tiistai 1. elokuuta 2017

*:・゚✧Huora✧・゚:*

Ihan tähän postauksen alkuun voisi tehdä pienen mietteen siitä, kuka periaatteessa saa edes käyttää kyseistä sanaa. Minusta tämä on aika yksinkertaista: Jos olet seksiä myyvä (nais)henkilö, saat vapaasti käyttää sanaa. Jos et, et käytä. Simppeliä, eikö? Mutta siitä huolimatta, varmasti jokainen teistäkin blogini lukijoista, jos olette naispuolisia, olette jossain vaiheessa elämäänne saaneet kuulla tämä sanan osoitettuna juuri teille. Ja siksipä nyt kirjoitankin tämän postauksen, koska itse olen niiin fed up tämän kanssa.
Oma henkilökohtainen historiani kyseisen sanan parissa on pitkä. Huorittelu alkoi jo ala-asteella (!!!), koska haluttiin vaan haukkua jollain. Yläasteella meininki jatkui, koska pukeuduin lolitaan. Totta kai erilaisesti pukeutuvat ärsyttää, triggeröi ja suututtaa. Siispä saa heitä kiusata, ja mikäpäs sen nokkelampi haukkumanimitys olisikaan kuin huora. Aikuisiällä olen ollut asiakaspalvelutehtävissä, ja asiakaspalvelussa välillä joutuu ikäviin tilanteisiin, joista tietyntyyppisten asiakkaiden on helppo päästä pois kohdistamalla kyseinen nimitys sinuun. Kirjoitinkin pitkän rantin facebookkiin ja blogiinikin siitä, kun ihan vähän aikaa sitten kun kuljin kaupungilla Resexxyn lyhyessä mekossa, sain kuulla huorittelua niin mies- kuin naispuolisiltakin ihmisiltä kaupungilla. Suomessa 2017. Ja netissä se on helpointa ikinä, kun joku tyyppi vaan ärsyttää, jollakulla menee hyvin, joku on kaunis, joku on ruma, joku on menestynyt tai sitten ei-menestynyt, huoria kaikki yhtälailla. 
Tavallaan pitää muistaa ajatella, että huorittelu on ihan sitä samaa kastia kuin homottelukin. Jos joku heittää kyseisen kortin pöytään, tiedät jo olevasi voittaja. Perusminäni antaa olla, en jaksa alkaa pelaamaan pulujen kanssa shakkia, vaan annan olle, mutta feministiminäni vaatii asiaan puuttumista. Homottelun ongelmallisuuteen on onneksi jo tajuttu puuttua, ja kyseistä toimintaa harrastaa lähinnä vain jonnet ja elämämkoululaiset. Huorittelu ikävä kyllä koetaan yhä edelleen oivana keinona häväistä ja halventaa nainen, ja sitä ei pidetä ollenkaan niin ikävänä ja montaa osapuolta loukkaavana heittona. 
Kuten jo alussa sanoin, huoraa sanana periaatteessa saa käyttää vain he, jotka myyvät seksiä. Tämä on fine ja tämä voi olla voimaannuttavakin termi heille. Vähän sama kuin tummaihoiset saavat kyllä käyttää n-sanaa itsestään jos haluavat, mutta me valkoiset emme. Tai transsukupuoliset t-sanaa, me cissukupuoliset emme. Koska emme vaan voi. Ja valkoinen cissukupuolinen heteromies ei _todellakaan_ voi huoritella. Ikinä. 
Ehkä kaikista parasta, mihin myöskin valitettavan moni nainen on saanut törmätä, on vonkaaminen ja sen seurauksena huorittelu. Jos nainen on seksuaalisesti aktiivinen, on hän ihan instant huora. Jos taas nainen ei ole aktiivinen ja kieltäytyy kaikenmaailman kik-messengerhäröilyistä, on hän silloin pihtarihuora. 
Mitä nyt somen kautta olen seurannut joitain tyyppejä, jotka tykkäävät laittaa nettiin paljasta pintaa, olen aika järkyttynyt siitä setistä mikä tulee heille. Ihmiset, niin miehet kuin naisetkin, haluavat katsella alastonkuvia, haluavat löytää sitä matskua mikä koneella katsotaan yleensä incognito-tilassa. Ja tuntuu siltä, että joillekin miehille tulee yllätyksenä, että jonkunhan sitä pokea on tehtävä. Ja ne ovat ihan oikeita, eläviä ihmisiä. Toiset haluavat ostaa seksipalveluita, ja yllätys, sielläkin on taustalla ihan ihkaeläviä ja tuntevia ihmisiä. Ja sitten voi luoja kun joku niitä palveluita tarjoaa, lähtee miehet, jotka oletettavasti ovat niitä suurempia kuluttajia tälle tietylle materiaalille ja palveluille, rynnäköllä haukkumaan ja huorittelemaan näitä naisia. Jotka nyt sitten tarjoavat tissikuvia snapchatissa tai laittelevat privana videomatskua. Sitten löytyy myös oma ryhmänsä näistä teini-ikäisistä tytöistä, jotka kokevat myös oikeudekseen käydä huorittelemassa, mutta tässä ehkä taustalla on joku muu agenda kuin miesoletetuilta osapuolilta. 
Henkilökohtaisesti minua naispuolisista on kyseisellä sanalla haukkunut vain ja ainoastaan teinitytöt. Tähän syyksi veikkaan vaan jonkun esittämisen tarpeen tai ihan puhtaasti kateuden/huonon itsetunnon paikkaamisen. Somessa kun instakuvia olen seuraillut, ja niihin tulleita kommentteja, vaikkaan että puhtaasti se että jollakulla on fiilis postata puolialastomia kuvia itsestään nettiin, saa ne joilla ei ole siihen halua varpailleen, ja sitten käydään tykittämässä inhottavaa settiä. (NOTE: En sano että alastonkuvat yms olisivat mikään hyvän itsetunnon tae tai tila, johon meidän kaikkien tulisi pyrkiä. On omakin itsetunto tosi jees mutta en silti pistäisi mitään härskiä itsestäni nettiin, koska en halua. Ne jotka haluaa saavat sitä harrastaa vapaasti ja ilman halveksuntaani. ) Miesten puolelta tulevaa haukkumista ja syyttämistä en vaan voi käsittää. Samat tyypit jotka iskee todella ala-arvoista, rumaa ja ilkeää tekstiä kuviin instagramissa, ovat toisessa kanavassa sitten taas vinkumassa privakuvia ja videoita. Logiikka? Yhteenvetona siis: Lyhyt hame, paljastava kaula-aukko, viisaus, tyhmyys, seksuaalinen aktiivisuus tai epäaktiivisuus, isot tissit, varakkuus, kauneus tai rumuus ei tee kenestäkään huoraa. Vain palvelun myyminen ja silloinkin vain asianomainen saa kutsua itseään tällä termillä halutessaan. Ja toinen pointti tässä tekstissä on se, että keksikää nyt hemmetti vieköön jotain parempia haukkumasanoja. 

