keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Tutorial: Huge gyaruhair!

 Ajattelin nyt tässä vapaapäivän kunniaksi pyöräyttää teille pienen hiustuton, kun innostuin laittamaan omaa kuontaloa vähän tavallista tarkemmin. Te pidempään blogiani seuranneet tiedättekin, etten ole _todellakaan_ mikään parturikampaaja ja yleensä ne peruskampauksetkin tuottavat minulle tuskaa. Kuitenkin, tämä massiivinen kiharapehko on helppo toteuttaa, ja voinkin jakaa teille vinkit ja ohjeet, kuinka tällaisen takuuvarman näyttävän kampauksen saa aikaan. Eli siis...
 Kuinka saada luirusta ohuesta hiuksesta valtava kasa kiharaa? Varmaan vastaus on aika selvä.
Nimittäin laittamalla päähän satakiloa lisäkettä. Jotkut kanssagyarut ovat oikein extremejä, ja käyttävät vielä noiden lisäksi klipsejä, mutta itse tykkään käyttää pääasiassa näitä kolmea osasta: Puoliperuukki, otsislisäke ja nauhaperuukki (rope wig, onko tälle jotain fiksumpaa suomennosta?). Kaikki lisäkkeeni ostan Prisilalta, sillä ne ovat hinta-laatusuhteiltaan parhaita. Omat kuvassa näkyvät lisäkkeet otsislisäkettä lukuunottamatta ovat _vanhoja_, ja silti erinomaisessa kunnossa pientä osittaista takkuuntumista lukuunottamatta. Nyt viimekäynnillä hinnat olivat hitusen nousseet, mutta näiden lisäkkeiden saatavuudesta lisää postauksen lopussa. 
Ensimmäinen vaihe tässä kampauksessa on iskeä omat hiukset kokonaan tai osittain ponnarille. Ponnari on hyvä laittaa aika ylös, että puoliperuukki saa tarttumapohjaa. Kun hiukset on ponnarilla, kietaistaan nauhaperuukki kerran ympäri ja tarvittaessa isketään pinnillä kiinni. 

Toinen vaihe onkin puoliperuukin laitto. Puoliperuukissa on Prisilalla ainakin sekä edessä että takana hakaset. Asetan etupuolen hakaset niin, että ne uppoaa ponnarin alle, ja sitten takapuolen hakaset ihan hiusten alarajaan asti siten, että hakaset kiristää sopivasti, muttei päänsärkyyn asti. Kolmannessa vaiheessa sitten isketään otsahiuslisäke päähän. Laitan otsislisäkkeen hiukan puoliperuukin päälle siten, että mitään selkeää rajaa  lisäkkeiden välille ei jää. Otsisperuukkia ei välttämättä tarvita, jos on omat otsahiukset. Itsekään en otsislisäkettä käyttänyt, kun vielä omistin otsiksen. 
Ja tällainen on lopputulos! Jos omat hiukset eivät nyt olisi taas niin epäväriset jättäisin omia hiuksia näkyviin ja kihartaisin vielä nekin. Mutta nyt on tyydyttävä tähän! Vähän on sävyeroa tässä puoliperuukissa ja otsis- ja rope wigin välillä, mutta ei sitä luonnossa kyllä oikeastaan erottanut. Tykkään kun tämä saa hiukset näyttämään todella laitetuilta, vaikka oikeastaan tässä hiustenlaitossa ei kulu juuri kymmentä minuuttia pidempään. Kiharat myös pysyy hyvin eikä tarvitse pelätä, että kampaus lässähtää. 
Aitoja Prisilan pidennyksiä saa vähän heikohkosti. eBayssä on myynnissä joitain paketteja, ja rakutenissa on muutamia kauppoja, jotka jälleenmyyvät Prisilaa. eBayssä kannattaa olla aitoudesta varovainen, sillä tosiaan näistäkin tehdään feikkejä. Ei siinä muuten, mutta värit saattavat vaihdella aika runsaastikin aidon ja feikin välillä. 
Itse olen tilannut kerran Rakutenista, kerran ostanut ihan Suomesta käytettynä ja muutaman kerran Japanista liikkeestä. Rakutenista tilattaessa tarvitsee luottokortin, sekä pitää varautua tullien ja alvien maksuun. Muuten sieltä on helppoa ja nopeaa tilata. Japanista Prisilaa saa ainakin Harajukusta, Takeshita Doorin takaa. Siellä on ihan oma liikkeensä kampaamon kera. 
Puoliperuukkien hinnat vaihtelevat 5000-7000 jenin väliä (n. 45-65€), nauhaperuukit ovat n. 20-30€ ja otsahiukset saman verran. Värivaihtoehtoja on kieltämättä aika niukahkosti, olisiko ollut viittä eri sävyä, ja sitten silloin tällöin joitain kausivärejä (pastellivärit ja blondi). 

