maanantai 4. syyskuuta 2017

*:・゚✧Maid café: Worth of going?✧・゚:*

Vaikka Japanissa ollaankin jo useampaan otteeseen visiteerattu, ei meidokahviloihin, eli Maid Caféhen olla vielä kertaakaan menty. Tai no, oikeastaan kävimme Little TGV:ssä, joka oli junateemainen maidcafé, mutta se nyt olikin jo ihan omissa sfääreissään eikä sellainen perinteinen maidcafé, mikä ensimmäisenä tulee mieleen kun maidcaféista puhutaan. Nyt rankkasateen yllättäessä, päätettiin että nyt mennään ja testataan, kun Shibuyassa aivan lähettyvillä oli Maidreaming-kahvila. Mikä siis meidocafé on?
Maid cafét ovat kahviloita, joissa on työntekijöinä nuoria naisia/tyttöjä, jotka sitten passaavat asiakkaita (pääsääntöisesti miehiä). Turisteille meidokahvilat ovat aika suosittuja kohteita, ja monet meidokahvilat ovat myös tiiviisti kaikkiin idoliryhmiin kytköksissä. 
Maidreamingiin oli sisäänpääsymaksu, joka oli 500 jeniä (n 4 euroa) per naama. Yleinen ohjeläpyskä löytyi englanniksi, mutta muuten työntekijätkin puhuivat "Thank juu":n lisäksi vain japania. Vaikka itse asioinkin japaniksi työntekijöiden kanssa, saimme me selkeästi turisteille tarkoitetun menun: Lista oli enkuksi, mutta paljon suppeampi kuin mitä naapuripöytien poikamiehillä näytti olevan. Lisäksi listalla oli tarjolla souvenir package, johon kuului juoma, jälkkäri, valokuva jonkun meidon kanssa sekä matkamuisto. Paketti kustansi 2090 jeniä, ja me sitten otimme sen.
Meidokahvilat ovat eettisyydeltään vähän niin ja näin. Maidreamingiin uskalsi mennä kun kyseessä kuitenkin oli iso ketju. Mutta sanotaan se nyt suoraan: Aikamoisia runkkuluoliahan ne oli. Söpöjä palvelijatyttöjä, jotka ovat niiiiiiiin innoissaan vanhoista äijistä jotka kieli pitkällä katselee kun nämä pupunkorvapäiset meidot vatkaavat cocktailia. Tiukat säännöt meidokahviloissa kuitenkin on: Ei saa kuvata (muutakuin annoksia), eikä niin että muut asiakkaat/työntekijät näkyvät kuvissa. Työntekijöihin ei myöskään saa koskea. Ja sitä sääntöä kyllä rikottiin: Työntekijöitä yritettiin halailla, hameenhelmoja nosteltiin.... Tosi ikävää meininkiä. Ja voin vaan kuvitella mitä se touhu on illan viimeisinä tunteina, kun äijät ovat siellä istuneet drinksuja ja olutta nautiskelemassa useamman tunnin. No joo, jos unohtaa tämä aspektin niin olihan se vähän kiusallista näin suomalaisen syrjäytyjän silmin. Aina kun tuli juoma/annos/lahja, piti tanssia ja laulaa joku värssy. Muutamia kuvia onkin Christianista silmät selällään, kun joutui raukka pupunkorvat päässä tekemään meidotytön kanssa sydämiä käsillään ennen kuin sai kaljansa :D Ja jopa vapaamieliselle minulle oli vähän hölmön tuntuista vetää jotain "doki doki"-tanssia jonkun jätskiannoksen eteen. :D Mutta kokemuksia, kokemuksia!  Jätskiannokset olivat söpöjä ja hyviä, ja saatiin matkamuistoiksi tuollaiset avaimenperät sekä kuvat, jotka tytöt sitten koristelivat meille. Tuossa ne nyt on jääkaapin ovessa sitten purikurien vieressä.
Eli siis, kannattaako noihin paikkoihin mennä? Meille riitti tämä yksi kokemus ihan vallan mainiosti. Ei kumpikaan oikein olla sellaisia heittäytyjiä, että tosiaan voisimme alkaa vetämään moemoe kyuu kyuu-showta ihan täysillä, ja että tarvittaisiin sellaista nuoleskelua mitä siellä oli. Tuli vähän kiusaantunut olo jo siitä nöyristelystä, kumartelusta, kiittelystä ja palvonnasta. Söpöilymeininkiä oli, taustalla soi sellainen jpoppi sekä oli animehahmoa ja rusettia ja pupua ja muuta söpöä taustalla. Kokemuksena ihan jees ja kiva, muttei jäänyt fiilistä, että pakko päästä uudelleen ja heti. Lisäksi Japanissa on vaikka minkälaista ihanaa teemakahvilaa ja muuta vastaavaa, missä saa "olla rauhassa" ja saa sen esteettisen kokemuksen siinä samalla. 