Tällaista vähän syvällisempää aihetta tällä kertaa. Fakta on se että olen vain niin kyllästynyt tähän naisten mollaamiseen ja halveeraamiseen, mitä yhä edelleen on. En jaksaisi jotenkin ajatella, että vielä tähän maailmanaikaan joudutaan vielä kuuntelemaan tällaista. Ja just se, että oli ne vaatteet päällä tai ei, niin aina sitä samaa settiä saa kuunnella. Kommentoikaahan te alas millaisia kokemuksia teillä on asiasta, ja miten tämä teksti iski. Oletteko samaa mieltä vai eriä? 

10 kommenttia:

 1. Siis tää on kyllä niin asiaa koko teksti! <3 Tiiätkö mulla on kans nyt viimeaikoina tullut ihmisiä vastaan, jotka haukkuu juurikin tuolla sanalla (tilanteesta riippuen millon ketäkin) ja ne kaikki on vieläpä ollut miehiä. Se on vaan jotenkin niin alentavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana et tykkäsit! No joo, siis varsinkaan miesten suusta on ihan jotenkin tosi turhaa kuunnella tollasta >_<

   Poista
 2. Haha, tää oli hauska postaus mutta myös täynnä sangen hyviä pointteja! Iso peukku! Sulla on kyllä tää ränttäämisen taito hallussa. Tykkään jotenkin lukea näitä postauksia, joissa avaudut jostain asiasta, joka on ylipäätään ihan helekutin päin perseitä. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava et tykkäsit :) Ja hyvä et tykkäät sillä näitä tosiaankin on jatkossakin tulossa! :D

   Poista
 3. Etkö sinä jo ymmärrä, että nainen on huora, jos ei anna sinulle. Mutta nainen on huora myös, jos antaa kenellekään muulle kuin sinulle!

