torstai 18. toukokuuta 2017

*:・゚✧Plussat ja miinukset Dubaista✧・゚:*

+ Ihanat maisemat, illalla varsinkin kun aurinko laski oli ihan hurjan nättiä
- Se kun tietää että kauhean kestävän kehityksen mukaan ei ole niitä nättejä maisemia rakenneltu

+Ystävälliset ihmiset, paikalliset ja työntekijätkin olivat kaikkialla hurjan mukavia!
- Vähän liiankin ystävälliset. Välillä tuli jopa kiusallinen olo siitä, että porukka passasi melkein pystyyn vaan koska ollaan turisteja.

+Meri oli kyllä niin nätin sinistä ja vesi lämmintä. Jos velvollisuudet eivät olisi kutsuneet niin oltaisiin voitu lillua joka päivä koko ajan meressä.
+Rannat olivat myös tosi siistit verrattuna esimerkiksi Italiaan. Roskan roskaa ei ollut missään ja simpukoitakin löytyi paljon!

- Siis ei luoja, se kameliratsastus. Rannalla nähtiin kyseistä toimintaa ja ihan pahaa teki. Kameleilla kunnon arvet jaloissa ja koko helteisen päivän turisteja kierrätettiin niiden kanssa ympäriinsä. Ei olisi mitenkään tullut mieleenkään että siitä julmuudesta olisi vielä maksanutkin. Dubaissa myös kaloja käytettiin sisustuselementteinä aika monissakin paikoissa, ja sekin on vähän kyseenalaista.
+ Herkulliset drinkit! Sain juoda piña coladaa ananaksesta sekä jotain melonijuomaa kokonaisesta vesimelonista. Eipä muualla päin tällaista ole ollut, ja Havaijilla ollessamme olisin toivonut jotain samantapaista.
- Kaksinaismoralismi juomisen suhteen on vähän typerää. Vain turistit saavat nautiskella alkoholia, paikallisilta se on kielletty. Imho viinanjuonnin voisi sitten rehellisesti kieltää koko maassa, eikä sallia sitä hotellien alueella. Mocktailit olisi ihan hyvä ratkaisu ja samalta se sekin tuntuisi. 

+Helle oli juuri sopivaa, ja tuo paahtava 40C ei tuntunut kuolemalta tuulen ja kosteuden takia. Kuten sanottua, meikkaaminen ei kyllä kuitenkaan tullut kyseeseen kuin vain iltaisin.

+Kulttuuri näkyi kuitenkin aika vahvasti, vaikka maassa suurin osa onkin siirtotyöläisiä eikä paikallisia. Olin odottanut kulttuurin olevan paljon enemmän piilossa, sillä faktahan se on että Dubai on ensin kapitalistinen ja sitten vasta islamilainen. Pakko sanoa että oli aika erikoista mutta samalla jotenkin tosi kunnioitusta herättävää, kun naisia kulki niqabit päällään ja jalassa Christian Loboutinin korkkarit ja kauniit kiiltävät Chanelit olalla!
+ Ruokakaupoissa oli kaikkea ihanan eksoottista. Olisi tehnyt mieli ostostella aina kaikenlaisia herkkuja mutta ei sitä syömään olisi kaikkea ehtinytkään (ja itsellä ruokahalu kärsii ainakin jonkun verran helteessä)

- Ihmisoikeuskysymykset näkyvät kyllä todella selkeästi, ja oma mielipiteeni on se että niitä ei tule sivuuttaakaan maahan matkustavana. Omaa kulutusta tulee tarkkailla ja välttää sponsoroimasta sortavaa toimintaa tukevia lähteitä. Sillä mekin pidimme omat kukkaronnyörit aika tarkkaan kiinni ja otimme selvää mihin kannattaa sijoittaa ja mihin ei missään nimessä. 

-/+ Ravintolassa syöminen oli kallista. Toisaalta, ihan se on kyllä kohtuullistakin meidän maksaa enempi työntekijöille edes jossain.

+Vegeruokaa oli saatavilla paljon. Sianlihaa ei ole saatavilla ollenkaan, joten kasvisvaihtoehtoja löytyi kyllä ihan runsain mitoin. Vegaanius on vähän kysymysmerkkiä, mutta kasvisruokaa oli tarjolla hyvin. 

+ Vessat olivat niiin puhtaat, ettei niistä kannata stressata!