Toivottavasti tästä tutoriaalista oli teille apua/iloa! 

15 kommenttia:

 1. Senkin kaunotar<3! Haluaisin oikeesti edes joskus elämässäni testata tuollaista gyaru-lookkia, se ois niin siistiä! :D En kuitenkaan sen takia raaski tilata peruukkia yms vehkeitä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitos <3 No joo ymmärrän ettei kaikkii noit kamppeita raaski vaan kokeilua varten hankkii, kun ne kuitenkaa mitää ilmaisia oo :(

   Poista
 2. Niin suloinen! Toi mekko on muuten aivan super ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos <3 Toi mekko tuli sieltä Delylen yllätyspussista ja on nyt jo ihan vakkarikäytössä <3 :D

   Poista
 3. En olekaan koskaan sen enempää miettinyt, miten tuollaisia kampauksia tehdään, mut olipa hauska nähdä, mitä kaikkea siellä onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no pitkään itekin luulin et ihmisiä on siunattu supertuuheilla hiuksilla, kunnes sitten valkeni et tällaisia oikoteitä onneen on olemassa :D

   Poista
 4. Kaunis look ja hauska tuto, mutta pakko sanoa, että musta sun oma tukkas sopii sulle paljon paremmin. Korkee ponnari sun uudella lyhyemmällä kampauksellas tuton alussa käy sulle ihan uskomattoman hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Mä yritän muuten välttää ponnareiden käyttöö, ettei oma hius rasitu ja ohene entisestään ;A; Mut pahuksen talvisäät ja sähköisyys niin pakko on näytä lyhyitäkin hiuksia pitää kii ;_;

   Poista
 5. Wow siisti! Kun katso ekaa kuvaa ennenku ties et ne tuli 3 eri osiosta, niin olisin luullu että kyseessä on vain yksi peruukki :) Mä kyllä olen ennemmin kokonaisen peruukin kannalla, mutta sun tyyliin ja tottumuksiin sopii varmasti tämmönen haasteellisempikin tukanlaitto!

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Näyttääpäs näppärältä!

  Tiedätkö voiko noita värjätä? Oma tukka on punainen ja välillä kaipaisin siihen lisää voluumia, mutten haluaisi käyttää tavallista kokopään peruukkia, joten tuollainen puoliperuukkiratkaisu olisi oivallinen. Olisi kuitenkin kiva, jos värin saisi tosiaan lähelle omaa tukkaa.

  VastaaPoista
 7. Wau mikä tukka! Yleensä en peruukeista oikein pidä, mutta tää on kyllä nätti :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus. Ihanan paljon tukkaa ja oi mitkä korkkiruuvit. :)
  Itse en kyllä varmasti saisi asennettua noita peruukkeja päähän. :D

  VastaaPoista
 9. Nuo peruukit sopii sulle kyllä todella hyvin! <3 Mä en ole koskaan peruukkia kokeillut :D Mutta monille ne sopii hyvin kuten sulle :)

  VastaaPoista