  No mut niin siis. Naisen arvo on vieläkin vahvasti riippuvainen seksuaalisuudesta ja siitä, miten sitä ilmaistaan. Oletus on, että ihana puhdas neitsyt nainen on paras nainen, jolloin huora = olet epäonnistunut ainoassa tehtävässä, joka sukupuolellasi on. Huoritellessa sanotaan siis, että olet kaikista naisista huonoin. Häpeällinen, kaikista pahin loukkaus. Jne. Blaablaa. Osoittaen kunnioitusta seksityöläisille ja kaikille naisille. Nainen on valuutta. Hyvä postaus 👀🙏

  VastaaPoista
 4. Loistava teksti! Musta huora -sana on jotenkin jo niin puhki kulutettu ja tosiaan ihan väärissä asiayhteyksissä, joten toi sana alkaa jo menettää merkityksensä. Tuntuu että siitä on tosiaan tullut vaan yleinen haukkumasana ilman tarkoitusta, niin kuin just homo, ja toivon vaan että huora -sanan käyttö poistuu myös "muodista" ja pian. Paitsi että sitten keksitään uusi sana ja oravanpyörä jatkuu... :/

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava teksti Saga! Tuota kuulee oikeasti aika usein ihan nuorempien kuin vanhempienkin suusta, sitä on alettu viljellä niin että sanan oikee merkitys on hukassa:'D Mä olen tullut myös moisen sanan kohteeksi on saanut muistutella sen sanojalle että mitähän kyseinen sana nyt tarkoittaa, että ei, en ole. Tosin Salli kommentoi aika mielenkiintoisesti, meinaako se tosiaan nykyään myös sitä että on kaikista huonoin nainen:D

  VastaaPoista
 6. Just vähän aikaa sitten aloin miettimään sitä, et miks naisille on kymmenittäin eri haukkumailmaisuja, mut miehistä vaan muutama.

  Tuohon huora osuuteen kommeintoin oman, aika koomisen tilanteen: olin kävelemässä baarista kotiin myöhään, ja joku random keski-ikänen humalainen mies yritti saada mua sen mukaan ja oikein otti kiinni hartioista. Sanoin, etten nyt tule kun miesystävä odottaa kotona ja seuraavana päivänä töitä (tuohon aikaa molemman valkosia vlaheita). Mies päästi sitten irti ja perästä kuulu kovaan ääneen:" HUORA". Eli sekin, että sulla on miesystävä ja meet sen tykö etkä tuntemattoman mukaan tekee susta huoran. ::)

  VastaaPoista
 7. Ala-asteelta asti on kans kuunneltu tuota :D Luulin tosin, että postaus käsittelee ensiksi HUORA-nimistä bändiä :D Olinkin jo unohtanut keskenkasvuisten ihmisten huonon käytöksen (ja nämä keskenkasvuiset ovat niitä idioottiaikuisia nykyään).

  VastaaPoista
 8. Todella hyvä teksti! Kyllä sitä on yläasteelta saakka saanut kuulla tätä haukkumasanaa aika rutkasti, ei tosin niin, että se olisi siihen aikaan kohdistunut muhun. Siihen aikaan se taisi olla enemmän "pissisten" tapa ilmaista kateutta ja yrittää olla paljon "kovempi" kuin mitä oikeasti sisimmältään on. Itse olin silloin poikamainen ja lähinnä kuulin homottelua enemmän. En siltikään ymmärrä, miten vielä nykypäivänäkin ihmiset sortuvat haukkumaan muita tuollaisilla sanoilla. Ei sinänsä, oon kuullut huorittelua nykyään niin paljon, etten jaksa enää edes noteerata sitä, mutta ymmärrän jos joillekin tulee paha mieli sen kuullessaan.

  Itse olen mm. saanut kuulla olevani huora (ja sekin minulle on sanottu lähinnä naurahtaen, mutta loukkaannuin silti), kun olen joskus ilmaissut seksuaalisia halujani. En ymmärrä miksi jotkut ihmiset saavat naiset vaikuttamaan huorilta jos hekin haluavat seksiä tai sitten he tosiaan ovat niitä pihtarihuoria, jos heitä ei juuri tietyllä hetkellä kiinnosta. Huoh.

  Joka tapauksessa, todella hyvä teksti! Osaat kirjoittaa niin mielenkiintoisesti, että odotan kyllä enemmänkin tällaisia hieman vakava-aiheisempia postauksia :D

  VastaaPoista