torstai 26. tammikuuta 2017

*:・✧Vuosi 2017 ja silti meitä sorretaan✧・゚:*


Siis nyt on vaan pakko avautua. Olen tilittänyt miehelleni viimeisen pari päivää siihen malliin asioita, että nyt on pakko etsiä joku muu kanava kertoa mitä mielen päällä on, ettei tuolla ukolla nyt ihan hermo mene minuun😅 Asia nyt lähti liikenteeseen montaa muutakin kohahduttaneesta kuvasta, joka kiersi facebookissa. Kuvassa on seitsemän (ok no kahdeksan, mutta kahdeksas tyyppi leikkaantuu kuvasta puoliksi pois) miestä kirjoittamassa abortin vastaista lomaketta. Tämä oli siis Trumpin päätös kieltää yhdysvaltalaisrahoitteisilta järjestöiltä aborttineuvonta. Muutenkin tämän uuden presidentin kanta abortteihin on jyrkkä, ja kyllä on hänen ajatukset naisistakin tullut selväksi. Ja järkyttävää että miljoonat ihmiset ovat hänen kanssaan samaa mieltä. Ja vielä järkyttävintä ehkä se, että miljoonat naisetkin ovat hänen puolellaan!

Eikä tämä rantti nyt koske vain Trumpia, sillä myönnän pieneksi häpeäkseni, että olen ehkä työntänyt pääni pensaaseen mitä politiikkaan tulee. Ihan kaikista asioista, jo Bernerin sekoilut saa olon ahdistuneeksi vaikkei asia suoranaisesti minua koskekaan. Silti tuntuu että kaiken oman stressin keskellä on parasta vain sulkea lisäkuormittavat asiat pois silmistä ja mielestä. Mutta mitä tähän tulee, sanoin miehelleni, että minua ahdistaa ihan oikeasti tämä miten tuntuu, että naisten oikeudet ovat rojahtaneet alas kuin lehmän häntä viimeisen vuoden aikana. Ihan täällä Suomessakin, mutta enemmän tietty maailmalla. Tai sitten vaan sovinistiset asenteet tuodaan enemmän räikeästi esiin. Tai sitten minä vaan olen perehtynyt enemmän asioihin. Tiedä häntä, mitä mieltä te olette? 

Anyways, televisiosta tuli Inhimillinen tekijä-ohjelma, mikä käsitteli abortteja. Jokaisen, joka edes hiukan ajattelee, että abortti tulisi kieltää, niin katsokaa se ohjelma! Itse katsoin sen ihan itku silmässä, niin hyvä ja koskettava jakso oli kyseessä. Jakson voi katsoa vielä toistaiseksi ainakin täältä. Ja tässäkin asiassa, jos yksikään mies lähtee anti-abortion kampanjaan, voin huonosti. Minua syljettää miesten asenne aborttiin. Moni on joko kyseistä toimenpidettä vastaan ja syyttää naisia, sillä mitäs menivät jakamaan sitä persettänsä jos ei voi vauvaa kasvattaa, kauheita murhaajia. Tai vaihtoehtoisesti kitistään siitä, että pitää saada "miesten abortti", eli mies saa itse irtisanoutua lapsen isyydestä, jos vahingon sattuessa nainen päättää pitää lapsen ja olla tekemättä aborttia, sillä onhan ne elatusmaksut aika ikäviä. Molemmat ajattelutavat räjäyttää oman pään. 

En ole ikinä joutunut aborttia tekemään. Meinasin kirjoittaa, että en tule varmaan koskaan tekemäänkään, mutta elämä on opettanut minulle että never say never. Mutta minä tiedän, ettei abortti ole mikään läpihuutojuttu. Kukaan nainen ei mene ns. läpällä ja kännissä keskeyttämään raskautta, ja vielä vähemmän loppuvaiheessa. Olen itse ainakin netissä törmännyt shokkikuviin, missä on aika... noh, valmis vauva abortoitu, ja kommenteissa todella törkeästi ja rumasti haukutaan nimenomaan sitä naista. Ensinnäkin, Suomessahan moinen ei ole mahdollista ilman vankkaa syytä. Toiseksi, hittoako te sitä naista syytätte, sillä siihen lapsentekoon tarvitaan kaksi osapuolta. Nainen vaan saa olla se joka joutuu kärsimään ne henkiset ja fyysiset tuskat. Teki aborttia tai ei, on se elatusmaksu aika pikkuinen kärsimys verrattuna kaikkeen muuhun. 

