keskiviikko 25. tammikuuta 2017

*:・✧Matkasuunnitelmia vuodelle 2017✧・゚:*

Toivoitte matkapostausta, ja minustakin on kivaa kertoa millaisia kohteita ollaan päässämme mieheni kanssa pyöritelty. Eli olisin varmaan kertonut täällä matkasuunnitelmista vaikkette olisi sitä toivoneetkaan haha! Viime vuonna tuli käytyä jos jonkinlaisissa matkakohteissa, ja tästä vuodesta ihan niin reissurikasta ei pääse tulemaan. Opinnäytetyö, koulun loppurutistus sekä työt vievät todella paljon aikaa, ja tässä on aika kovasta väsymyksestäkin kärsitty. Kuitenkin kun kotona on jonkun tovin istunut, tulee se fiilis että jonnekinhan tässä on päästävä. Tässä muutama kohde, joita ollaan ihan vakavastiottaen harkittu viimeaikoina. 
Teheran - Olen oikeasti halunnut jo monta vuotta käydä Iranissa. Kuitenkin erinäisistä syistä sinne lähteminen ei ole oikeastaan ollut edes realistista. Vai kuinka moni pystyisi lähtemään nuorena naimattomana naisena Iraniin? Varsinkin kun kielitaitoakaan ei löydy. Vaikka poliittinen tilanne onkin ympäri maailmaa epävakaa, niin nyt aukesi mahdollisuus lähteä. Halvat ja suorimmat mahdolliset lennot, ja vihkitodistus. Kummatkin löytyy, niin mikäs sitä estää lähtemästä? Vielä ei lentoja varattu, sillä tämä on oikeastaan ensimmäisiä kohteitamme mitkä oikeasti vaativat kunnollista perehtymistä. Matkustustiedotteet on luettu läpi, perehdytty matkailijoiden kokemuksiin ja luettu hotelleista. Luultavasti tässä kohteessa jouduttaisiin turvautumaan myös järjestettyihin matkapaketteihin, sillä vaikka itselläni onkin vankka tietämys islamilaisesta kulttuurista, en välttämättä lähtisi sooloilemaan mitään. Poliisit kun ovat Teheranissakin armottomia turistien suhteen. 
Tokio+Okinawa - Tuliko tämä kenellekään yllätyksenä? Ja tiedän, monen mielestä on tyhmää varmaan lähteä heti uudestaan samaan kohteeseen, mutta me vaan niin viihdyttiin Tokiossa. Nytkin oli halpoja lentoja tarjouksessa, eli jos kiinnostaa niin nyt lennot Tokioon alle viidelläsadalla! Heitettiin ilmaan myös sellainen mahdollisuus, että olisi suunnattu Okinawalle lämpöön muutamaksi päiväksi ja lennetty sieltä takaisin, mutta tässä aika ja rahat ottaavatkin jo vastaan. On aika kallista hankkia yhdensuuntaisia lentoja, ja minä en pysty olemaan pitkään poissa koulusta saatika duunista (viikko on ehdoton maksimi!). Siksi tuntuisi vähän rasittavalta käyttää maan sisällä säätämiseen kauhean paljon aikaa. Katsotaan mitä keksitään, mutta Tokioon tekisi mieli uudestaan, kun uudenvuodenreissu meni suriessa ja liian nopeasti. 
Joku kohde Espanjassa - Espanjaankin olen mielinyt, kun minulla on joku lämpimien paikkojen fiksaatio päällä. En ole (eikä kyllä miehenikään) mikään löllöilen tässä rannalla ja en tee mitään -ihmisiä, mutta ehkä tämä kaikki kiire ja stressi on ajanut siihen, että tekisi mieli mennä ottamaan aurinkoa lämpöön ja uida vähän ja sitten taas levätä. Tekemättä mitään. Espanjaa olisi kiva kokeilla, kun todettiin ettei Italia ole meidän juttu. Kreikkakin olisi kyllä aivan ihana ja Santorini kutsuu, mutta Santorinille oli vähän haastavaa saada lentoja, ja ei kumpaakaan kiinnosta seikkailla koko Eurooppaa lävitse. 

Tässä nämä kolme realistisinta matkakohdetta jotka saatamme toteuttaa tänävuonna. Bali ja Thaimaa olivat myös listalla, mutta Bali oli vähän hankalanoloinen kohde (plus kaukana), ja mieheni ei Thaimaasta innostunut, vaikka olen sinne yrittänyt ällätä jo muutamaan otteeseen 😅 Dubaitakin katsottiin, kun mieheni on siellä jo käynyt ja kovasti haluaisi kanssani sinne, mutta Dubain lennot ja hotellit eivät oikeen menneet tarjouksien kanssa yksiin meidän aikatauluun. Mitkä näistä kohteista kuulostaa parhaalta? Minne te haluaisitte matkustaa vuonna 2017?

24 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja hyvät kuvat ��! Miks Iran kiinnostaa sua? Katoin sitä matkustustiedotetta ja vaikutti aika haastavalta "lomailulta" viitaten siis pukeutumiasääntöihin sun muihin. Lähinnä tarkoitan siis, et mitä haluaisit siellä nähdä ja tehdä ��?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Mun piti alunperin lähteä opiskelemaan islamtutkimusta yliopistoon, mutta työllisyyshaasteiden vuoksi suuntasin sosionomiksi :) Islam on uskontona ja kulttuurina hyvin mielenkiintoinen, ja olen lukenut paljon kirjoja iranista sekä katsonut elokuvia aiheesta. Muutenkin Iranin historia ja lähi-itä kiinnostaa kovastikin. Mitään rentouttavaa lomaahan siellä ei aikaiseksi saa ja tosiaan pitäisi itsensä hunnuttaa aika hyvin, kun ei viitsi poliisin kanssa yhteen ottaa varsinkaan kun kielitaitoa _ei_ ole. Iran on myös turvallisin noista lähi-idän maista tällä hetkellä, ja jonkun verran turismiakin siellä jo alkaa olemaan :)

   Poista
 2. Iran tuli aika yllärinä, mutta mitä yhtään olet blogiisi itseäsi antanut ei se olekkaan sen suurempi ylläri. :D Iran olisi kohteena tosi mielenkiintoinen. Vaikka en ensi reissuani sinne todellakaan tekisi. Katsotaan joskus vuosian päästä, kun on kokemusta itsellä enemmän :'D

  Omat reissut teen luultavammin Suomen sisällä. Onneksi myöhemmin kerkiää kokemaan ja matkustamaan paljon <3

  Btw. Upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no Iran ei oo se ihan kaikista yleisin matkakohde joo :D Suomesta ei suoria lentoja sinne edes ole. Mut hei, suomen sisällä reissaaminen on myös tosi kivaa! :)
   Ja hei kiitos ihana ^_^

   Poista
 3. Bali on kuvista päätellen ihan huikea lomakohde!<3 Mekin ollaan mietitty reissua Balille taikka Thaikkuihin joulukuussa, mutta saas nähdä minne sitä eksyy :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, bali näyttää upeelta *_* Oii jännittävää kuulla sit mihin päädytte lähtemään :)

   Poista
 4. oioi, lomapläänit kuulostaa kyllä hyvälle! :) Ompa eksootttinen lomakohde toi Teheran, tai siis siltä kannalta et sinne OIKEASTI tarvii vihkitodistuksen!? En oo tiennyt :O Ite haaveilen kans Santorinista<3
  Mulla kutsuu maanantaina Thaimaa ja keväällä/kesällä on pakko päästä kreikkaan :') Lisäks oon puhunut äidin kanssa et Toscanaan ois mukava mennä kesällä, mutta saa nähdä miten lomat menee yksiin :) Myös joulusta lämpösessä oli perheen kanssa puhetta! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis maahan tullessa ei tarttee vihkitodistusta, mut esim. avopuolison/kihlatun/poikaystävän kans siel ei saa samaa hotellihuonetta ja joissain paikoissa voidaan yhdessä kulkeminen kieltää. Sit pitää todistaa et on naimisissa. Ja hotellin respassa sitä yleensä kysytään. Et siitä on hyötyä :)

   Oiii Thaimaa<3 Ihana! Mä niin tuun seuraa miten sul menee siel <3

   Poista
 5. Oi mielenkiintoinen tuo Teheran matkakohteena ja jos sinne päädytte joskus matkustamaan niin postaukset siitä kiinnostavat paljon :)

  Espanjaan puolestaan haluaisin itsekkin matkustaa ihan vaan kehittääkseni espanjan osaamistani sekä tietty lämmön takia :) Bali ja thaimaa houkuttelisivat myös tropiikin ja lämmön vuoksi.

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teheran ois kiinnostava, haluisin kovasti sinne! Pitää kattoo mitä päästään toteuttamaan :)
   Ja mä en taas osaa espanjaa yhtään, ihan vaa lämmön ja maisemien takia sinne ois kiva päästä :)