21 kommenttia:

 1. Mä oon aina miettinyt millaista noissa maid cafeissa on. Täytyy katsoa, että viitsiikö sinne edes mennä kun joskus Japaniin päästään, ei nimittäin synnyttänyt hirveää innostusta niihin tämä postaus :D Mutta siis kiitos tosi paljon tästä postauksesta, oli tosi mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, ja aika villi meno noissa oli kyl :D Ei joo itellekää jääny sellasta wau, pakko päästä uusiks!-fiilistä, mut tulipahan käväistyä :)

   Poista
 2. Hahah, onpahan ainakin erilainen kokemus :D Ois hauska kokee tollanen Varmaan kerran jees ja varsinkin kun on turisti, mut vähän inhottavaa, et se menee just tollasten miesten paikaks :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli joo aika erikoinen kokemus :D Mut joo, tälleen ihan kiva koklaa, mut ei siellä nyt toiste enää käy ja vähän sellanen ällö ilmapiiri siel oli.

   Poista
 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta kokemukselta! En ole ennen edes tiennyt että tuollaisia paikkoja on :D Taas oppi siis jotain uutta!

  VastaaPoista
 4. Ei kyllä kuulosta yhtään mun tyyppiseltä paikalta. Karibianmeren rantalomakohteissa oli kans vähän tollaista, että tarjoilija tuli shottien tai muiden drinkkien kanssa ja pidettiin hirveä show siitä että saadaan ne juomat. Ei ollut yhtään omaan fiilikseen sopivaa niin tunnelma oli lähinnä vaivautunut. :D
  Toivottavasti noissa ei mikään ihmiskauppa rehota, jos kerta vähän tollaisia inhoja setien lääppimispaikkoja :/ Ei ehkä tommoisessa ketjuravintolassa mut jossain muussa... Ennemmin ehkä menisin kissa- tai muumikahvilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis voin niin kuvitella ton fiiliksen, itel samanlaiset oltavat tuolla :D Et vähän oli vaan nolo ja kiusaantunut olo ja oltiinkin ne junttisuomalaiset jotka möllöttivät vaan siellä nurkassa syömässä ja juomassa ja vilkuiltiin meininkiä osallistumatta hössötykseen :D
   EN usko et ihmiskauppaa, mut ilmeisesti pienipalkattua duunia et tytöt saa maksettua opiskelunsa. Ja sit vanhat äijät hakee sitä nuorten tyttöjen huomiota ja palvontaa sit tuolta :P :/ Kissa- ja muumikahvilat huomattavasti mukavempia paikkoja!

   Poista
 5. Ihan mielenkiintoisen oloinen kahvila, tosin itse varmaan ahdistuisin tommosessa paikassa :D Heittäytyminen ei oo munkaan vahvuus. Nuo jäätelöannokset on kyllä söpöjä ja nuo teidän kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo siis kiusaannutti ihan jonkun verran olla tuolla :D Ei joo oo se ihan luonnollisin juttu mulle :D Ja kiitos <3 Jätskiannokset oli söpöjä ja kuvat kans!