Ja jos ei puhuta pelkästään tästä abortista, niin ylipäätänsä sellainen sovinistinen asenne on ikävä kyllä pilkistämässä aika vahvana. Minä olen feministi, mutten todellakaan miesvihaaja. Minulla ei ole mitään yleistystä miehiä kohtaan (ok, no sorrun minäkin kavereilleni motkottamaan tyylillä "huoh miehet", mutta en ikinä sitä tosissani sano, ja kaikki joiden silmille/korville tällaista materiaalia tuotan tietävät sen), ja vaikka elämäni aikana useampikin mies on minua kohtaan ollut ilkeä, en silti ajattele että jokainen mies on sellainen. En ajattele että jokainen mies on mahdollinen raiskaaja ja miehet olisivat sitoutumiskyvyttömiä kylmäkiskoisia tunteettomia olentoja. Ja minun mieltä lämmittää aina ihan suunnattomasti se, kun näen jossain miehiä, jotka ovat ajamassa naisten oikeuksia. Haha, en tietty tiedä kuinka moni miehistä mielenosoituksissa yms. on juurikin vaimonsa tai tyttöystävänsä pakottamana, mutta ainakin haluan uskoa että moni olisi ihan omasta vapaasta tahdostaan paikanpäällä. En tietenkään voi syyttää miehiäkään siitä, ettei aina tule mieleen että tässä on asia jossa naisia sorretaan. En minäkään aina välttämättä osaa samaistua esimerkiksi transihmisten ongelmiin tai maahanmuuttajien ongelmiin, sillä en kuulu tähän ryhmään. Pyrin silti edistämään heidän hyvinvointiansa, ja olen valmis oppimaan uutta ja ottamaan palautetta vastaan, jos vahingossa ja tietämättäni toiminkin loukkaavalla tavalla.

En ymmärrä, mistä sellainen miesten paremmuus kumpuaa. Aborttien kieltäminen on yksi asia, kuinka naiset saa pidettyä vallan kahleissa. Kun miehet säännöstelevät sitä kuka saa hankkia lapsia ja kuka ei, ja saavat hallita naisten seksuaalisuutta, onhan siinä jo aika paljon. Valta-asema on taattu. Minusta tuntuu kamalalta ajatella, mihin tämä maailma menee. On hassua ajatella, että jos abortit sallittaisiin niin kaikki (raskaana olevat)naiset kirmaisivat klinikoille intopiukeina keskeyttämään raskauksiaan. Kun ei se niin mene, että abortit kieltämällä ne loppuisivat kuin seinään. Tekotapa muuttuu ja abortit tehdään ns. maan alla. Tuntuu kamalalta, että jos joskus mieheni kanssa hankimme lapsia, ja saamme tytön, niin millaiseen yhteiskuntaan hänet toisimme. Olisi kamala ajatella että oma lapsi raiskauksen uhrina saisi syytöksiä vaatetuksestaan ja hurjat 200€ korvausta, ja tekijän päätä vain siliteltäisiin, kun olihan hänellä nyt hyvä insinöörin koulutus kesken ja lapsikin kotona. Ja jos raiskauksen seurauksena raskautuisi, ei saisi aborttia kun se olisi murha, likainen lunttu on itseänsä vaan käynyt jakamassa niin kantakoot seuraamuksensa. Ja että sitten sorruttaisiin kamaluuksiin että saataisi raskaus keskeytettyä, vaihtoehtoisesti pidettäisiin ei-toivottu lapsi ja masennuttaisiin, alkoholisoiduttaisiin, lapsi saisi kurjan alun elämälleen kun hoitoa laiminlyötäisiin...
Aikamoisia kauhuskenaarioita, mutta joillekuille käy näin. Ja koskaan ei saa tuudittautua ajattelemaan, että eihän se nyt minua koske. Ei voi tietää. 

Olen ehkä naiivi, mutta minusta olisi vain niin ihanaa jos pystyttäisiin samaistumaan muihin, olisi empatiakykyä ja ennen kaikkea me olisimme kaikki samalla viivalla, sukupuolta tai sukupuolettomuutta katsomatta. 

33 kommenttia:

 1. SIIS MIKÄ POSTAUS, HUH! Mun mielestäni jokaisella naisella pitäisi olla oikeus aborttiin, varsinkin jos nainen on raiskattu. Kuinka paljon tuo Trumpin uudistus tulee aiheuttamaan hengen vaarallisia aborttiyrityksiä ympäri Amerikkaa, kun ei ole enään sitä valtion rahoitusta oikeilla klinikoilla, kuten sanoit koko homma siirtyy maan alle. Ei silti, kyllähän näitä hulluja suomestakin löytyy ja mun mielestäni Soini on joskus sanonut vastustavansa abortteja uskonnollisista syistä. Onneksi kuitenkin meillä täällä on vielä abortit sallittuja! Mulla on muutamia ystäviä, jotka ovat turvautuneet nuorempana aborttiin, kun ovat tajunneet sen sikiön/tulevan lapsen parhaaksi esim. rahallisista syistä. Jokaisella pitää olla oikeus omiin valintoihin ja kehoonsa. Mulle on ainakin erittäin tärkeää, että jos me mieheni kanssa joskus saadaan lapsi, niin pystytään antamaan hänelle vain paras mahdollinen elämä.

  Mä en ymmärrä miksei meillä kaikilla maailman naisilla saa olla oikeutta tehdä abortteja. Kaikki raskaudet eivät ole toivottuja, ja joskus masussa kehittyvä lapsi voi olla niin sairas, ettei häntä kannata edes tuoda tähän maailmaan kärsimään, vaan parempi vaihtoehto on tehdä abortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis pahinta on, ettei tämä nosta laittomien ja vaarallisten aborttien määrää vain USAssa, vaan myös kehitysmaissa. Ulkomailla toimivien yhdysvaltalaisten järjestöjen toiminta muuttuu osittain mahdottomaksi, kun ilman valtion rahoitusta ei saada koulutettua lääkäreitä ja muuta henkilökuntaa klinikoille, muttei haluta luopua mahdollisuudesta tarjota abortteja köyhillä alueilla. :( Täyttä asiaa koko postaus!

   Poista
  2. Jasmine: Totta. On raivostuttavaa miten ihmiset pystyy ajattelemaan niin mustavalkoisesti. Kuten kirjoitettua, aborttien teko ei lopu siihen että ne laitetaan laittomiksi/valistus lopetetaan, vaan hullummaksihan se homma siitä menee. Jep joo Soini on ollut suomessa tätä anti-abortion kampanjaa vetämässä, mutta aika löysät on miehen perusteet, ei pystynyt väittelemään esim. asiasta ollenkaan.

   Sulla on ihan tosi hyviä pointteja! Oon ihan samaa mieltä sun kanssas (Y) <3

   Poista
  3. Salli: Ihana et tykkäsit täst postauksesta! Ja niinpä, inhottavaa kun Yhdysvallat ei munaa vaan omaa olemistaan vaan myös tosi monen muun :( Kurjaa et tää on ajautunut jo tähän...

   Poista
 2. Oon sanaton. Millä oikeudella Trump vie naisten oikeuden omaan kehoonsa? Millä helvetin oikeudella?! Abortti ei ole ikinä helppo päätös. Se on noloa naiselle ja syyllisyys on naisella suuri yhteiskunnan asettamien paineiden takia.
  Tottakai miehellä pitäisi olla oikeus onko lapsen elämässä vai ei. Tyyliin neuvolassa allekirjoitettaisiin paperi alkuraskaudesta osallistuuko mies lapsen elämään vai ei. Jolloin nainen tietäisi onko mies kiinnostunut ja mukana vai ei. Raskautta ei kukaan voi käskeä viemään loppuun. Ei edes sikiön isä. Raskaus on psyykkisesti ja fyysisesti naiselle vaikeaa.

  Uskomatonta mihin tämä maailma on menossa. Sanattomuus ei riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan aika hirveää että tilanne on tää :/ TOsta isyysjutusta oon vähän eri mieltä, sillä kyllähän sen isänkin on osallistuttava, ei sitä lomakkeella voi vaan irtisanoa. Koska kaksihan ihmistä siihen lapsentekoon tarvitaan, ei nainenkaan voi vaan neuvolassa paprua kirjoittaa että tästä lähtien en ole tämän lapsen äiti. Kuten sanottua abortti on semmoinen juttu että vaikka lasta ei toivoisi, siihen ei vaan kaikki pysty. On aikuista kantaa vastuunsa oli sitä sitten lapsen äiti taikka isä.

   Mut muusta oon samaa mieltä, en käsitä miten tää tilanne voi olla nyt tämä :(

   Poista
  2. Itsehän kannatan elatusmaksuja ihan sen lapsen takia. Eihän se sinänsä reilua sanan varsinaisessa merkityksessä ole, eikä kivaa, mutta lapsi on viaton osapuoli, jonka elämänlaadun ei pitäisi vaaraantua siitä, että on vain yksi vanhempi elämässään. Sosioekonominen asema ja yhteiskuntaluokka vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteenkin ja on hyvä, että edes jonkinlainen taso sen suhteen on turvattu.

   Poista
  3. Anonyymi: Totta. Tämä just näin. Ja olisi jokaiselta seksiin ryhtyvältä osapuolelta mielestäni järkevää kantaa vastuu, vaikka kuinka olisikin kännipano jota katuu. Se lapsi nimenomaan ei ole pyytänyt syntyä, ja olisi nimenomaan reilua huolehtia ihmisenalusta loppuun saakka.

   Poista
 3. Pelkästään jo se tieto mitä kouluissa jaetaan aborteista, pitäis saada ihmiset tajuamaan ettei se ole väärin! VARISinkaan silloin jos synnytys uhkaa äitin ja lapsen henkeä! Tai jos tiedetään että lapsi tulee olemaan vakavasti kehitysvammainen. Joillekkin jos pelkästään itse raskausaika voi olla hengenvaarallista. Puhumattakaan raiskauksista...

  Tuossa viikonloppuna tuli vähän katottua sitä naisten-marssia... joten niin kuvottavaa, että muutamissa kuukausissa tuntuu kaiken työn valuneen hukkaan, mitä ollaan tehty tasa-arvon eteen. Ollaan palattu suoraan tyyliin 40-luvulle. Jonkun protestoijan kuvankin näin tästä, jossa tekstinä oli " Same shit, just different centry".

  Poliitikan suhteen noin niinkuin muuten oon kyllä samalla linjalla sun kanssa, että pää puskaan ja minimoi mahdollisuuksien kaiken infon saannin mitä siihen liittyy! Tää maailman meno on jotain niin sanoinkuvailematonta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi lause oli kyl tosi hyvä! Mä en niitä marsseja sen tarkemmin seurannut, uutisista vaan näin ja olin tyytyväinen. rispektit kaikille marssiin osallistuneille (Y)
   Ja äläpä. Musta ei voi syyttää niitä ihmisiä jotka täs tilanteessa mieluummin jättää uutiset lukematta ja kuulematta :/ Ahdistusprosentti vaan nousee mitä tarkemmin asioita seuraa.

   Poista
 4. Kiitos että kirjoitit tästä! Todella tärkeä aihe!

  VastaaPoista
 5. Siis tämä teksti oli kyllä niin hyvä, kiitos että kirjoitat tästä erittäin tärkeästä aiheesta!

  Itsekin olen nyt muutamana päivänä tilittänyt tätstä nimenomaisesta aiheesta koko ajan, koska mun mielestäni on järkyttävää, miten naisten oikeutta päättää omasta kehostaan, sorretaan. En voi ymmärtää, miten jotkut miehet voivat ajatella, että jos nainen tulee esimerkiksi raiskauden yhteydessä raskaaksi, se olisi hänen syytään, eikä kyseisen raiskaajan. Miksi naisen täytyy yksinään kantaa vastuu, kun raskauteen kuitenkin tarvitaan aina se toinen osapuoli? Mutta niin kuin sanoit, Trumpin kanta naisista on tullut aika helvetin selväksi jo lyhyen ajan sisällä. Tää maailmanmeno alkaa karata niin käsistä, etten enää edes tiedä, mitä sanoa.

  Mua kauhistuttaa ajatus, että abortti ei olisi enää laillinen. Kukaan, ei kukaan, voi päättää naista viemään raskautta loppuun asti, jos on tullut raiskauksen uhriksi tai ei vain ole kyvykäs huolehtimaan lapsesta. Enkä ymmärrä sitä, miten ne 7 (tai no, 8) miestä kuvittelevat olevansa ihmisiä, jotka osaavat päättää, mikä on oikein ja mikä väärin tällaisessa asiassa.

  Abortti on kuitenkin hyvin vaikea aihe, eikä kukaan varmasti sitä aivan täysin iloisena mene tekemään. Se on raskas päätös, joka varmasti seuraa läpi elämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitit niin asiaa! oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa. Kurjaa et tällaiseen tilanteeseen on päädytty :( Masentaa.

   Poista
 6. Itsekin oon kihissyt tästä pari päivää ja nimenomaan just omalle poikaystävälle, jolla meinas mennäkin hermo mun rageemiseen:D Mutta tosiaan, minuakin ahdistaa juuri tuo naisten alistaminen vielä nykyäänkin! D: Oikeasti, niin sairasta. Ja kuten sanoit on todella ahdistavaa myös se, että myös Suomesta löytyy aika paljonkin niitä, jotka ovat Trumpin kanssa samoilla linjoilla. :/ Tosi hiljaiseksi, raivostuneeksi ja ahdistuneeksi kyllä tuo vetää. :( Milloinkahan tulisi aika, jolloin me naiset saatais vihdoin ja viimein päättää omasta kehostamme?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ihanaa aikakautta odottaessa, että tosiaankin naiset saisi päättää omasta kehostaan. Suomessakin parantamisen varaa löytyy tämän asian tiimoilta ja paljon. Haha, ihan hyvä vaan et oot "ragennut" :D Näin sitä vaan saadaan tietoisuutta lisättyä (Y)

   Poista
 7. Näin tähän liittyen kuvan facebookissa, jossa abortin vastustajia kielletään myös käyttämästä viagraa (yms), koska jos impotenssi (vertaa raskaus) on jumalan tahto, niin ei saa sitä mennä ihminen sörkkimään. Mietin tätä joka kerta kun rupeaa liikaa hatuttamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no hei tää ois kyl hyvä :D Mitäs sitä jumalan tahtoa vastustamaan. Ja hei, miksei sit suljettas sairaaloita ja muita samantien, sillä se sun tautis mikäikinä onkaan on vaan jumalan tahto ;)

   Poista
 8. Hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta! Mahtavaa kun otit asian esille<3

  VastaaPoista
 9. Jep.

  Naisella on aina oltava turvallinen, saatavilla ja saavutettavissa oleva oikeus aborttiin, oli raskaus sitten millaisen tilanteen tulosta tahansa. Mielestäni on kaksinaismoralistista edes ajatella, että se on muuten väärin mutta esimerkiksi raiskaustapauksissa vähemmän väärin. Aborttiin on aina oltava oikeus.

  Sanotaan näin: Jos ihminen kuolee ja hänen elimiään voisi käyttää elinsiirtoa odottavien potilaiden pelastamiseen, mutta henkilö ei ole elinluovuttaja, ei sairaalalla ole oikeutta käyttää vainajan elimiä, sillä ihmisellä on oikeus päättää omasta ruumiistaan, ja tuo oikeus pysyy vaikka aika jättäisikin.
  Lakonisesti ilmaistuna, ruumiilla on siis enemmän oikeuksia kuin elävällä naisella. Jes. Ja joukolla vanhoja ukkoja on enemmän sananvaltaa naisen kehoon kuin meillä naisilla.

  Surulliseksi tulen myös niistä naisista, jotka sanovat tuomitsevansa Tr*mpin puheet, mutta silti kannattavat häntä. Ihan oikeesti, vaatikaa kunnioitusta itsellenne ja siskoillenne. Nää ihmiset eivät ole teidän eikä teidän hyvinvointinne puolella, eivät koskaan tule olemaan. Vaatikaa parempaa, koska kaikki ansaitsee tulla kunnioitetuiksi, eikä omaa turvallisuutta ja ihmisoikeuksia voi myydä pois mistään hinnasta.
  Ei miehet rupea itsekseen vaatimaan päättäjiä kunnioittamaan ja arvostamaan naisten ihmisarvoa, vaan sekin on meidän oma asiamme. Ennenkaikkea ihmisten täytyy ymmärtää vaalia ja vaatia aktiivisesti omia oikeuksiaan ja pitää niistä kiinni, myös meillä Suomessa.

  Ehdottomasti ei saa tuudittautua siihen, että meillä on nyt kaikki ihan hyvin, koska kuten Yhdysvallat osoittaa, mikään ei ole ikuisesti taattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä kommentti, kiitos tästä! Tosiaan ei oo omaan jakeluun mennyt just toi elinluovutus, koska miksi kieltää hyvien sisäelimien uudelleenkäyttö, kun se voisi parhaillaan pelastaa jonkun elämän :/ Ja just tuokin että naiset tuomitsee Trumpin puheet mutta itte kannattaa siitä huolimatta, ihan kuin asian vois sivuuttaa >_<

   Ja nyt näiden muutaman päivän aikana todellakin saanut huomata että tässä tapahtuu ihan kauheauksia! D: Kunpa tää olis pian ohi...

   Poista
 10. Ihana postaus. Kun löysin sun blogin pidin sua lähinnä turhamaisena, mutta tässä puolen vuoden aikana oon huomannut, että oot pikemminkin erittäin älykäs ja lämmin ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! <3 Mä oon pelännyt et musta saa blogin kautta ylimielisen tms pintaliitäjäkuvan kun sellanen en oo enkä halua semmosta kuvaa antaa. Ihana kuulla et mielikuva on päässyt muuttumaan :)

   Poista
 11. Mun kanta aborttiin on sellainen, etten sitä itse pystyisi tekemään. En pystyisi koskaan tappamaan omaa lastani. Suhtaudun itse aborttiin tosi ristiriitaisesti. Mun silmissä alkio ja sikiö on ihminen, mutta toisaalta tää maapallo on jo niin ylikansoittunut...
  Tässä asiassa ihan ensisijainen asia on ehkäisy, ja että tietää, ettei mikään ole satavarma keino. Mielestäni jos ei halua lasta, mutta haluaa harrastaa seksiä, niin huolehtii ehkäisystä KUNNOLLA, ja sen pitäisi olla helpommin saatavilla kaikille. Jotenkin pistää vihaks, jos harrastetaan tietoisesti suojaamatonta seksiä vaikkapa useasti ja abortoidaan siitä alulle tullut lapsi.
  Mielipidehän on kaikista tiedon muodoista alhaisin, siinä nähdään vaan oma näkemys asiaan. Raiskauksesta raskauteena ajattelee todennäköisesti täysin toisella tavalla.
  Tilanne on onneksi Suomessa parempi kuin vaikkapa 40-60 luvuilla. Mummon ystävä hukuttautui teininä, kun tuli vahingossa (ennen avioliittoa) raskaaksi. Mummo on myös itse vamhempiensa "vahinkolapsi", mutta siihen aikaan "lähes kaikki olivat."
  Jos olisin aivan 100% varma etten haluaisi lapsia, niin en harrastaisi seksiä, se on mun ajattelutapani. Se riski on aina olemassa jopa esim e-pillereitä käyttäessä, että ehkäisy pettää. Vaikka tulisin nyt 17-vuotiaana raskaaksi, niin pitäisin lapsen. Asiat kyllä järjestyisi. En tiedä miten suhtautuisin vaikeasti kehitysvammaiseen lapseen, mutta down-syndroomaistakaan en abortoisi.
  Oli pakko tulla purkamaan omat ajatukset aiheesta. En vastusta aborttia, mutta en itse pystyisi sitä tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kanta oli pitkään etten pystyisi tekemään. Kuitenkin jos joskus on raskaana ja esimerkiksi sikiö on niin sairas, ettei selviäisi edes raskauden loppuun asti hengissä, on kaikkien kannalta parempi päättää pienen elämä kuin pitkittää vanhempien ja syntymättömän lapsen tuskaa. TÄmä on oma kanta. Ehkäisykään ei ole koskaan 100% varma, kortsut voi hajota ja pillerit saattaa tulla sellaisenaan ruuansulatuksen läpi. En usko kyllä että abortteja huvikseen tehdään, sillä se on niin rankka prosessi. Kukaan tuskin käyttää siis aborttia "ehkäisynä". Ja tekee meistä jokainen virheitä elämänsä aikana.

