokuvamaista kuvaa yllä, et tollaset lakaistaan matonalle, ja muualla sit toi on näkyvämpää!

   Poista
  2. En tiedä katosko mun kommentti, joten kokeillaan uusiksi...

   Japanissa en ole itse käynyt, mutta Koreassa oli ihan normaalia, että ihmiset laattaa kaduilla perjantaisin & lauantaisin. Ja paljon näkyi myös hoipertelevia askelia. Onneksi ei tosin sellasia spurguja ja puistokemistejä ollut, mitä Suomessa näkee päivittäin...

   Poista
 6. Mä odottelen ainakin kuvia! Haluan niin itsekkin Tokioon, sinne varmaankin mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi kesällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia ja vinkkejä tulossa <3 Kiva kun toivoit! Ja heii pidän peukkuja et pääset lähtemään!

   Poista
 7. Onneksi lähdit reissuun! <3 Uskon, että oli vaikea päätös lähteä vai ei, mutta kyllä matkustaminen aina piristää :) Ja kun on vielä rakas kaupunkikin. Harmi, että tuo aika oli liian lyhyt, mutta onneksi tuonne pääsee aina takaisin! Sun matkapostaukset on aina mukavaa luettavaa, joten innolla odotan tulevia:)

  VastaaPoista
 8. Osanotot :( Varmasti teki kuitenkin hyvää päästä reissaamaan ja uusiin maisemiin hetkeksi!

  Mä odotan innolla näitä muita Tokio-juttuja, sillä vihdoin pääsin tekemään jotain mitä oon jostain syystä lykännyt kauan: japanin opiskelun! Se tulee kyllä tapahtumaan erittäin hitaasti mun tapauksessa muiden yliopisto-opiskelijun lomassa (varsinkin, kun mahdolliset japanin tunnit alotan vasta syksyllä...) mutta mä ajattelen et parempi hitaasti ku ei koskaan! Sit on taas yks syy reissata, et pääsee testaamaan kielitaitoo :')

  Elikkä mä tykkäisin kuulla matkavinkkejä nyt jo heti ehdottomasti! <3

  VastaaPoista
 9. Osanotot myös täältä suunnalta <3 Onneksi kuitenkin lähdit reissuun niin sait edes jonkun verran muuta ajateltavaa. Uskon että oli vaikea päätös, mutta aina saa yrittää piristää itseään, näin mä ainakin ajattelen.

  Itse toivoisin ensin ehkäpä matkakuvia ja -vinkkejä, koska niistä olisi ainakin omalla kohdalla ihan kamalan paljon hyötyä tulevaa reissua ajatellen *_* Shoppailutkin toki kiinnostavat, en malta odottaa tulevia postauksia! <3

  VastaaPoista
 10. Höh, voi ei.. :/ Mutta taidatkin saada vähän muuta ajateltavaa tuolla maailman toisella puolen :)
  Odotan innolla lisää matkakuvia!! *o*

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista