torstai 8. kesäkuuta 2017

*:・゚✧The best game ever!✧・゚:*

Ihan pakko tulla hehkuttamaan tännekin, vaikka eroaakin jonkun verran tämän blogin "linjauksesta" sisällöllisesti. Nimittäin tämä uusi The legend of Zelda. Menkää ihmeessä ostamaan tämä peli, jos teillä vaan Wii U tai Nintendo switch on. Jos ei ole, niin menkää ostamaan ensin Wii U ja sitten tämä peli. Vaikka kelit ovat kaikkea muuta kuin kesäiset, ei ulkona oleva vesisade ja viileys haittaa, kun tämän pelin parissa saa aikaa kulumaan ihan toden teolla. 
Tämä pelihän ilmestyi kauppoihin jo jokunen aika sitten, mutta kiireiden keskellä päätin, etten nyt todellakaan siihen saumaan syöksy peliä ostamaan, koska sitten ei tulisi opiskelusta ja työnteosta mitään. Ja se oli ihan viisas päätös, sillä sormet syyhyttäisi kokoajan olla pelaamassa. Peli on tavallaan tosi erilainen verrattuna aikaisempiin Zeldoihin, ja jokainen aiheeseen perehtynyt onkin jo varmaan lukenut, että peli on "open world"-tyylinen, eikä samanlainen kuin aiemmat että reitti on ennalta määritelty. Tavallaan tällainen avoin maailma on tosi vaikea, kun jos itsensä suunapäänä työntää tiettyihin paikkoihin liian aikaisin, ei ole edessä mitään muuta kuin kuolema. Vanhoista peleistä tuttua on paljon piilotettuja asioita sekä vinkkejä, joita itse en ainakaan ihan heti tajua. Kannattaa siis pelatessa koluta ihan supertarkkaan joka paikasta. 

Grafiikat pelissä on myös superupeat. Huomattavasti paremmat kuin aiemmissa peleissä. Peli on tehty myös paljon realistisemmaksi kaikilta osin, joka myös on todella mahtava juttu (Esimerkiksi sateella kiipeäminen on vaikeampaa koska liukkaus, jne). Miinusta minulta näin äkkiseltään tulee vain englanninkielisestä dubbauksesta. Itse henk. koht olen tykännyt aiemmissa peleissä siitä, ettei kukaan hahmoista oikeastaan puhu mitään. Nyt tässä pelissä tietyt repliikit on puhuttu, ja jotenkin se englanninkielinen ääntämys häiritsee itseä, kun tietää miten tietyt nimet japanilaisittain lausuttaisiin. Kuitenkin japanidubbia ei voi saada peliin englanninkielisin tekstityksin, että täytyypi tyytyä nyt tähän. Onneksi kuitenkin kyse on vain pienestä hifistelyjutusta, ei mistään koko pelikokemuksen pilaavasta.
Eli siis ehdottomasti suosittelen tätä peliä lämmöllä kaikille! Ajattelin ensin pelin ympärillä olevan vähän liikaa hypetystä, koska noh, uusi Zelda, mutta ei todellakaan. Peli on kaiken ennakkokehumisen arvoinen, todella mahtava ja mukaansarempaava.

P.s. Hei! Arvonta on nyt suoritettu! Onneksi olkoon Heidi ! Otan sinuun yhteyttä sähköpostitse <3 

7 kommenttia:

 1. Mun puolesta tälläset erilaiset postaukset on tervetulleita! Mä ainakin tykkään peliaiheisista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee pitääpä pistää mieleen et vois näitä tehdä useamminkin :) Mutta, enpä mä kauheesti muuta pelaa ku zeldoja ni on vähän ykstoikkosta sit ehkä :D

   Poista
 2. Mä oon aina ihmetellyt japanilaisissa peleissä sitä, ettei Euroopassa ja Jenkeissä ole mahdollista saada pelejä japaninsi dubattuina ja enkkuteksteillä, ja jos alkuperäisellä kielellä mielii saada pelin, se tulee japaniksi dubattuna ja tekstitettynä, ja keskustelinkin tästä just alkuviikosta veljen kanssa, kun se Kingdom Heartsia istui tossa mun sohvalla mättämässä!

  Oon sun kanssa samoilla linjoilla siinä, että enkkudubit on usein ääntämykseltään vähintään ahdistavia kaikkine "virheineen", ja ois ihan kiva jos peleihin sais valittua puhutun ja tekstitetyn kielen englannin ja japanin väliltä itse haluamakseen comboksi.

  Mitä ite peliin tulee, en oo ite koskaan ollut kovin innostunut Zeldoista, mutta meillä avokkia syyhyttäisi hurjasti ostaa Wii ihan vaan tuon takia - se on kuluneen vuoden aikanakin käyttäny pari sataa euroa vanhoihin Zeldoihin Pleikkari ykköselle ja vanhoille Nindendoille :'D Toistaseksi laitan vielä kapuloita rattaisiin, mut tuo on kyllä eka peli mikä Wiille hommataan, kunhan joskus väsyn siihen kinaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Mä en suoraan sanottuna kestä tätä enkkudubin laatua, ihme vikinää tässäkin ja se kyllä haittaa tätä pelinautintoa jonkun verran. Kun ittellä on tää japaninkielen tehotreeni työn takia käynnissä, olis ihan huippua saada pelattua japaniksi ja sit enkkutekstein. Kun ei sit kuitenkaan kielitaito ihan kokonaan japaninkieliseen riitä :( Ihan kämästä, miksei sitä saa valita niinkuin leffoissa sitä toivomaansa kieltä...

   Mä ihan oikeesti suosittelen että hankitte wiiu:n tai sen switchin (en osaa siihen mitään sanoa onko konsolina millainen, kun en ole päässyt ees kokeilemaan), koska tää peli on ihan oikeesti aika mestariteos! Tähän jää koukkuun vaikkei Zeldoista muuten välittäiskään! :)

   Poista
  2. Minäkin olen tätä aina toivonut, mutta PS2:llehan OLI peli, johon sai japaninkielisen puheen, mutta enkkutekstin, tai oikeastaan kokonaisen sarja .hack. Siitähän on animea ja mangaakin, mutta pelejä myös. Itsellä oli se eka osa ja ilahduin kovasti kun ekan pelikerran jälkeen vaihdoin äänet japaniksi ja tekstitys oli enkuksi :)

   Kingdom Hearts on omasta mielestä ihan hyvä englanniksikin, just eilen sitä pelasin. Pitää pelata huomenna lisää, tänään ei ehtinyt. Odottaisi vielä kolme peliä samaa sarjaa pelattavaa, Chain of Memories ja kaikki 2.5 HD:n kaikki kylkiäiset. Ja sitten olisi se ps4 versio 2.8 HD Remix kans, johon voisi siirtyä kunhan nämä muut ehtisi pelailla. Kesällä vaan viihtyy mieluummin ulkona, kunhan sää vain sallii :)

   Poista
 3. Mulla on noita samoja teekuppeja! :) Kiva postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi teekupit on ihanat! Ja hei kiitos kiva et tykkäsit <3

   Poista