perjantai 8. syyskuuta 2017

*:・゚✧Keskusta-asuminen versus nykyinen✧・゚:*


Haha en keksinyt yhtään mitä sanaa käyttää tästä nykyisestä asuinalueestamme. Eikai tämä mitään lähiötä ole, vai onko? No anyways, nyt on mennyt jo puolitoista vuotta siitä, kun muutimme Helsingin keskustasta tänne Pohois-Helsinkiin. Olen ollut aika hiljaa somessa siitä, missä nykyisin asumme, sillä noin vuosi sitten juuri oli todella hankalaa blogin kanssa kun eräs katkeroitunut rouva päätti tehdä elämästämme helvettiä, ja intoutui sitten jakelemaan osoitteitamme ja työpaikkojamme netissä. Päätettiin mieheni kanssa olla ihan hiljaa, sillä asumme rauhallisella alueella omakoti- ja rivitaloineen. Versus sitten entinen Merihaka, missä jo samassa kerrostalossa oli 160 asuntoa ja näitä kerrostaloja seitsemän kipaletta, niin siinä on se häiriköintikin jo vähän vaikeampaa :'D 
Sellaista perus vastakkainasettelupostausta on tosi hankalaa tehdä, sillä ollaan todellakin viihdytty täällä. Kun kävin keskustassa töissä, ainoa miinus tuli siitä, että suoraan sanottuna vitutti puolenyön jälkeen perjantai-iltaisin seistä puolituntia rautatieasemalla ihmettelemässä että milloinkohan sitä juna tai bussi tulee että pääsisi kotiinkin. Merihaassa sitä vain käveli keskustaan ja takaisin. Myös matkakorttikuluissa säästi, kun sitä matkakorttia ei välttämättä tarvinnut ollenkaan. Nyt tuskailen kun maksan seutulippua (Työpaikka Vantaan puolella) ja revin hiuksia päästäni mitä kyseinen kortti tuleekaan maksamaan kun en enää tätä opiskelija-alennusta siihen saa. 

Kuten sanottua, ollaan viihdytty täällä hurjan hyvin. On hauskaa, että Helsingissäkin on mahdollista tällainen hyvää pataa naapureiden kanssa olo, ja me ollaan meidän naapurin kanssa jo vaihdettu puhelinnumeroita ja pidetty avaimia, että kun ollaan vuorotellen reissuissa. Minun maalaissieluni on täällä kuin kotonaan, kun metsää ja luontoa on lähellä, oli todella ihanaa lähteä kesällä kävelemään oikein pitkää lenkkiä, kun sitä olikin ihan yllättäen keskellä metsää  eikä kerrostalon kerrostaloa näkyvissä. Ja ihan jo vain se pikkujuttu, että lintujen laulu kuuluu aamuisin on minusta ihanaa. Kun sitten vertaa että keskustassa kuului vain mökää ja autojen ääntä. Kuitenkin keskustaan pääsee ihan hujauksessa, bussillakin linjojen uudistumisen jälkeen puolessa tunnnissa sekä junalla nopeammin. Sitten Vantaa ja Jumbon kauppakeskuskin ovat ihan lähellä, että jos ei keskustaan jaksa asioimaan lähteä, voi sitä sitten sujahtaa autolla parissa minuutissa Vantaan puolelle. 

Mitä itse asuntoon tulee: Merihaan kämppä oli symppis. Tykkäsin siitä, mutta kokoajan minulla oli kuitenkin olo, että asun mieheni kämpässä. Nyt, on vain meidän koti, joka on meidän molempien. Ja on se nyt huvittavaa että 50 neliön asunto keskustassa maksaa saman verran kuin upouusi puolet isompi kämppä Helsingin laitamilla. Olen kaikinpuolin tyytyväinen ja niin on miehenikin siihen, että löydettiin tämä koti. Kyllä sitä asuntokaupoilla vaan siihen ensifiilikseen kannattaa luottaa. Jo heti kun lähdettiin tältä asunnolta, me mietittiin että pitäisikö sittenkin kääntyä takaisin ja tehdä tarjous. Muista asunnoista ihan samanlaista fiilistä ei tullut (yhdestä melkein, koska rivitalo ja takka!). 

Se on varmaa että tältä alueelta me ei lähdetä. Tänne sitä on jo kotiuduttu😊Keskusta-asuminen oli kiva juttu kokeilla, mutten voisi kuvitella asuvani lopunikääni ytimessä. 

14 kommenttia:

 1. Kivaa pohdintaa, itse rakastan asua täällä maalla kun on niin ihanan rauhallista, isompiin kaupunkeihin pääsee helposti kun siltä tuntuu. Ihana asu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VOi varmasti! Jos itel ois työt lähempänä ja ei ois koulua, eipä muakaa maalla asuminen haittais, jos helsinkiin pääsis helposti :)

   Poista
 2. Mä haluaisin kovasti muuttaa keskustaan ja nyt muutetaan melkein keskustaan :) Matka on paljon lyhyempi ihan ytimeen kuin nytten. En tiedä miten sitten mieli tulee muuttumaan, mutta kyllä molemmissa paikoissa on omat hyvät ja huonot puolensa :) Asuu siis keskustassa tai kauempana sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti, ja ymmärrän hyvin ihmisiä jotka tykkäilevät keskusta-asumisesta! Onhan se välillä tympeetä kun asioi keskustassa niin joutuu istumaan autossa/junassa/bussissa sen kakskytminsaakin :D Puolensa ja puolensa tosiaan!

   Poista
 3. Tykkään itse asumisesta Espoossa :) Ei minusta varmaan olisi ihan keskustaan asumaankaan, kun olen pohjoisessa pikku pitäjässä elämäni ollut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, itekin kun maalta kotoisin, ei se maaseutu hakkaamallakaan lähde irti :D Täällä sielu lepää kyl paaaljon paremmin :)

   Poista
 4. Ihanaa kuulla että ootte tykänny asua sielä teidän nykysessä kämpässä<3 Ois kiva saada jotain sisustuspostauksia teiltä 8) Oon aina sun snäppikuvista ihastellu teidän kämppää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ollaan ihan in love uuden kodin ja alueen kans! Ja haha, meil vaan on niin sotkuisaa aina :D Ja sisustuspostaus ois kyl kiva toteuttaa, mut sit noi makkaritkin ihan vaiheessa vielä.

   Poista
 5. Tätä oli kiva lukea! Mä ehdottomasti haluan asua mielummin keskustassa täällä Madridissa, kun koulu on jo koko kaupungin ulkopuolella ja menee jo 45 minuuttia matkaan nyt :D Välillä voi kyllä mennä just aika levottomaks se meno, et mölyä ja ihmisiä on vaan ihan törkeesti... mutta joo, puolensa kummassakin asumisessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo isommis kaupungeissa noi välimatkat on tietty ihan oma juttunsa :D On joku Tokiokin niiiiin iso, et jos ei asu keskustassa, menee matkaan tunti suuntaansa. Huh!

   Poista
 6. Mukavan pohdiskeleva postaus! Mä en ole itse koskaan asunut keskustassa vaan hieman kauempana enkä tiedä, mitä mahtaisin ajatella jos nyt löytäisinkin kämpän aivan keskustan ytimestä. Varmasti olisi ihan kokemisen arvoinen juttu sekin, mutta mäkin tykkään siitä, ettei ympärillä ole koko ajan kauheaa hälinää ja melskettä. Kulkeehan täällä autoja ja busseja, muttei samaan tapaan kuin aivan keskustassa.

  Onneksi olette nyt saaneet asettua rauhassa aloillenne! Tärkeintä on juurikin se, että koti tuntuu kodilta ja että siellä on ihana olla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkee tietty kandee kokeilla, varsinkin jos asuminen keskustassa ees vähän tuntuu hyvältä vaihtoehdolta :) Se voi olla hyväkin! Mä kokeilin, ja tosiaan oli siinä puolensa, mut nyt tuntuu et tää on vaan se oma juttu: Asua kaupungissa mutta syrjemmässä. Paljon kivempi meille. Ja nimenomaan <3

   Poista
 7. Kuinka törkeää ja häiriintynyttä toimintaa tuo toisen ositteen jakaminen, mitä hemmettiä. Saatiinko se tekijä kiinni? Toivottavasti häpeää toimintaansa, en olekaan vähään aikaan kuullut että kukaan olisi tehnyt mitään noin outoa :D

  Sisustuspostauksesta tykkäisin kanssa, voisit toteuttaa vaikka huone kerrallaan jos makkarit on vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sain tietää tekijän, mut en sit tehnyt juttua siitä kun ajattelin et vähemmällä pääsen sen ihmisen tuntien. :P Sääliks vaan käy.

   Ja sisustuspostaus ois kyl tosiaan kivaa toteuttaa, ehkä mä teen huone kerrallaan tai jotain videotyylistä, kun saadaan vielä viimeiset hionnat tehtyä, kun tehtiin vähän hankintoja keittiöön :)

   Poista