   Ymmärrän kyllä sun pointteja, kiva kun kommentoit <3

   Poista
 12. Tämä on niin vihastuttava aihe ja hyvin perustellen siitä kirjoitit silti. Minulla olisi varmaan tullut vaan jotain huutoa ja kiroilua. Tuntuu kyllä että monet asiat menee niin huonoon suuntaan. Amerikassa nyt on naisten oikeudet on olleet ennestään huonot. Ehkä vain suurissa kaupungeissa ja vähän paremmin toimeentulevilla naisilla on oikeasti samat mahdollisuudet kuin miehillä ja he osaavat vaatia. Tuntuu niin pahalta kun naiset itse ovat kaiken tällaisen kannalla kun on niin kasvettu siihen että ei ole oikeutta edes omaan kehoon. Pitäisi ajatella asioita aina myös itse eikä vain hyväksyä mitä ympärillä sanotaan. En nyt osaa kirjoittaa mitään fiksua, mutta hyvä että sinä osasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja joo, muakin ahdistaa tää. Tietty joo ne naiset jolla on sitä pätäkkää saavat omia oikeuksiaan ajettua mutta on suhtautuminen varakkaisiin ja maineikkaisiinkin naisiin hyvin... Mieslähtöinen. Tosiaankin ahdistaa tää tilanne ja minkälaisessa maailmassa me elämmekään... >_<

   Poista
 13. Ihailtavan asiallisesti kirjoitit aiheesta! Oon kyllä itsekin aivan shokissa tapahtuneesta. Ja niin samaa mieltä tuosta, että todellakin pelottaisi synnyttää tällaiseen maailmaan tyttö..

  VastaaPoista
 14. Todella hyvä teksti ja olen kanssasi täysin samaa mieltä! Miksi tuoda lapsi maailmaan jota ei haluta? Jos tietää ettei voi taata lapselle hyvää elämää, niin siloin sitä ei mielestäni pitäisi saada. Se mikä pistää tässä vielä enemmän vihaksi, on etteivät he lopeta rahoitusta vain aborteille vaan kaikille klinikoille jotka tarjoavat aborttia. Eli he eivät saa rahaa enää mihinkään toimintoihinsa elleivät lopeta aborttien tekemistä. Ja faktahan on se ettei tämä lopeta aborttien tekoa, vaan ainoastaan lisää niitten tekemistä vaarallisin keinoin. Kammotavaa miten me edes joudutaan vielä keskustelemaan tämmöisistä asioista vuonna 2017. Maailmassa olisi oikeita ongelmia ratkottavana, sen sijaan niitä vain lisätään...

  VastaaPoista
 15. Tosi hyvä teksti, Saga! Täytyy käydä katsomassa tota Inhimillistä tekijää.. Vaikuttaa tosi kiinnostavalta!
  Muutenkin kaikki tällaiset isot jutut lähiaikoina on todistanut sen, että mennään miltei taaksepäin historiassa... o.O eikö maailma ole oppinut yhtään mitään?
  "You can never ban abortion. You can only ban safe abortions."

  VastaaPoista
 16. Hyvää tekstiä kyllä. Oon kanssas samaa mieltä. Ei se aborttien kieltäminen mitään auta, varsinkin, kun sillä tavalla kielletään vain turvalliset abortit. Ne "maan alla kotikonstein tehdyt" on paljon vaarallisempia myös naisillekin.

  Tuli myös mieleen yksi netistä bongaamani kommentti, että abortin vastustajat on suureen ääneen puhumassa lapsen ja elämän puolesta, mutta sitten jos/kun se lapsi syntyy, niin kiinnostus tyssää kuin seinään (koska jokainen hoitaa omat kakaransa tai jotain -.-). Ja sit nää ihan käsittämättömät jutut mitä ne Puolaan on kaavaillut, että nainen voi saada tuomion keskenmenostakin (koska sehän on luonnollinen raskaudenkeskeytys ja neki olis kielletty)... Ihan käsittämätöntä touhua, en tuu koskaan ymmärtämään abortin vastustajia.

  VastaaPoista