   Poista
 6. Aivan ihanat kuvat tässä postauksessa! <3 Ja vitsi mitä matkasuunnitelmia! Tuo Iran kuulostaa niin mielenkiintoselta nimenomaan tuon kulttuurin takia, vaikka samaan aikaan kyllä hurjaltakin. Mulla on aikataulu niin tuntematon, etten ole uskallut haaveilla lomasta pitkään aikaan. Joten innolla odotan sun matkojas ja sun matkapostauksias! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana <3 Ja tosiaan Iran ollu pitkään haaveena. Ja totta kyl et varmaan vaik se haave onkin, niin silti kuumottelee jos sinne päädytään lähtemään! Onhan se kuitenkin aika erikoinen ja epävakaakin matkakohde.
   Mulla kans on tiukka aikataulu, ni siks vähän pitää kattoa mitä kerkee ja mitä ei, mut toivottavasti päästäs lähtemään ja ihana jos niistä postauksista ois sit muillekin iloa <3

   Poista
 7. Okinawaan olen minäkin luultavasti heinäkuussa suuntaamassa :) Iraniin en uskaltaisi lähteä, mutta kaunistahan siellä olisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wauuu! Hei mahtavaa! Ihana kuulla :) Ja joo Iran on vähän jännä kohde, mut tosiaan kulttuuri ois niin erilaista ja varmasti upeeta :)

   Poista
 8. Ihania lomasuunnitelmia, Okinawa ja Tokio on sellaiset mihin itsekin haaveilen joskus pääseväni:) Iran kuulostaa jotenkin tosi hurjalta mutta ehdottomasti mielenkiintoiselta, olisi kiva kuulla lisää että esim miksi sinne tarvii vihkitodistuksen ym. en ole koskaa näet perehtynyt:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et tykkäät! Ja iranissa ei oo sallittua et on miehen ja naisen välistä suhdetta, ja siksi esim. hotelleissa pyydetään aina vihkitodistus, tai muuten joutuu eri huoneisiin. Ja hankalan paikan tullen pitää pystyä todistamaan naimissisa olo. :) Okinawa ja Tokio on kumpikin ihania paikkoja, suosittelen lämmöllä <3

   Poista
 9. Ihmisten lomasuunnitelmia on aina niin ihana lukea! En oikeastaan sanan varsinaisessa merkityksessä yllättynyt mistään vaihtoehdosta, koska itseänikin kiinnostaisi matkustaa johonkin Lähi-Idän maahan jossain vaiheessa elämää :> Uskon että Iranissa olisi huikeaa! Vaikka eihän sinne välttämättä ihan suuna päänä uskalla juosta...

  Okinawa on mullakin ehdoton matkakohde jossain vaiheessa elämää, mutta; enää 39 päivää ja meikäläinen lähtee Tokioon! Ja ollaan poikakaverin kanssa mietitty jos lähdettäis Puolaan ja Hong Kongiin vielä tämän vuoden puolella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et tykkäsit tästä! :) Joo mä ymmärrän hyvin ettei porukka oo ihan ekana lähi-itään matkustamassakaan. Onhan siinä omat riskinsä ja ne on hyvä tiedostaa.
   Oii sulla oli se reissu ihan pian eessä, jännää!! :D Ainiin mä unohdin kysyä sulle sen junan lentokentältä keskustaan, mä yritän muistaa tehdä asian tänään!

   Poista
 10. Yllätyin Iranista matkakohteena, mutta siitä reissusta tulee varmaa todella upea! Sellanen once in lifetime-kokemus!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan :) Sillä siel ois ihana käydä. Mikään rentoutuslomahan se ei kyl olis mutta kulttuurimatka tosiaan :)

   Poista
 11. Heii vauu mitä kuvia! <3 Ja ihania matkakohteita! Espanjassa on niin paljon kaikkia ihania paikkoja :) Tuo Iran yllätti myös mut, mutta varmasti mielenkiintoinen matka tulossa! Japani taas ei yllättänyt mua ;) Mä en vielä paljasta matkakohteita, mutta mulla on kanssa lämpiä kohteita tulossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla oottelen sun kaikkia reissuja mitä on tulossa <3 :) Espanjaa ootan kyl innoissani!

   Poista
 12. Suosittelen lämpimästi Kreikassa Lefkaksen saarta. Ihana pieni saari joka ei ole (tai ei ainakaan 2008 ollut ��) turistien valtaama. Saarella on monia aktiviteetteja, ihania paikallisia putiikkeja,ravintoloita ja Leipomoita. Autolla pääsee vuoristoon, lähikaupunkeihinkaan ei pitkä matka autoillen. Vuoristossa vesiputous jonne ei pitkä matka kävellä ja matkalla näkee paikallista kulttuuria ja kyliä. Itse ihastuin paikkaan ja on kyllä täydellinen jos haluaa lepoa mutta kuitenkin jotain aktiviteettia ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä <3 Tää sun kommentti oli jostain syystä lentänyt roskapostiin ni hoksasin tän vasta nyt D: Tosi tyhmää kun tää välillä heittelee näitä roskiin miten sattuu >_< Mut joo siis en ookaan tätä paikkaa miettinytkään, ni täytyy tsekkailla :)

   Poista