(- Länsimaiset luksusmerkit ovat kalliita. Itse olin siinä uskossa, että esimerkiksi Chanelia saa halvalla Dubaista verottomuuden takia. Kalliimpaa oli kyllä jokaisessa merkkiliikkeessä missä käytiin ihmettelemässä asioita. Esimerkiksi Chanelin espadrillot jotka maksavat jotain vähän päälle 500€ Saksassa, maksoivat Dubaissa päälle 600€. Lisäksi kannattaa huomioida se, että Dubai ei ole Euroopan sisällä, jolloin yli 400€ ostoksista joutuu maksamaan verot Suomeen)

Toivottavasti näistä oli teille hyötyä! Tuntuu että aivan varmasti unodin jotakin, ja ei me hirveän syvälle ehdittykään tietenkään pureutua maahan hyvine ja huonoine puolineen. 

16 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoisia plussia ja miinuksia. Myös kivoja vinkkejä kyseiseen kohteeseen matkustaville löytyi tästä. Jos jotain unohtui ja muistuu myöhemmin mieleen, en pistä pahaksi lukea samantyylistä postausta mikäli juttua vielä kasaantuu sen verran;) Lisää Dubain postauksia odotellessa, jos niitä vielä irtoaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla et tää oli hyvä postaus :) Ja että tästä oli hyötyä! Dubaista tulossa vielä paljon kuvia *_*

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus :) Oon yleensä kuullut Dubaista joko vain hyvää tai sitten vain huonoa, tässä oli hyvin yhdistetty kumpikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et tää oli mielenkiintoinen! ja joka paikassa varmasti on hyvää ja huonoa, tää kohde oli ehkä kaikista käymistämme paikoista ristiriitaisin.

   Poista
 3. Hyvä postaus, ja oli kiva kuulla hieman molempia näkökulmia Dubaista! Itseäni niin ahdistaa välillä tuo eläimiin kohdistuva kaltoinkohtelu noissa turistikohteissa..:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja älä muuta sano, tuo eläinten kohtelu on ihan hirvittävää mitä se monissa maissa on :(

   Poista
 4. Paljon on ollut hyvää sekä huonoa Dubaissa :) Ja todella hyvä kun sanot ne ääneen! Ehkä joskus tuonne voisin reissata, mutta ei oo mikään pakko siis :D Toisaalta kiinnostaa, toisaalta ei. Tuo drinkki mikä on ananaksessa on tosi siisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep näinpä. Kohteena on kyl ihan just kiinnostava, mut kuten monta kertaa oon sanonut et valveutuneesti sinne kannattaa lähteä. Ja toi anansdrinkki tosiaankin oli herkullinen!

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus, kiva kuulla molempia puolia Dubaista! :) Tuo eläinten käyttäminen business-ideana turistien takia on kyllä kauheeta :--(

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana et tykkäsit <3 Ja joo toi eläinrääkkäys on kamalaa :( Toisaalta, jos ihmisilläkään ei ole oikeuksia niin mitenpä eläimilläkään :( Surullista.

   Poista
 6. Hyvä postaus missä tulee myös ne realiteetit esiin. Kyllähän noi eläimet on aina se mikä harmittaa, kulkukoirat toisissa kohteissa, norsut afrikassa ja thaimassa ja sitten tuolla nuo kamelit. Ihmiset vaan on julmia.

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano :( Musta toi eläinten käyttö tommosissa on ihan hirveetä. Kun sen vois tehdä myös eettisesti kestävästi mutta... Huoh. Pitää vaan toivoo et ihmiset heräis ja lakkais rahoittamasta tuollaista D: Kiva et tykkäsit tästä! :)

   Poista
 7. Hyvä ja perusteellinen postaus. MIetin vain, miksi lähdit Dubaihin kun meno siellä tiedettävästi on tuollaista? Kysyn siis ihan puhtaasta uteliaisuudesta

  VastaaPoista
 8. Todella hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Tästä oli itselleni ainakin apua, kun oon nyt alkanut pohtia jos sinne Dubaihin sitten lähtisi viimeinkin pienelle visiitille :>

  Eläinten kohtelu tietenkin harmittaa, mutta ympäri maailmaa eläimet kokevat vääryyttä ja elävät huonoissa olosuhteissa, jotkut jopa huonommissa kuin toiset... Surullista se on joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kuulla et tykkäsit *_* Ja musta toi eläinten kokema vääryys on kamalaa, mutta toisaalta, mitä voi olettaa maassa jossa ihmisoikeudetkin on ihan pökäleenä :(

   Poista