   Poista
 6. Söpöjä noi jätskiannokset, muuten kyllä semi ufon kuuloinen konsepti. Ei tulisi varmaan itse mentyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jädeannokset oli <3
   Ja oli joo semmonen kokemus ettei toiste tarttee mennä mut oli ihan hauskaa :D

   Poista
 7. Mielenkiintoinen kahvila, aika hauska ja sopii japanilaiseen tyyliin. Kuka voitti asu kilpailun?
  Japanifani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no siihen heidän meininkiinsä joo toi konsepti mahtu :D
   Asukilpailu? Se Malabrandin kans järkätty? :) En oo saanu voittajista kiinni kuin vasta Sirkkulin, joka voitti punaisen setin. Muut ei oo vastannu vielä ja jos eivät vastaakaan niin arvon vaatteet uusiks :)

   Poista
 8. Kerran olen meidokahvilassa ollut ja luultavasti toista kertaa en mene. :D Kyllähän sitä söpöjä tyttöjä katselee mielellään, mutta touhu on tosiaan turhan osallistavaa. Tykkään enemmän siitä, että kahvilaan poiketessa saa tilaamisen jälkeen rentoutua ja keskittyä nauttimaan herkuista sekä seurasta, jos sellaista on matkassa.

  Mutta onhan tuo sellainen "Japanikokemus", mikä kannattaa testata, jos yhtään on utelias asian suhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Söpöjä oli tytöt ja kahvila ja annokset, mutta se show ja tanssiminen ja laulaminen ei jotenki omaan menoon istu :D Se just et itekin tykkään vaan olla ja nautiskella, sen sijaan et mua tullaan osallistamaan puoliväkisin :D
   Ja sepä just, kerran pitää vähän kaikkea kokeilla :D

   Poista
 9. Mäkin oon miettinyt, millasia aidot maid cafet on :D Jotain tollaista osasin vähän odottaakin (on niitä sen verran näkynyt kattomissani doramoissa), mutta silti huhhuh, näin suomalaisena ku tota kuvausta lukee niin voin tuntea sen kiusaantuneisuuden, jota te tunsitte :'D Ei tosiaan oo tommoset moe moe dokyuunit jäätelön eteen suomalaisten juttu!

  Mutta onhan ainakin taas yks uus kokemus Japanista. Kyllä varmaan sitä itsekin tulee käytyä kokemassa maid cafe kun Japaniin matkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo todellakin oli kiusaantunut fiilis! :D Ei oikeen tehny mieli just alkaa tanssii ja laulaa et saan MAKSAMANI jätskiannoksen eteeni :D Ja miehestä varmaan oli vielä kiusallisempaa kun se ei tienny yhtään mitään mitä tapahtuu :D

   Kandee käydä joo kokeilemassa, et sit tietää varsinkin mistä puhutaan :D Olihan se meininkiä mut ei ittee varten.

   Poista
 10. Mä en oo koskaan kuullu edes tämmösten olemassaolosta, mut tosi mielenkiintosta kuultavaa! :D Varmasti oli ihan kokemisen ja näkemisen arvoinen keissi! 8) Ainakin annokset näyttää herkulliselle :P♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annokset olivat herkkua :) Mut meno oli tosiaan vähän liian aktiivista ja osallistavaa, kun ois vaan halunnu olla ja ihmetellä :D

   Poista
 11. Kiva postaus! Oon miettinyt jo jonkin aikaa, millaista meidokahviloissa on, mutta tästä sun tekstistä sai kyllä erittäin hyvän käsityksen. Oon itse niin suomalainen kuin vain olla ja voi ja jo pelkkä mielikuva itsestäni tanssimassa, että saisin jätskiannoksen tai kaljan on... kammottava :D Varmasti ihan kokemisen arvoinen juttu, mutta en kyllä minäkään ole sellaista tyyppiä, että tuollaiseen paikkaan olisi aivan pakko päästä.

  VastaaPoista